Süreci takip ettiğim için biliyorum. İnşaat bir süre daha başlamayacak. Öncelikle bir önceki dolgu kadar neredeyse dolgu yapılacak sonrasında temel atma olabilir.
Eğer yazdığın gibiyse bu foruma bir yıl girmem renktaş...
Merhabalar, ekap.gov.tr adresinden edindiğim bir belgeye göre, ihaleyi yapan idare ile talipliler arasında geçen soru cevap şeklindeki bilgilendirme esnasında şunlar konuşulmuştur:
[FONT="]Soru 10) [/FONT]
[FONT="]İhale evrağı içinde yer alan Geoteknik Raporda; dolgu üst kotunun şu anda +0.70 kotunda olduğu ve bunun ilk etapta +1.00 kotuna tamamlanacağı, nihai dolgu üst kotunun da +3.50 olarak planlandığı belirtilmiştir. Bu çerçevede konu ile ilgili olarak; [/FONT]
[FONT="]a- Halihazırdaki dolgu üst kotunun deniz seviyesine göre hangi kotta olduğunun belirtilmesini, [/FONT]
[FONT="]b- Geoteknik Raporda belirtilen +3.50 kotuna kadar olan dolgunun kim tarafından ve hangi tür malzeme ile yapılacağının cevaplandırılmasını,[/FONT]
[FONT="]c-Şayet dolgu işi ihale kapsamında ise bu işe ilişkin şartnamelerin verilmesini, dolgu sınırı, dolgun yapılacak alanı ve buna paralel olarak diğer çevre düzenleme, peyzaj, altyapı, yol vb. imalatlar için de ihale sınırlarının belirtilmesini,[/FONT]
[FONT="]d- Projelerde belirtilen kotların, deniz seviyesi olan ± 0.00 kotuna bağlanıp bağlanmadığının belirtilmesini talep ediyoruz.[/FONT]
[FONT="]CEVAP 10)[/FONT] [FONT="]A) Belirtilen dolgu kotları deniz seviyesine (±0.00) göre + 1.00 olarak belirlenmiştir.[/FONT]
[FONT="]B) +1.00 Kotundan itibaren yapılacak dolgu işi bu ihale kapsamındadır.[/FONT]
C) İhale sınırları altyapı projelerinde verilmiş olup genel dolgunun özelliklerini belirten şartname aşağıda yer almaktadır.
Özetle, şimdiye kadar yapılmış dolgunun yaklaşık 5 katı kadar daha dolgu yapılacaktır. Anladığım bu. İşin ehli bir mühendis daha net bilgi verebilir.
En son alper* tarafından düzenlendi; 01.08.2013, 18:59.
([QUOTE=alper*;1919235846]Merhabalar, ekap.gov.tr adresinden edindiğim bir belgeye göre, ihaleyi yapan idare ile talipliler arasında geçen soru cevap şeklindeki bilgilendirme esnasında şunlar konuşulmuştur:
Özetle, şimdiye kadar yapılmış dolgunun yaklaşık 5 katı kadar daha dolgu yapılacaktır. Anladığım bu. İşin ehli bir mühendis daha net bilgi verebilir )
Öncelikle 2. dolgu ilk dolgu kadar uzun sürmez. Stadyum inşaatına dolgunun mani olacağını sanmıyorum. Fore kazık sistemi ve stadyumun podyum üzerine yapılacağını var sayarsak. Bir yandan inşaat devam eder diğer yandan dolgu işlemi sürdürülür.
En son Fatih Ç tarafından düzenlendi; 01.08.2013, 21:07.
Ben öyle düşünmüyorum.
Türkiye'de birçok stadyuma göre doluluk oranımız fazla.
Kaldı ki her geçen yıl bilinçlenen bir taraftar profilimiz var.
Kısa vadede dediğinize katılırım ama orta ve uzun vadede o stadyum dolar.
uzun süredir anlatmaya calısıyorum .. 61.000 kişilik olmalı..sadece şimdiyi değil,50 sene sonrasınıda düşünmek lazım..
Bence biz koşu pisti olacak mı olmayacak mı tartışmalarından tekrar başlayalım bu meseleye. İhale, dolgu, stad ihalesi, mimarlar odasının itirazı vs vs derken biz inşaatı konuşmaya geldiğimiz de muhtemelen bir iki çivi görürüz Akyazı'da.
Süreci takip ettiğim için biliyorum. İnşaat bir süre daha başlamayacak. Öncelikle bir önceki dolgu kadar neredeyse dolgu yapılacak sonrasında temel atma olabilir.
Bence süreci takip etmeye falan gerek yok. Ben size söyleyeyim, seçimler için başbakan Trabzon'a geldiği gün temel atılır. Geçen seçimden beri ona denk getirmeye çalışıyorlar zaten. O tarihe kadar buralarda gelişmeleri falan takip etmeye gerek yok
'' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
* Bu başyapıt belgesel kanallarındaki mega yapılar gibi bir belgesel olmazsa çocuğumu keserim !
Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
Yorum