Talihsizlikler Kaderimiz mi?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • TekfurÇayır 61
    • 19.07.2011
    • 5843
    • İstanbul

Talihsizlikler Kaderimiz mi?

Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazı. Hangi sayfaya yazsam diye düşündüm, alâkalı bir yer bulamayıp yeni bir başlık açmaya karar verdim.

Uzun süreden beri şans faktörü yanımızda değilmiş gibi görünüyor.

Kupalarda kötü kur'alar çekiyoruz.

Geçen sene kaçan bir penaltı ikili averajda geride kalmamıza neden oldu.

Şampiyonlar liginden çok talihsiz şekilde elendik.

Deaglemanyaq kardeşimizin hesaplamasına göre bu yıl oynadığımız 19 lig maçında direklerden dönen top sayısı 12.

Geçen sene ligde uğradığımız mağduriyete belki de bugüne kadar dünyada hiç bir takım uğramamıştır.

Dikkat çekici bir durum.

Kendimde ve çevremde gözlediğim bir olguyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çok beddua edenlerin işleri rast gitmiyor genellikle.

Buna mukabil hayr dua edenlerin işleri genellikle rast gidiyor, hayatlarında daha fazla bereket oluyor.

Allah belânı versin yerine Allah ıslâh etsin demek,

Lânet olsun sana yerine Allah sana imân selâmeti versin demek daha güzel, daha bereketli.

Hayatını hepimize aralıksız olarak beddua etmeye adamış bir varlık varken, bizim de onunla aynı kelimeleri kullanmamız yerine, yaradılış amacımızı-farkımızı ortaya koyarak hayr dua etmemiz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Beddua etmeyi tercih eden arkadaşlar hayr dua ederek hayatlarındaki farkı gözlemleyebilirler.

Belki beddua yerine hayr dua ederek takımımızın talihini de değiştirmemiz mümkün olabilir.
    7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
  • Erbay
    • 05.08.2004
    • 15458
    • Öğrenci
    • İstanbul

Valla ben çok beddua etmiştim şike soruşturmasından önce

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• augustus
      • 31.05.2004
      • 526
      • İstanbul

Hayatım boyunca kimseye beddua ettiğimi hatırlamıyorum.Ama geçen sene lig bittikten sonra üzerinde fener formasıyla gezen kimi görsem beddua ettim.Beddua ederken de kişisel olarak değilde sadece tuttukları takımdan dolayı yaşadıkları haram sevincin fitil fitil burunlarından gelmesini diledim.Üzerine basa basa tuttukları takım dolayısıyla olmasını diledim.Aradan bir kaç ay geçmeden şike soruşturması başladı..Kendimden korktum valla

Yorum

• fatihmazlum
        Forumdan Uzaklaştırılmıştır
        • 26.06.2011
        • 1502
        • rts
        • İstanbul

beddua eğer haklı yere edılıyorsa hıcbır yan tesırı olmaz ama karsıdakı haklıysa yanı haksız yere beddua edıyorsan gelır senı bulur fenevbahcenınde tffnınde mhk nınde pfdk nunda hatta hukumetın ve meclısınde bu ıste haklı olmadığını adım gıbı bılıyorum onun ıcın rahat olun

Yorum

• TekfurÇayır 61
          • 19.07.2011
          • 5843
          • İstanbul

İlk olarak fatihmazlum tarafından gönderildi
          beddua eğer haklı yere edılıyorsa hıcbır yan tesırı olmaz ama karsıdakı haklıysa yanı haksız yere beddua edıyorsan gelır senı bulur fenevbahcenınde tffnınde mhk nınde pfdk nunda hatta hukumetın ve meclısınde bu ıste haklı olmadığını adım gıbı bılıyorum onun ıcın rahat olun
          Haklısın Fatih kardeşim ama yazıda vurgulamaya çalıştığım hayr duanın bereketi.

Meselâ kul hakkı yiyen birisine kızdın ve beddua ettin, yâni cezâsını bulması için dua ettin ve duan kabul oldu ve o kişi cezâsını gördü diyelim.

Aynı olayda beddua yerine hayr dua ettin ve duan kabul oldu diyelim. Allah kul hakkını affetmeyeceği için o kişi yine cezâsını çeker ama duan kabul olduysa pişman olur ve bir daha yapmamak üzere tövbe eder. Yâni Allah ona yaptığının kötü bir şey olduğunu idrâk ettirir. Sana da bonus puan yazılır ki buna bereket diyoruz.

Gördüğün gibi hayr duanın avantajları bedduadan fazla.

Hem bir kişinin günahına tövbe etmesine vesîle oluyorsun hem de bonus kazanıyorsun.
          En son TekfurÇayır 61 tarafından düzenlendi; 08.01.2012, 13:24.
          7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

• Erdinç Dilek

yeni jenerasyon da pozitif düşünce diye lanse edlilen bu görüşe yürekten katılıyorum
            TrabZonguldaklı...

Yorum

• Ertan 51
              • 14.08.2006
              • 13106
              • Emekli
              • Niğde

Tekfur genel anlamda çok hoş bir mesaj seninkisi,çok ta doğru söylüyorsun,ben yaştakilerin varsa bu hatasından dönmesi,genç kardeşlerimizin de burdan kendilerine ders çıkarıp doğru yolu bulmaları bakımından önemli.
              Üstte Augustus renktaşın dediği gibi ben de şikecilere,sonrasında medya ya,şimdi de maa ya bolca beddua ediyorum,ediyorum ama ederken de bir yandan huzursuz oluyorum,
              dediğin gibi yapmak lazım,Allaha havale etmek lazım,
              inşallah düzelirim,
              ama önemli bir konu ,yabana atmamak lazım,kuralara ve direkte patlayan toplara etki ediyormu bilmiyorum ama beddua ede ede insanın karakterine yerleşiyor,aksi-nalet bir adam oluyorsun.
              Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• .....

İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi
                Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazı. Hangi sayfaya yazsam diye düşündüm, alâkalı bir yer bulamayıp yeni bir başlık açmaya karar verdim.

Uzun süreden beri şans faktörü yanımızda değilmiş gibi görünüyor.

Kupalarda kötü kur'alar çekiyoruz.

Geçen sene kaçan bir penaltı ikili averajda geride kalmamıza neden oldu.

Şampiyonlar liginden çok talihsiz şekilde elendik.

Deaglemanyaq kardeşimizin hesaplamasına göre bu yıl oynadığımız 19 lig maçında direklerden dönen top sayısı 12.

Geçen sene ligde uğradığımız mağduriyete belki de bugüne kadar dünyada hiç bir takım uğramamıştır.

Dikkat çekici bir durum.

Kendimde ve çevremde gözlediğim bir olguyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çok beddua edenlerin işleri rast gitmiyor genellikle.

Buna mukabil hayr dua edenlerin işleri genellikle rast gidiyor, hayatlarında daha fazla bereket oluyor.

Allah belânı versin yerine Allah ıslâh etsin demek,

Lânet olsun sana yerine Allah sana imân selâmeti versin demek daha güzel, daha bereketli.

Hayatını hepimize aralıksız olarak beddua etmeye adamış bir varlık varken, bizim de onunla aynı kelimeleri kullanmamız yerine, yaradılış amacımızı-farkımızı ortaya koyarak hayr dua etmemiz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Beddua etmeyi tercih eden arkadaşlar hayr dua ederek hayatlarındaki farkı gözlemleyebilirler.

Belki beddua yerine hayr dua ederek takımımızın talihini de değiştirmemiz mümkün olabilir.
                Kelimesi kelimesine hatta virgül ve noktasına kadar katılıyorum ve böyle bir konuya değindiğin için sana teşekkür ediyorum abicim.

Keşke hepimiz bunu başarabilsek hayatımızın her alanında mutlak zafere erişmiş oluruz.

Yorum

• Emirhan Uludüz
                  • 07.02.2009
                  • 3971
                  • Öğrenci
                  • İstanbul

İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi
                  Haklısın Fatih kardeşim ama yazıda vurgulamaya çalıştığım hayr duanın bereketi.

Meselâ kul hakkı yiyen birisine kızdın ve beddua ettin, yâni cezâsını bulması için dua ettin ve duan kabul oldu ve o kişi cezâsını gördü diyelim.

Aynı olayda beddua yerine hayr dua ettin ve duan kabul oldu diyelim. Allah kul hakkını affetmeyeceği için o kişi yine cezâsını çeker ama duan kabul olduysa pişman olur ve bir daha yapmamak üzere tövbe eder. Yâni Allah ona yaptığının kötü bir şey olduğunu idrâk ettirir. Sana da bonus puan yazılır ki buna bereket diyoruz.

Gördüğün gibi hayr duanın avantajları bedduadan fazla.

Hem bir kişinin günahına tövbe etmesine vesîle oluyorsun hem de bonus kazanıyorsun.
                  Sende bizi bu konuda bilgilendirerek sevap point kazandın sanırım

İyi yazmışsın eline sağlık

Yorum

• SEDAT
                    • 13.07.2009
                    • 20950
                    • Amele
                    • Sakarya

* Şansızlıklar bizim kaderimiz olmuştur hep katılıyorum, ama şunu Türkiye çok iyi anladı artık iyiden iyiye herkes kendi arasında bunu konuşuyor eminim, Trabzonspor bu ülkenin en çok hakkı yenen takımıdır ve hiçbir zaman boyun eğmeden yıllardır taraftarıyla dik durmasını bilmiştir, zaten bu gurur bize yeterde artar bile
                    Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
                    Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
                    ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Emre GÜRDAL
                      Trabzonspor Kongre Üyesi
                      • 03.02.2006
                      • 4605
                      • Tekniker....
                      • Kocaeli

ben hep şunu derim bir maçta diyelim öne geçtikmi hemen taraftarımız başlıyo i..olmazısın şampyon yada x takım kumeye falan dıye ben buna karsıyım çünkü allah sınıyo bizi arkadaşlar sevinirken üzülebiliyoruz...
                      ''Suç yokken suçlu arayanlar suç varken suçluyu bulamıyor'' Şenol Güneş

eski nick:Emres61

Yorum

• Emirhan Makul
                        • 05.11.2006
                        • 29272
                        • Üniversite Öğrencisi
                        • İstanbul

Saçma olacak belki ama duamız değil bedduamız kabul oluyor genellikle yinede tüm kabul olan beddualar üzerine halen daha dualarımızın içeriğindekiler kabul olmuş değil Yani bedduayı bıraksak bile birşey değişmeyecek yada değişedebilir bilemiyorum 29 senedir tutmayan birşey için kafa yoramıyorum.
                        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Adem Erdoğan
                          • 09.03.2005
                          • 21546
                          • Yazılım, Danışmanlık
                          • İstanbul

Futbolcularımızın formunu yakalamışken ve de kritik zamanlarda sakatlanmasını her zaman yaşıyoruz.

Cevap: Evet kaderimiz.
                          Özkan SÜMER

Yorum

• SARGONALI61
                            • 24.07.2011
                            • 144
                            • TURİZM
                            • İstanbul

Arkadaşlar Allah'ı Dünyevi işlerimize bu kadar karıştırmazsak sanırım daha iyi olur,

Yorum

• TekfurÇayır 61
                              • 19.07.2011
                              • 5843
                              • İstanbul

İlk olarak SARGONALI61 tarafından gönderildi
                              Arkadaşlar Allah'ı Dünyevi işlerimize bu kadar karıştırmazsak sanırım daha iyi olur,
                              Sargonalı kardeşim aşağıdaki alıntı senin için;

Vaktiyle küçük bir kasabada yaşayan yaşlı bir ermiş artık göç vaktinin geldiğini anlayıp kasabada yaşayan insanları son kez toplamış yanına.

Dostlarım demiş, benim gerçek vatana gitme vaktim artık geldi. Sizlere elimden geldiğince yol göstermeye, sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Şimdi son kez soracaklarınız varsa cevap vermeye çalışacağım.

Kasaba ahâlisi çok sevdikleri bu kişinin hayattan ayrılacağını öğrenmenin üzüntüsü içerisinde birbiri ardınca akıllarına takılan meseleleri sormaya başlamışlar. Kimi ticâret hakkında sormuş, kimi evlilik hakkında. Yaşlı ermiş söz tânelerini tesbihe dizer gibi tâne tâne cevaplamış hepsinin sorularını. En sonunda bir kasabalı, şimdi de bize dinden söz et lûtfen demiş.

Yaşlı ermiş, ben size şimdiye kadar neden söz ettim ki? Siz hayatınızı bunlar benim saatlerimdir, bunlar Allah'ın saatleridir diye ayırabilir misiniz?
                              Din, sürekli Allah'ın huzurunda olduğunun bilinciyle bu hayatı tertemiz şekilde yaşamak değil midir... diyerek sözlerini noktalamış.

Halil Cibran

Tarihe Adanmış Sözler - Necmettin Şahinler.

Aklımda kaldığı kadarı ile yazdım.
                              7

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...