Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak bonanzia tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Biraz daha ayrıntılı anlatayım; Bir mimar bir projeyi çizer. Örneğin X isimli mimar stadyum projesi çizdi ve bunu 2 milyon dolara bir firmaya sattı. (Büyük projeşerde büyük ücretler ödeniyor) Projeyi satan alan firmada kesinlikle bir mimar bulunuyor ve o mimar satın alınan proje üzerinde değişiklikler yapıp uygulatabiliyor. Proje yapım aşamasındayken o mimardan izin almadan kimse bir değişiklik yapamıyor ve bu süreç sonrası için devam ediyor. Ancak mevzu şurda başlıyor; Yetkiyi üstelenen mimar bir şirkete veya kuruma bağlı olarak çalışıyorsa ne kadar diretebilir? Firmanın isteklerini her türlü imzalar.
    Ben stadin orasini burasini yikalim demiyorum yahu. Isin teknik kisimlarindan ayrilan bir soru benimki. Tamamen makyajla alakali... Localarin gizlenmesi icin kat aralarina yapilacak panolar, catinin ledlerle dösenmesi ve buna benzer seyler. Özelllikle ic dizayn ile ilgili. Yani catininin ledle kaplanmasi cati statigini bozmaz kanimca.

Bu arada peyzajla alakali calismalar var mi? Yoksa Türk usulü, yapi insaasi bittikten sonra böyle cölün ortasinda mi duracak stad?
    En son MaEsTrO tarafından düzenlendi; 17.08.2014, 23:50.
    Gecti, istemem gelmeni.

Yorum

• Stad İsmi için sponsor aranıyor sponsorlar arasında Samsung'unda adı geçiyordu. Samsung'la olan anlaşmayı biraz fiyat kırarak aşağıya çekim bu memran işini onlara görünen bölümlerin tamamını dijital ekran yaptırmak bence daha akıllı bir iş. Üstelik büyük ve her yerden görünen bir stad olduğu için yeri geldiğinde tüm ekranları tek bir ekran gibi bile kullanılabilir. Örneğin açılışlarda maç esnasında seyirci sayısı yazmakla vs.. vs.. gibi bu yüzden her şeyi para olarak görmemek lazım. Çünkü böyle bir şiy yaptırmaya kalkarsak kulüp bunu beceremiyebilir. Samsung kendi reklamı için herşeyi yapabilir stada

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        .dwg olarak (herhangi modelleme formatı da olur) akyazıyı çalışan var mı ?
        Aklımda bir kaç fikir var ama ... Bir eskis bulabilirsem üzerinde göstereceğim...
        Stadı saran ve çatıyı taşıyacak konstrüksiyonun membran kaplamasının tribün sırtlarını tamamen kapatmaması ve yarı açık olmasının , şikayet edilen bir durum olması nedeniyle ;
        Çok makul bir maliyet farkı ile bir cam giydirme fikri paylaşacaktım , açıkta bırakılan alanlar için. Böylece eleştirilen o konunun kotarılmasının yanı sıra gün ışığından azami faydalanan , ferah , iyi havalanan yeni kapalı mekanlar (aslında iklimsel etkilerden azami arındırılan açık alanlar demek daha doğru olur) kazanılabileceği yönünde , öteden beri süregelen fikrimi , görsel olarak ifade edecektim. Daha önceden eskis mahiyetinde akyazı stadyumunu vektörel olarak çalışan arkadaşlar olmuştu hatta video upload edenlerde olmuştu... Sanırım ortalıkta yok hiç biri...

Yorum

• Yeni biten Spartak Moskova stadi. Bizim stada benziyor ic dizayni.

"CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -

Yorum

• Spartak Moskova'nın stadının içi kötü oldu ben yakından takip ettim bu inşaatı, iyi başladılar kötü bitirdiler.Koltuk renkleri önce Kırmız-Siyah gibi alakasız iki renk seçildi sonra değiştirilip Kırmızı üzerine Beyaz koltuk serpiştirdiler bence yine de kötü gözüktü merdiven boşluklarını da sarıya boyadılar hepten mahvettiler stadı.

Önce şöyle bir şey yaptılar.

Sonra buna çevirdiler.

En son Hekimoğlu tarafından düzenlendi; 18.08.2014, 12:27.
            Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

Stadı saran ve çatıyı taşıyacak konstrüksiyonun membran kaplamasının tribün sırtlarını tamamen kapatmaması ve yarı açık olmasının , şikayet edilen bir durum olması nedeniyle ;
              Çok makul bir maliyet farkı ile bir cam giydirme fikri paylaşacaktım , açıkta bırakılan alanlar için. Böylece eleştirilen o konunun kotarılmasının yanı sıra gün ışığından azami faydalanan , ferah , iyi havalanan yeni kapalı mekanlar (aslında iklimsel etkilerden azami arındırılan açık alanlar demek daha doğru olur) kazanılabileceği yönünde , öteden beri süregelen fikrimi , görsel olarak ifade edecektim. Daha önceden eskis mahiyetinde akyazı stadyumunu vektörel olarak çalışan arkadaşlar olmuştu hatta video upload edenlerde olmuştu... Sanırım ortalıkta yok hiç biri...

Grafik çizim var;

Diğer DWG, Solo tarzı vektörel çizimler uygulama projesi şeklinde ayrıntıların belli olduğu çizimler olduğu için paylaşılamaz. Ama isteyenler yukarıda çizmiş olduğum grafik çizimlerden modellemeler yapabilirler.
              https://twitter.com/#!/design_bcb

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• Bonanzia,stadın içini de çizebilir misin ?
                Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Vakit buldukça onuda yaparım. Dış kütlenin görünüşleri ve çatının grafik çizimleri önceki sayfalarda mevcut. Stadın içini henüz çizmedim ama dediğim gibi vakit bulduğum zamanlarda çizerek bitirmeye çalışırım.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Grafik çizim var;

Diğer DWG, Solo tarzı vektörel çizimler uygulama projesi şeklinde ayrıntıların belli olduğu çizimler olduğu için paylaşılamaz. Ama isteyenler yukarıda çizmiş olduğum grafik çizimlerden modellemeler yapabilirler.
                    Sevgili bonanzia, bu başlık altında çokça .skp çalışması yapıldı , bu başlığı yıllardan beri takip ediyorum. Maket ve ilüstrasyonlara bakılarak çalışılmış basit çizimler yada modellemeler. Ayrıntılı bir çalışma değil , kesin planları da içermiyor , medyaya servis edilen planlardan oturup eskis çalışan , neye benzeyeceğini gösteren pek çok çalışma vardı.

Burada izah etmek istediğim bir fikrim vardı onu tasarlayarak gösterecektim. Her neyse bir ara vakit bulursam oturup çizeyim ...

Bu arada , işte bir örnek arkadaş youtube atmış... Bahsettiğim doğrusu yalnışı değil , bu tarz bir çalışma olursa elimizde , fikirlerimizi görsel olarak anlatma imkanımız olur.
                    Hatta açtığınız diğer başlıkta da ( koltukların renk tasarımı) işe yarar .

En son Serdar A tarafından düzenlendi; 18.08.2014, 14:07.

Yorum

Vallahi cok da iyi olurdu, kurtulurduk o cag disi görüntüden.

Konya stadi yapilmadan toki kendi eliyle yayinladigi videoda stadin incigine kadar gösterdi, kamera ta otoparkindan girdi asansörle locadan cikti. Bu modellemede demek ki güvenlik zaafiyeti yokmus. Ilginc...

Gecti, istemem gelmeni.

Yorum

• İlk olarak MaEsTrO tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Vallahi cok da iyi olurdu, kurtulurduk o cag disi görüntüden.

Konya stadi yapilmadan toki kendi eliyle yayinladigi videoda stadin incigine kadar gösterdi, kamera ta otoparkindan girdi asansörle locadan cikti. Bu modellemede demek ki güvenlik zaafiyeti yokmus. Ilginc...

https://www.youtube.com/watch?v=QDgGayGyo2A
                        Otoparkı gösteriyor, sonra aniden asansörün kapısını gösteriyor, sonrada direk locanın içine atlıyor. Burada birimlerin tam şekli, bağlantıları gibi şeyler belirsiz. Yani plana ve çizime dair hiç bir şey yok. DWG plan çizimlerini istekmek ile bu tarz 3d videoları istemek ayrı şeyler.

3d video olarak bizde en başta bu vardı; https://www.youtube.com/watch?v=gCHxP6LP1FI ancak projenin çevresi değiştikçe video önemini yitirdi. Henüz yenisi hazırlanmadı ama hazırlayanlar çıkacaktır.

Şantiyede bugün;

Yorum

Otoparkı gösteriyor, sonra aniden asansörün kapısını gösteriyor, sonrada direk locanın içine atlıyor. Burada birimlerin tam şekli, bağlantıları gibi şeyler belirsiz. Yani plana ve çizime dair hiç bir şey yok. DWG plan çizimlerini istekmek ile bu tarz 3d videoları istemek ayrı şeyler.

3d video olarak bizde en başta bu vardı; https://www.youtube.com/watch?v=gCHxP6LP1FI ancak projenin çevresi değiştikçe video önemini yitirdi. Henüz yenisi hazırlanmadı ama hazırlayanlar çıkacaktır.

Şantiyede bugün;

abartıldığı kadar hızlı ilerlemiyor...
                          sakin olun...

Yorum

• Hızlanır, yavaşlar netice olarak bir terslik olmadığı sürece yapılan planlar "2015-2016 sezonunda" ilk maçı çevresiyle beraber tamamen bitmiş olarak bu stadda oynamak.

Yorum

• AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sevgili bonanzia, bu başlık altında çokça .skp çalışması yapıldı , bu başlığı yıllardan beri takip ediyorum. Maket ve ilüstrasyonlara bakılarak çalışılmış basit çizimler yada modellemeler. Ayrıntılı bir çalışma değil , kesin planları da içermiyor , medyaya servis edilen planlardan oturup eskis çalışan , neye benzeyeceğini gösteren pek çok çalışma vardı.

Burada izah etmek istediğim bir fikrim vardı onu tasarlayarak gösterecektim. Her neyse bir ara vakit bulursam oturup çizeyim ...

Bu arada , işte bir örnek arkadaş youtube atmış... Bahsettiğim doğrusu yalnışı değil , bu tarz bir çalışma olursa elimizde , fikirlerimizi görsel olarak anlatma imkanımız olur.
                              Hatta açtığınız diğer başlıkta da ( koltukların renk tasarımı) işe yarar .

Hocam o arkadaş attıydı dosyasını. Hemen arıyorum. Bulunca alıntılarım. Silindiyse bende var, tekrar yükleyebilirim.

Gesendet.
                              Milli Takımım TRABZONSPOR
                              Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                              Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                              Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

Telefondan aramak zor oluyor. Aynı arkadaşa ait, senin fikrine benzer iki mesaj buldum. Bilgisayardan foruma giren arkadaşlarda bakabilirler Ahmet Aksunun mesajlarına. Projenin dosyasınıda burdan paylaşmıştı.

İlk olarak Ahmet Aksu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

İlk olarak Ahmet Aksu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

çatıyı da renklendirdim açık kısımlarıda cam kaplama gibi göstermeye çalıştım

Gesendet.
                                Milli Takımım TRABZONSPOR
                                Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                                Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                                Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X