Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Allah rahmet eylesin
    Biz dar sokaklarında
    Dinmeyen yağmurunda

Yorum

• Allah rahmet eylesin. Daha fazla kaza, bela olmaz inşallah..

Bilmiyorum ne dersiniz ama bu işin temeli atılmadan önce kurban kesilseydi keşke. Ya da kesildi mi bilmiyorum ama kurban kesmek iyidir, bilirsiniz. Yönetim yapmıyorsa gidelim biz yapalım.
      Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• İlk olarak Hazar_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bir dozer oradaki çalışanı eziyorsa demekki görmüyor onu. Sebebi de karanlık olmasıdır. Demekki iyi aydınlatılmıyor. Al sana önlem.

Ha şimdi aydınlatma güçlendirilir. Niye çünkü adam yarıya bölündü. Böyle bir şey olması lazımmış demek ki
        kardesim böyle bi olay nasil oluyor ki dozer dedigin 100km hizla gidemezki yavas bi arac o adam o aracin altinda nasil kaliyor? kulaklarimi sagirmis? Burda tedbiri kim alacak? Dozeri süren ve malesef dozerin altinda kalan dikkatli olacak. madem ortalik karanlik o adam o dozeri neden sürüyor önünü göremiyorsa? is kazasi oldu devlet suclu o oldu devlet suclu..bebegim altina etti devlet suclu..kolayina kacmayin herzaman hepimiz insaniz sonucta.
        En son Gümüshane tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 11:45.
        Onur Recep Kivrak

Yorum

• Ya ileriki yıllarda burada maçlar seyredeceğiz galip geldiğimizde sevineceğiz ama benim içimde hep bir burukluk olacak. Burada ben iyi şartlarda maç izleyip sevineyim diye birileri canından oldu. Hem de çok ucuz bir şekilde.

Yorum

• İlk olarak Gümüshane tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            kardesim böyle bi olay nasil oluyor ki dozer dedigin 100km hizla gidemezki yavas bi arac o adam o aracin altinda nasil kaliyor? kulaklarimi sagirmis? Burda tedbiri kim alacak? Dozeri süren ve malesef dozerin altinda kalan dikkatli olacak. madem ortalik karanlik o adam o dozeri neden sürüyor önünü göremiyorsa? is kazasi oldu devlet suclu o oldu devlet suclu..bebegim altina etti devlet suclu..kolayina kacmayin herzaman hepimiz insaniz sonucta.
            İnşaat ortamında bu tür soruları soramazsınız.

Örneğin sahadaki dozeri operatörü değil de küçük bir çocuk bile çalıştırabilir. Bunun olmamasının önlemini alacaksınız. O operatör dozeri o karanlıkta niye sürüyor. E sürdürtmeyeceksin o zaman.

İnşaatlarda ölümler zaten genel olarak işçilere dikkatli olun denilip hiçbir önlem alınmadığı için gerçekleşiyor.

Benim dayım tek tahtadan yapılmış bir köprüde yürürken düşüp ölmüş. O köprüden niye yürüdün diye değil, o köprünün orda kurulmasına neden izin verdiniz diye sorarsın. Bu böyledir. Bir işçi çalıştırıyorsan onun bütün güvenlik önlemlerini alacaksın.

Yoksa olaya sizin baktığınız çerçeveden bakarsak daha çok ölüm haberi gelir inşaatlardan. Bunlar tesadüf değil

Yorum

• bu kaza değil,görünmez kaza ...

bence hiç bir çalışanın yada kurumun suçu yok...

vakti geldiyse bahane çok olur....

ALLAH RAHMET EYLESİN...

tribünde ufak bir yere bu ölen kişilerin ismi verilebilir...
              Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
              Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• Çok enteresan harbiden.. Adam nerdeyse bu işin fıtratında var diyecek..
                Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  peki 500 işçi düzgün yapıyorsa da bir kişi yapamıyorsa sorun yine o bir kişiye öğretemeyen şirket mi oluyor? ben yapılan statlar içinde baret ve yelek kullanımı bu kadar iyi olan bir tek bizim stadı gördüm.. gayet geniş alan ve bir iş sahası için gayet iyi bir yer.. bir işçi bana bir şey olmaz dedikten sonra dikkat etmedikten sonra her şey olur.. suçlu da kusura bakma iş veren olmaz.. çünkü çalışma sahasını görüyoruz.. bin kişinin çalıştığı yerde bir kişiye bir şey oluyorsa onda iş vereni suçlamak abes kaçıyor bana göre.. suçlu araştırılsın ancak araştırılmadan işverenler bir tek bizde suçlanıyor..

şöyle örnek vereyim binamızda iskele kurarken tahta yerleştiren bi işçi elinden kaçırdı tahtayı altta ki adamın kafasına vurdu ama baret var diye bir şey olmadı şimdi bu adama bir şey olsa suçlu biz mi olacaktık senin nezdinde?
                  Zaten konu bu, bizim dediğimiz de bu. "Araştırılsın" değil mi? Türkiyede böyle herhangi bir olay araştırılıyor mu? Soma'da 300 kişi öldü, kısa bir süre sonra maden tekrar hizmete girdi. Sonra o holdingin yöneticilerinin kimlerle kimlerle bağlantıları çıktı. Normal miktarın 4 katı kadar kömür üreten bu şirketi ve madeni daha bir kaç ay önce ziyaret edip ödül veren bakanımız hiçbir sorumluluk duymadı. Ülkede kömür madenleriyle ilgili; şirketi sınırsız üretime teşvik eden yasayı kimse umursamadı. Yukarda bir rakam verdim, 1269 kişi ölmüş 8 ayda diye. Bu ölümlerin kaç tanesi soruşturuldu? Sağda solda gördüğümüz inşaatların kaç tanesi güvenli? Hangi şehrin altyapısı sağlam? Ondan sonra sel olunca da "doğal afet" diyorlar. Her yağmurda şehrin başka bir yeri çöküyor. Bu sel olaylarında hayatını yitirenlerin kaç tanesi için belediye başkanları sorumlu tutuldu? Daha birkaç yıl önce erzurum olimpiyatları için yapılan, o çok övündükleri 10 milyon dolarlık yapı durduk yerde çöktü, kim sorumlu tutuldu? Marmara depreminde yıkılan binalar için hangi yetkili sorumlu tutuldu? Televizyonda rahat rahat "demirleri hurdadan, kumu denizden çektik, deprem olsa istanbulun yarısı yıkılır" diyen Ali Ağaoğlu'ya hangi yaptırım uygulandı? Sonradan Ali Ağaoğlu'nun hangi bağlantıları ortaya çıktı? Bu ülkede ilkokullara dağıtılan sütte sıkıntı çıktı, yapılan yaptırım ne oldu biliyor musunuz? O raporu çıkartan laboratuvarı kapatmak!

Bu ülkede can güvenliği, işverenlerin umrunda değildir. Buna sebep olan şey de, yöneticilerin umrunda olmamasıdır. Hiçbir suç veya ihmal cezalandırılmaz. Hani bazen, çok büyük çaplı olaylarda, unutturmak çok mümkün olmadığında, bi tane günah keçisi çıkarırlar (Marmara depremindeki Veli Göçer gibi), onu ortaya atıp kendileri tüm sorumluluktan kurtulurlar. Sanki Veli Göçer inşaatları yaparken bakanlığa sormuyormuş gibi. En fazla yapılan bu olur. Dolayısıyla o sizin dediğiniz "araştırma" hiçbir zaman yapılmaz, yapılırsa da ya rüşvet döner, ya rant döner, herkes yolunu bulur bir şekilde. Ortam böyle olduğu için, benim inşaatlarda yaşanan kazalara "yaa işçinin ahmaklığıdır" diyip geçmem en hafif tabiriyle saflık olur. Bi tane stat inşaatında bu güne kadar farklı zamanlarda 2 işçi ölmüş, bir kişi de ağır yaralıysa ben bunu sorgularım. Ülkedeki sistemi gördüğüm bildiğim için de, %99 işverenin ihmali olduğunun farkındayım. Burada bahsettiğimiz şey "x inşaat güvensizmiş, y işveren kötüymüş" değil. Düzen böyle olduğu için, onlar da otomatik olarak bu bozulmuş şeyin bir parçası olarak devam ediyorlar, ne kadar farklı olmasını bekleyebilirsiniz ki?

İnsanımız türk insanıymış da cahilmiş. Peh! İşçi türk de işveren ugandalı mı?
                  En son atomantcum tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 12:03.
                  yattara tribününde maç izlemiş çocuk

Yorum

• İlk olarak adem28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    gece yarısı 1 işçi daha hayatını kaybetmiş ikiye bölünmüş allah cc rahmet eylesin..
                    hiçbir haber kaynağında rastlayamadım? kaynak ne?

Yorum

• İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      ben yapılan statlar içinde baret ve yelek kullanımı bu kadar iyi olan bir tek bizim stadı gördüm..
                      Resimde adamın gece parlayan yelek giymediği görülüyor.

İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bir işçi bana bir şey olmaz dedikten sonra dikkat etmedikten sonra her şey olur.. suçlu da kusura bakma iş veren olmaz..
                      Kusura bakma da olur. Adam "Ben baret takmam" diyorsa çalıştırmayacaksın o zaman.

İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      şöyle örnek vereyim binamızda iskele kurarken tahta yerleştiren bi işçi elinden kaçırdı tahtayı altta ki adamın kafasına vurdu ama baret var diye bir şey olmadı şimdi bu adama bir şey olsa suçlu biz mi olacaktık senin nezdinde?
                      Böyle saçma bi örnek duymadım. E tamam işte, adamın bareti takma amacı da o zaten, kafasına tahta düşerse bişey olmasın diye. Elinden tahtayı düşürmek, olabilecek bir durum, bir hatadır. Buna karşı önlemini almamak, baretini vs takmamak ise ihmaldir. Sen önlemini kazalara karşı alırsın, bu da kazanın sana zarar vermesini engeller.

Bu nedir arkadaş, insanlar daha "iş güvenliği" ne demek bilmiyor, "önlem almak" ne demek bilmiyor, bir de gelmiş inşaattaki güvenliği övüyor.
                      En son atomantcum tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 12:16.

Yorum

• Değerli arkadaşlar merhaba.

İkili tartışmalarda lütfen üslubumuzu ve seviyemizi koruyalım forumumuzda bayan ve çocuk üyelerimizinde olduğunu unutmayalım.
                        "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

• Böyle saçma bi örnek duymadım. E tamam işte, adamın bareti takma amacı da o zaten, kafasına tahta düşerse bişey olmasın diye. Elinden tahtayı düşürmek, olabilecek bir durum, bir hatadır. Buna karşı önlemini almamak, baretini vs takmamak ise ihmaldir. Sen önlemini kazalara karşı alırsın, bu da kazanın sana zarar vermesini engeller.

Bu nedir arkadaş, insanlar daha "iş güvenliği" ne demek bilmiyor, "önlem almak" ne demek bilmiyor, bir de gelmiş inşaattaki güvenliği övüyor.[/QUOTE]

Bizdeki temel sorun bu zaten.

Adamın verdiği örnek bile başlı başına bir fiyasko. Çünkü etrafında, sağda, solda hep öyle görmüş. Dış cepheye gelişigüzel iskele kurulur, ahşap kalas serilir çalışılır sanıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bir kere dış cephede öyle kalaslarla filan çalışırsan sağdan soldan geçeni de öldürürsün, sen de aşağıya düşersin. Cephede kesinlikle güvenlikli iskele kullanacaksın. Korkuluğu olacak, merdiveni olacak, binaya birçok noktadan bağlı olacak, sokakta yürüyenler için tehlikeli olmasın diye güvenlik bariyerin, brandan olacak, çalışanın kemeri bareti olacak vs.

Bir şantiyede 'iş kazası' yaşanırsa bunun sorumlusu kesinlikle işverendir. Ben adama baret verdim, kemer verdim ama takmadı diyemezsin. Takmıyorsa çalıştırmayacaksın. Gece çalışıyorsa yeleği, ışıklı bareti, mahal aydınlatması, uyarı levhaları, yapılan işin takibinden sorumlu teknik personeli vs hepsini sağlamak zorundasın.

Bu konu hakkında konuşacak, yazacak çok şey var da, ülke olarak tamamen bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için ne desek boş. Devletin kendi eliyle yaptığı kuyulara düşüp ölen yüzlerce insan var. Neyi konuşacaksın?
                          10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

• yahu bu kurban kesme yok koyun kesme ne diyecegimi bilemiyorum.. Yahu Allah tedbir almis hangi kuluna bu zamana kadar zulum yasatmis ? sen tedbir alma ama 20 tane koyun kes ne ise yarar ?

Turkiye de insanlar en guzel arabalara binmek icin can atar, icinde hersey olsun der, canini disine takar gider alman arabasi alir, ama daha arabaya benzin almadan kemer tokasi koyar.. dunya uzerinde uretilen hic bir araba kemer takmazsaniz sizi korumaz. fizik kurallari sizin cici bici arabalarinizdada gecerlidir. Tedbir mi tedbir budur.. Kemer beni s.kyor.. ah tatli canini yesinler senin..

Isci ye tedbir aldirmak zorundasin. yanar doner isci kiyafetini is sahasinda giydirmek zorundasin. giymiyorsa sorumluluk iki tarafta degil tek tarafta o da is verende. takmazsan seni kovarim de bakalim ne oluyor.

yazik gitti bir can daha..

haber61 sitesi icinde diyecek bir laf bulamiyorum.. sanirimki 22 yasinda yeni mezun bitmeler kendini kanitlama pesinde..
                            En son only ts tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 12:50.
                            u will need justice at the end..

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar versin. Memlekette iş güvenliği diye bir şey yok ama maalesef bizim imsanımız(eğitim verilse dahi) hep "bana birşey olmaz" mantığında. Geçen gün büyük bir firmanın yapı deposundaydım. Hepsinin şapkası(kasklı) olmasına rağmen kimse takmıyordu. İşin ilginci oranın müdürü(inşaat mühendisi kendisi) dahi .. Bu iş önce ailede sonra okullarda en sonunda da iş hayatındaki eğitimin düzGün olmasında bitiyor.

Aklıma geldi. Mesela bisiklet alan birisi (yol, tur bisikleti) ilk olarak ivedilikle gözlük ve kask almalı ama o iş hep en sona kalır. Maalesef microdan makroya böyleyiz.
                              En son omondoles tarafından düzenlendi; 27.09.2014, 12:57.

Yorum

• İlk olarak onuR AKYÜZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bizdeki temel sorun bu zaten.

Adamın verdiği örnek bile başlı başına bir fiyasko. Çünkü etrafında, sağda, solda hep öyle görmüş. Dış cepheye gelişigüzel iskele kurulur, ahşap kalas serilir çalışılır sanıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bir kere dış cephede öyle kalaslarla filan çalışırsan sağdan soldan geçeni de öldürürsün, sen de aşağıya düşersin. Cephede kesinlikle güvenlikli iskele kullanacaksın. Korkuluğu olacak, merdiveni olacak, binaya birçok noktadan bağlı olacak, sokakta yürüyenler için tehlikeli olmasın diye güvenlik bariyerin, brandan olacak, çalışanın kemeri bareti olacak vs.

Bir şantiyede 'iş kazası' yaşanırsa bunun sorumlusu kesinlikle işverendir. Ben adama baret verdim, kemer verdim ama takmadı diyemezsin. Takmıyorsa çalıştırmayacaksın. Gece çalışıyorsa yeleği, ışıklı bareti, mahal aydınlatması, uyarı levhaları, yapılan işin takibinden sorumlu teknik personeli vs hepsini sağlamak zorundasın.

Bu konu hakkında konuşacak, yazacak çok şey var da, ülke olarak tamamen bir 3. dünya ülkesi olduğumuz için ne desek boş. Devletin kendi eliyle yaptığı kuyulara düşüp ölen yüzlerce insan var. Neyi konuşacaksın?
                                Evet, maalesef işin gerçeği bu. Bu yüzden tartışmalar hiç bir yere varmayacak, insanlar ölmeye devam edecek. Biz de her gün başka bir işin fıtratını öğreneceğiz.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X