Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şenol Güneş Hocamıza Mektuplar Yazdık, Teslim Ettik... | Şenol Hoca "Devam" Dedi!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Değerli Hocam bizler seni çok iyi anlıyoruz.
    Asla yanlız değilsin,tarih herşeyi not ediyor bir kenara ve bizler inşallah Onurlu,Şerefli bir şekilde not edileceğiz o deftere .
    Hocam Sen söyleyeceksin onlar anlamayacak,hırsızlık yapacaklar yüzleri kızarmayacak,üste çıkmaya bizleri bastırmaya çalışacaklar ama sadece kendilerini kandıracaklar.
    Kendini yanlız hissettirdiysek muhakkak bizlerde kusurluyuz ama dediğim gibi asla yanlız değilsin ve olmayacaksın.
    Sıkıldığında şampiyonluk görmemiş gençleri,namazlarında ve günün her saatinde dua eden taraftarı düşün,bizler seni çok seviyoruz ve biliyoruzki sende bizleri seviyorsun...
    Hocam gün hırsızlara ve sistemlerine karşı durma günüdür ,sen bu kokuşmuş sistemin karşısında duran birisi olarak asla yanlız yürümeyeceksin.
    Şampiyonluk görmemiş birisi olarak söylüyorum ,Şampiyonluk bizim umrumuzda değil bizim derdimiz adalet,"herkes için adalet".
    Dediğim gibi hocam bizler seni seviyoruz dualarımız herzaman sizinle....

Enes YILDIZ/Kocaeli
    Trabzonspor √
    Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
    İki Renk ve Asalet √
    BordoMavi.Net √

Yorum

• Büyük Kaptan, Efsane adam Şenol GÜNEŞ;

16 yaşındayım Trabzonlu olmayan bir Karadenizli, fanatik bir Trabzonsporluyum.

Yaşım gereği kaleciliğinizi hatırlamıyorum, bu takımın tabuları yıkarak 4 sene üst üste şampiyon olduğu, Türkiye’ye ilkleri, Anadolu’ya cesareti getirdiğini de göremedim.

Hepsinden önemlisi şampiyonluk görmedim. Ama ben takımıma aşığım bunun yegane sebebi sizsiniz hocam. O centilmen, asil, babacan duruşunuz Trabzonspor aşkını; 2002’deki Senegal maçında deparınız milliyetçilik duygusunu aşıladı bana.

Bugün de o duruşunuz içimdeki Trabzonspor aşkını ve size olan saygımı kat be kat artırıyor. Ve inanın bu yazacaklarımın hiçbiri içimdeki sizi anlatmak için yeterli değil..

Büyük insan,

Bugün bu adaletsiz, kirli yolda ne deseniz haklısınız; zira çok çektiniz ama mücadelenizden, içinizdeki aşktan bir an ödün vermediniz.

Siz Galatasaray maçından sonra “Canım yandı” derken, o can acısını yüreğinde hisseden milyonlarca aşığınızı bugün babasız bırakmayın. Derler ya büyük kulüpler şahıslara bağımlı değildir, evet hocam Trabzonspor size sonuna kadar bağımlıdır. Siz Trabzonspor’sunuz, siz yöneticisiniz, siz teknik adamsınız, taraftarsınız Trabzonspor sizindir! Sizin olmadığınız yerde hep bir şeyler eksik kalacak, bir dal kopuk kalacak, başarı olmayacak, her şeyden önemlisi lider, baba olmayacak.

Kaleciler yalnız adamlardır derler ama emin olun sizin yanınızda bugün milyonlarca asker var hocam.

Bizlere sabrı öğreten siz bugün ne olur biraz daha sabredin bizi GÜNEŞ’inizden mahrum etmeyin. Sizinle Trabzonsporlu oldum, sizinle ülke futbolunu sevdim, adamlığı sizden öğrendim. Daha ülkeye öğretecek çok şeyiniz varken bu misyonu kurtlara bırakmayın hocam.

Büyük TRABZONSPOR taraftarı her zaman yanınızda..

Soner OKUYUCU
      ORDU
      Trabzonspor √
      Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
      İki Renk ve Asalet √
      BordoMavi.Net √

Yorum

• Merhaba hırçın dalgaların üstüne en güzel yakışan Güneş,
        Güneşin doğacak olması umuduyla yaşayan çiçekler vardır bilirsiniz siz de Güneşin doğması için belki de ömür beklerler. Bu Güneş kimi zaman doğmaz bunun farkındadırlar, ama o Güneşin varlığından devam ederler beklemeye. Biz de öyleyiz, yüklü sevdamızı yükledim omuzlarımıza önde sen arkada biz, iyi gün kötü gün, zor kolay yürümek istedim seninle. Güneşin bitmez enerjisi aydınlatsın içimizi. Sen demiştin ya hocam, ışığı önümüze tutun dedik, gözümüze tuttunuz, şimdi Güneş'i hayatımızdan çıkarsak olur mu hiç? Size hiç sevdiğiniz iki insanı seçme gibi saçma bir sundular mı? Sunamazlar, çünkü ne candan vazgeçilebilir ne canandan. Ruhunda özgürlük var, benliğinde Trabzon ruhunda Trabzon, hocam sen söyle Trabzon ve Trabzonsporla bütünleşmiş kimliğimizdeki Güneş resmini nasıl atalım bu kalbimizden? Kalbe değen en ince yerse Trabzon Güneş çevirirse yüzünü, karanlık basar dört bir tarafı. Bırak oynasınlar oyunlarını, sen gönülleri kupaları kazanmasan da gönüllere doğdun hocam. Adam felfesinin kökenini bize hatırlattığın, Trabzonsporluluğun asaletini yaşattığın için sonsuz Güneş'e ulaştırdığın için çok yaşa hocam.

Satırlarımı sonlandırırken hocam şimdi sen söyle, Trabzonlu Trabzonsporlu batmayan Güneş'lere ışık saçmanın vakti değil mi? Vazgeçmek için çok erken, vazgeçmeden vazgeçmek için daha da erken.

M.Serdar ÇAKMAK
        İSTANBUL
        Trabzonspor √
        İki Renk ve Asalet √
        BordoMavi.Net √

Yorum

• Degerli Senol hocam,
          öncelikle sunu belirteyim ki, sen bu kirli Türk futbolundaki en temiz kalpli, adaletli, saygideger, sayili ADAMlardansin. Ülkemizdeki futbolun basinda senin gibi adamlar olsa eminim su an icinde bulundugumuz durumda olmazdik. Türk futbolu bu halde olmazdi. Bu yüzden Trabzonspor'da oldugun icin sükrediyorum.
          Futbolun basinda olan insanlar degil bu ligi, bir kulüp bile yönetebilecek kapasitede degiller. Bugün Trabzonspor'un sabrini denercesine haksiz kararlar alip, bunun karsisinda suclu olan kulüplere verilmesi ayip olacak kadar az ceza vermeleri bu kulüplerin arkasinda baska cok büyük bir güc oldugu anlamina gelir. Bizim arkamizda süper bir güc olmayabilir ama biz tek basimiza bu kadar haksizliklara ragmen burala gelmekle cok büyük bir basari gösterdik. Bunlar senin sayende oldu hocam.
          Sunu da belirteyim ki sen benim icin kisiligi ve karakteriyle örnek aldigim insanlarin basindasin. Bu camiada senden sadece bir tane var hocam, biz ise senin Trabzonspor'da olmanin gururunu yasiyoruz. Bir diger kulübun basinda olsaydin sana olan saygim daha az olmazdi bundan emin olabilirsin. Herkesin bildigi gibi medya da bizim camiamiz icin büyük bir sorun. Bunlarin Fatih Terim'i imparator diye adlandirirken senin gibi bir ismi arka planda tutmalarina bir anlam veremiyorum. Ama sen bizim efsanemiz, batmayan Günes'imiz, herseyimizsin bunu bil yeter.
          Sen bu takimin basinda olduktan sonra biz her seyin üstesinden geliriz. Seni cok seviyoruz. Allah seni basimizdan eksik etmesin !

Merve Zengin
          Hamburg / ALMANYA
          Trabzonspor √
          İki Renk ve Asalet √
          BordoMavi.Net √

Yorum

• Şenol hocam,

Hocam siz bize lazımsınız ama canlı lazımsınız. Lig umrumuzda değil hocam, sağlınız bizim için çok önemli. Tabiki takımın başında olmanızı izteriz ama kendinizi iyi hissediyorsanız geçin.

18 yaşındayım hocam. Sizden bu yaşıma rağmen çok şey öğrendim. Laflarınız beni çok etkiliyor. Her konuşmanızı dinlemeye çalışıyorum. Çünkü size güveniyorum hocam. Sizin gibi dürüst doğrucu olmak çok önemli, herkes doğruyu söylemiyor.

Ortalıkta bu şikeyle ilgili neler dönüyor aklımız kesmiyor ama Allahu teala bunların cezalarını verecek bir tek buna güveniyorum.

Hocam bu yazıları yazarken şikeyle ilgili yazmak istememiştim ama hep bu konuları düşünüyorum. Herşey göz göre göre oluyor bunu hazmedemiyorum.

Kendinize iyi bakın hocam siz bizim Güneş'imizsiniz. Allahu teala her zaman güç kuvvet sabır verir inşallah, Ünal karamanıda çok sevdiğimi söyleyin. Allaha emanet olun.

Şayin Beşinci
            İstanbul
            Trabzonspor √
            İki Renk ve Asalet √
            BordoMavi.Net √

Yorum

• Sevgili Şenol Hocam;

Bu taraftarın, hatta Türk Futbolunun üzerine doğan Güneş. Biz böyle inandık, böyle sevdik seni. Sen, bu karanlık futbol kabusunun en aydınlık, tek aydınlık yüzüsün.

Biz Trabzonsporlular bu ülkenin anlaşılamayanlarıyız. Anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar bizi. Pislikten görünmeyen yüzlerini, vücutlarındaki bu kirli hücreleri bize bulaştırmak istiyorlar. Doğrunun yanında olmayı değil de, pislikten artık görünemeyen forma renklerini, kirlerini bize atarak temizlemek istiyorlar. Yenilmemizi, vazgeçmemizi istiyorlar. Artık doğrunun yanında, adaletin, hakkın yanında kimsenin olmamasını istiyorlar. İstiyorlar, çünkü bu futbol denen adı oyun, kendi başka türlü bin bir oyun olan şeyin temiz kalmaması lazım. Yoksa bu karanlık ve pis beyinler nasıl rant elde edecek? Nereden insanların temiz duygularını sömürecek?

Sen de bizim gibisin Hocam. Anlaşılamayansın. Anlamak istenmeyensin. Sen temizsin. Soyadın, soyun gibi bir Güneş'sin. Sen bu pis dünyaya gerçekleri gösterebilecek tek kişisin. Sen öğretmensin. Bize futbolun içinden de güzel hikayeler çıkabileceğini öğretensin. Doğrunun, adaletin tek bekçisisin. Birsin. Bu gönüller için birsin. Bizim gibi daha nicelerisin. Gönüllerdeki efsane, yeryüzündeki tek gerçeksin.

Şimdi senin yıldığın, bırakmak istediğin konuşulur oldu buralarda. Ne olur hocam, ne olur yapma. Bırakma. Yoksa kim baş edecek bu pis oyunlarla. Biz de bıktık, biz de bunaldık. Ama inandık. O var dedik, O...Futbolu geçtik, temiz oyunu, adaleti geçtik. Ama O var dedik, O... Elimizde, avucumuzda kalan tek dik duruş... O varsa biz de varız dedik. O, bırakmıyorsa, biz onun yolundakiler niye bırakalım dedik?

Ama sen bırakırsan hocam, biz de bırakırız. Dayanağımız, gücümüz kalmaz. Eririz. Bu pis düzenin içinde eririz. Yok oluruz. Hem suçlu, hem güçlü olanların içinde yok oluruz. Dünyevi inançlara şüphe ile baktığımız bugünler artık bizi de esir alır.

Yapma hocam. Bizi bırakma. Sen ayakta ol ki, biz de ayakta olalım. Sen dik dur ki, biz de duralım. Sonra hep beraber karşı duralım. İnadına temiz olalım. İnadına inançlı... İnadına bize pislik bulaştırmaya çalışanlara, gülelim, güler yüzümüzü gösterelim.

Dik oynayalım bu oyunu, dik ve asil...

Sevgiler, saygılar...

Abdülkadir Kılıç - İstanbul
              En son Kılıç tarafından düzenlendi; 19.05.2012, 13:14.

Yorum

• bordomavi@bordomavi.net ve mektup@bordomavi.net adreslerine gelen mektupları paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu akşamdan sonra mektupları toparlıyoruz ve Şenol hocamıza gönderiyoruz.
                Akşama kadar yazdınız yazdınız...
                En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 19.05.2012, 13:32.
                Trabzonspor √
                İki Renk ve Asalet √
                BordoMavi.Net √

Yorum

• Babam, Şenol hocam;

Öncelikle mektubuma sana teşekkür ederek başlamak istiyorum hocam. 2010-2011 sezonu Trabzonspor'u şampiyon yaptığın için sana Teşekkür ederim. Babamın da dediği gibi, en güzel şampiyonluğumuz 2010-2011 sezonun şampiyonluğu. Neden mi hocam?

kişi,kurum ve ne kadar güç varsa hepsi Trabzonspor'a karşı mücadele verdi geçen sene.
                  O kadar uğraşlarına rağmen, bir kez bile puan olarak Fenerbahce, Trabzonspor'un önüne geçemedi.
                  Averajla TFF'nin şampiyonu oldu. UEFA'nında bizi şampiyonlar ligine alarak tescil ettiği gibi, Türkiye süper toto süper lig şampiyonu Trabzonspor'dur.
                  Şampiyonlar liginde 7 puan alarak bunuda ıspat ettik.
                  Varsın TFF, şampiyonluğumuz tescil etmesin.
                  Asıl şampiyon Trabzonspor hocam. Kupa işin süsü olacaktı o kadar. Kupayı alamadığımız için üzülmüyorum. Biz kupayı kaybettik, onlar şereflerini haysiyetlerini kaybetti.
                  Hiç bir takımın yapamadığını yapıp,onca güçe karşı ligde 2. olup şampiyonlar ligine gittik. Kupayı almamıza bile belkide bu kadar sevinmezdim.
                  Yorgunum deyip gitme hocam. eğer gidecek biri varsa, "penaltılar irdelenmeli" diyen kişi ve yandaşlarıdır.
                  Komutanlar asla askerlerini bırakıp gitmez. öyle bir lüksün de yok senin hocam. Biz geçen sene Bütün rakiplerimizi yendik ama saha dışındaki rakiplerimizi yenemedik. işte onları saha dışındada yeneceğiz,inadımız ve şerefimizle. sen olmadan bunu yapamayız. sen bizim öğretmenimiz, öğreticimizsin. Onur sakatlandığın da "eyvah!" demiştik ama Tolga yetişti derdimize derman oldu. sen gidersen, kim gelecek yerine? kim doldurur ki yerini? kimse dolduramaz hocam." Kişiler gelir geçer, aslolan Trabzonspor'dur." ama sen bu camiadan gelip geçecek kişi değilsin hocam. sen bu takımın beynisin. herşey bitti derken, Bucaspor maçında 88'de golü yedikten sonra Umut bulut sahneye çıkıp ve golünü atmıştı Umutlarımızı yeşertmişti. sende herşey bitti derken Trabzonspor'a tekrar geldin,umutlarımızı yeşerttin. Bu camiada herkes gider ama sen gidemezsin hocam.
                  TRABZONSPOR her zaman Türk futbolunda dürüstlüğüyle herkesin,doğruların vicdan azabı olacaktır. bunu sen öğrettin bize hocam. Diğer takımlar daha kaç yıl oldu ki şampiyon olamıyoruz sabrımız kalmadı diye isyan ediyor. ama biz dile kolay 28 yıl yani bir insanın ömrünün yarısı kadar bekledik şampiyonluğu.
                  Fener taraftarı bekleyebilir mi? ya galatasaray taraftarı? Ya beşiktaş? Hiç biri beklemez. ama Biz bekleriz bıkmadan usanmadan sevgimizden zerre kadar Trabzonspor aşkı eksilmeden bekleriz. Biz bu takıma her sene şampiyon olmuşcasına aşkla bakıyoruz hocam. Trabzonspor'un renklerinin bordo'su taraftarıysa sende mavi'sisin hocam. Biz ayrılamayız.

Küçük Şehrin insanları, futbolcusu ve şenol hocasıyla İstanbul'a, Avrupa'ya, Dünyaya Meydan okuyor...
                  işte bizim,Trabzonluların dünyaya herkese,herşeye kafa tutma biçimimiz. Sana bunları yazarken gözyaşlarıyla yazıyorum. Mecnun'un Leyla'sı olur ya ,bu insanlarda öyle sevdalı sana hocam.. Gitme !
                  Seni seviyorum.
                  Bilgeliğini seviyorum.
                  Dürüst ve ilkeli olmanı seviyorum.
                  insanlığını seviyorum.
                  seviyorum çünkü; çünküsü yok.

-Büşra Selcik / istanbul
                  En son sipsii61 tarafından düzenlendi; 19.05.2012, 13:55.
                  Herkese ve herşeye kafa tutma biçimimiz; TEMİZ FUTBOL!

Yorum

• Babamın aşkıydı Trabzonspor, ilk evladına Şenol ismini koymayı hayal edecek kadar tutkundu bordo-mavi renklere...
                    96 sezonu dönüm noktası olur hayatında.Trabzon'a aşık adam küser futbola, eskisi gibi maçlara gitmez artık. 2002 yılında milli takımla yeniden yeşerir sevdası.Çünkü başında Şenol Güneş vardır.
                    Öyle bir anlatırdı ki sizi, kahraman canlanırdı gözümüzde.Şenol derdi, büyük kaleciydi Trabzon trübünlerini kimse susturamazken, onun el hareketi yeter derdi.Döner bize kızardı sonra, 'Şenol'u tanısaydınız İstanbul takımlarını mı tutardınız?'
                    Basına kızardı her gün babam.Öfkeyle kıymetinizi bilmediklerinden yakınırdı.Sanki kendisine laf söylenmiş gibi küserdi hayata...
                    O günlerde düştü sevginiz içimize, üç evladını da bir şekilde Trabzon sevdalısı yapmayı başarmıştı.İstanbul takımlarını tutsakta bir gözümüz hep Trabzon'a bakardı...Şimdilerde ise içimizde İstanbul takımlarından eser yok. İki farklı ilde olup da sadece hafta sonları konuşabilen iki kardeşin tek konuştuğu konu sensin hocam...Biz babamızdan Efsane Şenol'un hikayelerini dinleyerek gönül verdik bu renklere...

Şu süreçte, karanlığın en zifiri halinde bizim de çocuklarımıza anlatabileceğimiz anılarımız olsun!Şampiyonluğumuz çalınmıştı ama, Güneşimiz karanlığı yırtacak kadar güçlüydü diyelim... Ve babamı bir kez daha küstürme...

Zeynep Şimal/ Ankara

Yorum

• İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bordomavi@bordomavi.net ve mektup@bordomavi.net adreslerine gelen mektupları paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu akşamdan sonra mektupları toparlıyoruz ve Şenol hocamıza gönderiyoruz.
                      Akşama kadar yazdınız yazdınız...
                      Pazartesi basın toplantısı yapacakmış Şenol hoca ( twitterde öyle okudum doğru mu bilmiyorum) ... Keşke basının karşısına çıkmadan bu mektupları okuyabilseydi hocamız abi
                      "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• İlk olarak TSelif tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Pazartesi basın toplantısı yapacakmış Şenol hoca ( twitterde öyle okudum doğru mu bilmiyorum) ... Keşke basının karşısına çıkmadan bu mektupları okuyabilseydi hocamız abi
                        Öyle olacak Elif. Pazartesiden önce mektuplar elinde olacak...
                        Trabzonspor √
                        İki Renk ve Asalet √
                        BordoMavi.Net √

Yorum

• Hocam bu mİllet neden Şİmdİ Şenol gÜneŞ İstİfa edecek dİyor bunu sen hepİmİzden daha İyİ bİlİyorsun bu firsatÇilar bİzİm gÜneŞİmİzİ batirmasin senİ sevİyor ve sayiyoruz sen trabzonsporun baŞinda olduĞun sÜrece bİze karŞi yapilan her tÜrlÜ komploya raĞmen trabzonsporumuz sayende hep zİrvede yer aldi meydani Çakallara birakma hocam,baŞarilarinin devamini dİlerİm.

Engİn halİmergÜn
                          sakarya/kaynarca
                          Trabzonspor √
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

• Efsane kaptan Şenol Güneş'e.

Her yerde haksızlığa uğramış bir insana yazılan mektup bu. Türk milli takımında, memleketi Trabzon'da hep haksızlığa uğramış bir isim Şenol Güneş. Ama biz gerçek Trabzonsporluların her zaman gönlünde taht kurmuş bir isimdir Şenol Güneş.

Size yapılan her yanlışı üstümüze aldık, o yanlışın bize yapıldığını düşündük hep. Çünkü siz içimizdeki duyguların dışa vurumusunuz. Trabzonspor ruhunu iliklerinize kadar hisseden bir insansınız. İşte bu yüzden bu taraftarın gönlünde herkesten ayrı bir yerdesiniz.

Bu kulüpten çok büyük efsaneler geldi geçti. Ama inanın hiçbiri sizin kadar sevilmedi. Her zor anında bu kulüp sizi aradı, bekledi. Siz de bu beklentinin karşılığını hep verdiniz. Allah sizden razı olsun.

Yıl 2005. Trabzonspor'un bir şampiyonluğu daha çalındı. Tıpkı 1996'daki gibi. Yıl 2011. Trabzonspor'un bir şampiyonluğu daha çalındı. Hem de belgeli, kanıtlı bir şekilde. Tıpkı 1996, 2005'teki gibi.

Yıl 2004. Türk milli takımı Avrupa Şampiyonasına gidemedi. Suçu kendilerinde araması gerekenler topu hemen belli adrese gönderdi.

Sizin hakkınız, bizim hakkımız böyle yendi işte hocam. İnsanlar sizin hakkınızı bu yüzden ödemeyecek.

Son açıklamalarınız sanki bir veda konuşması gibiydi. Trabzonspor'un size en çok ihtiyaç duyduğu noktada bırakıp gitmek olmaz. İnanıyoruz ki farklı bir şey ima ettiniz. Tıpkı bundan önce söylediklerinizi anlamayıp 3 gün sonra Şenol hoca bunu demek istemiş dediğimiz gibi olacaktır.

Gerçek taraftar sizi hiçbir zaman unutmayacak, bırakmayacak. İnanıyorum ki siz de bu sevgiyi karşılıksız bırakmayıp geçen sezonki gibi zaferler kazandırmaya devam edeceksiniz.

En derin saygı ve sevgilerimle...

Osman Yavuz...
                            Colmandante

Yorum

• Sadece Trabzonspor için değil, tüm Türk futbolu hatta Türk sporu için bir Güneş'sin. Gidip bizi karanlıklara bırakma. Sana en çok ihtiyacımız olan günde yalnız başarı için değil, onurlu dik duruşumuzu ifade edebilmemiz için burada bizimle kal. Sana kurban olurum. Verdiğin tüm hizmetler için Allah razı olsun.
                              Saygılarımla
                              Fatih Bayraktar
                              Antalya

Yorum

• Gözlerinde huzur bulduğum,
                                Yüreği güzel hocam...

Sizi ne çok sevdiğimi anlatacak bi kelime arıyorum saatlerdir. Galiba ben sizi, Trabzonspor gibi seviyorum...Her sevincinizde sizinle havalanıyor içimin bayrakları. Her üzüntünüzde, yüreğinize akıtıyorum gözyaşlarımı. Ve her kaybedişimizde, daha bi sıkı bağlanıyorum size.

Oysa, anlamıyorlar, emeği, TDK'de yazan bi kelimeden ibaret görenler sizi. Anlamaya çalışmıyorlar...

Doğruları var çünkü onların. Futbol eşittir paradır. Adalet sadece bi kelime oyunudur bu düzende. Alınteri , birilerinin cebinde karşılığı olan bi ifadedir. Bedeli vardır herkesin. İnsan olabilmeye, düşünebilen bir varlık olmaktan başka bi anlam yükleyemez onlar.Karizma denen şey, futbolcu dövmek, tribünlere oynamaktır birileri için.

Onlar , sizin gözlerinize bir kere bile bakmadılar! Baksalar, göreceklerdi belki içinizde yanan ateşi. Baksalar, anlayacaklardı belki gözlerinizdeki çizgilerde ne büyük bir tarih yattığını. Hissedeceklerdi gözlerinizdeki, her şeye rağmen var olan ışıltıyı. Bakamadılar.

Sizi her düşündüğümde neden dolar ki gözlerim? Her gece, ettiğim dualarım içinde adınızın geçmesinin anlamı ne olabilir ki? Siz "Benim canım yandı ya!" derken , aynı anda milyonlarca insan neden ağlar ki? Neden, değil Trabzon'la, Karadenizle dahi hiç alakası olmayan bunca insanın bu takıma tutunma nedenlerinden biri sizsinizdir ki? Şu mektupları yazanların, saatlerce size olan sevgilerini nasıl ifade edeceğini düşünmelerinin ne gibi bi açıklaması olabilir?

Ben vereyim cevabı:

Trabzonspor'un vucuda gelmiş halisiniz siz. Direnişizle, mücadelenizle, böyle bir ortamda bile tertemiz kalabilmenizle...

Biz, gözlerinizde kendimizi bulduk be hocam. Her kelimenizde, her haykırışınızda, her coşkunuzda, her halinizde kendimizi bulduk biz.

Tam 3 defa elinden şampiyonluğu alınmış bir insana yazıyorum şu an. Tam 3 defa, şampiyonluk görmeye bu kadar yaklaşmışken, görememiş bir insan olarak yazıyorum...

Benim için şampiyonluk denen şey, eğer siz bu takımın başında olacaksanız anlamlı. Çünkü o sevinci yaşamayı en çok hak eden insan sizsiniz...

Hiç hak etmediğiniz şekillerde yollandınız vaktiyle bu takımdan. Her defasında yenildiniz Trabzonspor sevdanıza, sıvadınız kolları... Ama bu defa gitmeyeceğinizi biliyorum. Emeğin paraya karşı mücadelesinde bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Çünkü, benim tanıdğım, ellerini öpme şansına eriştiğim Şenol GÜNEŞ, terketmez gemisini...

"Giderseniz"le başlayan cümleler kurmak istemiyorum ama...
                                Giderseniz, bu ülkenin her yerinde, boynu bükük bırakacaksınız birilerini...
                                Giderseniz, gözleri nemlenecek, bu takıma gönül veren çocukların...
                                Adalet için edilen duaları boşa çıkacak anaların,...
                                Giderseniz, anlamsız kalacak yıllardır verilen mücadelemiz...
                                Giderseniz, hak vereceğiz belki içten içe size. Ama bu üzüntümüzü hafifletmeyecek asla.

Çekeceğimiz acılar var daha. Haksızlığa uğrayacağımız günler var. Yatağa gözleri nemli gireceğimiz günler... Giderseniz, hislerimize tercüman olacak hiçkimseyi bulamayacğız biz. Kalabalıklar içindeki yalnızlığımız kat be kat artacak...

Daha kutlayacağımız şampiyonluklar var güzel insan. Bilmem kaç yıl sonra gelecek olan kutlamalardaki, o tarihe geçecek fotoğraf, hep eksik kalacak giderseniz.

Giderseniz, direnişimiz yarım kalacak...

Okuduğum en güzel masaldır Trabzonspor. Siz ise en güzel kahramanı... Mutlu bitirmeden bu masalı, gitmek yok bir yere hocam... Anadolu kokan gözlerinizde, "zafer" ifadesini görmeden , bir yere gitmek yok!

En derin saygılarımla...

Begüm Ayşe KARA
                                Tatvan/ Bitlis
                                En son 61viya tarafından düzenlendi; 19.05.2012, 14:26.
                                "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim