Bu günlere gelmemizin engerçek sebebi, Saha sonuçlarindan da anlasilacagi gibi sezon öncesihazirlik döneminde takimin iyi hazirlanamamis olmasidir.
Beklenen transferlerin o veya bu sebeplerden dolayibir türlü gerçeklesememesi... Sezonun hemenbasinda önemli bir kaçoyuncumuzunpespese sakatlanmasi... Hoca degisikligi ile takima alismave tanima sürecinin yeniden baslamasi... gibi faktörler ise, bu ani çöküsü hizlandirdi...
Takim içindeen çok parayi alan futbolcumuzun, sike skandalina karismasi ve bu ugurda takimini satmasi ise, takimruhunu bitirdi, öldürücü son darbeyi vurdu. Daha ne olsun...[img]smileys/smiley7.gif[/img]
Kurtulus ise; her zaman oldugu gibi birlik ve beraberliktedir... "Takimini satani bizde satariz" diyebilmektedir... Su durumda baska reçetesi olan varsa buyursun.
öncelikle vahit hoca ile kesinlikle devam edilmesi gerekir sonrasinda yönetim istifa etmemesi özellikle transfer komitesi ve yönetimde ise yaramayan bos laf tayfasinin istifa edilmesi onlarin yerinin daha iyi isimler getirilmesi lazim, yönetim istifasi bizi daha kötü yerlere götürür, en azindan simdilik....bir de forma konusuna deginmeden geçemeyecegim, hiç büyük Trabzonspor'umuza yakisan bir forma degil bir agirligi yok 3. lig takimlarinin formalari gibi bir an önce adidas ile anlasilmasi gerek eger ts club üretecekse taraftara üretmeye devam etsin....
bir lafa bakarım laf mı diye,
bir de söyleyene bakarım 'adam' mı diye...
bugünkü durumun sebepleri ve çikis yollari için bir çok arkadasimiz degisik görüsler belirtmisler. asagi yukari hepsi dogru.
ben bir konuyu eklemek istiyorum.
belki direkt bugünkü durumumuzla ilgili degil ama yapilmasi gereken çok önemli bir husus da çok iyi bir tarama ekibinin olmasi. yurdun her yerindeki 2.lig b 3.liglerde oynayan genç ve yetenekli oyunculari bularak onlari bünyemize katmaliyiz. kadro siskinligini önlemek için de pilot takim uygulamasi yapilmalidir. ve bu takimin teknik ekibi de trabzonspor'dan olmalidir.
örnek vermek gerekirse tuncay sanli'yi sakarya'da iken, güven varol beykoz'da oynarken, ugur boral alibeyköy'de oynarken bu oyunculari kesfedebilmeliydik. bu konuda çanakkale dardanelspor'u çok basarili buluyorum. son yillarda isimsiz bir çok oyuncuyu alip vitrine çikardilar. muhtemelen iyi bir tarama ekibi vardir.
KUTOZ kardesimin önerilerine katiliyorum1- yönetim istifa edecek ve istiyorlarsa yeni bir kadroyla aday olacaklar yani güven tazeliyecekler.
2-takimin eksik mevkilerine bir kac takviye gerekli. öncelikle defasa ve fatihin yanina adam lazim. transferlerle takim güclendirilmeli. taraftar herzamanki gibi takiminin yaninda olmali cünkü bizim baska sansimiz yok.ne yöneticiler, ne futbolcular geldi gitti ama hep o trübünlerdeydik olmayada devam edecegiz.
seninle dogdu seninle yasiyor sensiz olamaz olamaz bu sehir
asigiz rengine bordoyla mavine o büyük ismine asik bu sehir.
3-kesinlikle ve kesinlikle basinin hizaya getirilmesi lazim. bizle ilgili yanlis haber yapan, programlarinda bizden haber vermeyen kanallar tesislere alinmamali.bunu yaparken ts tv yi kurma calismalarina baslanmali.yeter bizimde kanalimiz olsun.sadece trabzondaki trabzonspor taraftarini düsünmeyin dünyanin heryerinde binlerce taraftarimiz var ve bu insanlar internet olmasa takimindan haber alamiyacak.zaten mac görüntülerini seyredemiyoruz.TStv iyi kullanilirsa takima maddi faydasi olur. türkiyede sadece spor icerikli bir kanal varmi?yok. biz hem ts den hem anadolu kulüplerinden hemde dünyadan haber ve mac görüntüleriyle büyük bir kitleye hitap edebiliriz.avrupada her ülkede enaz iki spor kanali var.ve encok izlenen kanallar bunlar.bunu yapmaya mecburuz.bundan iyi reklam olabilirmi?bakin 100 bin üye projesinde agir gidiyoruz simdi durdu diyebiliriz.neden herkese yeterince ulasamadik projeyi anlatamadik.ama tv herkese ulasir her eve misafir olur.
4-kulüp yapisi kesinlikle degismeli.menejerlik sistemine gecilmeli.avrupanin her kulübü bu sistemle yönetiliyor.her konuda yetkili genel menejer atanmali bizde yoksa tipki futbolcu gibi transfer edilmeli.yönetim sadece denetleyici olmali.bu sayede kulüp idaresi profesyonel insanlarin elinde olur.
seninle dogdu seninle yasiyor sensiz olamaz olamaz bu sehir
asigiz rengine bordoyla mavine Trabzon ismine asik bu sehir
Rum takimina elenirken de Szymek, Gökdeniz bu takimdaydi. Gidenler ise Petko ve bence en önemlisi Tolga'ydi. Dolayisiyla geçen seneki iskelet kadronun defans blou bozuldu. Bu sene ise defans hatalari hat safhada. Gidenlerin yerine, hatta geçen sezonki kadronun üstüne katmamiz gerekirken Senol Hoca'nin görevden kaçmasi, yönetimimizin iç çekismesi sebebiyle hem güç kaybettik hem prestij hemde zaman. Bunlarin üstüne bide Senol Hoca'nin takimi ii çalistiramamasi eklenince büyük düsüs basladi. Düsüs zamanla panikle karisik futbolcularimizin özgüven yitirimleriyle birlikte su anki üzücü duruma geldi.
Herseyden önce büyük bir kesim artik baskan ve yönetime güvenmiyor. Baskan ve yönetime saygi duymuyor. Hatta nefret ediyor. Ben yinede Atay Aktug'un koltuk sevdasina orada durdugunudüsünmüyorum ama bunlari yok farzedemezler. Baskan ve yönetimimiz bir an önce aday olacaklarin önünü açmak zorundalar yada en azindan güvenoyu tazelemeyi düsünmeliler.
Basa gelicek kisiler parali pullu olmasindan ziyade akilli basli vede en önemlisi profesyonellesmeyi düsünmek yerineuygulayanbaskan ve yönetici vasiflarina sahip, büyük düsünen, sadece ve sadece Trabzonspor'un menfaatlerine hizmet etmeyi görev edinen kisiler olmalilar.
Her zaman kurtulusumuzun para-puldan ziyade altyapimiz olduunu düsünmüsümdür. Istanbul'un parasina karsi özkaynaklarimizla mücadele edebiliriz. Bence en önemli vede ilk irdelenmesi, yeniden düzenlenmesi gereken konu alt yapi meselesi olmalidir.
Ara transfer bize ne kadar yarar, ben pek emin diilim. En çok korktuum ise ara transferde JUN'da olduu gibi durumu kurtarmak adina pirince giderken elde ki bulgurdan olmak. Borsaya açildik, kasamiz para gördü, böyle panik ataklarla bunu tüketirsek asil kaos o zaman baslar sanirim. Bu sene durumu mümkün olduu kadar hasarsiz atlatip gelecek senenin planlarina, çalismalarina simdiden ama ciddi bir sekilde baslamamiz gerekiyor.
Ayrica kulübümüze maddi girdi saalicak projeler üretilmeli muhakkak.Bence bunlarin en basinda stad projesi olmali. Ilk aklima gelenler bunlar.Ama bastada dediim gibi bütün bunlar için ilk basta yönetimimiz ya gelenlere yol açmalilar yada güven tazelemeliler.
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
bence acil futboldan anlayan lemi çelik gibi deil gerekerse özkan sümere gidilerek özkan sümerden futbolcu izlem komitesi basina geçmesi istenmelidir özkan sümerin trabzonspora kattigi futbolcular bellidir ..yani bir futbol yakimi profözyönel düsünce ile yönetilmelidir hala daha ayni kafa bugün bi kaç gazetede pauleta haberi gördüm dogru ve yalan bazi yorumlaryapilmisti habere iliskin bazi trabzonlu arkadaslarimizdan yok 32 yasinda yok verdigin parayai geri alabilecekmisin böle bi mantik yok alirsin pauletayi sokar seni sampiyonlar ligine aldigin parayi amorti edersin milan bizden daha midüsüncesiz 32 yasinda seedorf oynuyo 30 yas üstünde birsürü oyuncusu var aliun size genç yetenek jun yani böle bi forvet tipi yok bugün bi haberde gördüm alelacele alinmis jun yani tolgadan gelen para juna gitmis bosa verilen para yok çek cumhuriyetinde gol atiyomus ya arkasina koy nedvedi yanina barosu bende gol ataarim öle bi orta saha olsun bende atarim gol yani pauleta alina biliosa alinmali f
futbolcu izleme komitesi futboldan anlayan arkadaslardan kurulmali ve bunlar ayri birer ekip olmali yurtiçi ve yurt disi türkiyede bi spor klübünde basarili gözükmenin tekyolufutbolda basaridan geçer futbolda basari iyi futbolcularla alinir sezon basi ise yönetim acizligiherkese iyilestirme yapildi slimdi takim kötü kötülestirme yapsin o zaman yani dünyanin neresinde görülmüstür allah askina biri sölesin ben futbolcuyum bes senelik mukavele imzaliyorum ve ikinci senesinde senden fazla para istiyorum ya böle bi saçmalik varmi zaten ben sözlesmede sartlari kabul etmisim yok bana iyilestirme yapin tamam iyiyken aldin iyilestirmeyi simdi kötülestirme yapalim o zaman isim vermek istemiyorumtek tekk...
ve kesinlikle trabzonda da ingilterede ki gibi tribünde olay yapana bi daha tribüne sokulmamalidir ..adam 3lira vermis bilete 15.000 liralik zara vermis sonrea bagiriyo''benuim paramu verun'' ya böle bi zihniyetyok bunlar trabzonlu deil bunlar mali.nin herdönem takim kötü gittigi zaman ortaya çikarttigi parali adamlardir parali askerler bunlardir ve mehmet ali yilmaz kesinlikle bu klübe baskaqn ve ya hata ve hatta baskan adayi olmamalidir
ene önemlisi altyaapi altyapinin basinada hodziç gibi deneyimli bi hoca getirilmelidir süperlig te hocalik yapmis bi antrenör olamlaidir buu vizyonu geniss olmasi lazim..yani artik real madrid bile uyandi alt yapisindan oyuncu çikartip oynuyo trabzon gibi bi yerde nasil olurda koca sezon altyapisindan bi oyuncu çikaramaz lise si dünya sampiyonu paf takimi zaman zaman tepeye oynayan yani nasil olurda bir tane dahi adam çikamaz anlamiyorum vede bu yetisen futbolcular kesinlikle akçaabata verilmemelidir yani yanlis anlasilmasin bende akçaabatliyim ama kendi futbolcunu kendin yetistirmelisin altyapidan gelen oyuncu trabzonda mi daha iyi yetisir akçaabat dami aslinda yazacak çok sey var aama buraya forumlar yetmezz
son bir olayda yukardaki yazdiklarimin hepsinin tek olma ihtilamli 100.000 üye kampanyasidir..eger bu kampanya tamamlanirsa trabzondaki hersey otomatik olaacaktir..
En önemli sebeplerden biri su meshur "Rum Takimi" takintimiz. Iki maç oynadik, birini kaybettik ve elendik, ne oldu yani ? Benim kadar hiç kimse sok olmamisti herhalde, forumda o günleri hatirlayanlar bilirler. Ama nedir su "Rum Takimi" takintimiz arkadaslar. Futbol bu, her sonuca hazirlili olacaksin, temkinli olacaksin! Aksi durumda bankada en çok parasi olan takimlar sampiyon ilan edilir, ordan asagi siralama yapilirdi. Sonra "ya oldu olacak futbolu kaldirip kumbarasinda en çok para olan takim ligi kuralim" derdi birileri. Anorthosis'in Rum takimi olmasi, Rumlarla ve arkalarindaki zahiri güçle yillardir çikar çatismasi nedeniyle sorun yasamamiz, savasmamiz ayri seyler. O kadar büyüttük ki bu konuyu, fuzuli bir güvensizlik geldi, büyük bir travma olustu. Forumda bir çok kisi "bu gece -su Rum takimi çiksin da gol manyagi yapalim- diye dua edecegim" demisti. Trabzonspor bile inanmadi "Rum Takimi" ile oynayacagina, ilk rezervasyonlar Belarus'a yapildi. O rum takiminin "ciddi rakip" denilen Belarus takimini elemesi bile ayaklari yere bastirmadi. Yine de o maçin ilk 20 dakikasini hatirliyorum, adamlari un-ufak ettik. Sonra olmadi, galip gelmek gerekiyordu, yapamadik. Sonra "vatan hainligi" muhabbetleri basladi. "Trabzonspor Kibris'a gitmemeli" diyen adamlar bile hakli çikmaya basladilar. Birçok kisi belki bilmez, yerel bir TV'de spor programina emekli bir askeri çagirdilar, Kibris savasini anlatti !!! Velhasili, Trabzonspor'dan da, diger bir kaç takimda oynayan topçulardan da tanidigim adamlar var. Ve adim gibi eminim bu adamlar bu baskiyi birakin, yarisini bile kaldirabilecek mental güçlülükte degiller. Kaldiramadilar da... Ama bunu "biz" yaptik, "ezikl"erle, o gazete "paçavralari" ile birlikte hem de. Yapilan transfer yanlisliklari (Jun oynasa ne olacakti, o ayri), Senol Günes'in takimi bence de iyi hazirlayamamis olmasi gibi teknik konulardaki basarisizligi gözardi etmiyorum. Ama bunlarin hepsi ilk 3-4 haftada atlatilabilecek göreceli olarak "basit" hatalardi. Büyügünü biz yaptik ! Elendik, Kibris gitti elden ! (Isin asli Kibris hala orda duruyor, giden Trabzonspor oldu)
Herseye ragmen Sivas maçina kadar kör-topal gidiyorduk ve bence G.Antep'li o topçu ve maçin hakemi Szymek'in ayagini birlkte kirmasalar toprlanacaktik da. Sonra haftalardir "giderim haaa" diye yirtinan topçumuzun gelecegini Trabzonspor'un ellerine birakma hadisesi cereyan etti. Buna transferlerin yeterli performansi yakalayamamasi ve sakatliklarin çoklugu da eklenince sonuç böyle oldu. Ancak her zaman iddia edebilirim ki bu takim halen dönem dönem Türkiye standartlarinin üzerinde futbol oynama yetisi gösterebiliyor. Erciyes maçinin neredeyse tümü, o çok kötü oynadigimiz Gençler maçinin gol yedigimiz bölümleri mesela...
Peki ne yapilmali ? Bu takim kesinlikle ligi yine üst siralarda bitirecek, bundan en ufak bir süphem yok. Biraz öz güven ve uzun bir zaman (devre arasi) gerekli herseyden önce. Sonra takim olunacak ! Ben zamaninda Hami ve Gökdeniz, simdi de Fatih saga sola bagirdiginda rahatsiz oluyorum. Ama hiç degilse bu adamlar sonucu çok degistirdikleri için biraz "havalanma" haklari vardi. Peki, afedersiniz ama Volkan hangi mantikli gerekçeyle sahada Szymek'e bagirabilir ? (Ki odur budur Szymek kafasi önde oynuyordu, benim gözlemlerime göre...)Önce bunlardan arinilacak, takim takim olacak, ve bu bizim dahlimizde olacak bir sey degilmaalesef. Sonra zaten ara transferde ve çalisma döneminde degisecek birseyler olacaktir. Yönetim degisikligini yeni bir hoca arayisi nedeniyle su an için uygun bulmuyorum. Ancak hiç degilse Bozoglu'nun yaptigini yapabilecek bazi isimler oldugu kesin.
Futbolda ne yaparsan yap sahada basarili oldugun sürece basarilisin. Bu nedenle alinacak seri galibiyetler -biraz da sans yardim etsin, hakemler adil olsun- toparlanma sürecini hizlandirabilir. Bu kadro yapisiyla basari çok uzak, ama en azindan ilk üçte görürsem sasirmam. Buligde iyi takim yok ki,sonuçta en iyi takimin Avrupa'da ne hale düstügünü görüyoruz...Edited by: perhaps
emrah bu tespitlerini yönetimdeki bazi basiboslarda farketse varya bu takim kendine gelir
bozoglu ile sari nin karsilikli düellosuna sahit olanlar bu takimin neden bu hale geldigini daha iyi anlayacaktir sanirim..(sari bence yalan konusuyor yada isine nasil geliyosa)Edited by: tselif
bence en büyük sikinti güven bunalimi. diger tedbirler sadece ilk kötü sonuca kadar sorunu dondurur.
1- yönetime güveni kalmadi.
iki yildir pespese hatalar yapiliyor. iyi seylerde yaptilar ancak ne taraftarin ne camianin ne de kendilerininonblara güveni kalmadi. simdide birbirlerinin arkasindan salliyorlar.
2- oyunculara güven kalmadi.
artik bazi oyuncular yeni hedefleri kaldirabilecek kapasitede degil. bazilarinin bambaska sorunlari var. ortamdan en çok etkilenenler onlar. çünkü herkes suçu onlara atip geri çekilebiliyor.
3- camiaya güven kalmadi.
son yillarda özellikle bize karsi yapilan uygulamalar trabzonsporun masa basinda ne kadar aciz oldugunu göstermis ve bu durum "nasil olsa bizi sampiyon yapmayacaklar" sendromuna dönüsmüstür. camia kendini güçsüz hissetmektedir.
bu durumda kendisine güvenilebilecek 3 sey.
1. su ana kadar hiç bir dönemde takimina bu kadar sahip çiktigini görmedigim trabzonspor taraftari.
2. tabiki en zor günlerin tek tesellisi kaptan fatih ve birazda yattara
3. kanaatimce takima gelebilecek en iyi teknik adamlardan biri halilodziç ve onun (senol hocada kullanamadigimiz dünya 3.sü hoca apoleti vari) teknik adamligi yani sira kariyeri ile çekebilecegi oyuncular.
bütün bunlara binaen sahsi görüsüm bu sikintilarin hiçbiri bir iki iyi sonuçla yada transferle çözülebilecek konular degil. takimda bir güven ortami olusturmak.
Çözüm; agziyla kus tutsada hiç bir sekilde güven vermeyen yönetim derhal istifa etmeli. Derhal genel kurula gidilmelidir. Genel Kurul yapilirsa takim bundan olumsuz etkineir vb yorumlara katilmiyorum bu takim 2 sene adam gibi hoca ve baskan göremedi ona ragmen basarili olduysa ligte pek bir amaci olmayan takimin etkilenecegi sanmiyorum aksina olmulu yansiyacaktir..
Çözüm Trabzonspor'un Trabzon'daki kisir tartismalardan kurtarilmasi, yönetici vasifli parasi vizyonu ve Trabzonspor sevgisi yüksek olan is adamlarinin Trabzonspor'a yönetici olmasidir. Trabzonspor Trabzon'dan yönetilir gibi saçma bir düsünceden sayrilmak lazim. Kulübü Trabzon'a hapsetmeden özellikle Istanbul'daki potansiyel kullanilmalidir... Aksi taktirde Atay Aktug gitmis özkan Sümer gelmis o gitmis Iskender Önal gelmis fazla bir seyi degistirecegini sanmiyorum. Artik yeni yüzlere ve samimi insanlara ihtiyaci var bu camianin...
Yorum