Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Veysel tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    135 milyon tl ödeyeceğim yere neden birilerine yağ olsun diye Şenol Güneş'in adını koyduk ?

O kadar para veriyorsak kulüp anket yapardı 4 tane efsane ismi seçin derdi biz de oylardık !

Şahsen ben ne kadar da sevsem faal olarak Bjk'nin hocası olan birinin adını 135 milyon para vereceğim yere adını koymazdım !!!!
    Evet bu kadar kira ödeyeceğimiz bir yer üzerinde daha çok söz sahibi olmalıydık diye düşünüyorum. Üstelik yanına hastane yapacaklar!
    2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• avni aker hala bizde kiralık galiba.. peki biz uzun yıllar mülkiyeti bizde olan stadı neyin karşılığında devrediyoruz??
      Attan inip eşeğe bindik!

okay gudubetinin
      bizde oynadığı sürede bir tane bile kupa kazanamamışız!!! toplam 6 senede sıfır kupa!

Yorum

• zarar olsa nasil okadar para pesin ödendi
        3 seneligine satilan 96 civari loca parasi fazlasiyla karsiliyor

6-7 parsel var orada insatlik daha

avm ve oyuncu konutlari gibi projeler hazirlaniyor...

İlk olarak Hasan ZAİMOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        abi ben de zarar edileceğini düşünmüyorum esasında sabit fiyattan anlaşılmış 15 senelik ücreti indirim mindirim denilerek anlaşılmış. zaten ayda 2 maçta bu parayı çıkarıyorsun ( 20k taraftar ortalamasına ) ama benim esas merak ettiğim neden kiralandı? belki açıklaması basittir ama düşündürüyor. amiyane tabirle eşşek kadar dolgu alanı yapıldı bu takıma hibe edilecek alan yok mu ? stada ek gelir getirmesi açısından oranın 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi olması gerekiyor. hatta içimden geçen keşke london eye tarzı bir şey yapılsa şehrin ikonu olabilecek bir eser olur. tabi bunlar hep benim zihnimin ürünleri. kısacası şu takım kar etsin de nasıl ederse etsin.
        artik hibe olmayacakmis
        hicbir takima

may in istimlak konusunda bile sorun var artik
        ama gs ye 300 milyon vergi borcu siliyorlar iste...
        En son selcuk tarafından düzenlendi; 28.03.2017, 00:30.
        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• yıllık 11 mio tl. aylık yaklaşık 915 bin tl. aylık stad hasılatı bunu karşılar herhalde. ama neden kiraladık işin prosedür süreci nedir ne değildir bilmiyorum (z). zarar ediysek kapatalum camiyi(!) ....
          Zuğaşi Berepe
          Çoban Express

Yorum

• Gerçekten büyük para. Acaba bilmediğimiz bir detayı var mıdır . Yoksa eğer 30 yılda bu stada vereceğimiz parayla yeni stad yapardık.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              (...) zarar olsa nasil okadar para pesin ödendi
              3 seneligine satilan 96 civari loca parasi fazlasiyla karsiliyor

6-7 parsel var orada insatlik daha

avm ve oyuncu konutlari gibi projeler hazirlaniyor...
              abi ben de zarar edileceğini düşünmüyorum esasında sabit fiyattan anlaşılmış 15 senelik ücreti indirim mindirim denilerek anlaşılmış. zaten ayda 2 maçta bu parayı çıkarıyorsun ( 20k taraftar ortalamasına ) ama benim esas merak ettiğim neden kiralandı? belki açıklaması basittir ama düşündürüyor. amiyane tabirle eşşek kadar dolgu alanı yapıldı bu takıma hibe edilecek alan yok mu ? stada ek gelir getirmesi açısından oranın 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi olması gerekiyor. hatta içimden geçen keşke london eye tarzı bir şey yapılsa şehrin ikonu olabilecek bir eser olur. tabi bunlar hep benim zihnimin ürünleri. kısacası şu takım kar etsin de nasıl ederse etsin.
              Zuğaşi Berepe
              Çoban Express

Yorum

• Trabzonspor sportif aş Trabzonspor futbol aşdenmi kiralıyor. Borsadaki gibi .Yoksa biz boşuna birde paramı vereceğiz

Yorum

• Kira bedeli çok yüksek.nerdeyse stat parasına tekabül etmiş. Keşke imkan olsaydı da statı kendimiz yapabilseydik neyse. Demekki stat sponsorundan gelecek meblağ yalnız kira bedelini ancak karşılayacak.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                  En son omegaserdar tarafından düzenlendi; 28.03.2017, 00:12.
                  Rüyalari gerçeklestirmenin en iyi yolu uyanmaktir.....

Yorum

• Stad değil tesis komple kiralandı. Staddaki cafe, restoran ve dükkanlara kiracı bulunursa çok sıkıntı olmaz. Takım iyi olsun yeterki, artık ortalama maç başı 1 milyon tl sadece bilet-kombine geliri olacaktır.

Yorum

• Kompleks ve ticari alanlar için çok yüksek fiyat değil ama Trabzonspor kullanmıyorum dese çöp olacak bir yer için de abartı bir fiyat olmuş.
                      Mehmet Ali Yılmaz tesislerini acilen boşaltıp,borçları kapatmak lazım.
                      • Memento mori

Yorum

• Arkadaşlar iyi geceler aklım yettiğince bi bakkal heaabı yapacağım.gelişen süreçte konuyu detaylandırırız

En son oynanan gs maçında (33 bin kişi olduğu söylendi yuvarlama) tribün gelirinden elde edilen para 1.5 mio. Tl Açıklandı basında.ben bakkal hesabı dedim her maç stadı fulleyemiyoruz dolayısıyla ortalama 20.000 kişi doluluk ile maç hasılatını 1 mio tl olarak alacağım maç başına.bunun içinde loca gelirleri yok

1 yılda oynananan

Lig maçı:18
                        Mevcut statü ile TR kupası:3 (minimum gruplardan çıkamazsak)
                        Uefa.ya kalınsa :4 maç (1 ön eleme + 3 grup maçı)
                        Milli maç :1

26 maç oynansa ortalama maç başı 1 mio. Tl gelir ile yıllık sadece koltuk satışından kulüp geliri 26 mio tl eder. 11 mio tl gideri var. 15 mio tl kulübe kemiksiz para kalır.

Bu noktada şu ayrımı yapalım burada loca geliri/stad içi ürün satışları (çekirdek su çay köfte v.b yok) dahil edilmedi

Yine biz tesisin tamamını kiraladık.yani o alanın tamamı devletten kiralandı.

Kulüp şu an geçiş yapmadı lakin bizim antrenman sahamız bildiğim kadarıyla havalimanına yakın ve kap raporlarında trabzon uçak pistinin mevcudunun talebi karşılamamasından mütevellit pistin uzatılması gerekliliği nedeniyle o antrenman sahası DHMİ ye satılacak.bu satıştan 130 mio. Tl ye yakın gelir bekleniyor. Yani biz mevcut antrenman sahasını dhmi.ye satıp tesise taşındığımızda 130 mio. Tl de oradan gelir elde edilecek.

Öte yandan alan malum oldukça büyük.buraya hangi projeler yapılacak bilmiyorum ancak mevcut kesinleşen hastane projesi var.hastaneler genelde PPP (kamu özel iş birliği ) ile yapılıyor.burada hastane yapılack yer ilgilisinden kiralanıyor.firma hastaneyi yapıp yaklaşık 25-30 yıllığına işletmeyi gerçekleştirip sonra devlete bırakıyor.bu bağlamda;

alanın üst hakkını kiralamış olduğumuzdan (15 yıl dahi olsa) üstüne yapılacak yapılar için kira alma hakkı bizdedir (medeni kanunda üst hakkı detaylı yazıyor ordan teyit edebilirsiniz mevcutta 30 yıl olmayınca tapu kütüğüne üst hakkı ayrı sayfa olarak tescil olunamadığından ipotek verme hakkımız yok sadece )yani oraya yapılacak hastane için biz kira geliri elde ediyoruz.ha ne kadara kiralanır bilmiyorum ancak şirket yaptığından ticari teamüllere aykırı olacak şekilde ucuza kiralanmaz

Olaya ticari tarafından bakmaya çalıştım.dediğim gibi benim ki bakkal hesabı üstün körü bir hesap ancak ortalamalarla böyle olur.

Nihai olarak;

Kiralamada bedeli çok pahalı değil
                        Stadın yıllık gideri yukarıda yazdığı şekilde sadece 11 mio tl değil buna ek olarak bakım masrafları vs olmalı

Ancak gelirde yukarda yazılan safi koltuk gelirinden ibaret değil. Hem loca geliri,dükkan satışları,kira bedelleri,sponsorluk gelirleri v.b. var. Kulüp üst hakkını eline yeni aldığından yavaş yavaş ihaleye çıkarak ya da çıkmadan esnafa kiralama yapar.trabzonda iyi iş yapabileceğiniz alanlardan biri olduğunu düşünüyorum.şahsen esnaf olsam stada yakın yerde hizmet sektörüne yönelik bir dükkan açmak isterdim.

Bu stadın kulübe en büyük katkısı nakit akışı olacaktır.
                        Ticaret yapan arkadaşlar bilir nakit akışı firmayı batırır.burdan gelen maç bedelleri ile kulübün işletme giderlerini karşılama seviyesine geldiğimizde kulüp için devrim niteliğinde gelişme olur

Sonuç olarak başlangıçta yüksek görünen bu bedele kafanızı takmayın.bize nakit akışı ve kar sağlayacak bir gider bu.sonuçta mal almadan ve aldığınız malı satmadan kazanamazsınız.şimdi malı aldık kaldı satması [emoji4] [emoji4]

Uzun oldu biraz kusura bakmayın
                        Selametle kalın
                        En son M.S.SOFU tarafından düzenlendi; 28.03.2017, 01:26.
                        şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

• Saçmalık...Stad zaten Trabzonspora yapılıyor...Trabzonspor kiralamıyorum kardeşim dese, tesis boşa çıkacak zaten...Burda şartların Trabzonspor'un menfaatine göre ayarlanması lazım...Zaten Trabzonspor adını kullanarak denizi doldurdular, doldurulan alanında yarısını cep yaptılar...Üstüne birde böyle bir rakam.Resmen herşeyimiz ticaret olmuş...

Yorum

• bu işi bize en iyi [MENTION=36328]Yiğit Gayretli[/MENTION] açıklar herhalde
                            sakin olun...

Yorum

• Yapılan anlaşmanın detaylarını bilmiyoruz. Kira sözleşmesini görmeden konuşmak da biraz havaya sıkmak olur; ama anladığım kadarıyla dolgu alanının bir kısmının üst kullanım hakkıyla ilgili bir sözleşme bu. Olmasını beklediğimiz de buydu. Olmasını istediğimiz ise tüm dolgu alanının üst kullanım hakkının süresiz olarak Trabzonspor'a devredilmesiydi ama siyasi rant buna müsaade etmedi. Şehir de tepki koymadı ne yazık ki...

Dolgu alanının üst kullanım hakkı için konuşulan rakamlar normal olabilir. O tesislerin tümünün (stat dahil) GSGM için bir işletme maliyeti var. GSGM de o maliyetten bir anca önce kurtulmak isteyecektir. Devletin kâr etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Olmamalı...
                              Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                              Ayağa KALK!

Yorum

• Yine bizim milletimize (özellikle karadeniz insanına) ait hatalarımızdan birini yapıyoruz. Konuyu anlamadan, araştırmadan, konu hakkında bilgi sahibi olmadan hesap kitap eleştiri işlerine girişiyoruz.

Arkadaşlar Trabzonspor iki şirketten oluşuyor. Biri TS Sportif A.Ş.'dir. Borsada işlem gören de bu şirkettir. Bir de TS Futbol A.Ş. vardır ki o da TS Sportif A.Ş'nin %51 ile hakim ortağıdır. Bu iki şirket arasında bu tarz bir çok işlem vardır.

Açıklamayı düzgün okuyan herkesin anlayacağı gibi TS Sportif, TS Futbol A.Ş.'den stadı kiralıyor diyor. Zaten belirtmişler ilişkili taraf işlemi diye. Yani sağ cebinden alıp sol cebine koymak gibi düşünün. Yani bu işlem bizim 3. tarafa ödediğimiz bir kira falan değil. O konu hakkında bir açıklama yok. Bu işlem neden yapılıyor sorusuna ise cevap vermek zor bu kadar bilgi ile. İllaki muhasebe ile ilgili bir durumdur. Şirketler bu tarz ilişkili taraf işlemlerini yaparlar sıkça.

Kısaca şuanda bizim 3. tarafa ödediğimiz bir kira ile ilgili bir açıklama değil. Kendi şirketlerimiz arasındaki bir işlemdir bu.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X