Taraftar Bir Bütün oLmali BursaSporun Taraftar Gruplarinin Önde Gelen isimleri Gecen Hafta Bir Toplanti yapti Ve Her macta Birlikte Hareket Etme Karari aldi Anliyacaginiz Tüm Trübün Ve Gruplar hep bir Agizdan Tezahurat yapacak Bursa yine yikilacak insallah bizim tarftarimizda Cekirdek Yemegi birakir (tabi Orada Askiyla 90 dakika destekleyenler haric) Maclarda Hoplamaya ziplamaya baslar
Taraftar Ne İş Yapar?
Daraltma
X
-
Bu topigi acan arkadasa tesekkür ederim.
Taraftarlar maca geliyor ve önemli bir rakam tezahüratlara katilmiyor, birde "Mac seyretmeye geldik, oturur musun" diyor.
Baska takimlarin tarftarlari stadi inletiyorken bizimkiler neden susar, bagiran gruplar bellidir ve bunlarin haricinde pek bagirn olmaz ara sira ellerini cekirdek paketinden cekipalkisa falan katilirlar.
Istanbul'da da maca gitim Trabzon'da da, Istanbul'daki Trabzon taraftari daha iyi tezahürat yapiyor, Inönü'de Istanbulspor maci oynaniyorken 30 bin Trabzon taraftrinin ayni tezahürati yaptigini biliyorum, artik tribünlere ceki düzen verilmeli maraton tribününde özel bir yer yapilacakmis, ayrica genc yöneticilerden Murat BOZOGLU lig baslamadan önce "Tribünlerdeki tezahürat birlikteligini saglamak icin calismalar yapacagim" demisti.
Bir an önce bu sorunun cözümlenmesi gerekiyor, büyüklerin anlattigina göre tipki eskisi gibi rakip takim Avni AKER'e ciktimi bacaklari titremeli, aksi taktirde Avni AKER eski korkutuculugunu yitirmistir.Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli.Yorum
-
abi sen gelde maça ondan sonra daha yapici olalim gelmeden ahkam kesme neyse çok uzadi bu is ben sevvmiorum polemige girmeyiİlk olarak BADALOGLU tarafından gönderildiİlk olarak husolee61 tarafından gönderildi
İlk olarak BADALOGLU tarafından gönderildiGülmeye devam et bakalim...Ayrica yargilamak haddime degildir.Sadece bunu bir elestiri kabul edebilirsin,katilip katilmamanda senin elinde olan bir sey!...
tabiki herkesin güldügü seyler farklidir oraya fedekarlik yapip gitmis taraftart olarak ve nefesini sonuna kadar kullanarak yer almis biri olarak yaptiklarimizi tenkit etmen hata orda kimse tezahürat etmezken 50 kisi ayni anda bisi söylüyorsa o dogrudur ve sen 1 kisi bunu hatali bulmanda hiiiiç önemli degildir çünkü sen sadece 1 kisisin ve bunu yanlis bulan sadece sensin
Senin fedakarlik yaparak oraya gitmen takdire sayandir.Senin 50 kisi ilerakip takim taraftarini asagilama girisimin bence asil komik olan bu...Ayrica burada benim gibidüsünen 51 kisi olursak, senin çok güldügün, savundugun dogrulugundan emin oldugun tezahüratin geçerliligi iptalmi olacak?
Neyse uzatmanin anlami yok...Daha yaratici olabilirsiniz...Yorum
-
Huso tanimadigin bilmedigin kisiler hakkinda yorum yapma kaç kere deplasmana gittinde bu sekilde yazma hakkini kendinde buluyorsun. Bmn iyice zivadan çikti herkes birbirine laf sokma derdinde. Sicak koltuklarinizda ahkam kesmeyi birakin, akilli olun sag duyulu yazin yoksa aklinizi almasinlar...Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)Yorum
-
Sevgili husolee61,ffice
ffice" />
Sana birkaç sorum olacak, cevaplarsan bu 38 yasindaki agabeyini mesut bahtiyar edersin.
1- ?Ahkâm kesme? ne demektir, ne anlama gelir, bir açiklar misin? (Bu soru çoktan seçmeli, istemezsen cevaplamayabilirsin)
2- BMN forumlarinda BADALOGLU rumuzuyla yazan Ahmet?i ne kadar taniyorsun, hakkinda neler biliyorsun? Örnegin kaç yasindadir, aranizda kaç yas vardir, Trabzonsporluluk adina neler yapmistir, nasil bir taraftardir vs?..
3- Yakinda gerçeklesmesi muhtemel bir BMN Istanbul Toplantisi?na katilmayi düsünüyor musun, o toplantida BADALOGLU ile karsilasma ihtimalini göz önüne aliyor musun? Yine bu soruya bagli olarak, burada söylediklerini orada (ya da kendisiyle yüz yüze görüsebilecegin baska bir ortamda) yüzüne karsi söyleyebilir misin?
Daha uzatabilirim ama gerek görmüyorum, sorularim bu kadar, basta da dedigim gibi beni kirmaz da cevaplarsan bu taraftarlik hayatimin olgunluk döneminde mesut bahtiyar olacagim.
Ha, unutmadan söyleyeyim, istedigin sorudan baslayabilirsin.
Sevgiler, saygilar.
Imza:
Istanbulspor maçindan bir gün önce Kadiköy?de Biletix gisesi önünde tanistigin Bülent agabeyin.
Yorum
-
trabzonda dogup büyümüs bir çok yilimi çilginlarin arasinda geçirmis fakat son 1 senedir gurbette olan birisi olarak metin abi ve birçok abimin söylediklerine yüzdfe yüz katiliyorum bu sene ki deplasman maçlarindaki tecrübelerim gerçekten gurbetteki taraftarimizin bu isi trabzondakilerden daha iii bildigini gösterdi bana ama bazilarinin israrla söyledigi bi söylem var ki o da trabzonspor un trabzona yakismadigi ve istanbula tasinmasi gerektigi bu söze kesinlikle katilmiyo bunun kolaya kaçmak oldugunu söylemek istiyorum öncelikle sehrinin ismini alan bi takimin sehrinden koparmak ne demek bunun biri açiklamasini yapsin lütfen
dedigim gibi böyle düsünenler kolaya kaçiyolar ve kas yapalim derken göz çikaracak bi çözüm üretiyolar bence
bundan 10 yil öncesinde niye trabzon tribünlerde çok iyiydi cehennem diye adlandiriliyo du da simdi adlandirilmiyo önce bunun cevabini aramak lazim bence trabzonsporun kurulusundan beri bu taraftar böylemiydi sizce
bence tek sorumlu yönetimler dir kimse bedava bilet istemiyo bi örnek vermek istiyorum maratonun ortasindaki iki direk arasi bütün stadi inletmek için tek yer ve en iyi yer ken (ayni zamanda stada egemen olmak için) yönetim burayi maraton özel yapti fiyatini çok artirdi hal böyle olunca yönetimveya yönetimler taraftari sadece biletli seyirci olarak düsünürse bu olay hayat da degismez bu olayin bu hale gelmesinin öncüsü özkan sümerdir ve simdiki yönetimdir olay budur ...
bi se daha eklemek istiyorum taratarin bence en büyük suçu sürekli bölünmesidir her mahalle birlesip bi grup kuruyo en son örnek erdogdulular dir bu ise de son verecek ve gruplari bi isim altindan toplatacak tek sey yönetimdir yönetim bu tür seylere izin vermemelidir
maraton gruplari birlesmeli +çilginlar olmadir iki grup asil cehennemi iste oi zaman izleyin derimAzrail pesimi birak
Ben ölecek adam degilimYorum
-
bmn dernek olsun maçlara hep beraber gidelim 500 kisi toplanip gitsek rakibin anasini aglatiriz cünkü burda cekirdek yiyen fazla bi taraftar yok... saygilar... bu arada ahmet abiyede katiliyorum. köfte partisinde daha güzel tezahürat etmistik keske maça hep beraber girebilseydik...Hadi eyvallah..
Yorum
-
Taktiniz cekirdek yiyen taraftara,taraftar ne yapsin takim oynamayinca can sIkIntIsIndan, sahayami girsin küfür mü etsin birbiriyle kavkayami tutu$sun.Bunlarin hic biri olmasin da,cekirdek yemiye devam etsinsen.
Bence seyirciyi heyecanlandiran,onun sahadan gözünü ayirmamasina sebeb olan,onu keyfinden yerine oturtmiyan sahadaki aktörler ve ortaya koyduklari oyun olmali.
Dünyanin sanmiyorum ba$ka yerinde olsun Türkiyedeki gibi Tezahhürat,Yani sen ( afedersiniz)-silinmistir- doksan dakika türbünde sahadaki oynasin diye, böyle bir$ey mantiga uygunmu,o zaman ingiltere,italya,ispanya,almanya da futbol seyircisi yok demektir.
Yoksa onlardami bizim gibi cekirdek yiyorlar,yok yok onlar verdikleri paranin kar$iliginda sahnede oynanan oyundan keyf almiya calisiyorlar sadece.
Kisacasi oyun iyi olmali,seyirciyi oyunla bütünlestirmek sanirim sahnedeki aktörlerin i$i.
Edited by: l-mTS üye No:5330Yorum
-
İlk olarak husolee61 tarafından gönderildiabi sen gelde maça ondan sonra daha yapici olalim gelmeden ahkam kesme neyse çok uzadi bu is ben sevvmiorum polemige girmeyi
Sen ne kadar kurnazsin öyle, hem "sen gelde maça ondan sonra daha yapici olalim" diyeceksin polemigin aga babasina yol açacaksin hem de "ben sevmiyorum polemige girmeyi" diyeceksin bir cümlende bile bu kadar tezat varken Ahmet'le atismak senin neyine. Bu duruma son vermezsen sonuçlarina katlanirsin. Bu sözlerimi tehdit,uyari,tavsiye vs.. istedigin sekilde yorumlayabilirsin bakalim hangisini seçeceksin.
Nedir bu burasi "forum"ama yillardir söylüyoruz"BMN" bir baskadir.Inernetteki bazi egolarinizi tatmin etme yeri degildir varsa böyle bir amaciniz o isler için binlerce site var buyrun bir tik ötenizde...
Ister kabul edin etmeyin BMN'nin kendine has "etigi", "degerleri" üyelerin birbirine göstermek zorunda oldugu "saygisi" var.Zamanla bu oturdugunda da hiç bitmeyecek bir kardeslik ve sevgisi var. Siz bunlardan herhangi birineveya tümüne sahipseniz ne mutlu size...yillar sürecek dostlukkazanirsiniz.Burasi diger taraftar sitelerinin forumlarina benzemez tek tek ayrintiya girmeyecegim, etüdünüzü kendiniz yapin. Üyelerimiz hiç ummadiklari bir anda gerçek ortamdabirbirleriyle karsilasabilir,karsilastiginizda da birbirinize söyleyecek güzel sözlerinizolsun.
Son olarak husolee61 Badaloglu'nun taraftarlik adina ne yaptigini bundan sonra da neler yapabilecegini ögrenmek istiyorsan bana özel mesaj atarsin Ahmet'in maçlara ne kadar gelip gittiginden tut da organizasyonlara kadarne gibi bir fedakarlikta bulundugu hakkindayeterincebilgin olur.
Baslik da amacindan sapmasin bu arada konu yeterince dagildi...Edited by: KülünkogluTrabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √Yorum
-
İlk olarak husolee61 tarafından gönderildiabi sen gelde maça ondan sonra daha yapici olalim gelmeden ahkam kesme neyse çok uzadi bu is ben sevvmiorum polemige girmeyiİlk olarak BADALOGLU tarafından gönderildiİlk olarak husolee61 tarafından gönderildi
İlk olarak BADALOGLU tarafından gönderildiGülmeye devam et bakalim...Ayrica yargilamak haddime degildir.Sadece bunu bir elestiri kabul edebilirsin,katilip katilmamanda senin elinde olan bir sey!...
tabiki herkesin güldügü seyler farklidir oraya fedekarlik yapip gitmis taraftart olarak ve nefesini sonuna kadar kullanarak yer almis biri olarak yaptiklarimizi tenkit etmen hata orda kimse tezahürat etmezken 50 kisi ayni anda bisi söylüyorsa o dogrudur ve sen 1 kisi bunu hatali bulmanda hiiiiç önemli degildir çünkü sen sadece 1 kisisin ve bunu yanlis bulan sadece sensin
Senin fedakarlik yaparak oraya gitmen takdire sayandir.Senin 50 kisi ilerakip takim taraftarini asagilama girisimin bence asil komik olan bu...Ayrica burada benim gibidüsünen 51 kisi olursak, senin çok güldügün, savundugun dogrulugundan emin oldugun tezahüratin geçerliligi iptalmi olacak?
Neyse uzatmanin anlami yok...Daha yaratici olabilirsiniz...
Hep söylüyorum, anlatmak istediklerimizi karsilikli oturup konusmadigimiz müddetçe,bu klavyeden yazilanlardan dolayi bizim ya da baskalarinin gerçek niyetini anlamakta zorlaniyoruz.Elektrigi hep yanlis aliyoruz.
Güzel kardesim,ben sana ahkam kesmiyorum,bu konuda polemikte yapmayacagim(bu tarz benim tarzim degil,özellikle ahkam konusu)ama beni anlamaya çalissaydin yazdiklarimi kisisellestirmez ve beni maça gelmedigimden dolayi küçük düsürme çabasina girmezdin.Ben sadece senin gülme krizlerine girdigin ''Nalçacilara'' yaptiginiz köylüler tezahüratina katilmadigimi hatta komik olmadigini anlatmaya çalistim.
Maça gelmedigim konusunda haklisin gelemedim, zira maç saati bana uymadi,eger maç gündüz oynansaydi bende orda olurdum.Veya maçCumartesi oynansaydi bende orada olurdum.Ama sabahleyin is konusu oldugundan dolayi bu maça gelemedim.Ama son dakikaya kadar gitsem mi acaba?sabaha kaça dönerim?ise yetisebilirmiyim?hesabini hep yaptim.
Neyse bunlar önemli degil.Istanbuldasin madem seninle oturup bu konulari konusuruz.Belki bu sayede birbirimizi daha iyi tanimis oluruz.Tribünler için neler yapabilecegimizi konusuruz.Uzatmanin alemi yok!...
Kendine iyi davran...TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...
Yorum
-
Metin abi serzenislerinde sonuna kadar haklisin.
Yazdigin konulara destek için yazmakta geç kalmamin sebebi
çok sevdigimiz bu renklerin bu takimin yöneticisine ve taraftarina
öneri anlaminda da olsa elestirip hakaret etmek istemedgim içindir.
Klevye ile konulari yazmaya basladigimda giderek elestri dozumu kontrol edemedigim için biraz böyle sakinlesmeyi bekledim.
Çünkü biz Trabzonspor'u günlük sonuçlara göre sevmiyoruz.
Her zaman seviyoruz ve olumsuz sartlarda daha çok sevdigimizi belli edip desteklemek istiyoruz.
Asil konuyu taraftarlik konusunu irdelersek.. Ben sadece taraftarlarimizda eksiklik kusur bulmuyorum. Bu konuda Trabzonspor
çok sayida taraftara sahip olsada organize bir taraftara sahip degildir.
Sebebide Trabzon ilinin cografi yapisidir. Bu konuda Istanbul takimlari kadar sansli degiliz. Is dönüp dolasiyor maddiyata dayaniyor. Karadeniz de Trabzon da bir kisi acaba üst üste seri olarak maçlara para vererek
kaç defa gidebilir? Istisna kesim hariç çogunlugun buna imkani olmadigi
sanirim hepimiz biliyoruz.
Trabzonspor geçmiste tekrari gerçeklestirlemeyecek kadar bir basari yakaladi.. Bizi basarilara alistirdi. Aslinda Trabzonspor bu gün bile basarili.. Üst üste kupa kazanip sampiyonlugu kilpayi kaçiriyor üst üste
lig 2.si olabiliyorsa bu basaridirda, biz daha fazla basari bekledigimiz için bunlari küçümsüyor, takimida yönetimide kendimizide asiri strese
sokuyoruz..
Burada is taraftara degil Trabzonspor Kulüp Baskan ve yönetim kuruluna düsüyor.. Kulüp takim oyuncu ve yönetimi ile mesgul olup ilgilendigi gibi taraftar ilede ilgilenmesini bilecek.
Trabzonspor yönetiminin içinde taraftarlarla ilgilenen brans olmasi lazim
daha dogrusu taraftarlarla baglanti grup taraftari bir bütün olarak
yönlendirmeleri lazim. Yani bunlari yapmak için isini gücünü birakip sadece kendini bu islere adayacak maasli amigolar taraftar temsilcileri
maddi sorunu olmayan görevliler olmasi lazim. Bizim mevcut yönetim kültürü rabbena hepbana olsun istiyor.
Bu gün bir kaç bagimsiz dernek ve gruplarimiz var ama hepsinden
çatlak ve ayri sesler çikiyor. Bu yüzden seyirci egitilemiyor..
Stadlarda tribünlerde o yüksek sesli ve sürekliligi devam ettiren koroyu
bir türlü olusturamiyoruz. Oysa bizde zengin bir müzik kültürü olmasina ragmen. Hem de kendimize has müzik. Biz kendimize has olani benimseyip sürekli bir tempoda yüksek sesli tribün korosunu olusturmamiz lazim.
Bu islerin yapilmasi için yönetimden bu isleri iyi bilenlerin destek vermesi lazim. Taraftarlarin kendi baslarina biseyler yapmaya çalismasi
çekismslere grup kavgalarina ve ikiliklere sebeb oluyor.
Bir kere taraftarlarimizin maç baslamadan önce tezahurat yapilmamasini tezahuratlarin maç baslayinca maç boyu maç bitene
kadar sürekli bir sekilde devam ettirmeyi bilmesi ögrenmesi uygulamasi lazim. Bu kültürü ögrenip ögretenme kadar mücadeleye devam.
(iste ne yazarmisim yafs basladimmi yazmaya tutamiyorum kendimi bu Trabzonspor yüzünden çildiracakmiyim kafayi siyiracakmiyim belli degil?)Edited by: MehmetYorum
-
Dogrusu Ahmet yapilan elestirilere çok mesafeli ve sabirli davrandi, tebrik ediyorum.Iste BMN nin problemi bu...Kimse kimsenin ne, kim, nasil oldugunu bilmeden yorum yapiyor...Bu yüzden Pazar günü olmamasi kaydiyla acil bir Istanbul toplantisi yapilmasini öneriyorum...Akşam çocuğumun boğazından geçen lokmayı sindirebilmesidir TRABZONLU oluşum!Yorum
-
Arkadaslar geçtigimiz Ankaragücü maçinda da gördük ki taraftarimiz takima destekden çok köstek olmaktadir (çilginlar hariç ).
Yeni transferimiz Tomas Jun oyuna girdiigi son 20 dakikalik periyodda yaptigi bir iki olumsuz hareket neticesinde stadda, o gün hiç çikmadigi kadar büyük bir homurtu çikmis ve bu genç ve yetenekli oyuncu ister istemez demoralize olup oyundan düsmüstür.bunuda bir iki hareketinde belli etmistir.belki sizlerde sahit olmussunuzdur.
seyircimiz, bu genç ve yetenekli oldugukariyerinden ve stilinden belli olan futbolcuya moral verip onu kazanmak yerine,büyük bir homurtu kopararak onu demoralize etmeyitercih etmistir.
her zaman söylerim, Trabzondaki maçlari sadece1-2 bin kisiye oynayalim.onlarda takimi gerçekten destekleyen seyirciler olsun.20 bin tane köstek olan seyircidense, 2 bin tane destek olan seyirci olsun daha iyidir.Yorum
-
TARAFTARIMIZIN BU ANLAYISINI DEGISTIRMEK LAZIM..
GERÇI SON YILLARDA BIR ÇOK DEGISIKLIK OLDU ANCAKBU DEGISIKLIKLERIN MARATONDA OTURUP ELINDE ÇEKIRDEGIS MAÇ IZLEYEN TARAFTARA KADAR INMESI LAZIM..
ARKADASLAR BU GIBI ISLERI CAMIALARIN IÇLERINDEKI SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI OLAN TARAFTAR GRUPLARI YAPMAK ZORUNDADIR SU ANDA TRABZONSPORUN EN BÜYÜK TARAFTAR GRUBUDA BMN OLDUGUNA GÖRE BU GÖREVI BMN YÖNETIMININ ÖNCÜLÜGÜNDE YAPMAMIZ GEREKIOR..
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum