Arkada kalmasın...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Uefa'ya Mail Yolluyoruz!.. | Durmak Yok!.. Haydi BMN... (Yeni 2 metin 88. sayfada!)
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
arkadaŞlar bu maİl mutlaka gÖnderİlmelİİ...hergÜnİlk olarak melekcilingir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülecafer Özer abimizi dinledim ve başbakan'ın son konuşmasıyla ilgili uefa'ya bir mail yazdım.
Dear uefa,
i feel obliged to send you this email in the light of the turkish prime minister’s speech regarding the match-fixing situation in turkey.
The turkish prime minister has declared that the individuals involved in illegal actions should get punishments, not the clubs. He also noted that he shared this idea with mr. Platini during the meeting held in ankara last week.
In his words: “the criminal case and the decision of the turkish football federation (tff) should be separate. I have for platini the example of england. There, thatcher banned english teams from the european games for five years due to hooligans. And then what happened? They then continued to play in their own league and became champions when they returned.”
thatcher’ banning english teams from the european games was a sincere action fighting with holiganism in sport arenas. Whereas turkish prime minister’s attempt seems to punish all the clubs and the national team just because he does not want fenerbahce punished. Thatcher wanted to clean football from holiganism, erdogan wants to cover up the match-fixers.
It is not the first time he has been involved in sporting issues while he is not supposed to be. He and the other politicians including the sport and youth minister interventions have already violated many times uefa & fifa’s principle seeing politicians’ intervention unwarrented and unwelcome.
We are looking forward to your strong action in this.
Sincerely,
andrea.monti@gazzetta.it
giancarlo.abete@uefa.ch
gianni.infantino@uefa.ch
info@kicker.de
info@uefa.com
marca.com@unidadeditorial.es
media@fifa.org
michel.platini@uefa.ch
sportbild@sportbild.de
talkback@the-sun.co.uk
contact@fifa.org
media@uefa.com
discipline@uefa.ch
integrity@sportaccord.com
türkçesi:
Sayın uefa,
kendimi bu maili türkiye başbakanı’nın türkiye’deki şike olaylarıyla ilgili yaptığı konuşmaya istinaden size yazmak zorunda hissediyorum.
Türkiye başbakanı’nı kulüplerin yerine yasadışı olaylara karışan kişilerin ceza alması gerektiğini söyledi. Ayrıca kendisi geçen hafta ankara’da platini’yle yaptığı toplantıda da bu fikrinden bahsettiğni belirtti.
Kendisinin kelimeleriyle: “ceza davasıyla tff’nin kararı ayrı tutulmalı. Platini’ye İngiltere örneğini verdim. Orada thatcher, holiganizm yüzünden İngiliz takımlarını 5 yıl için avrupa maçlarından men etmişti. Sonra ne oldu? Kendi liglerinde oynamaya devam ettiler ve geri döndüklerinde şampiyon oldular.”
thatcher’ın İngiliz takımlarını avrupa maçlarından geri çekmesi, spor sahalarında holiganizmle savaşmakta samimi bir eyelmdi. Oysa başbakan’ın girişimi sırf fenerbahce ceza almasın diye diğer bütün takımları ve milli takımı cezalandırmaya benziyor. Thatcher futbolu holiganizmden temizlemek istiyorud, erdogan şikeyi örtmek istiyor.
Ne yazık ki bu, kendisinin spor meselelerine ilk müdahalesi değil. O ve içlerinde spor ve gençlik bakanı’nın da bulunduğu diğer politikacıların müdahaleleri daha önce birçok kez uefa ve fifa’nın politikacıların müdahalesini hoşgörülemez, kabul edilemez bulduğu prensibini ihlal etmiştir.
Bu konuda alacağınız güçlü kararı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Yorum
-
Tahkim kurulunun PFDK kararlarını sürekli bozması ve başkanının zaten UEFA normlarına uymayan, bilinen görüşlerini bir şekilde UEFA'ya duyurmak lazım. Tahkim kişiler hakkında bazı kararları kaldırsa bile UEFA/FIFA bunun doğru bir karar olmadığını farkederse Avrupa / Dünya kapsamında bu kişileri yasaklayabilir diye biliyorum.hatipoglu
Yorum
-
Eline, emeğine, düşüncene sağlık ey Trabzonspor'lu dostum.İlk olarak atf61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülearkadaŞlar bu maİl mutlaka gÖnderİlmelİİ...hergÜn
Bu mail çok ses getirir, hatta kupamızı bile getirir.
Çek şikebahçenin sifonunu artık İNFANTİNO REYİS. Lağım taşmaya başladı
2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum