Bir insani sevmekle baslayacak her sey!..

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • marna
    • 18.06.2004
    • 38
    • İstanbul

Biraz geç oldu ancak uzun zamandan beri ilk kez girdim foruma.. Basta perhaps olmak üzere tüm arkadaslara tesekkür ederim..Kisi sevdigini hep iyi görürmüs [img]smileys/smiley9.gif[/img]

Yorum

• mini FaNaTiK
      • 19.01.2005
      • 749

senol hoca icin cok erken elestiriler basladi ben inaniyorum ki gunessiz trabzon icinde surekli damlalar sert atar
      elbet bir gün ölecegiz..TRABZONLU dogduk TRABZONLU ölecegiz..

Yorum

• falcon61
        • 11.07.2005
        • 593

Daha durun Bismillah deyin yahu hem hadi Senol günes gitti yerine daha iyi birini bilen varmi ?
        guRbetcigençleR

Yorum

• marna
          • 18.06.2004
          • 38
          • İstanbul

Senol?u Asalim!..fficeffice" />[/I][/B]

Daha göreve gelisinin ilk haftasinda katildigim bir televizyon programinda söyle demistim : ?Herkesin Senol Günes ismi üzerinde ittifak etmis gibi göründügüne bakmayin siz.. Bana göre, neden oldugunu anlayamadigim ve hiçbir zaman da anlayamayacagim biçimde, bu sehirle Senol Günes?in dokusu uyusmuyor.. O yüzden, bugün yaninda gözükenler, yarin ilk kötü sonuçta ortaya dökülüp her tülü karalamaya baslayacak olanlardir..[/B]?

Bazen insan tespitlerinde yanilmak ister.. Bazen de dogru çikmasi için duaci olur.. Maalesef kader, her iki zamanda da tersten vurmasini çok iyi bilir.. Yanilmak istediginizde ?onikiden[/B]? isabet kaydeder, dogru çikmasi için yanip tutustuklarinizda ise çuvallarsiniz..

*

Senol Günes, futbolculuk yillarinda, gençken ?çok paragöz[/B]? olmakla elestirilirdi.. Yaslandi, ?niye futbolu birakmiyor[/B]? diye elestirilmeye baslandi.. Birincisinde, onunla birlikte çalisan yöneticiler hiç de para sevdalisi bir adam olmadigini anlatirlar, ikincisinde ise futbolu biraktigi yil dahi ?ligin en az gol yiyen kalecisi[/B]? olmasi bizatihi söylenenin yanlisligini tek basina ortaya koymaya yeter.. Senol Günes futbolu biraktiktan sonra, Trabzonspor 20 yildir onun boslugunu dolduracak bir kaleci bulup kaleye koyamadi.. Bu da oldukça önemli bir tekziptir herhalde ?futbolu biraksin artik[/B]? mirildanmalarina..

*

Senol, Trabzonspor?a yardimci hoca olarak geldi, ?neden O?[/B]? dediler.. Senol, Trabzonspor?a teknik direktör olarak geldi, ?tepeden indi[/B]? dediler.. Senol, üçüncü sinif kadro ve haniyse, olmayan bütçe ile mücadele etti, ?niye sampiyon yapmadi[/B]? dediler.. Senol gitti, yerine gelenler Trabzonspor?u Senol?un getirdiginden daha ileri bir noktaya getirmediler, ama Senol yine alternatif olarak görülmeyi basaramadi..

Sonra Senol yine geldi..Üstüste üç defa lig ikincisi oldu bu takim, ?sampiyonlugu Senol verdi[/B]? dediler..Senol yine gitti, Trabzonspor lig ikincisi bile olabilmek için nerdeyse 10 sene daha bekledi, ama hiç ?Senol zamaninda daha iyiydik[/B]? demediler, diyemediler belki.. Dilleri varmadi..

Senol, milli takima gitti, ?Trabzonlu da ondan[/B]? dediler.. Senol milli takimi dünya üçüncüsü yapti, ?Fatih Terim?in mirasini yedi[/B]? dediler.. Ama Fatih Terim Avrupa Sampiyonasina katilirken ve üstelik kadrodaki 6 Trabzonlu oyuncu Senol?un ögrencisiyken, kimse Fatih için, ?Senol?un talebeleriyle yürüyor[/B]? demedi..

Senol, ?Trabzonluyum, adam gibi adamim[/B]? dedi, ?hadi oradan[/B]? deyip, ?Trabzon stadina elektrik verin[/B]? diyen Kazim Kanat?i referans olarak alarak, onun agziyla, ?karizmasi yok[/B]? diye saldirdilar..

*

Yazilanlar bir saka gibi degil mi? Oysa yasandi hepsi ve dahasi da var.. Bir futbolcu düsünün ki, takiminin her sampiyonlugunda alinteri dökmüs olsun.. Her kaldirilan kupanin altindan onun elleri çiksin.. Dünyanin en iyi kalecileri arasinda gösterilsin ve sahada kaldigi her sene, hiç istisnasiz, senin takimini ligin en az gol yiyen takimi yapmada basrolü oynasin.. Ama yine de futbolculugunda bile yaranamasin.. Ne bu? Bir vodvilin kaçinci perdesindeyiz?

Bir teknik adam düsünün ki, sampiyonluk hariç, her türlü sportif basarinin altinda imzasi olsun, hiçbir teknik adamin yakalayamadigi istatistigi yakalasin.. Bunun da ötesinde, sadece basit bir ?teknik direktör[/B]? olarak kalmayip, ülke futboluna da söylemleriyle, mesajlariyla yön vermeye, dogruyu göstermeye çalissin.. Yalnizca elestirmeyip çözüm de üretsin..?Isigi gözümüze degil önümüze tutun[/B]? desin, ?agaca bakmayin ormani görün[/B]? misyonuna sahip olsun, ?gelecegi yazmanin[/B]? iddiasini tasisin..

*

Bütün bunlar bize fazla mi? Olmadigini biliyorum.. Biliyorum, çünkü Trabzonspor?un yeni nesil taraftarinin arasinda duruyorum.. Hergün onlarcasi ile taraftar sitelerinde bulusuyor, karsilikli fikir alisverisinde bulunuyorum.. Ve görüyorum ki Trabzonspor?un gelecegi onlar var oldukça inanilmaz parlak olacak..

Ama bütün bunlarin kimlere fazla geldigini de biliyorum.. Üsütüste kuracak bes düzgün cümlesi olmayanlar için elbette idrak edemeyecekleri bir durum var ortada.. ?Dilce susup, bedence konusulan bir çagda / biliyorum, kolay anlasilmayacak[/B]? diye yazan sair haksiz mi?

*

Trabzonsporlulugu süpheli insanlar, Senol?un gelecegini masaya yatirma hakkini kendinde buluyor.. Üzerlerine düsen hiçbir görevi yapmayi beceremeyenler, toplumun önüne kurban olarak Senol?u atma edepsizligini gösterebiliyorlar..

Senol hatasiz mi? Elbette hatali.. Hatali, çünkü kendi kariyerini tehlikeye atmak pahasina, ?istedigim transferler yapilmadi, ben gidiyorum[/B]? demedi.. Hatali, çünkü çok bilmislerin ?büyük[/B]? saydigi o teknik direktörlerden biri gibi davranip futbolcusunu kamuoyu önüne atmadi.. Hatali, çünkü basarida en önde poz verip basarisizlikta topu baskalarina atan kisiliksizlik abidelerinden biri olmayi beceremeyip, tüm sorumlulugu üzerine aldi..

Hiç mi sorumlulugu yoktur? Vardir mutlaka, ama bir liste yapilmaya kalkisilsa, Senol bu listenin sonuncu sirasinda yer bulur..

*

?Insan[/B]? Senol Günes, zerre kadar umurumda degil..Isin o kismiyla ilgilenmeyi birakali yillar oldu.. Ama teknik direktör Senol Günes sözkonusu oldu mu, artik saygi boyutlarini fazlasiyla asan konusmalar midemi bulandiriyor..

Yönetim odalarinda konusmayi becerisini kendinde bulamayanlar, disarida bülbül kesilip ne de güzel sunuyorlar ödüllerini kurban bekleyen ilahlarinin önüne..Yazik ki, pek yazik..Ve de günah..

*

Binlerce yil önce Aristo, kendine göre ideal devlet sistemini ortaya koyarken, ?herkes en iyi bildigi isi, ama tek bir isi yapsin[/B]? demis.. Oysa biz, her seyiz elhamdülillah..Hem kendi isimizi yapariz, hem teknik direktörlük, hem yöneticilik, hem de futbolculuk.. Her seyi en iyi ve en dogru haliyle ancak biz görür, biz degerlendiririz.. Bilime ve emege saygi duymaz, duyana da burun kiviririz.. Hele de bizden olani ?aramizdan böyle biri çikamaz[/B]? diye zahir, hep yadsiriz..

Senol Gökdeniz?i oyundan almazsa, ?alamaz zaten[/B]? diyenler de, Fatih?i daha çok genç oldugu zamanlarda, oynatir, sans verirken çirkin dedikodular çikaranlar da bizlerdik..

Asmaya ne kadar da hazir bir toplumuz böyle.. Kahraman yaratmaya da, sonra o kahramanlari ipe götürmeye de bayiliriz... Oysa bilmedigimiz, bu korkunç derecede tehlikeli silahin gün gelip bizi de vurma ihtimalidir..

*

Bu benim Senol Günes ile ilgili son yazim büyük ihtimalle.. Bir daha ?öznesi[/B]? Senol Günes olan hiçbir yazi yazmak istemiyorum..

O yüzden son kez, buradan seslenmek istiyorum O?na.. Sen hiçbir seye kafani takma hocam.. Inandigin yolda yürümeye devam et.. Bak, ne güzel söylüyor, ?Dogu?nun Yedinci Oglu[/B]? :

?Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir!..[/B]?

Yorum

• metinulusoy
            • 17.07.2005
            • 1470
            • öğretmen
            • Ankara

harikasin abi ya.

# BMN #

Yorum

• A.Hilal Çakıroğlu
              Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
              • 19.08.2004
              • 8361
              • İstanbul

TEBRIKLER....

yazilarin her ikisi de çok güzel, insanin hem tüylerini diken diken ediyor hem de mantikli düsünmesini sagliyor[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]
              Fanatik Pacci

Yorum

• Crazy_OfLu61_
                • 29.05.2004
                • 1765

İlk olarak marna tarafından gönderildi

Senol, Trabzonspor?a yardimci hoca olarak geldi, ?neden O?[/B]? dediler.. Senol, Trabzonspor?a teknik direktör olarak geldi, ?tepeden indi[/B]? dediler.. Senol, üçüncü sinif kadro ve haniyse, olmayan bütçe ile mücadele etti, ?niye sampiyon yapmadi[/B]? dediler.. Senol gitti, yerine gelenler Trabzonspor?u Senol?un getirdiginden daha ileri bir noktaya getirmediler, ama Senol yine alternatif olarak görülmeyi basaramadi..

Sonra Senol yine geldi..Üstüste üç defa lig ikincisi oldu bu takim, ?sampiyonlugu Senol verdi[/B]? dediler..Senol yine gitti, Trabzonspor lig ikincisi bile olabilmek için nerdeyse 10 sene daha bekledi, ama hiç ?Senol zamaninda daha iyiydik[/B]? demediler, diyemediler belki.. Dilleri varmadi..

Senol, milli takima gitti, ?Trabzonlu da ondan[/B]? dediler.. Senol milli takimi dünya üçüncüsü yapti, ?Fatih Terim?in mirasini yedi[/B]? dediler.. Ama Fatih Terim Avrupa Sampiyonasina katilirken ve üstelik kadrodaki 6 Trabzonlu oyuncu Senol?un ögrencisiyken, kimse Fatih için, ?Senol?un talebeleriyle yürüyor[/B]? demedi..

Senol, ?Trabzonluyum, adam gibi adamim[/B]? dedi, ?hadi oradan[/B]? deyip, ?Trabzon stadina elektrik verin[/B]? diyen Kazim Kanat?i referans olarak alarak, onun agziyla, ?karizmasi yok[/B]? diye saldirdilar..

Tek kelimeyle Mükemmel...
                [b]Hersey Türk Için; Türk\'e Göre, Türk Tarafindan!

Yorum

• immortal_TS
                  • 17.07.2005
                  • 3163
                  • Muhasebe
                  • İstanbul

İlk olarak Crazy_OfLu61_ tarafından gönderildi
                  İlk olarak marna tarafından gönderildi

Tek kelimeyle Mükemmel...

Iste bu yaaaaaa gerçekten mükemmel bir yazi olmus ellerine saglik. Senol hocayi taktik anlamda degilde karizma vb.seylerde elestirenler hiçmi senol hocamizin konusmalarini dinlemezler anlamiyorum, Ama dogru senol hoca konustugu zaman öyle bir konusuyorki bazi kel kafali hibneler anlayamaz bu konusmalari çünkü onlarda o tarz konusmayi irdeleyecek ve düsünecek akil yoktur.Senol hoca yanlis da yapsa dogru da yapsa o bizim efsanemizdir ve sonuna kadar arkasinda durmamiz gerekiyor, Senin asaletin yeter HOCAM.

Bu ülkeye hukukun gücü degil gücün hukuku hakimdir.(SENOL GÜNES)
                  İnsanları işaret ederek suçlarken, diğer 3 parmağınızın sizi gösterdiğini unutmayın.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                  Yükleniyor...