Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BMN Röportaj - Cevat Ocak - Derin Trabzonspor Kitabı'nın Yazarı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Tunga abi, röportaj için teşekkürler..

Yerinde tespitler var, güzel değerlendirmeler de var.. Ama hepsine katılmıyorum...
    Bu da benim gördüğüm Trabzonspor modeli..
    Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

ben muştayım,bu kitabı nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

Yorum

İlk olarak ömer civil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        ben muştayım,bu kitabı nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler
        Posta Çeki Hesap No: 5698787
        Hesap Sahibi: Cevat Ocak
        Adres Bildirim Maili: cevatocak@hotmail.com

Bu hesaba kitap bedeli olarak 20 ytl'yi ödeyen arkadaşlarımızın adreslerine kitapları bizzat Cevat Ocak tarafından postalanacaktır.
        Futbolcuyla taraftar el ele versin, şampiyonluk kupası TRABZON'a gelsin!!!

7 7 7 7 7 7 7 7 7....

Yorum

Derin devlet kavramının sosyoloji terminolojisine girişi hakkında çeşitli görüşler olsa da tarifi hakkında hemen hemen herkes ortak düşünür.
          Buna göre genel bir tarif içinde devlet yerineTrabzonspor yazarsak ne olur?

Tarif Dr. Mümtaz'er Türköne'ye aittir.

Trabzonspor görevlilerinin "eşkıyâ yöntemleriyle yetkilerini, kullandıkları kaynak ve imkânları 'gizlilik' zırhından istifade ederek Trabzonspor'u korumak için değil, kendilerine çıkar sağlamak için" kullanmalarına derin Trabzonspor adı verilir.

Röportajın içeriğinde bahsedilen kişilerin-gurupların bu kategoride olmadığına inandığımdan-inanmak istediğimden, "Derin Trabzonspor" kitabını Trabzon'da yaşayan Trabzonspor'lu akil adamlar ya da bizlerin taraftar olarak özevlatçı dediğimiz kişilerin, görüşlerini anlamak için okuyacağım.

Ancak birçok kişinin takıldığı gibi ben de bazı yerleri okuyunca ,neyse ki derin Trabzonspor'dan çok ama çok daha derin (bilgelik anlamında) bir Trabzonspor var ki hala büyük olarak ayaktayız ve hep öyle kalacağız diye de düşünmedim değil. Kim bunlar derseniz Eyüp'te bir pazar sabahı basket maçı seyredenler, Levent'te hak arayanlar,havaalanlarına koşanlar, olimpiyat stadında formaları kapışarak satın alanlar. kombine alanlar ve Avni Aker'i doldurup rakibe cehennem (mecazi) edenler. Kısaca Trabzonspor için samimi duygularla elinden geleni yapanlar.
          Bmn ye değinmeye bile gerek yok.

Röportaj için Tunga'ya , Kitap için Yazar beye teşekkür ederim. Bu tür röportajlara devam etmenizi dilerim.
          En son asimetrik tarafından düzenlendi; 07.01.2009, 04:24. Sebep: yazım hatası

Yorum

Yazarımız Cevat Bey şahsen benim çok sevdiğim ve samimi bulduğum bir yazardır. Bazı görüşlerimiz %100 uyuşmuyor olsa da, aslında bu kitap için, maddi menfaat beklemeden sadece tarihe not düşmek adına uğraşmıştır.

Bu röportajda elbette biz Cevat Bey'in görüşlerini rica ettik ve o da yanıtladı. Asıl amacımız, çok ciddi bir arşiv niteliği taşıyan bu eseri tanıtmak, üzerine dikkat çekmekti. Oysa ne yazık ki, tartışmalar çok dar bir eksende kaldı.

Bu kitapta "Trabzonspor'u Trabzon'dan, Trabzonlular yönetsin ve takımda da Trabzonlular oynasın" denmiyor. Bunun altını kalın kalın çizmek lazım. Resmi tarihimiz zaten bir şekilde kayıt altında. Burada aslında Trabzonspor'un gayrı resmi tarihi var. Demeçler, röportajlar, kongreler, çeşitli süreçlerin bugün unutulan metinleri var.

Bu nedenle ben çok değer veriyor, çok önemsiyorum bu kitabı. Bu kitap içinde bazı ciddi ikilemler de var. Yazarın değil, yazılanların düştüğü ikilemler. Kim zamanında ne demiş; ama ne yapmış gibi ikilemler.

Trabzonspor'un ikinci ligden çıkmak için verdiği mücadele ve her hayal kırıklığının ardından daha da azimle yükseltilen inancı anlatıyor aynı zamanda bu kitap.

Hakan Kulaçoğlu'nun, Ali Özbak'ın kitapları gibi, bu kitabın da arşiv niteliğinde önemi var.

Dediğim gibi, ben çok önemsiyorum. Benim neyi önemsediğimi önemseyenlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitabın ikinci baskısı çok yakında çıkacak.

Son zamanlarda, bizim de katkıda bulunduğumuz "kitaplaşma" sürecinin hem bizlere kişisel olarak, hem de kulübümüzün tanıtımına ve anlaşılmasına ciddi katkılar yaptığını düşünüyorum.
            Trabzonsporlu olmak...
            Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

cevat abım bıraz yanılmıs burda kulagını cekecegım ben onun merak etmeyın arkadaslar

Yorum

Kitap'ın 2. baskısını edindim ve okuyorum, Tunga Abinin de belirttiği gibi kesinlikle arşivimize koymamız gereken bir eser...

Yorum

Talihsiz bir röportaj olmus eger kitabin genel bölümünle uyusmuyorsa. Kitabi ismarlamaktan vazgectim hatta nefret ettim.
                  burasi türkisch.

Are you not entertained?

Yorum

İlk olarak Tunga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Yazarımız Cevat Bey şahsen benim çok sevdiğim ve samimi bulduğum bir yazardır. Bazı görüşlerimiz %100 uyuşmuyor olsa da, aslında bu kitap için, maddi menfaat beklemeden sadece tarihe not düşmek adına uğraşmıştır.

Bu röportajda elbette biz Cevat Bey'in görüşlerini rica ettik ve o da yanıtladı. Asıl amacımız, çok ciddi bir arşiv niteliği taşıyan bu eseri tanıtmak, üzerine dikkat çekmekti. Oysa ne yazık ki, tartışmalar çok dar bir eksende kaldı.

Bu kitapta "Trabzonspor'u Trabzon'dan, Trabzonlular yönetsin ve takımda da Trabzonlular oynasın" denmiyor. Bunun altını kalın kalın çizmek lazım. Resmi tarihimiz zaten bir şekilde kayıt altında. Burada aslında Trabzonspor'un gayrı resmi tarihi var. Demeçler, röportajlar, kongreler, çeşitli süreçlerin bugün unutulan metinleri var.

Bu nedenle ben çok değer veriyor, çok önemsiyorum bu kitabı. Bu kitap içinde bazı ciddi ikilemler de var. Yazarın değil, yazılanların düştüğü ikilemler. Kim zamanında ne demiş; ama ne yapmış gibi ikilemler.

Trabzonspor'un ikinci ligden çıkmak için verdiği mücadele ve her hayal kırıklığının ardından daha da azimle yükseltilen inancı anlatıyor aynı zamanda bu kitap.

Hakan Kulaçoğlu'nun, Ali Özbak'ın kitapları gibi, bu kitabın da arşiv niteliğinde önemi var.

Dediğim gibi, ben çok önemsiyorum. Benim neyi önemsediğimi önemseyenlere de kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitabın ikinci baskısı çok yakında çıkacak.

Son zamanlarda, bizim de katkıda bulunduğumuz "kitaplaşma" sürecinin hem bizlere kişisel olarak, hem de kulübümüzün tanıtımına ve anlaşılmasına ciddi katkılar yaptığını düşünüyorum.
                    Demiştik...
                    Trabzonsporlu olmak...
                    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

harik bir kitap tunganın dedigi gibi arşiv niteliğinde bir kitap..ellerine saglık cevat abi..

Yorum

ersun yanal istifa diye oratalıgı karıştıran yazar bu muydu yoksa benmi yalnış hatılıyorum
                        @zafercalikoglu
                        @trabzonspor

Yorum

İlk olarak zafercalikoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ersun yanal istifa diye oratalıgı karıştıran yazar bu muydu yoksa benmi yalnış hatılıyorum
                          Değil o cevat kol
                          Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

Çalışıyor...
                          X