Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Beyaz forma giyeceğiz

Bu akşam Benfica ile oynayacak olduğumuz UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Öleme ilk müsabakasının eşgüdüm toplantısı tamamlandı.

Toplantıda bir çok konunun yanı sıra takımların giyeceği formalar da görüşülerek belirlendi. Buna göre takımımız Benfica karşısında Beyaz forma mavi şort ve beyaz çorapla sahada mücadele edecek.

http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=7857#Icerik
    Trabzonsporlu Olmak Ayrıcalıktır

https://twitter.com/TRABZONSPOR6193

Yorum

• Fenerbahçe kapatıldı!
      04 Ağustos 2011
      Fenerbahçe spor kulübü kapatıldı.

Trabzon amatör liglerinde senelerce mücadele eden Fenerbahçe spor kulübü İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Genel Kurul Evraklarının incelenmesi sonucunda fesh edilerek kapatıldı.
      1959 yılında Kanarya Spor Gençlik kulübü olarak kurulan ve daha 1963 yılında Trabzon Fenerbahçe spor kulübü olarak 51 yıldır Trabzon Amatör kümede mücadele eden kulübün kapatılması kulübe gönül verenleri üzdü.

Haber61

(UEFA)

Yorum

• 2. Cemal Nalga skandalı!

Yıldızlar Ligi Elemeleri'nde 400 metre engellide 1995'li Mert Baş'ın lisansıyla 1992'li Tugay Levent'i yarıştırdığı ortaya çıktı

Sabah gazetesinin haberine göre; Galatasaray'ın basketbolda yaşadığı Cemal Nalga skandalının üstünden daha 2 yıl bile geçmeden bu sefer sarı-kırmızılı kulübün atletizm takımında benzer bir olay meydana geldi.
        Yaklaşık iki ay önce ENKA Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yıldızlar Ligi Eleme Kademesi yarışlarında Galatasaray'ın başka bir sporcunun lisansıyla kaçak atlet yarıştırdığı ortaya çıktı.
        Olay şöyle gelişti: 400 metre engellide 1995 doğumlu Mert Baş'ın lisansıyla, 1992 doğumlu Tugay Levent kaçak olarak yarışa sokuldu. Mert Baş, o müsabakada koşmazken, onun adına yarışıp seriler sonucunda 12. olan Tugay Levent'in 1.03.15'lik derecesi Mert Baş'ın ismiyle müsabaka sonuçları listesine yazıldı. Mert Baş'ın lisansıyla koşan Tugay Levent'in aynı zamanda atletizm genç takımı kaptanı olduğu öğrenildi.
        "BEN HİÇ YARIŞMADIM"
        Mert Baş konuyla ilgili olarak ilginç açıklamalar yaparken, aynı olayın Trabzon'daki bir yarışta da tekrarlanmış olabileceğinin ipuçlarını verdi: "Ben Beykoz Ortaçeşmespor Kulübü'nde futbol oynuyorum. Galatasaray adına ne ENKA'da ne de Trabzon'da yapılan atletizm müsabakalarında yarıştım. Çünkü Trabzon'a hayatımda hiç gitmedim."

(UEFA)

Yorum

• Trabzonspor TT Arena'ya taşınacak

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, yaptğı açıklamada, UEFA'nın Avrupa Ligi Play-Off turunda Athletic Bilbao ile oynayacakları ilk maçı içeriden, deplasmana almasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Yener, kendilerinin böyle bir isteği olmadığını belirterek, "UEFA kuralları gereği aynı gün içerisinde 50 kilometrelik alan içerisinde iki UEFA maçı oynanmıyor. Beşiktaş'ın maçı da aynı gün olduğu için bizim ilk maçımızı deplasmana aldılar" dedi.
          Yener, Bilbao ile oynanacak olan rövanş maçının Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmayabileceğini de belirterek, "Galatasaray kulübü yetkilileri ile rövanş maçını Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamak için görüşme yaptık. Bize oldukça sıcak yaklaştılar. Henüz netleşen bir şey yok ama maçımızı Türk Telekom Arena'da oynayabiliriz" dedi.

YUNUS EMRE SEL - TRABZON / DHA

(UEFA)

Yorum

• TFF'den büyük tasarruf!
            Göreve geldiği ilk günden bu yana Türkiye Futbol Federasyonu'nda ciddi sıkıntılar ile boğuşan Mehmet Ali Aydınlar yönetimi radikal bir kararın altına imza atarak 7 yıldır yayın hayatını sürdüren Tam Saha Dergisi'ni kapattı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda göreve geldikten sonra büyük sıkıntılar ile boğuşan Mehmet Ali Aydınlar yönetimi, futbol federasyonunda devrim niteliğinde bir kararın altına imza attı.

Özellikle personel fazlalığı ve giderler konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde 7 yıldır yayın hayatını sürdüren Tam Saha Dergisi'ni kapattı.

Tam Saha Dergisi'nin kapatılması gerekçesi olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun uygulamaya aldığı 'tasarruf' politikası gösterildi.

Hafta içerisinde yaşanan bu olaya bazı TFF yöneticilerin "Dergi hiç değilse PDF olarak yayınlansın, derginin bir anda yayın hayatını bitimeyelim" demesine üzerine kararını gözden geçiren Mehmet Ali Aydınlar, bu talebe geçici olarak onay verdi.

Mehmet Ali Aydınlar'ın bu onayından sonra Tam Saha Dergisi'nin Ağustos 2011 sayısının da bu nedenle basılmadığı ortaya çıktı.

Milyon dolarlık bütçelere sahip olan Türkiye Futbol Federasyonu, Tam Saha Dergisi'nin yayın hayatına son vererek 16 bin TL'lik bir tasarruf elde etmiş oldu.
            sporx

(UEFA)

Yorum

• Trabzonspor maçında dolandırıcılık suçlaması

İstanbul’da yaşayan avukat Kemal Bayrak, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda, Trabzonspor ile Benfica arasında oynanan maç için gişeden satın aldığı biletlerin üzerinde, "Davetiyedir Satılmaz" ibaresinin yer aldığı iddia ederek, dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

10:18 | 07 Ağustos 2011

İstanbul’da yaşayan Avukat Kemal Bayrak, 3 Ağustos’ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Şampiyonlar Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu Trabzonspor-Benfica maçı için stadyum önündeki Biletix gişelerden tanesi 50 liradan 5 adet bilet satın aldı.
              Arkadaşlarıyla birlikte maçı izleyen Bayrak, satın aldığı biletlerin üzerinde, "Davetiyedir satılamaz" ibaresinin yer aldığı ve fiyat yazmadığını görünce, dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
              Bayrak, kendisinin Trabzonspor taraftarı olduğunu ve takımın hiçbir maçını kaçırmadığını söyledi.
              Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 3 Ağustos’ta oynanan maçı arkadaşlarıyla birlikte izlemek için stadyum önündeki Biletix gişelerinden 5 adet bilet aldığını ifade eden Bayrak şunları söyledi: "Tanesi 50 TL’den 5 adet bilet alarak stada girdik. Aldığım biletlerin üzerinde davetiyedir, satılamaz ve hizmet bedeli kısmında da ücret yazmadığını görünce çok şaşırdım. Bu biletler kulüplerce belirli sayıda basılarak bazen taraftar gruplarına yada kulüp tarafından davet edilen kişilere verilir. Ama ben Biletix gişelerinden parayla satın aldım. Burada Trabzonspor Kulübü’ne karşı bir dolandırıcılık fiili vardır. Görevi kötüye kullananlar var. Ücretsiz davetiye biletler parayla satılamaz. Bunun için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum." Bayrak, Trabzonspor Kulübü yetkilileri ile görüştüğünü belirterek, böyle bir olaydan haberleri olmadığını ve söz konusu maç içinde ücretsiz davetiye bilet bastırmadıklarını kendisine söylediklerini ifade etti.
              Maç için aldığı biletlerin kendisinde olduğunu ve yasal olarak hem Trabzonspor’un hem de kendi hakkını arayacağını kaydeden Bayrak, "Maçın başlamasına 5 saat kala Biletix’in sahilde bulunan bilet satış gişeleri kapatıldı. İnsanlar stat girişindeki gişelere yönlendirilerek buradan bilet almaları sağlandı. Burada bilinçli yapılan bir usulsüzlük var. Hakkımızı arayacağız"dedi.
              Biletix yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, Biletix satış noktalarından kesinlikle "davetiye biletler" satılmadığını ve satılmasının da mümkün olmadığını açıkladı.
              Trabzonspor Kulübü’nün de, olaya ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi.
              Milliyet...

Yorum

• Fotomaç Gazetesi'nin haberine göre F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım'ın spor medyasındaki bazı gazetecileri kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları, yönlendirdikleri iddia edildi....

Özellikle Hürriyet gazetesi eski spor yazarı Sinan Engin, Akşam gazetesi spor yazarı Alaattin Metin, Sporx Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, F.Bahçeli yorumcu Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu bazı gazeteci ve yorumcuları kendi amaçları doğrultusunda yönlendirmeye ve haber yaptırmaya çalıştığı ileri sürüldü.

'SENİN KARDEŞİN YAPTIRIR İŞTE'

Sinan Engin'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yönlendirmesiyle 22 Mayıs 2011 tarihinde Sivasspor-Fenerbahçe maçında Trabzonspor taraftarlarının Fener formalarıyla sahaya gireceği ve Fenerbahçe'nin hükmen yenilmesini sağlayacağına ilişkin bir haber yaptırması, polisin teknik takibine takıldı. 20 Mayıs 2011 saat 12.40'ta Sinan Engin'in Aziz Yıldırım'ı '05.. ...1903 ' numaralı cep telefonundan aradığı tespit edildi.

- Sinan Engin: Verdim gördün değil mi... Felaket manşet yaptırdım. Bi de bütün Trabzonlular falan Mehmet Aslan diyor ki 'baba' diyor 'mail yağmuruna tuttular. Telefon... Felaket' dedi. 'Küfür ediyorlar' dedi.

- Aziz Yıldırım:
                Bakarım, okurum. Sağol. Eline sağlık teşekkürler.

- Sinan Engin: Senin kardeşin yaptırır işte.

--------

MOSTUROĞLU'NDAN ISMARLAMA EMENiKE HABERİ

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun, 25 Mayıs 2011 günü saat 14.00 sıralarında, 'Sporx Genel Yayın Yönetmeni' Tahir Kum'u arayarak, "G.SARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI. Karabük ile her konuda anlaştı" diye asparagas haber yapmasını istediği polisin teknik takibiyle işte böyle tespit edildi:

- Şekip Mosturoğlu: Bana bir iyilik yapman lazım. 'GALATASARAY EMENİKE İLE HER KONUDA ANLAŞTI' DİYE HABER YAPABİLİR MİSİN? Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı diye... -

- Tahir Kum: He. Fenerbahçe'ye gün sayıyor. Zamanlama kötü oldu.

- Şekip Mosturoğlu: Çalım desen. Adnan Öztürk ve Ali Gürsoy şeyle Emenike ile ilgili Karabük ile her konuda anlaştı.

- Tahir Kum:
                Ali ve Adnan. Var mı öyle bir görüşme ? Şey yapma...

- Şekip Mosturoğlu: YOK, ÖYLE BİR ŞEY YOK. Büroya geçeyim anlatacaklarım var sana anlatırım.

- Tahir Kum: Bak Sezer'i NTV Spor alt yazı geçiyor.

- Şekip Mosturoğlu: Hiçbir şey yok Sezer ile ilgili.

---------

AZiZ YILDIRIM, ALAATTiN METiN'E 'COLiN KAZIM' HABERi YAPTIRIYOR

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Galatasaray-Trabzon maçından 3 gün önce Galatasaray aleyhine haber yaptırmak için Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin'i cep telefonundan arayarak, Galatasaraylı Colin Kazım'ın, takım arkadaşlarına Trabzon'a karşı iyi oynamamalarını söylediği şeklinde haber yaptırmak istediği tespit edildi. Aziz Yıldırım'ın, 7 Nisan 2011 günü 12.00 sıralarında Alaattin Metin'i cep telefonundan aradığı polisin teknik takibine takıldı:

-Aziz Yıldırım: Şu şeyi yazsana ya bu Kazım'ın şey yaptığını, sağda solda oyuncularla konuştuğunu ettiğini yaz. Trabzon'a karşı iyi oynamayacaklarını söylediğini yaz şunları tamam mı?

- Alaattin Metin: Yazayım.

- Aziz Yıldırım: Bu i...e o kaleciye şeye Ufuk'la Aydın'a söylüyormuş. Bunlara diyormuş oynamayalım falan diye. YAZIN BAKALIM BİR PATLASIN BAKALIM NE YAPACAKLAR!

- Alaattin Metin: Şimdi yazarım ben yazarım

- Aziz Yıldırım: Oyuncuların bir kısmının kafasına bunu sokmaya çalıştıklarını falan yazın.

Sabah

(UEFA)

Yorum

• Aydınlar açıkladı!
                  TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, önümüzdeki sezon Süper Lig'de talimatlarda iki önemli değişikliğe gidildiğini açıkladı.
                  10/08/11 19:07

Aydınlar, ilk değişikliğin akreditasyon kartlarında olduğunu belirterek, "Önümüzdeki sezonu bir başkan bir yönetici olmak üzere en fazla iki isim soyunma odalarına girebilecek" dedi.
                  Aydınlar ikinci değişikliğin ise yabancı sınırlamasında olduğunu ifade ederek "Süper Lig'de 6+2 sistemi olacak. Takımlar 6 sahada 2 kenarda olmak üzere 8 yabancı ile oynayabilecek. Ama sınırsız sayıda yabancı ile sözleşme yapılabilecek" diye konuştu.

Aydınlar son olarak şike soruşturması ile ilgili kararı önümüzdeki hafta vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
                  Eğer yalan söylemeyi bilmiyorsan, sana yalan söylendiğini de anlayamazsın." - House (2004)

Yorum

• 17 Ağustos 2011 Çarşamba 03:41
                    Engin Galatasaray'da

Trabzonspor'un uslanmaz futbolcusu Engin Baytar'ın Galatasaray7a satıldığı belirtildi.

Trabzonspor'da uzun süredir sorunlar yaşanan Trabzonlu futbolcu Engin Baytar Trabzonspor'la yollarını ayırdı.
                    Edinilen bilgiye göre Trabzonspor'un bir süre önce satış listesine koyduğu 28 yaşındaki futbolcu Engin Baytar Galatasaray'la 4 yıllık anlaşma sağladı. Galatasaray kulübü Engin'e karşılık ise Trabzonspor'a Mustafa Sarp'ı verecek ve 1 milyon Euro ödeyecek.
                    Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar, yaptığı açıklamada, transferi doğrularken Engin Baytar'a talip olan Galatasaray Kulübü ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.
                    Şakar, Galatasaray Kulübü'nden bir bonservis bedeli alacaklarını ifade etti.
                    Bir başka bilgiye görede Trabzonspor, bonfervis ücreti almasının yanısıra Athletic Bilbao maçı için kiraladı TT Arena stadı için Sarı kırmızılı kulübe kira ücreti ödemeyecek.
                    Avrupada Bordo Mavi Aski...herzaman ve her yerde...

Yorum

• Güneş: Suçlu bulamıyorlar!

17 Ağustos 2011 / 20:28

Suç yokken suçlu arayanlar, suç varken suçlu bulamıyorlar...

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Colman, Athletico Madrid maçı öncesi İspanya'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Şenol Güneş'in sözleri damga vurdu.

ÜLKEYİ VE ÜLKE FUTBOLUNU YÖNETENLERDEN ŞÜPHE DUYUYORUM!

Şenol Güneş, "Futbolun güzellikleri var umarımki bu maçta dostluğa katkı sağlar. İlk maçtan avantajlı dönmek istiyoruz. Keyifli bir maç olacağını düşünüyoruz. Hak ettiğimiz şampiyonluğu alamadık ama nelerin olup bittiğini herkes görüyor. Şüphe duymuyordum ama şuan şüphe duyuyorum ülkeyi yönetenlerden ve ülke futbolunu yönetenlerden. TFF bu açıklamasından sonra bakalım ne yapacak çok merak ediyorum.

Suç yokken suçlu arayanlar, suç varken suçlu bulamıyorlar.

Terörün olduğu yerde huzur olmaz. O yüzden bugün üzgünüz 12 tane askerimizin şehit olması bize büyük bir dram yaşattı. Buradan tek amacımız Trabzon'a insanlarımızın karşısına avantajlı bir şekilde dönmek" diye konuştu.

BİZ SAHAYA FUTBOL OYNAMAYA ÇIKIYORUZ!

Güneş, maçın oynanacağı San Mames Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, daha önce oynadıkları bir rakip ile karşı karşıya geleceklerini belirterek, "Trabzonspor ve Athletic Bilbao karşılıklı iki maç yapmıştı. Burada kaybetmiştik, kendi sahamızda yenmemize rağmen elenmiştik. Tekrar karşılaşıyoruz, futbolun böyle güzellikleri var.
                      Dostluğa, fair-playa katkı yapmasını diliyoruz. Gruplara kalabilmek için Athletic Bilbao karşısında ilk maçta avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz" dedi.

Rakibin gücünü bildiklerini ifade eden Güneş, "Orta saha ve hücumda etkin atak yapabilecek oyuncuları var. Kendi eksiklerimize rağmen gücümüzü sahaya yansıtmak istiyoruz. Zemin çok güzel, umarım seyir zevki güzel bir maç olur ve düşündüğümüz skorla buradan ayrılırız" diye konuştu.

Güneş, futbolda şike iddialarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı kararlara ilişkin sorulan sorular üzerine de futbolun barış, kardeşlik, dostluk, güzellik, temizlik, saflık ve iyi niyet olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Futbolu, bu anlamda sahaya yansıyan, insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkiyi geliştiren bir oyun olarak görüyoruz ama ne yazık ki bu sene ülkemizde bizim temiz duygularla aradığımız oyunun hak ettiğimiz şampiyonluğun puan puana geldiğimiz dönemlerde rakip takım tarafından kazanıldığı için üzüldük. Olumsuz konuşmadık, şimdi de konuşmak istemiyorum ancak görünen tabloda bugünkü maçın atmosferi bu olmaması gerekirken bizim dışımızdaki gelişmelerle maalesef her gün bunu yaşıyoruz, bu her gün önümüze koyuluyor. Biz sahaya futbol oynamaya çıkıyoruz, yarın da öyle olacaktır"

KİMİN SUÇU VARSA CEZASINI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM!

Üzüldüğü bir şeyi de açıklamak istediğini anlatan Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle İspanyol gazetelerinde bizim başkanımızın resmi ve bizim takımla ilgili haberlerin görüntüsü Türkiye'den verilen yanlış bilgilerle buraya böyle yansımıştır. Bu çok çirkindir. Medyaya yansıması değil, olayın buralara gelmesi bizim için olumsuz bir tablodur. Bunların aydınlanmasını isteyen birisiyim.

'Kimin suçu varsa cezasını çeksin' dedim daha önce. Benim için hiçbir şey değişmez. 'Suç varsa cezası olmalı ama suçsuz kişilere haksızlık yapılmamalıdır' dedim. Federasyon Başkanı'nın ifadesiyle konuşuyorsak, şüphe duyuyorsa, ben şüphe duyuyorum, daha önce duymuyordum, şimdi duyuyorum. Bu benim kulübümle ilgili değil, ülke futbolunu, ülkeyi yönetenlerle ilgili şüphelerim vardır. Eğer onların vicdanı rahatsa ben de rahatım ama olay dışımızda gelişmesine rağmen bugüne gelinceye kadar ister Milli Takım, ister kulüpler bazında gelişmelere rağmen düzgün kalmaya çalıştık.
                      "

FUTBOLUN SAHİBİ YOK!

Güneş, buraya geldiklerinde yine İspanyol medyasında gündemin, futbolcu haklarının korunması için Kulüpler Birliğine karşı yapılan bir grevin söz konusu olduğunu söyleyerek, "Belki maçlar oynanmayacaktır deniliyor. Ülkemizde ise ne futbolcular, ne antrenörler futbolda söz sahibi. Yani futbolun sahibi yok. Yöneticiler, gelip geçici olmasına rağmen bir çirkinlik olsa da 'kapatın gidelim' diyorlar. Böyle bir ülkenin, böyle bir ülkeyle futbol yarışını görüyoruz. Futbolcular ve antrenörler kendilerine sahip olabilseydi bu konular olmazdı, hiçbir şey de konuşulmazdı. Yönetimlerin devreye girdiği, paranın çok olduğu yerde eğer o paraları doğru ve düzgün kurallara göre yönetemezseniz çirkinlik ve kirlilik olabilir" dedi.

Takımdaki değişim

Güneş, "Takımda cezalı oyuncularla ilgili rotasyon yapacak mısınız?" sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Sizin de bildiğiniz gibi geçen seneden beri rotasyon yapıyoruz. O rotasyonu her zaman yaptık. Henüz daha 11'i tam olarak değiştiremedik. 3-4 eksiğimiz kaldı. Ondan sonra 11'i değiştireceğiz, geriye bir sorun kalmayacak. Adrian ve Zokora, bu sezon yeni transfer. Maalesef Benfica ile yapılan iki maçtaki yanlış kararlarla kaybettik. Yarınki maçlarda olmayacaklar. İki oyuncumuzun olmayışı yeni kurduğumuz kadroda yeni zaaflar olacaktır. Onların yerine oynayacak arkadaşlar için bu güzel bir şans. Umarım iyi değerlendirirler. "

COLMAN: BİLBAO'YU İYİ TANIYORUZ

Colman, "Bilbao yetenekli oyunculara sahip takım dolayısıyla bu karşılaşma zor geçecek. Ancak biz elimizden geldiğince en iyi performansı sergileyip 3 puana ulaşmak istiyoruz. Zokora ve Adrian gibi önemli oyuncular yanımızda olamayacak ancak biz kesinlikle maçı kazanıp Trabzon'a avantajlı dönmek istiyoruz" dedi.
                      Onların maçlarını izledik değerlendirme yaptık takım arkadaşlarımızla olumlu olduğu kadar zor tarafları da var. Rakibimiz Bilbao'yu gayet iyi tanıyoruz, burada nasıl tavır sergileyeceğimizi biliyoruz" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Colman, Athletico Madrid maçı öncesi İspanya'da basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Şenol Güneş'in sözleri damga vurdu.ÜLKEYİ VE ÜLKE FUTBOLUNU YÖNETENLERDEN ŞÜPHE DUYUYORUM!Şenol Güneş, "Futbolun güz
                      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Şener'e ceza geldi
                        PFDK, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

.
                        *
                        * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Süper Lig'de Play-Off sistemi

[B]

TFF yeni sezon öncesi Türk futbolunda ‘devrim’ yaptı... Süper Lig’de ‘play-off’ sistemine geçildi. Şampiyon, ilk 4 takımın kendi arasında oynayacağı lig usülü 6 maç sonunda ortaya çıkacak!

Yayıncı kuruluş LİG TV’nin dün Süper Lig kulüp başkanlarına verdiği iftar yemeğinde play-off projesi paylaşıldı.

Hollanda, Belçika ve Ukrayna’nın da uyguladığı benzer sistem kulüp başkanları tarafından büyük destek gördü ve Süper Lig’in gelecek sezondan itibaren play-off sisteminde oynanmasına karar verildi.

Buna göre 34 haftalık heyecan sonucu ilk 4’e giren takımlar çift devreli lig usulü kendi aralarında 6 maç daha yapacak. Ligde toplanılan puanlar play-off’a taşınacak ve ardından oynanacak maçlarla da şampiyon takım belirlenecek.

40 haftalık maratonun ardından sıralamada şampiyon ve 2. olan takım Şampiyonlar Ligi’ne, 3. olan takım ise Avrupa Ligi’ne katılacak. 4. sırada kalan takımın da Avrupa şansı devam edecek.

İlk 4 takımın yanı sıra 5, 6, 7 ve 8. sırayı alan takımlar da kendi aralarında play-off maçları yapacak. Bu 4 takım arasında ilk sırayı alan takım da Avrupa şansı kazanacak. İlk grubun 4.’sü ile 2. grubun 1.’si kendi aralarında bir maç oynayacak. Kazanan takım Avrupa Ligi’ne katılacak.

Play-off sistemi bu sezon itibarıyla sadece zirvedeki takımları ilgilendirecek. Bir sonraki sezonda ise küme düşme hattındaki takımlara da uygulanacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ 9 MAÇ
                          Yeni sezonda 9 haftada maçlar Çarşamba günü oynanacak. Ayrıca Türkiye Kupası’nda da değişikliğe gidilecek. Kupa maçları tek maç eliminasyon sistemine dönüşecek. Bu doğrultuda Türkiye Kupası’nı kazanan takım da daha önce olduğu gibi Avrupa Ligi’ne katılacak. Yeni sezon fikstürünün de Cuma günü çekileceği ifade edildi.

Bu arada G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, TFF yönetimine karşı bildiriler yayımlayan G.Saray’ın Kulüpler Birliği’nden ihracını istedi.

Kaynak: Habertürk
                          Oluklar çift birinden nur akar, birinden kir...

Yorum

• Ekmek dersi!
                            Bilbao taraftarının fırlattığı ekmeği yerden alan Tolga öpüp başına koydu ve direğin yanına bıraktı. Tepkisi ise ders niteliğindeydi: Somali’de insanlar ekmek bulamayıp açlıktan ölüyor

20/08/11 09:24

Tolga Zengin'e ekmek attılar!

Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Athletic Bilbao ile deplasmanda golsüz berabere kalan Trabzonspor’da, kaleci Tolga Zengin hem yaptığı müthiş kurtarışlarla hemde son anlarda sergilediği örnek tavırla geceye damgasını vurdu.

Karşılaşma boyunca İspanyol taraftarlar tarafından sürekli taciz edilerek yabancı cisimlere maruz kalan deneyimli kaleci, konsantrasyonunu hiç bozmadı ve kalesinde devleşerek ‘gemisini kurtaran kaptan’ oldu.

Mücadelenin son dakikalarında ise deneyimli kalecinin başına ilginç bir olay geldi. Athletic Bilbao taraftarları, Tolga’ya ekmek fırlattı. Ekmeği kalesinin önünde gördüğün de çok şaşırdığını söyleyen Tolga, konuyla ilgili Habertürk’e özel açıklamalarda bulundu.

Tolga, “Bir baktım kalenin önünde ekmek var. Kalecilik hayatımda hiç böyle bir olayla karşılaşmamıştım. Şoke oldum. Somali’de insanlar ekmek bulamayıp açlıktan ölürken, Bilbao taraftarlarının bana ekmek atmasını hayretle karşıladım” dedi.

Ekmeği görür görmez yerden aldığını da belirten Tolga, “Ekmek nimet olduğundan hemen yerden aldım ve öpüp alnıma getirdikten sonra kale direğinin yanına koydum. Somali’de insanlar açlık çekiyor. Aklıma bir anda bu geldi. Çok üzülmüştüm” diye konuştu.

‘BİZ DAHA ŞANSLIYIZ’
                            Bilbao karşısında 10 kişi kalmalarına rağmen takım halinde çok iyi mücadele ettiklerini ifade eden başarılı file bekçisi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: Zorlandık ancak galip de gelebilirdik. Böylesine bir deplasmanda mücadeleyi 84 dakika 10 kişi sürdürmek her baba yiğidin harcı değil. Ben öncelikle takım arkadaşlarımı kutluyorum. Aslanlar gibi savaştılar. 10 kişiyle neler yaptığımız ortada. Özellikle savunmada çok iyiydik. Ofansif anlamda da en az onlar kadar net pozisyonlarımız var. Bu mücadelemizi 11’e 11 yapabilirsek tur bizimdir. Gruplara kalma yolunda daha şanslı olan taraf olduğumuzu düşünüyorum.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ
                            Anahtar Kelimeler
                            Oluklar çift birinden nur akar, birinden kir...

Yorum

• Güneş'in savunması gönderildi
                              20 Ağustos 2011 / 18:23
                              Şenol Güneş'in PFDK'dan istenen savunması yasal süresi içerisinde gönderildi.

Tedbirli olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in savunması yasal süresi içerisinde gönderildi.
                              Şenol Güneş'in PFDK'ya gönderilen savunması şu şekilde:
                              Açıklama: 18 Ağustos 2011 tarihli sevk yazısı ile, İspanya'da San Mames Stadı'nda yapılan basın toplantısında yaptığım ve yazılı yayın organlarında yer alan beyanlarım sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiğim belirtilmiş ve 48 saat içinde savunmamı sunmam istenmiştir. Önemle belirtmek gerekir ki sevk yazısında isnat edilen disiplin kuralı ihlali belirtilmemiştir. Basın toplantısından gazetelere yansıyan konular bir birinin içine girmiştir ve kavram kargaşaları oluşmuştur.Ne için savunma yapacağımı TFF tarafından bana gönderilen yazıdan anlayabilmiş değilim. Ne ile suçlandığımı bilmediğim için,gazetelerden ve internet sitesinden alınmış hangi cümlemin suç teşkil ettiğini bilmemekteyim.Bu sebeple, isnadı öğrendiğim tarihten itibaren makul bir süre içinde ek savunma yapma hakkımı saklı tutmaktayım.
                              Her zaman Türk futboluna katkı yapmaya çalıştım, yine yapacağım ve gerekirse gelip siz TFF yetkililerine bunları anlatabilirim.
                              Bugüne kadar mevcut gündemdeki olaylarla ilgili olarak hep sessiz kaldım, ancak İspanya'ya Türkiye'yi temsilen UEFA Avrupa Ligi müsabakası oynamaya gittiğimizde İspanya yazılı basınında kulübümüz ve Türkiye futbolu aleyhine manşetler olduğunu gördüm ve bu konuda büyük üzüntü duydum.Bende basın toplantısında sorulan bir soru üzerine benim de şüphelerim olduğunu,suçun ve suçluların bir an evvel ortaya çıkarılması gerektiğini söylemeye çalıştım.
                              İspanya basınında kulübümün başkanının resmi altında, hakkında koyulan tedbir gereği buraya gelemedi ibaresi vardı ve bu durum kötü niyetli olarak İspanya basınında sayfalarca işlendi. Bu benim kulübümün başkanıydı ve buna karşı kayıtsız kalamazdım, durumu izah etmeye çalıştım.
                              Benim amacım kimseyi veya bir kurumu suçlamak değildi. Ben sadece durum tespiti yapmaya çalıştım,ilgililerin konuya daha hassas davranmalarını ve bir an evvel ortadaki belirsizliğin kaldırılmasını istedim.
                              İspanya'ya Türkiye'yi temsilen gittiğimiz andan müsabakanın bitimine kadar kulüp olarak gerek saha içinde gerek saha dışında ne kadar yalnız olduğumuz bizzat yaşadım. Hatta maça çıkmadan saatler önce önemli bir oyuncum Emniyet tarafından aranıp ifade vermeye çağrılmıştır. Düşünebiliyor musunuz bu futbolcunun ve hatta takımın ve bizlerin maça konsantrasyonu ne hale gelir?
                              Bizler bu maça çıkmadan herkesin bizim yanımızda yer almasını isterken yukarıda anlattığım olaylar ışığında bizim yalnız bırakıldığımızı fark ettik
                              İspanya'da 20 Ağustos'ta başlaması gereken ligler Futbolcu haklarının yeterli ölçüde sağlanamaması sebebiyle ertelenmiştir,orada bunlar tartışılıp çözüme kavuşturulmadan diğer bir ifadeyle futbolcu hakları sağlanmadan ligler başlamıyor ama ülkemizde başka konular tartışılırken gerek futbolcumun başına gelen gerekse kulüplerimizin düştüğü bu durum gündeme getirilip çözüm aranmıyor futbol ailesinin bireyleri yalnızlığa itiliyor.
                              Daha önceki yıllarda uluslar arası kulüp müsabakalarında TFF'nin bir yetkilisi kulüplerle birlikte deplasman maçlarına giderlerdi, böylece hem karşı ülke nezdinde bir güç oluşturulurdu hem de kulübün orada yaşadığı her şey gözlemlenirdi. Oysa şimdi böyle bir durum söz konusu olmadı, bir TFF yetkilisi gelseydi, bizle yaşasaydı, benim toplantıda ne demek istediğimi çok daha iyi anlardı ve sizlere aktarırdı.
                              Tüm bunların ışığında ayrıca;
                              1- Öncelikle belirtmek gerekir ki bu beyanlarım yasa ile "Türkiye'deki her türlü futbol faaliyetini yürütmek, düzenlemek ve denetlemek" görevi ve buna bağlı çeşitli görev ve yetkiler verilmiş yegane kurumun yönetim kurulunun, kamuoyunun dikkatli biçimde izlediği bir konuya ilişkin olarak vermiş olduğu kararlara ilişkindir. Bu kurumun başkanı ve tüm yönetim kurulu üyeleri seçimle göreve gelmekte ve kendilerini, üstendikleri görev doğrultusunda, tüm kamuoyunun eleştirilerine açık hale getirmektedir.
                              2- Sayın Kurulunuzun da takdir edeceği üzere "Hakkın icrası kapsamında hukuka aykırılığı ortadan kaldıran sebeplerden biri de 'düşünce hürriyeti'dir. Dudakları arasından veya parmaklarının ucundan dış dünyaya aktarılan fikirlerden dolayı bir müeyyideye maruz kalma; bu ifadelerin Anayasanın 25 inci ve 26 ncı madesi ile yine Anayasanın 90 ıncı maddesi uyarınca iç hukukumuzun bir parçası sayılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9 uncu ve 10 uncu maddelerinde güvence altına alınan 'düşünce hürriyeti'nin sınırlarını aşması halinde söz konusu olur. Eğer düşünce hürriyeti sınırları aşılmamış, ifade edilenler bu hürriyetle insanlara sağlanan serbest alan içinde kalmışsa, artık onlar pozitif hukukun koruması altındadır ve devlet bu kimseleri cezalandırmak bir yana, bu fikirlerini açıklama hürriyetini temin etmek durumundadırlar. "
                              3- Bu çerçevede Anayasamızın ifade özgürlüğünü anayasal bir hak olarak düzenleyen 26. maddesi "Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. …" hükmünü içermektedir. Avrupa İnsan hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğünü düzenleyen 10. Maddesi de "Herkes ifade özgürlüğü hakkına sahiptir. Bu hak, kamu makamlarının müdahalesi olmaksızın ve ülke sınırları gözetilmeksizin, kanaat özgürlüğünü ve haber ve görüş alma ve de verme özgürlüğünü de kapsar. Bu madde, Devletlerin radyo, televizyon ve sinema işletmelerini bir izin rejimine tabi tutmalarına engel değildir. " şeklinde bir düzenleme yapmıştır.
                              4- İç hukukumuzun parçası olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni (AİHS) yorumlayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) devamlılık kazanan içtihatlarıyla ifade özgürlüğünün çerçevesini belirlemiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Handyside v. Birleşik Krallık vakasında 07.12.1976 tarihinde verdiği kararında; "İfade özgürlüğü toplumun ilerlemesi ve her insanın gelişmesi için esaslı koşullarından biri olan demokratik toplumun ana temellerinden birini oluşturur. İfade özgürlüğü 10. Maddenin sınırları içinde, sadece lehte olduğu kabul edilen ya da zararsız ya da ilgilenmeye değmez görünen bilgi ve düşünceler için değil, ama ayrıca Devletin ya da nüfusun bir bölümüne çarpıcı gelen /şok eden, rahatsız eden bilgi ve düşünceler için de uygulanır. Bunlar çoğulculuğun, hoşgörünün ve açık fikirliliğin gerekleridir; bunlar olmaksızın demokratik toplum olmaz." "Ayrıca politikacılara yönelik eleştirinin kabul edilebilir sınırları, sıradan insanlara göre çok daha geniştir. Sonrakinin aksine önceki, bilinçli bir biçimde ve kaçınılmaz olarak, her kelimesini ve hareketini gazetecilerin ve genelde toplumun sıkı denetimine açmaktadır ve bunun sonucu olarak da daha yüksek seviyede tolerans göstermelidir." (Lindon v. Fransa vakıası Parag. 46)
                              5- Yukarıda atıf yapılan ve gerek AİHM'nin gerekse de Yargıtay'ın birçok kararında kullanılan tespitler ile TFF'nin görevi, Başkanının ve Yönetim Kurulu'nun seçilme biçimleri ve toplumun ilgisi dikkate alındığında, basına yansımış beyanlarımın ifade özgürlüğü sınırları içinde kaldığı açıktır. Söz konusu açıklamaların şahsi görüşümü içeren eleştiri sınırları içinde kaldığı, TFF'yi tahkir ve tezyif kastı taşımadığı, şiddet çağrısı barındırmadığı açıktır. Bu çerçevede ifadelerim bir disiplin kuralı ihlali değil, ulusalüstü insan hakları belgeleri ve Anayasa tarafından korunan bir hakkın kullanılmasını teşkil etmektedir.
                              6- Bir anayasal hakkın kullanımı niteliğindeki tutumumum, TFF tarafından disiplin ihlali sayılması ve bu sebeple tarafıma karşı yaptırımlar uygulanması, şahsımın ve çalışmakta olduğum kulübün temel haklarını ihlal etmek olacağı gibi Sayın Futbol Federasyonunun yetkilerini, CAS'ın tabiriyle, "kötüye kullanmasını / sömürmesini" teşkil edecektir. CAS, bir rüşvet iddiasının irdelendiği Benfica, Vitória Guimarães v. UEFA, Porto vakıasında verdiği kararın 35. Paragrafında "Bir disiplin kuralının tipik özelliği, etkilenen kişiye "ceza" uygulanması sonucunu doğurmasıdır ve bu sebeple -şahsı korumak için- daha sıkı bir teste tabi tutulması gerekir. CAS, 2007/a/1381 sayılı kararının 92. paragrafında tek hakem doğru biçimde bu kuralı bir federasyon ile şahıs arasında eşitsizlik bulunmasıyla meşrulaştırmıştır. Bu durum bir şahsın yaptırımdan etkilenen kişinin sporu yalnızca federasyon tarafından dikte edilen kurallar altında icra etmek veya sporu icra etmeyi tamamen bırakmak zorunda olması gerçeğiyle açıklanmıştır. Bu eşitsizlik federasyonun güçlü durumunu kötüye kullanması sömürmesi sonucunu doğurabileceğinden, yaptırımdan etkilenen kişinin haklarının korunması için çeşitli koruyucu standartlar geliştirilmelidir." İfadelerine yer vermiştir. Bu çerçevede, son günlerde bir kulübümüzün yaptığı ağır açıklamaya karşı cevap vermekle yetinen Sayın Federasyonun, Anayasayla güvence altına alınmış bir hakkın icrası sebebiyle tarafıma yaptırım uygulaması eşitlik prensibine aykırılık teşkil edeceği gibi Federasyonun gücünü kötüye kullanması anlamına gelecektir
                              Son olarak şunu da belirtmek isterim ki; Zamanında bende TFF'de haksızlığa uğradım, bir birey olarak o geçirdiğim travma nedeniyle ülke dışına çalışmaya gittim, şimdi yine bir travma geçiriyorum zira ortada hep bir belirsizlik var ve ben bugüne kadar mevcut düzenin ve durumun düzelmesi adına konuştum, fikir ürettim ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumu söyledim.
                              Özetle ben ne bir kurumu ne bir kişiyi suçlamadım, aleyhinde de konuşmadım. Daha önce gündemde olan konularla ilgili olarak görüşlerimi söyledim ve sorulanlara cevap verdim.Tek amacım mevcut durumun düzeltilmesi için ülke futbolu içinde yer alan her paydaşın bir araya gelerek doğru kuralları ortaya koyması ve uygulaması gerektiğini dile getirmekti.
                              SONUÇ VE İSTEM :
                              İsnadı öğrendiğimde ek savunma yapma hakkım ile Sayın Kurulunuzun toplantısına kadar ek savunma yapma hakkımı saklı kalmak kaydıyla; yukarıda açıklanan sebeplerle medyaya yansımış beyanlarım ile ilgili olarak bir disiplin yaptırımı uygulanmamasını saygıyla talep ederim."

HABER61...
                              Twitter : @EY61_
                              Youtube : EY61

Yorum

• İnsan Psikoloğu Şenol Hocam Bir yıldız daha kazandırır

SABAH gazetesi haberine göre:

Volkan Şen Trabzonspor'da!yeni haber
                                İHAGiriş Saati : 22.08.2011 10:52
                                Güncelleme : 22.08.2011 > Bursaspor ile ipleri kopartan Volkan Şen'in Trabzonspor ile anlaştığı ileri sürüldü.

Anderlecht maçında disiplinsiz hareketleri ile Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın tepkisini toplayan ve kendisine kulüp bulması istenen Volkan Şen'in Trabzonspor ile anlaştığı ileri sürüldü. Trabzonspor'un Volkan için Bursaspor'a 4 milyon Euro ödeyeceği iddia edilirken futbolcu ile 5 yıllık anlaşma yapıldığı ileri sürüldü.

Daha evvel disiplinsiz ve istikrarsız Burak Yılmazı, psikopat Engini kazanan Şenol Hoca Milli Takıma bir yıldız daha gönderir.
                                Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

Yükleniyor...
                                X