Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Genç Bakış - Sunay Akın

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sunay Akin, geçen yil ITU Macka ya geldi bir soylesi icin, futbol ile de ilgisi var idi.

Esimde Macka da calisiyor, gitmis dinlemeye (esim BJK li). Ve bir ara kendisine Trabzonspor un sampiyonlugu ve sikebahce ile ilgili bir soru sormus ve laf atmis (Trabzonspor u destekleyecegi, haksizliga karsi bir iki laf edecegi umidiyle).

Ama ne gezer, Sn. Akin tabiri caizse kivirtmis. "oyle demeyelim, futbol kardesliktir filan gibi" seyler diyerek gecistirmis. Konusmaya korkmus anlayacaginiz.

Simdi ne anlatsa bos. 3 yildan beri kimin ne oldugunu gorduk goruyoruz.

Anderson dan masallar dinleme, etik ahlak egitimi alma zamani da degil, hele bize hic degil, bu masallarin anlatilacagi kisiler de biz degiliz. Gitsin sikecilere anlatsinlar. Ahlak, deger kaybi, kitap okunma olaylarinin sikebahce hirsizligi ile ne alakasi var? Maksat konustum demek icin yersiz ve Trabzonspor u alet ederek konusma olsun. Baska birsey degil.

2 yildir mac izlemiyormus ! Cok da umurumda idi. Ister izle ister izleme, Trabzonspor un calinan sampiyonlugu icin birsey dedin de biz mi duymadik?

İlk olarak Salih Bildiren tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    -Adalet
    -Eşitlik
    -Alınteri
    -Trabzon'un kitap okuma oranı
    -Sunay Akın'ın sinemaya gitme yaşı

v.s....

Misyonu belli, kapıkulu olduğu yerler belli olan yayın grubunun kanalında, kahir ekseriyeti 3 şerefsizlerin peşine takılmış bir topluluğun önünde hiç bir işe yaramayacak olan tabir-i caizse ''Anlatda dinleyelim Hasan'' misali boşboş konuşmalar.

Hepinizin ne olduğunu 2 yıldan beridir gördük, gece yarısından sonra ergen beyinlerin önünde kükreyeceğinize gündüz gözüyle muktedirlere konuşun biraz.

Konuşun sadece,kükremeyi geçtik!
    İyi ki varsın TRABZONSPOR

Yorum

-Adalet
      -Eşitlik
      -Alınteri

v.s....

Misyonu belli, kapıkulu olduğu yerler belli olan yayın grubunun kanalında, kahir ekseriyeti 3 şerefsizlerin peşine takılmış bir topluluğun önünde hiç bir işe yaramayacak olan tabir-i caizse ''Anlatda dinleyelim Hasan'' misali boşboş konuşmalar.

Hepinizin ne olduğunu 2 yıldan beridir gördük, gece yarısından sonra ergen beyinlerin önünde kükreyeceğinize gündüz gözüyle muktedirlere konuşun biraz.

Kişi benim çalınan şampiyonluğumu dile getirmekten korktuktan sonra istediği kadar aydın(!) olsun!
      Trabzonspor'u tutuyormuş, 2 senedir futbol izlemiyormuş!
      Hadi oradan!
      Hamiş

Yorum

-Adalet
        -Eşitlik
        -Alınteri

v.s....

Sunay Akın'ın o gece söylediği çok güzel bir söz vardı; "İnsan beyninde taşıdığı söz kadar karşısındakini anlar" diye.Son cümlenize ithafen "cuk" diye oturuyor.
        ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
        Kazım Koyuncu

Yorum

İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Sunay Akin'in kimsenin taraftarligiyla, tuttugu takimla bir derdi yok, butun programi dinlesen anlarsin. Aslinda kimsenin derdi olmamasi lazim. Aslinda taraftar olan herkes ayni sekilde eziliyor yonetenler tarafindan, takimdan bagimsiz olarak. Sorun, adalet sistemiyle ilgili, hicbir yerde hicbir sekilde adaletin saglanamamasiyla ilgili. Bizi guya ezmeye calisan, sike yaptigini bile bile takimini destekleyen kisiler de bu sistemin urunleri aslinda. Senden benden farkli degiller, okumamis, okumaya da ozendirilmemis nesiller. Okumadikca da hep geriye, ilkel icgudulerine dogru yonelmis, siddet yanlisi, tek derdi birilerine bir sekilde ustunluk kurmaya calisan bireylerden olusan bir neslin icinde bulunuyoruz. Ve yine sunay akinin da soyledigi gibi, bunun sorumlusu o insanlar degil, buna sebep olan, ulkeyi bu hale getirenlerdir. Bizleri egitime, akla, mantiga, ahlaka, uyum icinde yasamaya, uzlasmaya, saygi duymaya, hosgoruye yoneltmesi gerekirken; degisen dunyayla birlikte sirf para ve guc kazanma, populer olma hirsiyla dolu, tuketen, tembellesen bireyler haline getiren aileler, ogretmenler, yoneticilerdir sorumlu. Tum genclik bu sekilde. Yani bir trabzon taraftari da, hayatinin baska bir alaninda adalet duygusundan yoksun davraniyorsa benim gozumde bir fener taraftarindan farkli degildir. Biz trabzonsporlular olarak haksizliga ugradigimiz icin adalet istiyoruz, bu kavramin onemini yeni yeni anliyoruz. Peki baska konularda da ayni duyarliligi gosteriyor muyuz? Geciniz efendim, bizden olanla olmayani ayirmadan, insani vasiflarina gore degerlendirmeyi ogrenemedik.

Oysa ne guzel soyledi Sunay Akin, "Eskiden o 6 sampyionlugun yasandigi yillarda, trabzon ayni zamanda turkiyenin en cok kitap satilan yerlerinden biriydi" diye. 8 yasinda bir cocukken trabzon sehrinde sinema kulubune gittigini anlatti. Ve sordu, simdi trabzon kacinci sirada?

Trabzonun icini bosalttik; ne ozgun bir muzik anlayisimiz kaldi, ne bir kultur mirasimiz, ne dogal guzelliklerimiz, ne de ahlakli, aile terbiyesi almis genc neslimiz. Bir tek Trabzonsporu birakmislardi bize. Onu da kendi ellerimizle cirkinlestirdik, yok olmaya dogru goturuyoruz. Asil buyuk sorun burada.

Bu soylediklerim eminim ki buyuk bir nefretle karsilanacaktir. Gerci baslik pek ilgi gormemis, o yuzden muhtemelen bu satirlar da umursanmayacaktir. Uyutulduk cunku, hayata artik sadece futbol penceresinden bakiyoruz. Hatta futbol da degil bu aslinda, hayatta herhangi bir konuda "taraftarlik" psikolojisiyle hareket ediyoruz. Neyse, bir kisi bile okusa, deger verse karsiligini bulmus olur bu sozler
          eline sağlık. herşeyi çok güzel özetlemişsin
          Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
          Elazığ'lı.

Yorum

İlk olarak Mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Sunay Akın'ın o gece söylediği çok güzel bir söz vardı; "İnsan beyninde taşıdığı söz kadar karşısındakini anlar" diye.Son cümlenize ithafen "cuk" diye oturuyor.
            Taşı, beyini boş olan birine attığınıza göre dolu bir kafa taşıyorsunuz demektir.Dikkat edinde o kafaya bir şey olmasın.Sonra bizim gibileri kim düzeltecek öyle değilmi ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sanki kendisinin aydın,sanatçı kimliği üzerinde bir tartışma yaşanmış yada Trabzon'un günümüz (kültür,eğitim) düşük parametlerinin aksini söyleyen biri varmış gibi davranarak buradan ne çıkarılmak isteniyor,bunu anlamak imkansız.(Aslında aleni belli. 2-3 kitaplık entellektüel gevezelikle karşısındakini aşağılamaya çalışan hırrımın okumuş vatandaş havaları...)

Net bir isteğimiz ve sorumuz var. Aydın etiketini Trabzonsporlulukla kaynaştırmış ve zoru görmediği günlerde meydanlarda olanlar 3 temmuzdan beri neredeydi? Çevresini,nüfuzunu neden kullanmadı neden şike davasını yüklenmek baldırı çıplak sade Trabzonsporlunun üzerinde?

Cevap;
            -Sunay akın kültürlüdür o bir aydındır yüzakımızdır
            -süper bir lafı var tam size göre
            -Trabzonda ressamlar-sanatçılar bitti biteli şehir köreldi
            v.b.
            (Demekki beyin dolu olunca bir süre sonra otomatiğe bağlıyor,anladım şimdi sizi)
            Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

Taşı, beyini boş olan birine attığınıza göre dolu bir kafa taşıyorsunuz demektir.Dikkat edinde o kafaya bir şey olmasın.Sonra bizim gibileri kim düzeltecek öyle değilmi ?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sanki kendisinin aydın,sanatçı kimliği üzerinde bir tartışma yaşanmış yada Trabzon'un günümüz (kültür,eğitim) düşük parametlerinin aksini söyleyen biri varmış gibi davranarak buradan ne çıkarılmak isteniyor,bunu anlamak imkansız.(Aslında aleni belli. 2-3 kitaplık entellektüel gevezelikle karşısındakini aşağılamaya çalışan hırrımın okumuş vatandaş havaları...)

Net bir isteğimiz ve sorumuz var. Aydın etiketini Trabzonsporlulukla kaynaştırmış ve zoru görmediği günlerde meydanlarda olanlar 3 temmuzdan beri neredeydi? Çevresini,nüfuzunu neden kullanmadı neden şike davasını yüklenmek baldırı çıplak sade Trabzonsporlunun üzerinde?

Cevap;
              -Sunay akın kültürlüdür o bir aydındır yüzakımızdır
              -süper bir lafı var tam size göre
              -Trabzonda ressamlar-sanatçılar bitti biteli şehir köreldi
              v.b.
              (Demekki beyin dolu olunca bir süre sonra otomatiğe bağlıyor,anladım şimdi sizi)
              Kendi kendinize demagoji yapmayın size boş beyin diyen olmadı. Beni anlayamadığınız gibi Sunay Akın'ını da aynı şekilde anlayamıyorsunuz sanırım.

Ayrıca Bmn yönetimini de kınıyorum ben bir forum yöneticisine "ergen beyinli" deseydim kaç gün ceza yerdim acaba?
              ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
              Kazım Koyuncu

Yorum

İlk olarak Mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Kendi kendinize demagoji yapmayın size boş beyin diyen olmadı. Beni anlayamadığınız gibi Sunay Akın'ını da aynı şekilde anlayamıyorsunuz sanırım.

Ayrıca Bmn yönetimini de kınıyorum ben bir forum yöneticisine "ergen beyinli" deseydim kaç gün ceza yerdim acaba?

Benim Sunay Akın'ı anlama gibi bir derdim yok. Ben,eylemselliği üzerinden değerlendirme yaparım. Gerisi kendisine meftun olanların karın ağrısıdır.

Demagoji yaptıracak kadar yeterli olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Ancak,kendine ağır söz söyletirsin ki bu banada yakışmaz forum kurallarınada uymaz.

(BMN yönetimi ergen grubunun yaş aralığını bilebilecek yeterliliktedir. Ve ben o aralığın üzerindeyim.Yani "ergen beyinli'' yerine başka birşey demek isteyin bunu gözönünde tutarak.)

StopMatchFixing.Com

Yorum

-Adalet
                  -Eşitlik
                  -Alınteri

v.s....

Benim Sunay Akın'ı anlama gibi bir derdim yok. Ben,eylemselliği üzerinden değerlendirme yaparım. Gerisi kendisine meftun olanların karın ağrısıdır.

Demagoji yaptıracak kadar yeterli olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Ancak,kendine ağır söz söyletirsin ki bu banada yakışmaz forum kurallarınada uymaz.

(BMN yönetimi ergen grubunun yaş aralığını bilebilecek yeterliliktedir. Ve ben o aralığın üzerindeyim.Yani "ergen beyinli'' yerine başka birşey demek isteyin bunu gözönünde tutarak.)
                  Kim kime hakaret ettirmeye çalışıyor. Siz daha ilk mesajınızda "ergen beyinli" diyerek bize hakaret ettiniz. Kime neyin yakıştığı belli.
                  En son Mert67 tarafından düzenlendi; 31.03.2013, 00:54.
                  Kazım Koyuncu

Yorum

Siz o toplantının dinleyicisimiydiniz? (orası kastedilmiştir)

Ayrıca Ergen beyinli lafında ne var? Beni çarpıtma yapmakla suçluyorsunuz kendiniz aynı işin içindesiniz.

StopMatchFixing.Com

Yorum

Siz o toplantının dinleyicisimiydiniz? (orası kastedilmiştir)

Ayrıca Ergen beyinli lafında ne var? Beni çarpıtma yapmakla suçluyorsunuz kendiniz aynı işin içindesiniz.
                      Evet o toplantının içindeydim.
                      Ben kendime forumda bir başka kişiye o sözü söylemeyi yakıştıramam, siz hakaret olarak görmüyorsanız sorun yok. Çok da önemli değil söylediğiniz ama burası bir forum ve belirli kuralları var.
                      Kazım Koyuncu

Yorum

Herkesin yakıştırıp,yakıştıramayacağı şeyler var. Bir başka yazıda rollerimiz değişmiş olabilir, bu göreceliliğe dikkat etmeniz gerekiyor.

Kaldı ki şahsıma yazıdan dolayı bir uyarı gelmemiştir bu da sözkonusu cümlelerin forum filtresinden geçebildiğini göstermektedir.Elbette editlemem istenirse onuda yaparım problem değil.

Ergen beyin = Genç dimağ (hakaret yok tespit var)

StopMatchFixing.Com

Yorum

Trabzonspor ligden çekilmeliydi
                          Konuşmasında neler söyledi
                          Trabzonlu ünlü sanatçı Sunay Akın, Kocaeli Üniversitesi’nde Genç Bakış’a konuk oldu. Öğrencilerle müthiş bir diyaloga giren Sunay Akın, “Akil Adamlar” ifadeleriyle dalga geçti. Tarih vermeden şike sürecinden sonra futbolu takip etmeyi bıraktığını söyleyen Akın, Trabzonspor’un o tarihde ligden çekilmesi gerektiğini söyledi. İşte Sunay Akın’ın konuşmasından bir bölüm:

“* Bir zamanlar futbolda çamur yalnızca sahalarda vardı. Ben futbolu o dönemde bıraktım. Artık takip etmiyorum. Trabzon bence lige katılmamalıydı.

* Şenol Güneş’e yapılan haksızlık kimseye yapılmamıştır. 6 şampiyonluk, Milli Takım, Trabzonspor... Bugün çok deli teknik direktörlerimiz var. Peki Şenol Güneş gibi, bir Anadolu takımının başında başarılı olanı getir bana? Mesele odur. Yoksa para, güç her şey senin elinde, yapsana. Başarı budur.

* Trabzonspor 6 şampiyona aldığı yıllarda, Trabzon kitap dağıtımcılarından en çok kitap çeken illerden biriydi. Bugün bakın kaçıncı sırada. Mesele bu. Bunları tartışmalıyız.”
                          haber61
                          2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                          Gerçek budur. ☆

Yorum

herşeye rağmen cılız da olsa verilen her tepki değerlidir gözümde...
                            keşke daha cesur tepkiler görebilsek ama kulübün bile sus-pus olduğunu düşününce "ne olsa kâr" diyoruz malesef..
                            "Trabzonspor bir çember gibi,
                            her noktasında başlayan ama asla bitmeyen..."
                            - Dik oynahttps://twitter.com/HalitOF

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                            Yükleniyor...
                            X