Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ynt: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Böyle saçma bi örnek duymadım. E tamam işte, adamın bareti takma amacı da o zaten, kafasına tahta düşerse bişey olmasın diye. Elinden tahtayı düşürmek, olabilecek bir durum, bir hatadır. Buna karşı önlemini almamak, baretini vs takmamak ise ihmaldir. Sen önlemini kazalara karşı alırsın, bu da kazanın sana zarar vermesini engeller.

Bu nedir arkadaş, insanlar daha "iş güvenliği" ne demek bilmiyor, "önlem almak" ne demek bilmiyor, bir de gelmiş inşaattaki güvenliği övüyor.

Bizdeki temel sorun bu zaten.

Adamın verdiği örnek bile başlı başına bir fiyasko. Çünkü etrafında, sağda, solda hep öyle görmüş. Dış cepheye gelişigüzel iskele kurulur, ahşap kalas serilir çalışılır sanıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bir kere dış cephede öyle kalaslarla filan çalışırsan sağdan soldan geçeni de öldürürsün, sen de aşağıya düşersin. Cephede kesinlikle güvenlikli iskele kullanacaksın. Korkuluğu olacak, merdiveni olacak, binaya birçok noktadan bağlı olacak, sokakta yürüyenler için tehlikeli olmasın diye güvenlik bariyerin, brandan olacak, çalışanın kemeri bareti olacak vs.

Bir şantiyede 'iş kazası' yaşanırsa bunun sorumlusu kesinlikle işverendir. Ben adama baret verdim, kemer verdim ama takmadı diyemezsin. Takmıyorsa çalıştırmayacaksın. Gece çalışıyorsa yeleği, ışıklı bareti, mahal aydınlatması, uyarı levhaları, yapılan işin takibinden sorumlu teknik personeli vs hepsini sağlamak zorundasın.

Bu konu hakkında konuşacak, yazacak çok şey var da, ülke olarak tamamen bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için ne desek boş. Devletin kendi eliyle yaptığı kuyulara düşüp ölen yüzlerce insan var. Neyi konuşacaksın?

İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    yahu bu kurban kesme yok koyun kesme ne diyecegimi bilemiyorum.. Yahu Allah tedbir almis hangi kuluna bu zamana kadar zulum yasatmis ? sen tedbir alma ama 20 tane koyun kes ne ise yarar ?

Turkiye de insanlar en guzel arabalara binmek icin can atar, icinde hersey olsun der, canini disine takar gider alman arabasi alir, ama daha arabaya benzin almadan kemer tokasi koyar.. dunya uzerinde uretilen hic bir araba kemer takmazsaniz sizi korumaz. fizik kurallari sizin cici bici arabalarinizdada gecerlidir. Tedbir mi tedbir budur.. Kemer beni s.kyor.. ah tatli canini yesinler senin..

Isci ye tedbir aldirmak zorundasin. yanar doner isci kiyafetini is sahasinda giydirmek zorundasin. giymiyorsa sorumluluk iki tarafta degil tek tarafta o da is verende. takmazsan seni kovarim de bakalim ne oluyor.

yazik gitti bir can daha..
    Yazmaya üşenmiştim. Teşekkürler. Elinize sağlık. Ama anlamak istemeyen anlamayacaktır yine.
    Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.

Yorum

• AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

Burada 2-3 bin işçilik bir tesiste çalıştım. 6 kişilik bir güvenlik heyeti vardı. İlk gün 15-20 dakikalık güvenlik toplantısı yapmadan inşaat alanına girmene imkan yok. Adamlar üşenmeden her bir işçiye kuralları anlatıyorlar yani. Aynı heyet günün değişik saatlerinde inşaatı turluyordu. Başlarda her gün iki üç kişiyi evlerine yolluyordular. Kimi iş ayakkabı yanlış model diye gönderildi, kimi yeleğini veya kaskını çıkardı diye gönderildi. Bir kaç hafta böyle devam etti. Bir süre sonra gönderilene rastlamadım. Hiç Almancası olmayan Bulgar, Polonyalı, Sırp işçiler bile öğrendiler yani kuralları. Adamlar sistem oturana kadar hiç vazgeçmiyorlar.

Ben kendim bi odada yalnız çalıştığım için yeleğini çıkardım diye bir ton fırça yedim mesela, sonrada yapmadım böyle bişey. O inşaat iki buçuk senedir devam ediyor, şu ana kadar bir ölüm haberi dahi duymadım.

Gesendet.
      En son ibrahim tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 13:35.
      Milli Takımım TRABZONSPOR
      Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
      Helalin adı kaldı, onu gören yok.
      Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• Hiç anlatmak için yorumlayın beyler. Bu işin kaderinde var.

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Burada 2-3 bin işçilik bir tesiste çalıştım. 6 kişilik bir güvenlik heyeti vardı. İlk gün 15-20 dakikalık güvenlik toplantısı yapmadan inşaat alanına girmene imkan yok. Adamlar üşenmeden her bir işçiye kuralları anlatıyorlar yani. Aynı heyet günün değişik saatlerinde inşaatı turluyordu. Başlarda her gün iki üç kişiyi evlerine yolluyordular. Kimi iş ayakkabı yanlış model diye gönderildi, kimi yeleğini veya kaskını çıkardı diye gönderildi. Bir kaç hafta böyle devam etti. Bir süre sonra gönderilene rastlamadım. Hiç Almancası olmayan Bulgar, Polonyalı, Sırp işçiler bile öğrendiler yani kuralları. Adamlar sistem oturana kadar hiç vazgeçmiyorlar.

Ben kendim bi odada yalnız çalıştığım için yeleğini çıkardım diye bir ton fırça yedim mesela, sonrada yapmadım böyle bişey. O inşaat iki buçuk senedir devam ediyor, şu ana kadar bir ölüm haberi dahi duymadım.

Gesendet.
          aynı örneği bende daha önce vermiştim. almanyada uygularsın çünkü adamlar hem kuralcı hem zengin hem de canının kıymetini biliyor. bizde aynı dediğini yapsan eve gönderdiğin 5 kişinin 3ü geri gelmez sizle mi uğraşacam diye.. o kadar da gururlu bir milletiz..

ama öyle almanya modeli filan şimdi uygulamaya kalksan ne firma bulabilirsin ne mühendis ne de çalıştırabilecek işçi.. almanya da acaba yılda kaç tane inşaat sahası oluyor.. türkiyede adım başı inşaat var kalifiyeli işçi arayan yok ki arasan da bu kadar inşaata yettiremezsin zaten. demem o ki almanya gibi olabilmek için tabiri caizse ülkemizin tuzunun kuru olması lazım.. şuan da böyle bir sistemin getirilebileceğini düşünmüyorum..

Yorum

• Allah rahmet eylesin Yusuf kardeşimize...

Bugün...

Yorum

• İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              aynı örneği bende daha önce vermiştim. almanyada uygularsın çünkü adamlar hem kuralcı hem zengin hem de canının kıymetini biliyor. bizde aynı dediğini yapsan eve gönderdiğin 5 kişinin 3ü geri gelmez sizle mi uğraşacam diye.. o kadar da gururlu bir milletiz..

ama öyle almanya modeli filan şimdi uygulamaya kalksan ne firma bulabilirsin ne mühendis ne de çalıştırabilecek işçi.. almanya da acaba yılda kaç tane inşaat sahası oluyor.. türkiyede adım başı inşaat var kalifiyeli işçi arayan yok ki arasan da bu kadar inşaata yettiremezsin zaten. demem o ki almanya gibi olabilmek için tabiri caizse ülkemizin tuzunun kuru olması lazım.. şuan da böyle bir sistemin getirilebileceğini düşünmüyorum..
              Türkiye'de is yapan Avrupalı ve Amerikalı firmalarda hiç ölüm olmuyor bunu nasıl aciklayacaksin?

Çünkü adamlar sistemlerini kuruyor. Önlemini almadan mi gittin? Maasindan kesilir. Net.

Hem Türk firmalarında hem de Avrupalı ve Amerikan firmalarında bir sürü güvenlik Uzmanı arkadaşım çalışıyor. Türk firmalarının sahiplerinin kinuya bakışlarını, is güvenliği butcesinden nasıl da gidim gidim kestiklerini ya da projedrki bütçenin onda birini harcadiklarini ve diğer firmaların sahiplerinin de olaya nasıl baktiklatini iyi biliyorum. çok da uzatmayacagim konuyu. Sizin kafa sabit çünkü.
              En son art(w)in tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 13:52.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Allah rahmet eylesin Yusuf kardeşimize...

Bugün...

Eline sağlık Bekir . Resimlerden göründüğü prekastların hayli yavaş ilerlediği. Diğer stadyumlarda koca oğlan dedikleri bir vinç türü müdahil oluyor üst kat prekastlar için acaba onumu bekliyorlar.

Yorum

• İlk olarak ağasarlı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  hiçbir haber kaynağında rastlayamadım? kaynak ne?
                  Haber61.net – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar İlçesi Akyazı Mevkiinde bulunan Akyazı Spor Kompleksi dolgu alanında inanılmaz bir kaza meydana geldi. Gece Saat 01:30 sularında şantiye çalışanının 156 telefonlarını arayarak “Dolgu alanında gövdesi ikiy

Yorum

• İlk olarak Gümüshane tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    kardesim böyle bi olay nasil oluyor ki dozer dedigin 100km hizla gidemezki yavas bi arac o adam o aracin altinda nasil kaliyor? kulaklarimi sagirmis? Burda tedbiri kim alacak? Dozeri süren ve malesef dozerin altinda kalan dikkatli olacak. madem ortalik karanlik o adam o dozeri neden sürüyor önünü göremiyorsa? is kazasi oldu devlet suclu o oldu devlet suclu..bebegim altina etti devlet suclu..kolayina kacmayin herzaman hepimiz insaniz sonucta.
                    yaşanan işçi katliamıdır. trbazon stadı da olsa gökdelen inşaatı da olsa iş veren gerekli tedbirleri alacak,denetleyecek,eğitimi verecek,tekrar tekrar verecek... iş güvenliği yasasını devlet çıkartıyor yasa yapma denetleme yargılama devletin sorumluluğunda. sorumlular cezalarını çekmediği sürece çadırda yanan,gökdelen asansörde boşluğa düşen,madende göçük altında daha çok işçi kalır.
                    bir ülkenin işçi ölümlerinde avrupada 1. dünyada 3. olması vahşi kapitalizmin devlet politikası sonucudur. buna göre en ucuz kaynak işçi hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak art(w)in tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Türkiye'de is yapan Avrupalı ve Amerikalı firmalarda hiç ölüm olmuyor bunu nasıl aciklayacaksin?

Çünkü adamlar sistemlerini kuruyor. Önlemini almadan mi gittin? Maasindan kesilir. Net.

Hem Türk firmalarında hem de Avrupalı ve Amerikan firmalarında bir sürü güvenlik Uzmanı arkadaşım çalışıyor. Çok da uzatmayacagim konuyu. Sizin kafa sabit çünkü.
                      Burada hem ilgili bakanlığın hem de firmaların suçu ayan beyan ortada. Sanırım geçen sene her iş yerinde çalışan kişi sayısına göre iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu getirildi. İşletmeler ben işçime zor ödeme yapıyorum bir de bunları mı besleyeceğim dercesine bir tepki gösterdi. Tabi burada her şeyi devlete yıkıyorsunuz anlayışı da çok yanlış bir tavır. Devlet her ne kadar kanun çıkarsa da denetimler son derece yetersiz. Soma'yı yaşayalı daha yıl olmadı. Yanlış olanı söylemeyi bilmek lazım körü körüne bağlılık, gurur,ben yaparım, ben bilirim, Ben Türk'üm bana bir şey olmaz zihniyetiyle bir yere varılmaz.

Her iki sene de bir çıkan vergi aflarının bile Türkiye'deki düzenin ve yaptırımların ne kadar göstermelik olduğunu kanıtlamaya yeter bence.
                      "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• Vefat eden abimizin başı sağolsun.

Diyecek söz kalmıyor.Ne olur önlem alınsa,ne olur kurallara uyulsa?

Alanda yeteri kadar ışıklandırma yok mu acaba? Bu tür iş aletlerinde ses sistemi olmaz mı? Paletin farları çalışmıyor mu? Fotoğraflarda görüldüğü kadarıyla abimiz fosforlu yeleğini de giymemiş,neden giymemiş? Yeleği giymediğini gören neden uyarmamış? Bu ihmalde kimin parmağı varsa cezasını bulmalı..Yoksa 'iş güvenliği uzmanının vardiyası bitmişti' mi denilecek?

Bu stadın inşaatında can vermeyelim artık.

Bekir Abi,eline sağlık fotoğraflar için bu arada..
                        En son A.Ali Karanis tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 14:02.

Yorum

• Ahmet'i anlıyorum, bu söylenenlerin hepsi yapılıyor inşaatta aslında ama çalışanlarda bir güvenlik kültürü olmadığı için söylenenlere kulak asmıyorlar. "Adama eğitim veriyorsun, üstüne yerinde denetim yapıp baretini tak diyorsun, arkanı dönüyorsun çıkartmış" vb. sözleri çok duydum iş sağlığı ve güvenliği elemanlarından.

Ancak birçok arkadaşın da değindiği gibi artık bu konuda acımasız olmamız gerek. "Yazık, çoluğuna çocuğuna ekmek götürüyor, idare edelim" demememiz lazım. Yoksa bu şekilde cesedi gidiyor sonunda evlerine.

İş sağlığı ve güvenliği elemanlarının (bizim stad inşaatından bahsediyorum) bu konuda çok çabaladıklarını birebir gördüm. Yapılması gerekenler yapılıyor ama bizde eksik olan kurallara uymayan çalışanların bir şekilde cezalandırılması. Maaşından kesme olur, tekrarında uzaklaştırma olur, işten atma olur vb.

Bunu bi şekilde başarmamız lazım. İlk zamanlar işçi bulmakta zorlanabiliriz, işler yavaşlayabilir ama kısa sürede bu duruma alışılacağını düşünüyorum ben.

Bi süre bu geçiş dönemine katlanmamız lazım. Hem bizim, hem çalışanların hem de özellikle işverenlerin...

İş kazası, kabul edilemez!

Yorum

• Dünyada hiçbir beton yığını bir cana değmez. Yazık vallahi. İş kazası denip geçiyor. İnsan canı ne kadar değersiz ülkemizde.

Yorum

• Vefat eden abimizin başı sağolsun.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ahmet'i anlıyorum, bu söylenenlerin hepsi yapılıyor inşaatta aslında ama çalışanlarda bir güvenlik kültürü olmadığı için söylenenlere kulak asmıyorlar. "Adama eğitim veriyorsun, üstüne yerinde denetim yapıp baretini tak diyorsun, arkanı dönüyorsun çıkartmış" vb. sözleri çok duydum iş sağlığı ve güvenliği elemanlarından.

Ancak birçok arkadaşın da değindiği gibi artık bu konuda acımasız olmamız gerek. "Yazık, çoluğuna çocuğuna ekmek götürüyor, idare edelim" demememiz lazım. Yoksa bu şekilde cesedi gidiyor sonunda evlerine.

İş sağlığı ve güvenliği elemanlarının (bizim stad inşaatından bahsediyorum) bu konuda çok çabaladıklarını birebir gördüm. Yapılması gerekenler yapılıyor ama bizde eksik olan kurallara uymayan çalışanların bir şekilde cezalandırılması. Maaşından kesme olur, tekrarında uzaklaştırma olur, işten atma olur vb.

Bunu bi şekilde başarmamız lazım. İlk zamanlar işçi bulmakta zorlanabiliriz, işler yavaşlayabilir ama kısa sürede bu duruma alışılacağını düşünüyorum ben.

Bi süre bu geçiş dönemine katlanmamız lazım. Hem bizim, hem çalışanların hem de özellikle işverenlerin...

İş kazası, kabul edilemez!
                                keşke bu dediklerin en kısa sürede en iyi şekilde uygulansa.. ama ben uzun bir zaman alacağını düşünüyorum. çünkü binaları yapanlar sadece büyük firmalar değil. etrafta mantar gibi 3 5 katlı binacıklar yükseliyor. hepsine son teknolojiyi sağlatmak güvenliklerini en üst düzeyde uygulatmak çok zaman alacak. ama bir yerden başlanmalı..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X