Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Volkan Konak’la Beraberce...

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bendece volkana konak'a destek olmaliyiz dün ne kadr güzel konustu öle agzina saglik volkan konak. artik biseyler yapmanin zamani geldi.sesimizi duyurmaliyiz ilk adimi volkan konak atti bizde ona destek vermeliyiz.hakkimiz yendigizi zaman birlik olduktan sonra neler yapabilecegimizi göstermedikmi türkiyeye.bundan sonrada sessiz kalmamaliyiz.
    "t®ß" Biz TRABZON'luyuz; Susarsak Güneş Doğar, Konusursak Ay yanar, İsyanımızda Kıyamet Kopar

Yorum

bu konuda benim verebilcegim bir fikir yok ama siz ne kararlastirisaniz ben deelimden geleni yapmaya çalisirim...
      [b]<font color=RED>TRABZON</font> <font color=BLUE>BIR</font> <font color=RED>SEVDA</font><font color=RED>,</font><font color=BLUE>TRABZONSPOR <font color=RED>BIR</font> <font color=BLUE>DESTAN</font>

Yorum

sabaha karsi forumu gezerken buldum..

http://www.bordomavi.net/bmn/forum/f....asp?TID=134&a mp;PN=25

ilginc.
        \'\' TRABZONSPOR SK 1967 \'\'

Yorum

bence arkadaslar sokakta bir masa basinda oturup devletin karadenizdeki kanser vakasini arastirmak için imza toplamaliyiz.
          GÖZLERİNDEKİ KARADENİZDE BOGULMAK İSTİYODUM AMA OLMADI BİZE DÜŞEN GÖZLERİNDE DEGİL YOKLUGUNDA KAYBOLMAK MIŞ

Yorum

çokgüzelbir konu volkankonagin Tv de konusmasini izledim çok güzel konustu çokda sert konustu.. geç kalinmis bir olay.. gereken ne ise yapalim yarin kanser yüzünden ölebilecek biz olabilir.. zararin neresinden dönülür ise kardir..
            Bu sehir Senin ile Yatip Kalkiyor 20 Yildir Senden Tek sey Istiyor
            Bordo ile Mavi Kefenim Olsun TRABZON\'um Bu sene Sampiyon Olsun..

Yorum

Koyuncu kanserden ölünce, Karadeniz'de yayginlasan hastaligin 1986'da Çernobil'deki kazayla baglantisi tartismalari güncellesti. Siz buna inaniyor musunuz?
              Bunu arastiracak olan üniversiteler. Ölmeden önce sunu söyledigine tanigim. 'Ah abicim' dedi, '1986'da lisede okuyordum, o yagmurlari hep yedik.' Kafasinda radyasyon kuskusu vardi. Biz Türkiye'de kendimizi ifade edemiyoruz. Atom Enerjisi sinifta kalmistir, onlar Çernobil'i örtbas etmek zorundadir, aksi halde nükleer enerjiyi savunamaz.

Bakanlikta arastirma yok
              Benim ailemden 7 kisi kanserden öldü. Kazim'in ölümünden sonra bir profesörle tartisiyoruz, Saglik Bakanligi'nda böyle bir arastirma olmadigini itiraf etti. Hastanelerde sadece kanserden ölenlerin istatistigi tutuluyor. Oysa bunlari Çernobil öncesi ve aradan geçen 20 yilda gözlenen artisla vakalardan yola çikarak karsilastirmak gerekiyor.

Karadeniz'de travma var
              Karadeniz'de büyük bir travma yasaniyor, Çernobil'i kader gibi görüp doktora gitmiyorlar.
              Nagasaki ve Hirosima'ya atilan bombanin bin misli büyüklükte bir patlamadan söz ediliyor Çernobil'de, ben söylemiyorum Discovery Channel'de belgeseli var. Bin misli patlamanin yüzde bir de etkisi yok. Dogu Avrupa alti ay konserve yiyor. Benim ülkem elde kalan findiklari askeriye ve okullara dagitiyor. Belki de hiç etkisi yok, Karadeniz'deki kanser vakalari kalitsal.

Servetimi harcarim
              Bilime çok inaniyoruz, neyse dogrusu arastirilsin. Bütün servetimi harcamaya hazirim, 4 aylik bir anket çalismasi baslatacagiz. Alana inecegiz. 1986'dan sonraki ölümleri çikaracagiz. Ekime kadar süre verin, bu arastirmanin sonuçlarini açiklayacagim. Karadeniz Teknik Üniversitesi ne yapiyor? Bunlari yapmak hastanelerin, onkoloji enstitülerinin görevi degil mi?
              Çernobil oldugunda ilk yasaklama üniversitelere geldi.

Güvercinlerim 4 bacakli doguyor

Isveç açiklamasa, Ruslar gizleyecekti. Bizim bakanlar da Çernobil'in etkilerini azaltmak üzere radyasyonlu çaylari 'temiz' diye içtiler.
              Cahit Aral kurban seçilmis, o çaylari içti. Karadeniz halki sunu istiyor, bir özür dilensin! Saglik taramasi yapilsin. Ailemden 7 kisiyi gömdüm, 42 yasinda ölenler var.
              Bende güvercin besleme meraki var. Benim güvercinlerim Maçka'da dört bacakli dogmaya basladi, kanatlarindan ayaklari çikmaya basladi, bunlar Malboro mu içiyordu? Lösemili çocuklarimiz da sigara mi içiyordu?

VOLKAN KONAK.

Edited by: zisinoli

Yorum

Bakanlikta arastirma yok
                Benim ailemden 7 kisi kanserden öldü. Kazim'in ölümünden sonra bir profesörle tartisiyoruz, Saglik Bakanligi'nda böyle bir arastirma olmadigini itiraf etti. Hastanelerde sadece kanserden ölenlerin istatistigi tutuluyor. Oysa bunlari Çernobil öncesi ve aradan geçen 20 yilda gözlenen artisla vakalardan yola çikarak karsilastirmak gerekiyor.

NIYE ARASTIRMA YOK BENDE DIYORUM KI BMN SOKAKTA IMZA TOPLAYALIM SONRA BAKANLIHA YOLLAYALIM BU ANKARADA ISTANBUL DA OLSUN
                GÖZLERİNDEKİ KARADENİZDE BOGULMAK İSTİYODUM AMA OLMADI BİZE DÜŞEN GÖZLERİNDE DEGİL YOKLUGUNDA KAYBOLMAK MIŞ

Yorum

5 ayda çözerim

Star TV?de Erdogan Aktas?in hazirlayip, sundugu programa katilan Volkan Konak, Çernobil için iddiali konustu.?5 ay istiyorum. Sorunu çözecegim? dedi.

KAZIM Koyuncu?yu kansere kurban vermenin acisini yasayan sanatçi Volkan Konak, Çernobil faciasina el koydu. ?Sadece 5 ay istiyorum. Yurtdisindan bilimadami getirtip, facianin Karadeniz halki üzerindeki etkilerini ispatlayacagim? diyen Konak, iddiali konustu: ?Ölüler bile mezarlarindan çikarilip, yargilanacak...?

• KANSER TEHDIDI

Kazim Koyuncunun ölümü, yillardir Çernobil diye haykiran Karadenizlileri çileden çikardi.Kanser korkusuyla yasayan Karadeniz halkinin sikintilari dün gece Star TV?de Erdogan Aktas?in hazirlayip, sundugu ?Yakin Takip Özel? programina gündeme geldi.13 yillik dostu Kazim Koyuncu ile aralarinda babasinin da bulundugu 7 yakinini kansere kurban veren Volkan Konak, ?Sadece 5 ay istiyorum. Bu sorunu çözecegim? dedi.O, karanliga bir isik, bir mum yakti? diyerek, söyle konustu:

• FACIA YASADIK

?Yetkililerden, devletten hiçbir sey istemiyorum. Sadece Karadeniz halkindan 5 ay istiyorum. Biz dünyanin en büyük faciasini yasadik. Japonya?ya atilan atom bombasinin bin misli büyük bir facia yasadik. ?Insanlar sigara içiyor? diyorlar. Benim güvercinlerim 4 bacakli doguyor. Hayvanlarda müthis bir sakat dogum var. Onlar da mi sigara içiyor??

• MÜZIGI BIRAKIYORUM

?Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atom Enerjisi Kurumu ve Saglik Bakanligi bu konuda sinifta kalmistir. Yurtdisindan bilimadami getirtip, Çernobil?in etkilerini ispatlayacagim. Eger bizim dedigimiz gibiyse, o zaman bunun vebali çok agir olur. Ölüler bile mezarlarindan çikarilip, yargilanacak. Kenan Evren?i bile mahkemeye verecegim. Biz bu ülkeyi karsiliksiz sevdik. Ama ben tam 7 kisiyi kansere kurban verdim. Günde 16 ilaçla ayakta durdum. Kanser yüzünden ölümün kiyisindan döndüm. Bizim köy muhtarlarimiz su pompasi bile istemediler devletten... Ben müzisyenim. Ama artik müzik yapmiyorum. Müzisyenligi biraktim, bilimadamligina soyundum.?

• SONUCU BILIYORDUM

Kazim Koyuncu?nun Türkiye?ye sahne sanatçiliginin önemini anlattigini vurgulayan Volkan Konak, ?can dostu?nun kansere yakalandigini ögrendiginde sonucun bu sekilde olacagini bildigini söyledi. Konak, ?Bu resmi daha önce görmüstüm. Çok geç fark edildi. 6 ay boyunca müzigi birakip, aciyi yasadik? dedi.

• O BIR DON KISOT?TU

Programa telefonla katilan sair Sunay Akin da, Koyuncu?nun cenazesi için Hopa?ya gittiginde kendisini korku filmindeymis gibi hissettigini belirtti.Dünkü programa telefonla katilan Trabzonspor teknik direktörü Senol Günes de, Trabzonspor?u, ?derdini anlatamayan ve hakkini arayamayanlarin sesi? olarak tanimlayip, ?Kazim gayda ile tulumu birlestirmek istiyordu.? dedi.

• ÇAY IÇENLER NEREDE?

Yazar Nihat Genç ise, Çernobil faciasi yüzünden Karadeniz insanindaki cosku ve temponun yerini, hüzün ve agitlarin aldigini vurguladi. Genç, Çernobil?den sonra televizyon ekranlarina çikip, çay içenlerin simde nerede olduklarini da sordu. Genç, ?Kazim gitti ama Volkanlarimiz var. Bu topragin insani bununla basa çikacak. Yine kemençeler, tulumlar çalacak? dedi.

• DEVLET BASARISIZ

Kazim Koyuncu?nun sanatçi dostu Mehmet Ali Besli ise, Çernobil?den sonra devletin basarisizliga ugradiginin altini çizerek, Dönemin bakani olan Cahit Aral?in ?Biraz radyasyon iyidir?, Turgut Özal?in ise, ?Radyoaktif çay daha lezzetlidir? açiklamalari yaptigini hatirlatti. Kazim Koyuncu?nun ölümünün facianin büyüklügü bakimindan ciddi bir uyari oldugunu vurgulayan Mehmet Ali Besli?ye göre, Koyuncu?nun ölümü bir baslangiç olmak zorunda. Devlet kendini aklamali. En azindan yurttasinin gönlünü ferahlatmali.

Yorum

biz bu bes ay içinde bizde durmayalim bir anket hazirliyalim imza toplayalim sokaklarda masalar koyup millet imza toplayalim

ankara da ben varim varmi baska bana yardimci olacak.

Yorum

volkan bugün trabzon'a gidiyor, karayoluyla..

trabzon'daki bmn üyeleri isterlerse volkan la bir randevu ayarlayabilirim..

cep telimi istendiinde veririm..

herkese sevgi..

Yorum

ben de varim.... mitingse miting .. protestoy sa protesto bu sorunu çözelim....

Yorum

Çok önemli bir yazi bilinçlenme adina mutlaka okuyup destek vermeliyiz diye düsünüyorum...

Çernobil Olayinin üzerine giden Hasmet BABAOGLU'na maillerimizle destegimizi belirtelim. Bu olayin pesini birakmayalim.
                        fficeffice" />

Hasmet BABAOGLU- Vatan Gazetesi 30.06.2005 Persembe

hasmetb@gazetevatan.com

Halk Çernobil dosyasinin açilmasini istiyor Kazim Koyuncu'nun aramizdan ayrilmasinin yarattigi üzüntü Çernobil faciasinin Türkiye'ye etkileri hakkinda kamuoyunu tekrar düsünmeye itti. Demokrasi ve saydamlik yolunda olumlu bir gelisme bu. Nitekim baba Cavit Koyuncu da "iyi bir avukat bulursa zamaninda gerçekleri halktan gizleyen yöneticiler hakkinda dava açacagini" açikladi. Ortada önemli bir soru var: Çernobil'in ülkemizi çok ciddi biçimde etkiledigi; hastaliklara neden oldugu yönündeki toplumsal kanaat gerçeklere mi dayaniyor, yoksa bir tür modern halk efsanesi mi? Önce bu sorunun yanitini bilimsel bir kesinlige ulastirmaliyiz. Sonra dönemin resmi belgelerini daha fazla gecikmeden saydamlastirmaliyiz. Elinizi vicdaniniza koyun da söyleyin: Onca yildan sonra hâlâ kulaktan kulaga yayilan kusku ve güvensizlik ortami insanimiza karsi çok büyük haksizlik, degil mi?

Simdi gelin, Çernobil faciasini ve Ankara'nin bu "kriz" de halki nasil yalniz biraktigini
                        hatirlayalim. Ve bu vesileyle kamuoyuna pek yansitilmayan bir iki küçük bilgiyi de paylasalim;

26 Nisan 1986 gecesi Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nde yangin çikti. Hemen ardindan radyoaktif bulutlar dünyaya yayildi. Bulutlar l Mayis'tan itibaren Balkanlar, Karadeniz ve Türkiye'yi de etkisi altina aldi. Ankara bu konuda üniversiteleri ve bilim kurumlarini veri açiklamamalari konusunda resmi olarak uyardi. Açiklama yapmaya yetkili tek kisi Ticaret ve Endüstri Bakani Cahit Aral'di. Aral ne dediyse, o dogru kabul edildi; kamuoyu böyle algilamaya zorlandi. O zamanki hükümetin iç yazismalarindaki ifadeler, yetkililerin esas kaygisinin halkin saglik sorunlari olmadigini, findik ihracati, çay ve turizm gibi konular oldugunu düsündürüyor. Türkiye Radyasyon Güvenligi Komitesi ilk toplantisini kazadan tam l ay sonra, 29 Mayis'ta gerçeklestirdi ve toplantidan sonra Atom Enerjisi Kurumu Baskani Ahmet Yüksel Özemre "Ülkemizde radyasyon dogal düzeydedir" dedi. Ne ilginç ki, Özemre'nin halkin endiselerini gidermek için yaptigi resmi açiklamadaki bazi bilgilere biraz dikkatle baktiginizda bile özellikle Edirne ve civarinin çok ciddi serpinti aldigini fark edebiliyordunuz. 24 Haziran'da da Cahit Aral'in "dininize, imaniniza inandiginiz gibi inaniniz ki, Türkiye'de böyle bir tehlike yoktur" sözleri geldi. Aral'a göre, o sirada Almanya, Avusturya, Italya gibi bazi Avrupa ülkeleri aldiklari önlemlerle olayi abartiyorlardi.

Bütün bunlara ragmen 17 Eylül 1986'da Dogu Karadeniz bölgesinden gelen bütün findiklarin Fiskobirlik tarafindan alinacagi; ihracatin durduruldugu ilan ediliverdi.

Neden acaba?

Almanya'ya ihracat yapanlar radyasyon ölçüm cihazlari getirmeyi ve ölçümler yaptirmayi önerdiler, bu önerileri kesinlikle reddedildi.

Neden acaba?

Böyle soruyorum ya, TBMM bunca yilda dogru düzgün bir sorusturma açmayi bile basaramadi. Sorusturma önergeleri hep reddedildi. Bunu da bir kenara not edin! Haziran 1986'da yabanci bilim adamlarinin Karadeniz'de yaptiklari arastirmadan daha sonra "Clarke Raporu" diye bilinen bir rapor çikti ortaya. Orada "Karadeniz suyundaki Çernobil sezyum izotop düzeyleri bomba döküntüsü düzeyinden yaklasik iki kat yüksektir" yaziyordu.

Karadeniz için problem sadece bulut serpintisi degildi; çok agir biçimde kazadan etkilenip kirlenen Dinyeper ve Tuna bu denize akiyordu. Olay hafife alinacak gibi degildi anlayacaginiz...

O günlerde çay toplama ve islemede yasananlar var ki, insan içinden "iyisi mi, ne siz sorun ne de ben anlatayim" diye geçiriyor. Mayis ayindan Aralik 1986'ya kadar çayla ugrasan insanlar uyarilmadi, habersiz birakildi. Aralik ayinda Çaykur denetlenmeye basladi ve sonunda TAEK'in resmi itirafi geldi: Çay yüksek oranda radyoaktif kirlenmeye maruz kalmisti...

Ha, unutmadan belirteyim. Cahit Aral yillar sonra kendisiyle yapilan röportajda "Hükümet gerçekten de Çernobil'in Türkiye üzerindeki etkileri konusundaki gerçekleri ve rakamlari gizlemistir" dedi. Daha çok sey var deginilecek, fakat yerim yok. Hele konunun saglik boyutu var ki, bilimsel ödüller kazanmis birçok arastirma bu konuda vahim bir tablo çiziyor.

NOT: Meraklisi internetteki bilim sitelerinden ve Greenpeace sayfasindan konu hakkinda daha detayli bilgilere ulasabilir...

Sahipsiz Vatanın Batması Haktır. Sen Sahip Çıkarsan Bu Vatan Batmayacaktir...
                        M. Akif ERSOY

Yorum

Vakit bütün Karadenizlilerin birlik olma vaktidir. Bu memleketi kuranlar Karadenizliye güvendi yasatmak isteyenlerde Karadenizli'ye güvendi. Karadenizli'de ülkesini hep sevdi hep sahip çikti. Sehit verdi vatan sagolsun dedi. Aç kaldi vatan sag olsun dedi. Ama artik yeter Volkan Konak'in dedigi gibi insanlarimiz tavuk gibi ölüyor. Karadenizlinin fedakarligina bu sekilde mi cevap verilecek. Artik sabrimiz kalmadi. Volkan Konak'in dedigi gibi devlet dedigin sen ben. Isini düzgün yapmayan yalan söyleyen adami kulagini çeker görevinden aliriz. Hiç bir sey eskisi gibi olmayacak. Ankara ayagini denk alacak.
                          Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                          (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

volkan konak bir söyleside yakin dostlarina trabzonlulara çok kizgin oldugunu söyledi.sebebi ise trabzonspor için 30 bin kisi toplaniyor ama çernobille ilgili bir konferans için 30 kisi toplayamiyoruz .sizcede fazlasiyla hakli degilmi.

Yorum

Çok güzel ve saglam konusmus helal olsun. Önemli olan onun konustuklarina bizim destek vermemiz ve üzerimize düseni yapmamiz.
                              [b]<font size=\"3\"><font color=BLUE>Hersey <u>Türk</u> Için; <u>Türk</u>\'e Göre, <u>Türk</u> Tarafindan!</font>

Yorum

• En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X