Trabzon, bolgede buyuk ve cazibe merkezi bir sehir olmak istiyorsa stad projesi kapsaminda yapilacak olan otel-eglence merkezleri cok onemlidir.Biraz olayin bu yonunu dusunelim ve baskiimizi kuralim.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
bencede artik bu stad isi olmaz..ve trabzondan bir kisi bile su akp hukumetine oy vermesin..basbakan bey karadenizli ama trastan...ben oyumu ona veriyodum..ama artik verirsem elim kirilsin.ahada yemintut-ku 61 (plakam) https://twitter.com/#!/erkankoc61
Yorum
-
BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANI FARUK NAFIZ ÖZAK (Trabzon) – Kulüp başkanı defalarca Başbakanımızla konuştu. Bir evvelki, bir sonraki, beraber konuştuk. Yatırımcılarla konuşuyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü…
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (Devamla) – Hayırlı olsun. Eğer siz kulüp başkanıyla bunları planlıyorsanız, bu konularda da kulüp başkanı Trabzon'un diğer milletvekillerine, Milliyetçi Hareket Partisine ve bize haber verme ihtiyacını duymuyorsa, bu benim önerim de eğer sizlerin kararlaştırdığı prosedürden uzak kalmışsa, ona oturmuyorsa düşünceniz, projeniz hayırlı olsun.
BAŞKAN – Oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmemiştir.
Akyazı projesi FOS ÇIKTI ,.Trabzon Millet vekili AKİF HAMZA ÇEBİ nin TBMM ne verdiği teklifin görüşülmesi esnasında teklife cevap veren FARUK ÖZAK ın açıklamalarının sonucunda .BU işin olamayacğı ve FOS olduğunu anladım.
Neyse ,haybeye gündem oluşturuludu, reklam panoları kiralandı ,projeler yapıldı ,kulüp paraları harcandı.Sonuç 2011 de stada gerek yokmuş. AVNİ AKER ve kapalı salon verilecek orayı alan bu projeyi yapacakmış maliyet 180-184 milyon $ mış mış, Başbakan yanlız hukuki alt yapı için destek sözü vermiş miş. Para YOK ,kim yapacak ,? Hani TRABZONSPOR 1 kuruş harcamayacaktı ? Neyse ,TRABZON KAMU OYU bu kararı nasıl değerlendirir göreceğiz. Apar topar ağzımıza bal sürmek için YAT limanı TRABZONSPOR'a verildi ? TRABZON da kaç adet yat var ? Limanın bekçisinin maaşını dahi karşılayacak geliri olmayacak bir tesis ,inşallah ileriki günlerde o liman yatlarla dolarda bizde utanırız. Futbolcu ve idareci yatları hariç kaç yat limana bağlayacak göreceğiz.(Balıkçı barınağına döndürülürse şaşırmam.)TRABZONSPOR ÜYE NO:12458
Yorum
-
İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBAŞKAN – Oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmemiştir.
Kaynak:haber61TRABZON için 3G = Gıymalı, Guymak, Gaygana
BMN - SAMSUN
Yorum
-
İlk olarak erkankoc tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebencede artik bu stad isi olmaz..ve trabzondan bir kisi bile su akp hukumetine oy vermesin..basbakan bey karadenizli ama trastan...ben oyumu ona veriyodum..ama artik verirsem elim kirilsin.ahada yemin
Yorum
-
İlk olarak sungur61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArtık şu anlaşılmıştır ki, devlet büyüklerimiz olimpiyatlar için yeni stadı düşünmüyor, eskisi yeterli diyor. yani bizim dediğimiz gibi, olimpiyatlar trabzonda olacak bu yüzden devlet mecburen stadı yapacak tezi çürümüş oldu.
elimizde tek kalan başbakanın mitingte verdiği söz ve mehmet atalayın ısrarcı konuşmaları. mehmet atalay artık yok. geriye bir tek başbakanın sözü kaldı. bakalım ne kadar gerçekçiymiş yaşayacağız ve göreceğiz.
gerçi ben seçime yakın göstermelik bir temel atma töreni bekliyorum, malum seçim varya. kandırılacak millette var..
sallayın bunları hayden maça. 1 saat gibi bişey kaldı. Avni Aker'de görüşürüz. Lütfen formalarımızı giyelim
Yorum
-
İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBakan daha önceden de Avni Aker'in olimpiyatlar için yeterli olduğunu söylemişti. yeni bişey söylemiyor yani kendi adına. benim anlamadığım bu projede niye birlik olamadık? herhalde iyi polis kötü polis oynadılar. mehmet atalaya projeyi destekle dediler, o da destekledi, iş fiiliyata gelince de istifa et, sana niye söz verdin de yapmadın demesinler dediler. benim bu işten anladığım budur.
sallayın bunları hayden maça. 1 saat gibi bişey kaldı. Avni Aker'de görüşürüz. Lütfen formalarımızı giyelim
Proje dosyası demek bir kaç çizim demek değildir ki . Standart kısımları vardır ve maliyet hesaplarıda kapsamına dahildir . Bu proje en başından beri yüksek maliyetli olduğu biliniyordu . Bunu Özak'ta biliyordu , madem öyle Mehmet Akif Hamzaçebi'nin söylediği gibi kıyı kenar kanunları ve kulislerle neden vakit kaybedildi ?
Konu bu projenin hayata geçirilip geçirilememesi değildir .
Devletin , tesislerin devri karşılığı Trabzonspora ödemeyi taahhüt ettiği 75 milyon dolar civarında bir para var . Trabzonspor aynı zamanda Avni Aker ve Yavuz Selim arazilerinin 50 yıl boyunca üs kullanım haklarına sahip . Kulüp varlıkları ile yüksek meblağlarda kredi anlaşmalarına müsait bir yapıda .
Eğer ortada bir rant meselesi olmasaydı 3. bir kurum olmadan bu iş devlet ve Trabzonspor arasında paylaşılabilirdi .
Devlet 100 milyon doları ( ki dolgunun bu rakamlara ulaşacağını zannetmiyorum , muhtemelen 75-80 milyon dolar 100'e yuvarlanmış ) denize gömmek yerine Trabzondaki stadını modernleştirecek üzerine kamp ve eğitim tesisleri kazanacaktı .
Trabzonspor ise stad ile beraber bir çok yeni yatırımın sayesinde ekonomik anlamda fener ve gs ile aynı düzeye ulaşabilecek . Akyazı projesi vaad ettiği toplam gelir ile 3/4'ü banka kredilerinden oluşan finansman modeliyle bile kendisini en kötü şartlarda 9-10 yılda amorti eder . 10 sene sonunda Trabzonspor kasasına her yıl en az +25 milyon dolar olarak geri döner .
Devlet bu işi bir kısım uluslararası firmalara pazarlamaya çalışıyor . Konu dolgu meselesinde tıkanıyor . Bu gün devlet dolguyu karşılayacağının garantisini versin yarın 12 firma bu projeye talip olur .En son Serdar A tarafından düzenlendi; 07.12.2008, 14:30.
Yorum
-
Bence bu ifadeler Trabzon halkının yediği büyük siyasi ,sportif , iktisadi kazığın bir göstergesidir.Şu anda stad projesinin nasıl heba edildiğini öğrenmiş olduk.Bir de ifadeleri kullanan Bakanın Eski Trabzonspor başkanı olması daha da acı.Bakalım önümüzdeki günler ne getirecek..
Yorum
-
İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBAŞKAN – Oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmemiştir.
Kaynak:haber61
Yorum
-
İlk olarak mashal61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleburada hangi parti milletvekilleri red oyu kullandı acaba?
Yorum
-
sen hiç dert etme sayın bakanım. aslantepeyi yapan devlet Trabzonspor umuza bir stad yapamaz. bunu bizde biliyorduk. ama zannetmeyinki bu konuşmalar onutulur. gün ola harman ola. Sakın ama sakın unutmayın Trabzon insanın için ne parti ne şahıs ne seçim her zaman ilk sırada TRABZONSPOR vardır.Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz
Yorum
-
olsun varsın... bızım dedelerımızın, babalarımızın yerı gelıp kanıyla, yerı gelıp gozyasıyla sulanmıs avnı akerımız var...atmosfer sahaya cok ıyı yansıtılacak sekılde bır ıkı restorasyon yapılır(mesela trıbunler bıraz daha dıklestırılebılır,stadın ustu tamamen kapatılırsa sesten bogulur rakıp takım), kapasıte 30 bın kısıye cıkartılır(o kadar zor olmasa gerek,yapılmasada olur), nostaljık avnı akerımız ıstanbula karsı olan dırenısımızde en saglam kalemız olmaya devam eder...ben su an yapılan ekonomık yatırımların her ne kadar 3 buyuklerın ekonomık gelır duzeyının cok altında olsada yeterlı oldugunu dusunuyorum...yeter kı alt yapıya verılen destek azaltılmasın takımda 3-4 tane alt yapı oynamaya baslasın kazandıgımız para yeter de artar bıle...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum