Süper Lig 9.Hafta | Çaykur Rizespor 1 - 2 Trabzonspor | Maç Sonucu

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • sasone
    • 13.11.2010
    • 5132
    • Bursa

Fatih Tekke çok inat bir tip ve sanırım bu işi en iyi bilen kendisinin olduğu konusunda hiç bir şüphesi yok.Gazeteci ona soruyor: Onachu'nun bu kadar geriye gelip,top alması sizin istediğiniz bir şey mi,yoksa orta sahadan top alamadığı için mi?
    Verdiği cevap burada kimse kafasına göre oynayamaz,yani ben öyle oynasın istiyorum.
    Yanlış şey istiyorsun sayın Fatih Tekke hem de elindeki gücü yanlış yerde tüketiyorsun,eğer doğru bir oyun planı ile Onachu'yu kanat organizasyonları ile besleyebilsen her maça 1-0 önde başlarsın,nedir bu inat?Maçın tamamını da bu şekil oyna demiyor kimse ama skoru buluncaya kadar kanatlardan orta yapılmasını sağlayabilirsin,sonra istediğin gibi oynat.
    Okay ve Muçi tercihlerin ,yaptığın hamleler hepsi bize zarar olarak dönüyor.5 yıllık bir kontratın var,kimse senden şampiyon olmanı beklemiyor ama ileriye dönük hayal kurabilmek için bu işten anlayan genç bir Hocamız var demek istiyor.
    • Memento mori

Yorum

• Mehmet Fatih Yavuz
      Trabzonspor Kongre Üyesi
      • 12.01.2007
      • 20711
      • sistem mühendisliği
      • Rusya

Bu sene hoca etkisinin en net olarak görülmediği maç oldu.
      Tamamen bireysel oyuncu kalitesi ile kazandık.

Fatih Hoca'nın eksiği gediğine rağmen oluşturduğu hava, mücadele arzusu hali hazırda puan kaybetmeden ikinciliği korumamızı sağladı.
      Lakin anlamadığım bir şey var.
      Arkadaş, en iyi kalecin kim? Onana, kalede oynuyor.
      En iyi santraforun kim? Onuachu, santraforda oynuyor.
      En iyi sağ bekin kim, Pina, sağ bekte oynuyor.
      En iyi sol bekin kim, Mustafa, formsuz da olsa sol bekte oynuyor.
      En iyi 8 numaran kim? Folcarelli, 8 numarada oynuyor.

Peki bu takımın en iyi ön liberosu kim? Oulai. Niye hücum bölgesinin dibinde oynuyor?
      Takımın en büyük sıkıntısı olan topu ileri taşıma sorununun en net çözümü olduğunu ispatlamış adamı niye ileride oynatıyoruz?

Oyuncuları en iyi oldukları yerlere sıraladıktan sonra formsuz oyunculara göre kalan bölgeleri yorumlasak keşke.

Okay ile oynayacaksan geri yaslanacaksın.
      Sen bunun istemesen de seni geri yaslıyorlar zaten eğer Okay sahada ise.
      Öne geçip maçı son 25-30 dakika tutmak istediğinde Okay'ı alsan anlarım belki.
      Bu hal dışında olağan durumda oynamak istediğimiz oyuna en uymayan oyuncu Okay.
      Ozan faydasızını 10 numaraya koyup arkasına Oulai-Folcarelli bile denesen acaba diyeceğim. Çünkü en azından Oulai ve Folcarelli verimli oldukları mevkilerde oynayacaklar!

Okay Agusto gibi çok verimli olsa, ona yer açmak için bir şeyleri yerinden oynatma çabasına anlam vereceğim. Adam verimsiz.

Pina'dan 8 numara deniyor musun? Gayet fizik gücü taş gibi, atalım orta sahaya belki sorun çözer?
      Hayır denemiyoruz.

Herkes en verimli olduğu yerde yahu.​..

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
        Yönetim Kurulu
        • 20.08.2009
        • 26213
        • Danışman
        • Kuzey Amerika

İlk olarak sasone tarafından gönderildi
        Fatih Tekke çok inat bir tip ve sanırım bu işi en iyi bilen kendisinin olduğu konusunda hiç bir şüphesi yok.Gazeteci ona soruyor: Onachu'nun bu kadar geriye gelip,top alması sizin istediğiniz bir şey mi,yoksa orta sahadan top alamadığı için mi?
        Verdiği cevap burada kimse kafasına göre oynayamaz,yani ben öyle oynasın istiyorum.
        Yanlış şey istiyorsun sayın Fatih Tekke hem de elindeki gücü yanlış yerde tüketiyorsun,eğer doğru bir oyun planı ile Onachu'yu kanat organizasyonları ile besleyebilsen her maça 1-0 önde başlarsın,nedir bu inat?Maçın tamamını da bu şekil oyna demiyor kimse ama skoru buluncaya kadar kanatlardan orta yapılmasını sağlayabilirsin,sonra istediğin gibi oynat.
        Okay ve Muçi tercihlerin ,yaptığın hamleler hepsi bize zarar olarak dönüyor.5 yıllık bir kontratın var,kimse senden şampiyon olmanı beklemiyor ama ileriye dönük hayal kurabilmek için bu işten anlayan genç bir Hocamız var demek istiyor.
        Bahsettiğiniz soru - cevabı dinledim. İtirazınızı anlıyor, kısmen katılıyorum. Hoca aslında güzel izah etti bunu. Takımı çıkarmak, topu da ceza sahasına taşımak için öncesinde Onuachu'nun bir görevi olduğunu söyledi. Çünkü kanat oyuncularının top saklama becerisi yok.

Kayseri maçında Zubkov'un attığı golde Savic'in pasını konuştuk ama rakip savunmanının öne çıkma sebebini yeterince konuşmadık. Onuachu, ileride çakılı dursa, bu kadar boş alan bulamazdık.

Cornelius tam bir duvardı. Onuachu, hentboldaki pivot gibi oynuyor. Sezon başında Augusto'nun, Onuachu'nun boşalttığı alanı ne kadar değerlendirebileceğini merak ediyordum. Mesela bunu çok kullanmadık.

En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.10.2025, 15:53.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Tahir61
          • 11.09.2009
          • 7632
          • Antalya

Bahsettiğiniz oyunun eldeki kanat ve beklerle oynanabileceğini düşünmüyorum
          bunun için formda visca yattara emrah eren gökdeniz pereira, peres vs gerekli
          felipe ile pina organizasyona girip sıfıra inip orta kesebilecek tipte oyuncu değiller
          eskihellaç içe kat edip ters ayakla oynamaya ve böyle tehlike oluşturmaya daha meyilli

bir diğer husus da
          anladığım kadarıyla tekke işkolik asosyal bir tip
          genelde bu tipler muhabbeti bilmez lafı çeviremez konuşmaları sıkıcı olur net değildir
          tekkenin açıklamalarının anlaşılamazlığı da bence burdan geliyor, havada kalıyor
          o yüzden sözlerine fazla anlama yüklemiyorum, ne demek istedi diye düşünmüyorum. zamanla oturur mu bilmiyorum ama ben hocayı saha içinden anlamaya çalışıyorum
          https://www.youtube.com/watch?v=2EAE...nnel=haydevira
          Eze eze 2021-2022.
          #Rahatsızlık vermeye devam. #Dik Oyna. #Kazım Gibi Sev.

Yorum

• bilginsem
            • 27.01.2022
            • 2070
            • Endüstri Mühendisi
            • İstanbul

Onuachu'nun geri dönmesi, biz istemesek de yapmamız gereken bir şey. Savunma hattını delmemiz için simetrisinin bozulması gerekiyor, Onuachu istenen şeyleri fazlasıyla yapabiliyor fakat bazı ezberler gerekiyor. Örneğin pas opsiyonları hazır olması Onuachu'yu çok daha rahatlatır. Augusto'nun direkte patlayan şutunun sebebi Onuachu'nun geri gelmesi. Fakat katıldığım bir konu var ki yerleşik savunmada rakip 11 kişi ile kendi sahasında iken orta alana kadar gelmesi ve kontrol pas yapması tamamen teorik saçmalık. Bu tip zamanlarda Pina ve Mustafa iç oyuncusu olmalı ( ki bunu hoca hep denetiyor).

Ayrıca Onuachu oyunun içinde olmak isteyen bir santrafor onu ileri atmak yerine savunmanın biraz daha öne çıkması çok daha mantıklı olacaktır. Okay oyuncu tipi itibariyle bu oyun için aşırı riskli, bu oyunda orada çok seri ve çok rahat dönebilen oyuncu oynamalı. Okay bu tip bir oyunda stoper olabilir (evet hoca bunu da deniyor maç içinde)

Bence ikinci yarı hoca Bouchouari-Tim-Oulai üçlüsü üzerine oyun kurgulayacak ve oyuna Waka'yı atmaya çalışacak. Çünkü fark etmiyoruz güzel ve hırslı bir takımımız olduğu için ama hücumda yavaş aksiyonlarımız iyi değil, kontra bulmadığımız müddetçe hep zorlanıyoruz.

Her ne olursa olsun bu kadar 70 dakika rakip oyunu ile geçen mücadelede rakip 1 tane tehlikeli atak yapabildiyse bu iyi bir şey. Rize geçen hafta 5 gol attı, bu hafta hiç atamadı çünkü biz ikram ettik gollerini....
            "Doğru bir azınlık, yanlış bir çoğunluktan fazladır."
            Özkan Sümer

Yorum

• Nazim Can
              • 11.07.2013
              • 12584
              • Serbest Meslek
              • Almanya

İlk olarak Sefer A. tarafından gönderildi

katilmiyorum, Saviç bakmadan pas atiyor, çevre kontrolü 0... Batagov da kabahatli evet ama Saviç'den fazla degil
              Topu attığı yeri bir daha kontrol et, avantaj su götürmeyecek şekilde Batagovda, uyumasa bir adım atsa topa dokunurdu ya da en kötü adamı perdelerdi, çünkü batagov ile eakibin arasında baya mesafe var.
              No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• munzevil
                • 04.12.2008
                • 2255
                • Aktar çırağı
                • Erzurum

İlk olarak Sefer A. tarafından gönderildi

katilmiyorum, Saviç bakmadan pas atiyor, çevre kontrolü 0... Batagov da kabahatli evet ama Saviç'den fazla degil
                “Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “

Yorum

• sasone
                  • 13.11.2010
                  • 5132
                  • Bursa

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi

Bahsettiğiniz soru - cevabı dinledim. İtirazınızı anlıyor, kısmen katılıyorum. Hoca aslında güzel izah etti bunu. Takımı çıkarmak, topu da ceza sahasına taşımak için öncesinde Onuachu'nun bir görevi olduğunu söyledi. Çünkü kanat oyuncularının top saklama becerisi yok.

Kayseri maçında Zubkov'un attığı golde Savic'in pasını konuştuk ama rakip savunmanının öne çıkma sebebini yeterince konuşmadık. Onuachu, ileride çakılı dursa, bu kadar boş alan bulamazdık.

Cornelius tam bir duvardı. Onuachu, hentboldaki pivot gibi oynuyor. Sezon başında Augusto'nun, Onuachu'nun boşalttığı alanı ne kadar değerlendirebileceğini merak ediyordum. Mesela bunu çok kullanmadık.
                  Tamam Oğuz ama attığımız gollere bakmak gerekiyor,senin verdiğin istatistik sayfasına göre ligin en az orta yapan ikinci takımıyız işin tuhafı buna rağmen ligde kafa ile en çok gol atan takımız 6 golle,buna Onachu'nun kafa seviyesinden K..Gümrüğe attığı golü de sayarsak etti 7.Yani attığımız gollerin yarısı yüksek toplarla gelmiş.
                  Fatih Tekke kendisi gibi olmasını istiyor Onachu'dan ama ne fizik olarak ne de teknik olarak aynı oyuncu değiller.Onachu'yu ceza sahası içinde ne kadar fazla tutarsak bize o kadar faydası olur.​

İlk olarak Tahir61 tarafından gönderildi

Bahsettiğiniz oyunun eldeki kanat ve beklerle oynanabileceğini düşünmüyorum
                  bunun için formda visca yattara emrah eren gökdeniz pereira, peres vs gerekli
                  felipe ile pina organizasyona girip sıfıra inip orta kesebilecek tipte oyuncu değiller
                  eskihellaç içe kat edip ters ayakla oynamaya ve böyle tehlike oluşturmaya daha meyilli

bir diğer husus da
                  anladığım kadarıyla tekke işkolik asosyal bir tip
                  genelde bu tipler muhabbeti bilmez lafı çeviremez konuşmaları sıkıcı olur net değildir
                  tekkenin açıklamalarının anlaşılamazlığı da bence burdan geliyor, havada kalıyor
                  o yüzden sözlerine fazla anlama yüklemiyorum, ne demek istedi diye düşünmüyorum. zamanla oturur mu bilmiyorum ama ben hocayı saha içinden anlamaya çalışıyorum
                  Söylediğinizi anlıyorum ama Arif ve Pina'nın çok güzel ortalarını gördük geçtiğimiz haftalarda,Zubkov'un da.Onachu'nun attığı kafa golleri bu ayakların ortalarından geldi.Aynı şekilde Oleigbe de Fener maçında iptal edilen golde çok güzel orta yapmıştı.
                  7 yüksek top,en az orta yapan ikinci takım olarak bence Fatih Tekke'ye bir şeyler ifade etmeli,elimizde rakibin çözüm bulamayacağı bir silah varken,ona uygun bir oyun yapısı kurulabilir,sonuç alınmazsa alternatif oyuna dönersin.
                  Bu bence oyuncu profilinden daha çok Fatih Tekke'nin takıntı haline getirdiği bir konu,Onachu'dan pas istasyonu olmasını istemek bana hiç mantıklı gelmiyor,rakip defansı ileri çıkarması da gerekmiyor,oyunu kanatlara yıkıp,Onachu'ya ceza sahası içinde pozisyon hazırlamak daha net çözüm.

Düşünün ligin en az orta yapan ikinci takımı olarak 7 yüksek top golü bulmuşuz,bu %50'si attığımız gollerin.Boşa inat ediyor Fatih Tekke,oynatmak istediği oyuna uygun santrafor tipi yok elimizde,Rodegella veya benzeri top tekniği yüksek,hızlı bir forvet olur anlarım.İlla oynayacaksa bu oyunu Agusto daha mantıklı geliyor bana.Onachu'yu yormak ve ceza sahasından dışarı çıkarmak mantıklı gelmiyor bana.
                  • Memento mori

Yorum

• pReN@_61
                    • 10.12.2004
                    • 25746
                    • İstanbul

(UEFA)

Yorum

• objek
                      • 01.06.2004
                      • 4108
                      • logistik
                      • Avrupa Diğer

Tamam Oğuz ama attığımız gollere bakmak gerekiyor,senin verdiğin istatistik sayfasına göre ligin en az orta yapan ikinci takımıyız işin tuhafı buna rağmen ligde kafa ile en çok gol atan takımız 6 golle,buna Onachu'nun kafa seviyesinden K..Gümrüğe attığı golü de sayarsak etti 7.Yani attığımız gollerin yarısı yüksek toplarla gelmiş.
                      Fatih Tekke kendisi gibi olmasını istiyor Onachu'dan ama ne fizik olarak ne de teknik olarak aynı oyuncu değiller.Onachu'yu ceza sahası içinde ne kadar fazla tutarsak bize o kadar faydası olur.​

Söylediğinizi anlıyorum ama Arif ve Pina'nın çok güzel ortalarını gördük geçtiğimiz haftalarda,Zubkov'un da.Onachu'nun attığı kafa golleri bu ayakların ortalarından geldi.Aynı şekilde Oleigbe de Fener maçında iptal edilen golde çok güzel orta yapmıştı.
                      7 yüksek top,en az orta yapan ikinci takım olarak bence Fatih Tekke'ye bir şeyler ifade etmeli,elimizde rakibin çözüm bulamayacağı bir silah varken,ona uygun bir oyun yapısı kurulabilir,sonuç alınmazsa alternatif oyuna dönersin.
                      Bu bence oyuncu profilinden daha çok Fatih Tekke'nin takıntı haline getirdiği bir konu,Onachu'dan pas istasyonu olmasını istemek bana hiç mantıklı gelmiyor,rakip defansı ileri çıkarması da gerekmiyor,oyunu kanatlara yıkıp,Onachu'ya ceza sahası içinde pozisyon hazırlamak daha net çözüm.

Düşünün ligin en az orta yapan ikinci takımı olarak 7 yüksek top golü bulmuşuz,bu %50'si attığımız gollerin.Boşa inat ediyor Fatih Tekke,oynatmak istediği oyuna uygun santrafor tipi yok elimizde,Rodegella veya benzeri top tekniği yüksek,hızlı bir forvet olur anlarım.İlla oynayacaksa bu oyunu Agusto daha mantıklı geliyor bana.Onachu'yu yormak ve ceza sahasından dışarı çıkarmak mantıklı gelmiyor bana.

Onauchunun oyunun tıkandığı bölümlerde geri gelip atak baslangic girişimleri çabası güzel ancak sorun onauchunun baskı altında o toplari kontrol ederken zorlanması ve ara sira sektirmesi oluyor

Yorum

• sasone
                        • 13.11.2010
                        • 5132
                        • Bursa

İlk olarak objek tarafından gönderildi

Onauchunun oyunun tıkandığı bölümlerde geri gelip atak baslangic girişimleri çabası güzel ancak sorun onauchunun baskı altında o toplari kontrol ederken zorlanması ve ara sira sektirmesi oluyor
                        Onachu'nun bu yaşta o fizikle oralara kadar gelmesi bile başarı iken adam akıllık top dağıtımı yapması imkansız zaten,sırtında en az bir stoperle dolaşıyor maç boyu.Hocanın alternatif yollar bulması şart.
                        • Memento mori

Yorum

• pReN@_61
                          • 10.12.2004
                          • 25746
                          • İstanbul

(UEFA)

Yorum

• CanerBM
                            • 12.10.2025
                            • 12
                            • Ankara

Tribün bestemizin stüdyoda yapılmış hali.

Şahane olmuş...

Biraz havaya girelim

"ŞAMPİYONLUK SENİNDİR GERİSİ HİKAYEDİR"

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                            Yükleniyor...