Çirkin Manşetler, İğrenç Haberler

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Gökhan Koç
    Trabzonspor Kongre Üyesi

• 22.03.2009
    • 4725
    • Mühendis
    • İstanbul

Çirkin Manşetler, İğrenç Haberler

Uzunca bir süredir ulusal basını takip etmiyorum.

Şike ile mücadele sürecinde ulusal basından en ufak bir yardım dahi talep etmedim, etmedik.

Niye mi ?

Niyesini size küçük bir uygulama yaparak anlatmak istiyorum;

Açın takip ettiğiniz ulusal bir gazetenin websiteni,

Çıkarın “tecavüz” haberlerini,

Çıkarın “çarpık ilişki” ve “cinayet” haberlerini,

“Ünlü Kavgaları-Aşkları-Skandalları”nı da çıkarın,

Mankenlerin Fotoğraf Galerilerini, “zam” haberlerini ve “transfer” haberlerini de çıkarın,

Ne kaldı geriye ?

Yeni açılan fabrikalar, inşaatı bitmiş barajlar mı ?

Üniversitelerimizin kazandığı bilim ödülleri mi ?

Türkler olarak kazandığımız nobeller, pulitzerler, oscarlar mı ?

Yeni açılan kütüphaneler, yeşilleştirdiğimiz çorak araziler, bağış organizasyonları mı ?

Tabiki hayır,

Geriye şanssızsak “şehit” haberleri, şanslıysak;

“Sifonu Çekildi Ağzı Değişti” [1] (Hürriyet) – Bir vali için yapılan çirkin benzetme...

“Ölene Kadar Devam” [2] (Hürriyet) – Erbakan’ın ölüm haberi...

“Ankaragücü Piyangosu” [3] (Hürriyet) – Küme düşmenin kaldırılma sebebi Fenerbahçe değil Ankaragücü...

“O Kadın Öldü” (Haber Takvim) [4] – Meral Okay’a veda ediliyor...

“Ordu Erkek Gördü” (Fanatik) [5] – Manşete bakınca, Fenerbahçe-Ordusporu kaç kaç yendi dersiniz ?

“Fener’e De Mi Böyle Oynadınız, Satılmış Köpekler” [6] (Fanatik) – Türk futbol tarihinde ilk kez soyunma odasına giderken küfür edildi, tabi haber doğruysa...

“Generallerin Yahudi Damatları” [7] (Vakit) - Irkçılığa karşıyız hemi...

“Apoda Sezer Gibi Düşünüyor” [8] (Vakit) – Zekice fakat ahlaksızca...

“Sahte Oruç Kanlı İftar” [9] (Milliyet) – Ölüm orucu tutan tutukluların operasyon esnasında öldürülmesi sonrası atılan manşet...

“Tayyip Kalksana, Ataya Koşanlara Baksana” [10] (Sözcü) – Tayyip Erdoğan, devlet görevleri dolayısıyla 10 Kasım törenine katılamıyor...

“Hangisine Daha Çok Yakışıyor?” [11] (Sözcü) – Bakan eşlerinin fotolarını yanyana koyup, türbanın hangisine daha çok yakıştığını soran bir gazete...

...

Neyazıkki, çirkinlik ve iğrençlik hem haberlerin içeriklerinde hem de sunuluşlarındadır.

Ulusal basınımızın dini, ideali, ilkesi, ülkesi, saygısı, ahlakı, onuru yoktur.

Rotasını belirleyen tek bir gerçeği vardır, PARA.

Şike mücadelesini ulusal basınla 1 senede bitirmektense, 10 sene yalnız mücadele etmeyi tercih etmelidir Trabzonsporlular.

Trabzonsporluluk bunu gerektirir.

Kaynaklar
    [1] http://www.sonsayfa.com/Haberler/Med...ar-123263.html
    [2] http://www.tevhidhaber.com/news2_detail.php?id=75189
    [3] http://www.klasspor.com/tr/yorum_oku/3267-06_KAZAN.html
    [4] http://www.odatv.com/n.php?n=meral-o...set-0904121200
    [5] http://www.ahaber.com.tr/Spor/2012/1...-gordu-tepkisi
    [6] http://www.fanatik.com.tr/Fenere-de-...281_218621.htm
    [7] http://www.haber1.com/vakit-ten-aske...in-manset.html
    [8] http://www.yenidendogus.net/forum/tu...huenueyor.html
    [9] http://www.medyaradar.com/haber/pole...-kim-atti.html
    [10] http://www.habermolasi.com/haber/-ta...aksana-/79305/
    [11] http://www.memleket.com.tr/sozcuden-...et--82480h.htm
    StopMatchFixing.Com
  • TekfurÇayır 61
    • 19.07.2011
    • 5843
    • İstanbul

Tertemiz alnından saygıyla öpüyorum.
    7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• Emre EFENDİOGLU
      Trabzonspor Kongre Üyesi
      • 26.09.2007
      • 1990
      • İhracat
      • Bursa

Bu ülkede en yozlaşmış alanlardan biridir basın.
      Rezalet durumdayız.

Yorum

• Uğur Ö.
        • 21.11.2008
        • 15133
        • Elektronik Mühendisliği
        • Bursa

Sözcü özerkliğini ilan etmiş herhalde

Gerçekten bukadar olmamalı basın özgürlüğü.Saygısızlıktan başka birşey değil.Böyle bir başlık açtığın için tebrik ederim.
        Elektrikte Edison,futbolda Trabzon,Araplarda petrol ,Trabzon'da Futbol...

Yorum

• Mollasalihoğlu
          Yönetim Kurulu
          • 03.07.2004
          • 18733
          • Avukat
          • İstanbul

Büyük adamlar geniş açıdan bakar.

Büyük adamsın.
          BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Gamze
            Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
            • 28.01.2006
            • 16849
            • İstanbul

Gerçekten çok beğendim bu bakış açısını.
            Tam ortadan, sağından solundan değil, direkt aklın yolundan vurdun Gökhan.
            teşekkürler.

Yorum

• kudu_61
              • 09.06.2004
              • 6831
              • Polis Memuru
              • İzmir

doğru bir bakış açısı haklı bir yorum şike sürecinde basından yardım almamamız gerektiğinin tek ve yegane sebebi hakkı olana hakkı verilse bu yukarıda manşet atanların hangisi kazanabilir
              UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

• Ender Kuyumcu

Sevgili Gökhan,

Çok doğru ve acı bir noktaya değinmişsin.

Topluma ışık olması gereken medyanın siyasilerin ve zenginlerin maşası olduğu bir toplumun bu hallerde olmasına şaşmamak lazım.

Uydurma, çalıntı ve ısmarlama haberlerle gazetecilik yaptıklarını zannedenleri Şike sürecinde yaptıkları haberlerle de yakından tanımış olduk.
                https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

• titanic
                  • 02.05.2009
                  • 4008
                  • Yüksek Lisans Öğrencisi
                  • Tokat

değerli renkdaşım,çok güzel bir analiz yapmıssın.Basın dili bizde çok farklı. Özellikle manşetler dikkat çekmenin çok ötesinde.nefret tohumları serpiştirme aracı olarak kullanılmakta

Yorum

• Mert M.
                    • 15.11.2006
                    • 1411
                    • Çevirmen
                    • İstanbul

Başlık güzel, toplumca ne ile ne kadar ilgili olduğumuzu gösteren olaylara güzel bir örnek.
                    Arkadaşın sıraladığı noksanlıklarımızın olmayışının üzüntüsünü ben de hissediyorum. Ama bu mesele nereden bakarsanız bakın siyasi bir meseledir. Medya hep maşadır. Görüyorsunuz bu sadece futbolda olmuyor. Her alanda mevcut bu etki-tepki meselesi.
                    Zaten ne yazık ki siyasetin doğrudan etkili olmadığı bir kurum kalmadı memlekette. İdari bir problem...
                    Bu arada, Sözcü Gazetesi'nin attığı manşetlerde bir kusur göremiyorum. Ben görmedim ama bu ülke darbelerden sonra bu hale gelmiş. Sen milleti bölersen sağ-sol diye, iletişim özgürlüğünün sağı da olur solu da. Cumhuriyet Gazetesi de olur, Sözcü de olur, öte yandan Akit de olur, Yeni Şafak da...
                    Fanki tonki zonki...

Yorum

• Recep Çaltepe

Bugün Türkiye'de, başta bizi ilgilendiren futbol medyası olmak üzere tüm basın dejenere olmuş durumda; bu açıdan topluma ayna tutuyor da diyebilirsiniz.. Hatta yine detaylandırırsak futbolumuzda yaşanan rezeletin de yine medya tarafından paralel olarak algılandığını ve bunun da yansıdığını belirtebiliriz. Yukarıdakiler başta olmak üzere atılan çoğu manşet tamamen düşük IQ'ların ürünü.. Allah hepsinin şifasını versin.

Yorum

• Yiğit Gayretli
                        BMN Yönetim Kurulu
                        • 09.12.2005
                        • 34536
                        • İstanbul

Aklına fikrine kurban...
                        Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                        Ayağa KALK!

Yorum

• ilhan
                          • 21.01.2007
                          • 36196
                          • İzmir

Bende geçen gün televizyondaki spor programlarından dem vurmuştum. Bu ligde bir şike yapıldı ve adamların umurunda değil. Hani söz konusu futbolsa; nasıl umurlarında olmuyor şaşıyorum. İtalya bir kulüp bugün şike yapsa, 3 sene sonra belli olsa bile adamlar cezayı basıyor. Ama bizde öyle mi? Oligarşi öyle bir duruma geldi ki suçların üzerinin örtülmesi kolaylaştı. Medyadaki yazarların hepsi kalemşör ve yalaka. Trabzonspor'u yazanlar bile korkuyor işimden, ekmeğimden olurum hesabı. Sözde Trabzonspor yazarı hepsi ama halen takım niye gol atamıyor, hoca gitmelimi diye maç yazısı yazıyor. Hal böyle olunca medyaya malzeme çıkmıyor.

Medyaya kalsa ülkede hiç sorun yok. Muazzam bir toplumuz.
                          *
                          Sağolasın Gökhan'ım, çok yerinde ve oturaklı bir yaklaşım.
                          Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                          iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                          “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                          Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• cakalkerem
                            • 20.02.2012
                            • 13476
                            • Mühendis
                            • İstanbul

medyacı ve basın mensubu olmaktan utanır oldum...Millet paranın uşaklığını yapmaya başladı herkes nemalanıyor malesef bu işten.

Trabzon bir aşk hikayesi değildir.
                            Trabzon Aşktır gerisi hikayedir.

Yorum

• cemoli5408
                              • 27.01.2010
                              • 2172
                              • İşletme
                              • Samsun

Bu olayı sadece medyaya indirgemek yanılgıdır, bu toplumun varoluşu bu onursuzlukların temel sebebi. Bu medya, bu siyasiler, bu alçak ve şerefsiz düzen tamamen toplumun eseri. Kendimizi de bu problemli yapının dışında tutmuyorum ben artık. Çünkü canımız yandığında, pislik bizim üzerimize de sıçrayınca sesimiz çıkıyor millet olarak. İş spor, spor deyince de adaletsizliğin her alanda vurduğu yegane klüp biziz, ona sözüm yok. Ama yüz yıllardır güce tapan, adalete, namuslu duruşa karşı her zaman onursuz ve en kısa yoldan güce tapan bizleriz, neredeyse bu toplumun %90'ı böyledir. Bu burumda bazı şeyler bizelere müstehak diyorum. Siyasetinden tut, ekonomisine, spordan tut, dini inanışlara, bu topraklar bence en az 400 yıldır bugunkü düzeni oluşturdu. Gücü gücü yetene, hırsızlık, talancılık, yağmacılık alabildiğine. Adalet, namus, şeref hak getire. Doğu kültürünün ve toplumlarının bazı hoş özellikleri olsa da, en adi özelliği adaletsiz de olsa sırf güçlü diye güce tapınmak, ve düellocu bir kültür yerine arkadan vuran, pusucu bir yapısı olması. Bizim ülke de aynen böyledir. Medya da bu ülkede işini yapıyor işte, onursuz ve ahlaksızca.
                              Trabzonspor

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...