meira zenit'e transfer olmuş
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!
Daraltma
X
-
Trabzon tam kadro çalıştı
10 Mart 2009 Salı 12:16
Süper Lig'de 15 Mart Pazar günü sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürdü.
Avni Aker'de Galatasaray'ı konuk edecek olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürdü.
Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmanda tüm oyuncular yer aldı.
Günü çift antrenmanla geçirecek bordo-mavili futbolcular, yaklaşık 1 saat gerçekleştirdikleri sabah antrenmanında ısınma hareketlerinin ardından koşu yaptılar.
İLK GALİBİYETİNİ ARAYACAK
Trabzonspor, Galatasaray karşısında bu sezon şampiyonluğa oynayan rakipleri karşısında da ilk galibiyetini arayacak.
Bordo-mavililer, bu sezon söz konusu rakipler içerisinde yaptığı 5 maçtan 4'ünde sahadan beraberlikle, 1'in de de yenilgiyle ayrıldı.
Galatasaray'a ligin ilk yarısında 3-0 yenilen Trabzonspor, Beşiktaş ile 0-0 ve 1-1, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0, Sivasspor ile de sahasında 0-0 berabere kalmıştı.
Karadeniz ekibi, 5 maçta 4 gol yerken rakip filelere sadece 1 gol göndermişti. Tek gol de Beşiktaş maçında Gökhan Ünal'dan gelmişti.
BİLETLER SATIŞA ÇIKTI
Hafta sonunda iki takım arasında yapılacak karşılaşmanın biletleri de Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle, biletix.com.tr den satışa sunuldu.
Kapalı Orta Bloklar (B-C-F-G) 150 TL, Kapalı Yan Bloklar (A-D-E-H) 75 TL, Maraton 50 TL, VIP Özel 400 TL, VIP 250 TL'den satılıyor.
Trabzonspor'un son haftalarda sahasındaki yenilgilerle zirve yarışında önemli yara almasına karşın Sadri Şener Sosyal Tesisleri'ndeki satışlara ilginin olduğu gözlendi.hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.
Yorum
-
BERGER IN DER TÜRKEI
"Eine geradezu gespenstische Erfahrung"
Jörg Berger hat schon einige Teams trainiert. Besonders in Erinnerung geblieben ist ihm seine Zeit beim türkischen Club Bursaspor. Dem Magazin "11 FREUNDE" erzählte Berger, wie die Vereinsbosse wild wurden, als es mit der Meisterschaft nicht klappen wollte.
Ich liebe das Abenteuer. Aber mein Engagement 2000 in der Türkei war eine geradezu gespenstische Erfahrung. Bursaspor war über eine Agentur an mich herangetreten. Schon im Vorfeld reiste ich in die Türkei, machte mir ein Bild von den Gegebenheiten und verpflichtete schließlich die Spieler Martin Spanring, Marc Ziegler und Ion Lupescu. Meine Familie zog auch nach Bursa, ich sah diese Anstellung also keineswegs als Zwischenepisode.
DPAFußballtrainer Berger: Handy aus, Haus verwüstet
Erstmals irritiert war ich jedoch, als man mir mein Gehalt in einer Plastiktüte überreichte. Zudem stellten sich die Erwartungen als extrem hoch heraus - man wollte sofort Titel gewinnen. Das war utopisch. Aber ich sah darüber fürs Erste hinweg, schließlich waren die äußeren Bedingungen beinahe perfekt.
11 FREUNDE@SPIEGEL ONLINE
11 FREUNDE
Magazin für Fußball- Kultur
Nr. 88 - März 2009
Das Trainingsgelände war klasse, auch die Unterbringung genügte höchsten Ansprüchen. Wenn meine Frau in Istanbul landete, wurde sie mit dem Helikopter abgeholt und nach Bursa weitergeflogen. Doch das hörte schon auf, als wir die ersten beiden Spiele verloren hatten. Nun musste sie sechs Stunden mit dem Auto auf die andere Seite des Marmarameers fahren. Das zeigte mir: Wenn man gewinnt, ist alles möglich; wenn man verliert, bricht alles zusammen. Genauso dachten die 19 Präsidenten, mit denen ich es zu tun hatte. Jeder von ihnen hatte einen Spieler gekauft und wollte, dass der auch spielt. Irgendwann sagte ich zu ihnen: "Jetzt mache ich einmal die Aufstellung so, wie ihr es wollt."
Prompt verloren wir zu Hause 2:5 - und die Hölle brach los. Meine Frau und meine Kinder mussten unter Polizeischutz aus dem Stadion geleitet werden. In der Kabine erwarteten mich schon drei der 19 Präsidenten: "Das ist zu gefährlich, verlassen Sie besser das Land." Klar: Sie wollten mich loswerden, ohne mir eine Abfindung zahlen zu müssen.
MEHR ÜBER...
Jörg Berger Bursaspor Galatasaray Besiktas Fenerbahce zu SPIEGEL WISSEN
Aber ich bewahrte die Ruhe. "Ich bleibe hier", sagte ich. "Ich habe einen Vertrag." Wenige Stunden später war schon mein Handy tot, am nächsten Morgen fehlte das Nummernschild am Wagen. Aber ich wollte mich nicht davonjagen lassen. Bei der nächsten Unterredung mit den 19 Präsidenten forderte ich auf Anraten meines Anwalts Christoph Schickhardt, dass man mir eine schriftliche Kündigung ausstellen solle. "Warum?", riefen sie. "Wir sind Ehrenmänner." Das Gespräch zog sich über Stunden. Dass ich dabei so ruhig blieb, störte einen von den Clubbossen derartig, dass er plötzlich eine Pistole zog und sie auf den Tisch warf. "Das ist die Sprache, die wir sprechen", schrie er. "Jetzt geht ja gar nichts mehr", dachte ich und fuhr zu meinem Haus. Es war verwüstet.
ZUR PERSON
DPA
Jörg Berger wurde am 13. Oktober 1944 geboren. Der Trainer, der 1979 aus der DDR in die Bundesrepublik flüchtete, machte sich als so genannter "Retter" einen Namen. Frankfurt, Köln und Schalke bewahrte er vor dem Abstieg. Berger, bis August 2005 in Rostock, ist derzeit als Experte für den TV- Sender Premiere tätig. Er wird seit einigen Jahren wegen einer Darmkrebs- Erkrankung behandelt. Am 6. März erschien Bergers Biografie "Meine zwei Halbzeiten - Ein Leben in Ost und West" (Rowohlt- Verlag).
Am Abend fuhr auch noch ein Bus mit Randalierern vor. "Berger, verlasse Bursa!", sangen sie und rüttelten am Zaun. Tags darauf war dann ein neuer Trainer da. Der schlachtete erst mal eine Kuh im Mittelkreis. Ich hingegen wurde nicht mehr auf das Vereinsgelände gelassen. Nun war der Punkt erreicht, an dem wir das Land wirklich verließen. Wir fuhren morgens um sechs, schwer bepackt, mit der Fähre nach Istanbul und flogen von dort nach Deutschland. Schickhardt wollte sich noch einmal mit den Offiziellen treffen. Sie hatten ihn in eine Absteige nach Istanbul bestellt - als er die sah, drehte er gleich wieder um.
Das folgende Gerichtsverfahren zog sich über fünf Jahre hin. Erst vor Kurzem rief Schickhardt mich an uns sagte: "Wir haben gewonnen." Und dennoch: So schnell werde ich nicht wieder Trainer in der Türkei.
Protokoll: Dirk Gieselmann
Not:bir yabanci T. Direktörün türkiyede yasadiklari!
sayet vaktim olursa cevirisini de yapacagim yazinin. tam ibretlik bir yazi ve Bursopor ve tük Futbolu hakkinda cok önemli bilgiler iceriyor. umarim alamnca oldugu icin silinmez. biliyorum ki almancayi cok iyi bilen ve burada yasayan arkadaslar var forumda.
Yorum
-
google translate ile bu kadar çevirebildim:
TÜRKİYE'DE BERGER
"Neredeyse ürkütücü deneyimi"
Jörg Berger zaten birkaç takım eğitimli vardır. Özellikle, bellek Türk kulüp Bursaspor yaptığı zaman kaldı. Dergi "11 FRIENDS" Berger nasıl kulüp Bosses zaman bu şampiyona ile kat wouldn't oldu yaban söyledi.
Ben macera seviyorum. Ama 2000 yılında Türkiye için taahhüt neredeyse esrarengiz bir deneyim oldu. Bursaspor bir ajans aracılığıyla oldu bana yaklaştı oldu. Önce Türkiye'ye, seyahat durum bana bir resmini ve yapılan son Spanring Martin, Marc Ziegler ve iyon Lupescu oyuncular üstlendik. Ailem Bursa'da sonra taşınır, ben şimdiye kadar bu iş gördüm bir ara bölüm olarak.
DPA
Futbol Koç Berger: mobil, ev yok
Birincisi, şaşkın olduğunu, ancak bir plastik torba üzerinde benim maaş. Ayrıca, beklentilerin son derece, olarak yüksek - hemen başlklar kazanmak istedim. Bu ütopik oldu. Ama şimdi onu gördüm, sonunda, dış koşullar neredeyse mükemmeldi.
Spiegel Online @ 11 Arkadaşlar
11 Arkadaşlar
Magazin futbol kültür
No 88 - Mart 2009
Abonelik!
Das Magazin für Fußballkultur digital: Alles was auf und neben dem Platz wichtig ist. Unter anderem mit dem Liveticker zu allen wichtigen Partien der Bundesliga, Champions League und Nationalmannschaft.
Eğitim sitede en yüksek standartları için yeterlidir, konaklama büyük oldu. Ne zaman eşim İstanbul'da inmiş, bu helikopter tarafından yakalandı oldu Bursa weitergeflogen sonra. Ama zaten biz ilk iki oyun kayıp olduğunu yapılan duydum. Şimdi Marmara sürücünün diğer tarafa araba ile altı saat vardı. Bu bana gösterdi: Eğer kazanmak eğer kaybederseniz, birlikte herşey zarar, herşey, mümkündür. Sadece düşünce kimin Bunu yapmak zorunda kaldım 19. cumhurbaşkanı. Her biri bir oyuncu satın aldıkları ve iyi oynamak istedim. Sonunda, onlara şöyle dedi: "Şimdi bir kez olarak bunu istiyorum ben açıklama yapmak."
İstemi, evde 2:5 kaybetti - ve her şey kapalı kırdı. Karım ve çocuklarım stadyuma polis koruması altında olmak zorunda etti. Kabinde bana üç 19 Başkanları ve bekleniyor: "Bu da, ülkenin daha iyi bırakmak için tehlikelidir." Temizleyin: Onlar elde yaz kurtulmak istedim, bana kıdem ödeme olmadan.
Daha fazla HAKKINDA ...
Jörg Berger Bursaspor Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş Spiegel wissen üzerinde
Ama geri kalan tutulur. "Ben burada kalıyorum yaşıyorum," dedim. "Ben bir sözleşme var." Sonra telefon birkaç saat sonraki sabah öldü, araba üzerinde eksik plaka. Ama ben onlardan izin istedim avı. 19. Bir sonraki toplantıda, benim avukatı Christoph Schickhardt ve tavsiyeler bana yazılı bir bildirim yayınladı konusunda Başkan çağırdı. "Neden?" O ağladı. "Biz onurlu insanlar vardır." Oturumu saat sürdü. The fact that I Bunu rahatsız kulüp Bosses bir o kadar başarısızdı ki aniden bir tabanca çekti ve masaya attı sakin kaldık. "Bu dil Konuştuğumuz" diye ağladı olduğunu. "Şimdi bir şey daha, ben düşündüm ve evine kalabalık olduğunu. Bu harap oldu.
KİŞİSEL
DPA
Jörg Berger 13 oldu Ekim 1944 doğumlu. Federal Cumhuriyeti GDR 1979 yılında Koç, bu "kurtarıcı" bir isim olarak kendisine yapılan kaçtı. Frankfurt, Köln ve Schalke iniş önce tutulur. Berger, Ağustos 2005 in Rostock kadar, şu anda faaliyet Premiere TV kanal için bir uzman. O bir kolorektal kanser nedeniyle bir kaç yıl oldu hastalığı tedavi. 6 Açık Mart "(Rowohlt-Verlag) Bergers biyografi" Benim iki yarısı - Doğu ve Batı bir hayat çıktı.
Akşam da önce troublemakers bir otobüs verdim. "Berger, Bursa," O şarkı söyler, bırakın ve çitin salladı. Bir gün sonra yeni bir araba vardı. İlk ve orta yuvarlak bir inek butchered. Ben Ancak olduğunu artık kulüp zemin üzerinde kaldı. Şimdi noktası gerçekten ülke kaldı. Biz sabah altı, ağırlıklı olarak İstanbul için feribot ile aşağı yüklü verdim ve Almanya arasında uçtu. Schickhardt bir kez daha yetkilileri ile görüşmek istedi. Çünkü gördüm Bir ucuz olarak sıralanır İstanbul onu vardı - o geri etrafında döndü.
Aşağıdaki davaların beş yıl sürüncemede. Sadece son yaz Schickhardt adı anlattı: "Biz kazandık." Türkiye'de henüz çok hızlı Katılmayacağım çalıştırıcı daha.
Protokol: Dirk GieselmannTrabZonguldaklı...
Yorum
-
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Kamuoyuna duyuru
Camiamızda son günlerde oluşan gündem üzerine kulübümüzden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Turkcell Süper Lig takımlarının uzun lig maratonunda zaman zaman inişli çıkışlı performanslar sergilemesi olağan bir durumdur. Trabzonspor olarak kendi sahamızda biz dahil kimsenin düşünmediği önemli kayıplar verdiğimiz doğrudur. Elbette hepimiz bu duruma üzülüyoruz. Ancak yaşanan bu gelişmeler karşısında paniğe gerek yoktur. Biz sadece önümüzdeki haftalarda kullanmak zorunda kalabileceğimiz krediyi kaybettipimizi düşünüyoruz o kadar. Hedefimiz yolunda aynı iddia ve kararlılıkta yürümekteyiz.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta, camiamızda bu kayıplar nedeniyle oluşan demoralize duruma karşı, bizimle puanlarını eşitleyen ya da yaklaşanların coşkuları, şölen havalarıdır. Bu nedenle Trabzonspor'u sevenlerin, özellikle bu günlerde, takıma daha çok destek vermeleri gerekmektedir. Sahip çıkma ve aidiyet duygusu, işte bu noktada tavan yapmalıdır. Unutmamalı ki, şu anda bulunduğumuz konuma ligde 15 kulüp gıpta etmektedir. Dileğimiz de odur ki; bu sayı sezon sonunda 17 olsun.
Son dönemde puan kayıpları sadece Trabzonspor için değil, bu mücadelede var olan diğer rakiplerimiz için de söz konusudur. Ancak her ne hikmetse bizim hesapta olmayan kayıplarımızda, söz dönüp dolaşıp teknik kadro - kulüp ilişkilerine, ‘Ersun Yanal - Şenol Güneş, halef – selef’ noktasına getirilmektedir.
Daha önce de defalarca açıkladığımız konuyla ilgili özellikle ve son olarak söyleyeceğimiz şudur: Eğer son maçta şans biraz bizden yana olsa, bugün liderlik koltuğunda oturuyor olacaktık. Böyle bir takımın teknik heyet ve futbolcu kadrosuna güven duymamak mümkün müdür? Başarılı olacaklarına olan inancımız tamdır. Ersun Yanal, Türkiye'nin en başarılı teknik direktörlerinden biridir. Kendisiyle son derece uyumlu çalışmaktayız. Kaldı ki, geçen hafta çıkarılan bir dedikoduya karşı, camianın tamamının desteğini de almış, gücü arkasında hissetmesi sağlanmıştır. Oyuncu kadromuz da Türkiye'nin en iyi kadrolarından biridir. Mesuliyetlerinin de bilincindedirler. Bu hafta yapılacak Galatasaray maçında arzulanan sonucun alınacağına da yürekten inanmaktayız.
Durum böyleyken Ersun Yanal'ın Trabzonspor'un en büyük değerlerinden biri olan Şenol Güneş ile halef - selef ilişkilendirilmesini art niyet olarak değerlendiriyoruz. Bu tamamen gerçek dışı bir iddiadır. Unutulmamalı ki Trabzonspor, bu kurumu yöneten bizler ve taraftarları için hobi değil, önemli bir değerdir, üst kimliktir. Bu değere halen hizmet verenlere ve geçmişte vermiş olanlara, onları birbirleriyle kıyaslayanlara inat, birlikte sahip çıkmak görevimizdir. Kamuoyuna saygıyla sunulur”
@tsmustafakemal
"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
BERGER IN DER TÜRKEI (berger türkiyede)
"Eine geradezu gespenstische Erfahrung" "Korku verici bir deneyim"
Jörg Berger hat schon einige Teams trainiert. Besonders in Erinnerung geblieben ist ihm seine Zeit beim türkischen Club Bursaspor. Dem Magazin "11 FREUNDE" erzählte Berger, wie die Vereinsbosse wild wurden, als es mit der Meisterschaft nicht klappen wollte.
Jörg berger bir kac takim calistirdi. bu takmlar icinde özellikle hatirinda kalanlardan birisi ise türkiyede calistirdigi bursapor... berger "11 arkadas" dergisine kulup yöneticilerinin sampiyonlukta iddialarinin olamayacagini anladiklarinda nasilda vahsilestiklerini anlatiyor.
Ich liebe das Abenteuer. Aber mein Engagement 2000 in der Türkei war eine geradezu gespenstische Erfahrung. Bursaspor war über eine Agentur an mich herangetreten. Schon im Vorfeld reiste ich in die Türkei, machte mir ein Bild von den Gegebenheiten und verpflichtete schließlich die Spieler Martin Spanring, Marc Ziegler und Ion Lupescu. Meine Familie zog auch nach Bursa, ich sah diese Anstellung also keineswegs als Zwischenepisode.
macerayi cok severim. ancak benim türkiyede 2000 yilindaki deneyimim gercekten korkuverici bir deneyimdi. Bursaspor benimle bir menejaerlik sirketi vasitasyila baglanti kurmustu. anlasmadan önce türkiyeye gittim olanaklar ve kulüp hakkinda yerinde bilgi edindim. ve buna mukabil Marc Ziegler, Martin Spanring ve ion Lupescuyu transfer ettim. ailem de bursaya tasindi. yani bu dönemi kisa süreli calisacagim öylesine bir ara dönem olarak görmedim.
DPAFußballtrainer Berger: Handy aus, Haus verwüstet (cep telefonu kapatilmis,evi talan edilmis)
Erstmals irritiert war ich jedoch, als man mir mein Gehalt in einer Plastiktüte überreichte. Zudem stellten sich die Erwartungen als extrem hoch heraus - man wollte sofort Titel gewinnen. Das war utopisch. Aber ich sah darüber fürs Erste hinweg, schließlich waren die äußeren Bedingungen beinahe perfekt.
ilk saskinligimi maasimin bana bir plastik torbada uzatilmasiyla yasadim. bu ilkel plastik torbada verilen maas sekline ragmen beklentiler o kadar yüksek tutulmustu ki hemen ilk yil sampiyonluk istiyorlardi. bu cok ütopik bir seydi. ilk basta bunu cok önemsemedim cünkü sartlar calismak icin cok uygundu.
11 FREUNDE@SPIEGEL ONLINE
11 FREUNDE "11 Arkadas"
Magazin für Fußball- Kultur Futbolkültürü dergisi
Nr. 88 - März 2009
Das Trainingsgelände war klasse, auch die Unterbringung genügte höchsten Ansprüchen. Wenn meine Frau in Istanbul landete, wurde sie mit dem Helikopter abgeholt und nach Bursa weitergeflogen. Doch das hörte schon auf, als wir die ersten beiden Spiele verloren hatten. Nun musste sie sechs Stunden mit dem Auto auf die andere Seite des Marmarameers fahren. Das zeigte mir: Wenn man gewinnt, ist alles möglich; wenn man verliert, bricht alles zusammen. Genauso dachten die 19 Präsidenten, mit denen ich es zu tun hatte. Jeder von ihnen hatte einen Spieler gekauft und wollte, dass der auch spielt. Irgendwann sagte ich zu ihnen: "Jetzt mache ich einmal die Aufstellung so, wie ihr es wollt."
Prompt verloren wir zu Hause 2:5 - und die Hölle brach los. Meine Frau und meine Kinder mussten unter Polizeischutz aus dem Stadion geleitet werden. In der Kabine erwarteten mich schon drei der 19 Präsidenten: "Das ist zu gefährlich, verlassen Sie besser das Land." Klar: Sie wollten mich loswerden, ohne mir eine Abfindung zahlen zu müssen.
tesisler cok mükemmeldi hersey o kadar mükemmeldi ki karim ucakla istanbula indiginde özel helikopterle bursaya uctu . ancak bu durum ilk iki macin kaybedilmesinin ardindan hemen sona erdi. ve artik o da 6 saatlik yolculukla marmara denizinin karsi tarafina yolculuk yapmak zorundaydi.
bu bana gösterdi ki eger kazaniyorsan hersey olanak dahilinde ve kaybettiginde hersey sona eriyor. birlikte calistigim kulübün 19 yöneticiside bu sekilde düsünüyordu. her yönetici bir oyuncu satin almis ve her yönetici kendi oyuncusunun oynamasini istiyordu. bir zaman geldi ve onlara "sizin istediginiz takimi sahaya cikaracagim ve istediginiz sekilde oynayacagim." dedim. bu sekilde kendi evimizde 5-2 lik bir malubiyet aldik ve bu da cehennem azabanin baslangici oldu. karim ve cocuklarim stadyumdan polis kordonunda cikarilmak zorunda kaldi. soyunma odasinda 19 yönetici beni bekliyordu! olaylar cok tehlikeli boyuta ulasti ülkeyi bir an önce terkedin diyordu bu yöneticilerin hepsi bana. aciksa benden kurtulmak istiyorlardi. bunu yaparken de anlasma geregi ortaya cikan Tazminatii ödemek istemiyorlardi!
MEHR ÜBER...
Jörg Berger Bursaspor Galatasaray Besiktas Fenerbahce zu SPIEGEL WISSEN
Aber ich bewahrte die Ruhe. "Ich bleibe hier", sagte ich. "Ich habe einen Vertrag." Wenige Stunden später war schon mein Handy tot, am nächsten Morgen fehlte das Nummernschild am Wagen. Aber ich wollte mich nicht davonjagen lassen. Bei der nächsten Unterredung mit den 19 Präsidenten forderte ich auf Anraten meines Anwalts Christoph Schickhardt, dass man mir eine schriftliche Kündigung ausstellen solle. "Warum?", riefen sie. "Wir sind Ehrenmänner." Das Gespräch zog sich über Stunden. Dass ich dabei so ruhig blieb, störte einen von den Clubbossen derartig, dass er plötzlich eine Pistole zog und sie auf den Tisch warf. "Das ist die Sprache, die wir sprechen", schrie er. "Jetzt geht ja gar nichts mehr", dachte ich und fuhr zu meinem Haus. Es war verwüstet.
ancak ben sakin olmay calistim ve "ben burada kalacagim" dedim benim kulüple bir anlasmamin oldugunu ve anlasmanin sartlarinin yerine getirilmesi gerekliligini hatirlattim". bir kac saat sonra cem telefonumun baglantisi kesildi ertesi gün arabamin plakasi sökülmüstü. ancak gözümü korkutmalarina izin vermemekte kararliydim. 19 yöneticiyle yaptigimiz bir sonraki toplantida avukatimin direktifiyle onlara gitmemi istiyorlarsa bana yazili bir anlasma feshinin verilmesi gerektigini belirttim. bu teklifime karislik bana neden böyle bir sey yapmalarinin gerektigini soruyor ve kendilerinin serefli insanlar oldugunu sözlerinde duracaklarini belirtiyorlardi. tartisma saatlerce sürdü ve ben sakin kalmayi basardim. bu durum yöneticilerden birini öylesine cileden cikardi ki silahini cikarip masanin üzerine firlatti ve bu bizim konustugumuz dil diyerek bagirdi. bu son olaydan sonra konusmanin anlami yok diyerek eve gittim ve eve geldigimde evimin de talan edildigini gördüm.
ZUR PERSON
DPA
Jörg Berger wurde am 13. Oktober 1944 geboren. Der Trainer, der 1979 aus der DDR in die Bundesrepublik flüchtete, machte sich als so genannter "Retter" einen Namen. Frankfurt, Köln und Schalke bewahrte er vor dem Abstieg. Berger, bis August 2005 in Rostock, ist derzeit als Experte für den TV- Sender Premiere tätig. Er wird seit einigen Jahren wegen einer Darmkrebs- Erkrankung behandelt. Am 6. März erschien Bergers Biografie "Meine zwei Halbzeiten - Ein Leben in Ost und West" (Rowohlt- Verlag).
JÖrg Berger 13.ekim 1944 te dogmus 1979 da dogu almanyadan bati almanyaya kacmis. almanyada kendisine schalke,Köln,Frankfurtu düsmekten kurtardigi icin kurtarici lakabi takilmis. 2005 yilinda agustos ayina kadar rostock´u calistirmis ve su an da premiere de yorumculuk yapiyor.
Am Abend fuhr auch noch ein Bus mit Randalierern vor. "Berger, verlasse Bursa!", sangen sie und rüttelten am Zaun. Tags darauf war dann ein neuer Trainer da. Der schlachtete erst mal eine Kuh im Mittelkreis. Ich hingegen wurde nicht mehr auf das Vereinsgelände gelassen. Nun war der Punkt erreicht, an dem wir das Land wirklich verließen. Wir fuhren morgens um sechs, schwer bepackt, mit der Fähre nach Istanbul und flogen von dort nach Deutschland. Schickhardt wollte sich noch einmal mit den Offiziellen treffen. Sie hatten ihn in eine Absteige nach Istanbul bestellt - als er die sah, drehte er gleich wieder u
ayni aksam bir otobüs dolusu talanci evimin önünde ve bahce duvarlarina cikarak berger bursayi terket diyerek uzun zaman bagirdilar. ertesi gün yeni hoca da bulmuslardi. ve bu yeni hoca stadyumda sahanin ortasinda bir kurban kesitrmis. bu arada benim kulup tesislerine girisim yasaklandi. gelinen noktada ülkeyi artik terketmem gerekiyordu. ertesi gün agir esaya yüküyle sehirden ayrildik ve feribotla istanbula gittik oradan da almanyaya uctuk. avukatim yöneticilerle konusmak icin bir kez daha istanbula gitti ancak sartlari görünce geri döndü.
Das folgende Gerichtsverfahren zog sich über fünf Jahre hin. Erst vor Kurzem rief Schickhardt mich an uns sagte: "Wir haben gewonnen." Und dennoch: So schnell werde ich nicht wieder Trainer in der Türkei.
Protokoll: Dirk Gieselmann
mahkeme 5 yil sürdü ve kisa bir süre önce avukatim bana davayi kazandigimizi müjdeledi. ancak kazanilan davaya ragmen türkiyede bir takim calistirmayi düsünmüyorum.
Not:bir yabanci T. Direktörün türkiyede yasadiklari!
sayet vaktim olursa cevirisini de yapacagim yazinin. tam ibretlik bir yazi ve Bursopor ve tük Futbolu hakkinda cok önemli bilgiler iceriyor. umarim alamnca oldugu icin silinmez. biliyorum ki almancayi cok iyi bilen ve burada yasayan arkadaslar var forumda.
ceviri: cem arinEn son cem arin tarafından düzenlendi; 10.03.2009, 22:35.
Yorum
-
Akın ve Donat'tan kulübümüze ziyaret
Trabzonlu Yazar Sunay Akın ve Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat kulübümüzü ziyaret ettiler.
Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerimizle uzun süre sohbet eden ikili doldurdukları formlarla kulübümüz onur üyesi oldular.
Sunay Akın, geçtiğimiz günlerde kaybedilen Konyaspor maçına dikkat çekerken, "Ben o maçı izlerken güldüm. Demek ki olmayınca olmuyor. Yani yapılması gereken herşey yapılıyor ancak top çizgiyi geçmiyorsa buna sadece gülerim" diyerek konuya farklı bir yaklaşım getirdi. Uzun süren sohbetin ardından Akın ve Donat, kulübümüzden ayrıldılar.
Diğer Fotoğraflar
Görüntülenme Sayısı: 419
10.03.2009 19:00:52Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Sahte formalara dikkat!...
Kulübümüzden piyasada bulunan sahte formalarla ilgili bir açıklama yapıldı.
Piyasaya sürüldüğü tespit edilen sahte formalara taraftarımızın itibar etmemesi istenirken bu formalarla orijinallerinin şu şekilde ayırt edilebileceği belirtildi.
1 – Takımımızın resmi formalarında kullanılan logo yapıştırma iken, sahtesinde logo formanın üzerine dikişle işlenmiştir.
2- Gözle görülebilir kumaş farkı vardır.
3- Yakada bulunan barkotta yazı ve kalite farkı bulunmaktadır.
4- Sahte formanın üzerinde bulunan güvenlik hologramı yaklaşık 2.5 cm iken, Orjinal formalarda hologram 1.5 cm büyüklüğündedir. Aynı zamanda orijinal formaların hologramı içinde minik rakamlar ve dikkatli bakıldığında lisanslı ürün yazmakta, sahtesinde ise sadece Trabzonspor yazısı bulunmaktadır.
5- Sahte formalarda renklerin oldukça yanlış olduğu gözlenmektedir. Orjinal formalarda renkler koyu ve dolgun, sahtelerde ise soluk olduğu açıkça görülmektedir.
6- Sahte formalarda kenardan inen çizgiler kalın (0.7 milimetre), orjinalde ise ince ve daha simetriktir (0.2 milimetre).
Söz konusu eyleme kalkışmayı düşünenleri hakkında gerekli tüm işlemler yapılacaktır. Taraftarlarımızı kulübümüzün kayba uğramaması için bu konuda hassas davranmaya çağırıyor, gösterecekleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Diğer Fotoğraflar
Görüntülenme Sayısı: 2929
10.03.2009 12:33:19Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
Geçmiş olsun
Ankara'da sinir sıkışmasına bağlı olarak belinden ameliyat olan eski Başkanımız Salih Erdem’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
Akşam idmanında taraftar coşkusu
Takımımızın akşam idmanına 100 dolayında taraftar gelerek oyuncularımıza destek verdiler
Takımımız saat 19.00'da yaptığı akşam idmanıyla Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdü. Gribal enfeksiyona yakalanan Egemen salonda çalıştı. Teknik Direktörümüz Ersun Yanal nezaretinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan çalışma yaklaşık 1 saat sürdü. Takımımızın akşam idmanına yüz dolayında taraftar gelerek oyuncularımıza destek verdiler.
Diğer Fotoğraflar
Görüntülenme Sayısı: 939
10.03.2009 19:29:18Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
Geçmiş olsun Sinan
Bir süre önce yaptığı idman sırasında göğsüne top çarpması sonucunda kalbi duran ve hastaneye kaldırıldığı sırada beynine oksijen gitmemesi sonucu komaya giren Sürmenesporlu futbolcu Sinan Yörük'e geçmiş olsun diliyoruz.
Sağlık durumu iyiye gitmeye başlayan Sinan'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz...
Görüntülenme Sayısı: 1634
10.03.2009 14:56:36Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
Trabzon'a taraftar desteği
Ligde 15 Mart Pazar günü sahasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor, çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde yapılan akşam antrenmanına, gribal enfeksiyon geçiren Egemen'in dışında tüm futbolcular katıldı.
Antrenmanı izlemeye gelen yaklaşlaşık 100 kişilik taraftar grubu da son haftalarda alınan kötü sonuçlara karşın bordo-mavili takıma destek verdi. Taraftarlar, ''Biz inanmaya devam ediyoruz, siz de inanın'' yazılı pankartı idman sahasının kenarına astılar. Trabzonspor, yarın yapacağı antrenmanla Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Kaynak~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~
Yorum
Yorum