Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 61SAAT HABER SERVİSİ

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, dün basında yer alan 'Akyazı çöküyor' haberleri üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alarak araştırma yapılmasını istedi.

Açıklamalarda bulunan Turgay Şahin, ''Gazetelerde Akyazı stadındaki çökme ile ilgili haberler dolaşıyor. Biraz geriye giderek konuşacağım. 2010 yılında bu stat yapıldığı zaman şiddetle karşı gelmiştim. Bu karşı gelmem sonrası kendi partimden eleştiri almıştım. 70’li yıllarda KTÜ’de okurken hocamız Yusuf Tatar ile arazi çalışması yapmıştık. Sera Golü’nün oluşmasında oradaki aktif fay hattını oluşmasını söylemişti. Teknik konuya girmeyeceğim, ciddiye alınmadı. Daha sonra dolgu ihale edildi. Dolgu yapılırken mecliste eleştirilerim olmuştu. Demiştim ki, buraya zaman zaman kara toprağı dökülüyor, küstürüp dökülmesi gerekiyor. Bundan dolgunun yapılması gerekiyor dedim ve kulak arkası edildi. Çektiğimiz fotolarda doğru atımlı bir hareketin olduğunu domino taşı gibi bir hareketin olduğu görünüyor. Stadı mı yıkalım hayır, bu işle ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması gerekiyor. Vatandaşın kafasındaki soruların kafadan kaldırılması gerekiyor. Şehir hastanesini ilk alan firmanın genel müdürüyle konuştum, yine aynı firma aldı. Allah aşkına dedim şunun zemin etütlerini çok iyi inceleyin hareketlenme var, yarın bir sıkıntı yaratmasın. İnceledi ve 'Biz burada tamamen bir tadilat yaptık, fere kazık sayılarını arttırdık. Hareketin temel sistemini koyduk” dedi. Bu konunun ivedilikle beraber incelenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Şahin’in sorusu sonrası açıklama yaptı.

Ataman “2019 yılında TOKİ’den geldiğinde ölçtürmüşler, 2019 yılında Akyazı’nın olduğu bir yerde problem yok, uydudan ölçüldüğü iddiası var. Zeminle ilgili bir çalışma yok. Bir durum varsa gerekli araştırmayı yapıp bilgilendiririz. Basında yazılan şekli mevcut bir durum değil. Duruma bakarız. Şehir hastanesinin olduğu yere gelince Kalyon İnşaat işini ciddi bir şekilde yapıyor, Trabzon için kıymetli bir projenin altına girdiler. Gereken neyse onu yaparız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Mustafa Yaylalı ''Yapılan çalışma akademik çalışma, yeni bir çalışma değil, uydu üzerinden zeminle ilgili çalışma yapan bir çalışma. Bu oturma dolgu ile ilgili bir oturma, ilk 10 yıl ciddi oturmaları kabul edilebilir oturma yaparız. Stat ile ilgili şöyle bir durum var. Stat ile ilgili çalışma değil bu yapılan araştırma. Akyazı tamamen kazık üzerine oturulmuş ana kayaya sabitlenmiştir. Sürtünme 0 hesaplanmıştır. Altta hiç dolgu yokmuş gibi hesaplanmıştır. Statın güvenlikle ilgili bir sorunu yoktur. Kamuoyunu akademik çalışmaları bu şekilde bahane ederek yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Dünyanın en tehlikeli durumu akademik çalışmayı farklı hedeflerle kullanmaktır. Çalışmanın içinde net bir şekilde dolgu olduğu ve kabul edilebilir sınırlar içinde kaldığı yazmaktadır ve farklı da yönlendiriliyor. Doğru bulmuyorum.''
    En son Emre Çömez tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 14:32.

Yorum

• ben onu bunu bilmem

oraya hastâne yapmak rezilliktir, bunu savunan adam degildir adamcidir yalakadir, aktrolün önde gidenidir
      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• Adamlar ruh hastası yemin ediorum,Sözcü gibi bu ülkeye faydalı her şeye çamur atan bir paçavrayı referans alıp,ortada doğrudan stadın zemini ile bağlantısı olmayan uydu üzerinden ölçülen ve milimetrik farklılıklar olan bir çalışma üzerinden stadın durumunu sorguluyor.
        FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

• İlk olarak fanatikdevri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Adamlar ruh hastası yemin ediorum,Sözcü gibi bu ülkeye faydalı her şeye çamur atan bir paçavrayı referans alıp,ortada doğrudan stadın zemini ile bağlantısı olmayan uydu üzerinden ölçülen ve milimetrik farklılıklar olan bir çalışma üzerinden stadın durumunu sorguluyor.
          Sozcu gazetesinin hicbir haberine guvenmem ancak ortada bir suphe varsa arastirilmasi lazim.
          Allah korusun 40.000 kisi ayni anda mac izliyor o statta.

Yorum

• Sefer sen niye böyle ergenlikten çıkamıyorsun,sürekli bir gurbetçi tripleri,ya akıl alır değil yaptığın tavır,olayın stadyım ve zemini ile uzaktan yakından alakası yok,uydu resimlerinin yorumlanması,o haritanın daha büyük halinde eminim daha yüksek değerde çökme ve eyükselme olan alanlar da vardır.

Biraz olsun büyümeye çalış,tamam çoğu zaman forumda yazdıkların komik ve eğlenceli oluyor ama her zaman olmuyor inan.
            En son Cem Balcı tarafından düzenlendi; 09.02.2022, 22:41.

Yorum

• İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sozcu gazetesinin hicbir haberine guvenmem ancak ortada bir suphe varsa arastirilmasi lazim.
              Allah korusun 40.000 kisi ayni anda mac izliyor o statta.
              Kardeşim,dünyada Çinden sonra en fazla inşaat işi alan ve tamamlayan bir ülkeyiz,her türlü alt ve üst yapı inşaatında tecrübe sahibi binlerce mühendis ve bunların çalıştığı firmalar var ve işler artık esksisinden daha kolay,bilgisyar ortamında tüm veriler her türlü riske göre test edilip,ona göre planlamaları yapılıyor.
              Bu kadar uzman ve bilim adamı 40 bin kişilik stadyumun yanına bir de hastane yapacak kadar kafaayı yememiştir değil mi,ha ben de o alana Sefer gibi hastane yapılmasına en baştan karşıyım ama Erdoğan bu alana hastane yapmayın,başka yere yapın demesine rağmen Trabzonlu yerel siyasiler onu da dinlemediler.

Bir sıkıntı varsa zemindeki kazıklar boştaysa bunu tespit etmek çok basit,bu kadar kolay bir işin spekülasyonu olmaz.

Yorum

• Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş

İnşaat Mühendisi Prof Dr. Erol Şadoğlu stadyumfdaki deformasyonları tesbit etti....

" İstter uydudan ölçüm , ister yerden ölçüm hangisi olursa olsun değişmeyen bir sonuç var : STADYUM DEFORME OLUYOR "
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş

İnşaat Mühendisi Prof Dr. Erol Şadoğlu stadyumfdaki deformasyonları tesbit etti....

" İstter uydudan ölçüm , ister yerden ölçüm hangisi olursa olsun değişmeyen bir sonuç var : STADYUM DEFORME OLUYOR "
                  Hiç birine güvenmiyorum nedense.
                  Trabzonsporlu olmak bir ayrıcalıktır.

Yorum

• Zemin etüdü yapmadan 5 katlı bina yapamıyorsun koskoca stada etüd yapılmamış mı?

Ya sözcü gazetesinin haberiyle gaza gelinmez, çok endişe varsa kulüp baktırır bu siyasi tartışmaların içine girmeye hiç gerek yok.

Çatlak işini birkaç yıl önce de söylemişlerdi yeniden ısıtıp sunmalarının altında mutlaka bir şey vardır. Bunlar takım otobüslerinin stada giremediğini tavan yüksekliğinin kurtarmadığını bile haber yapmışlardı.

Sözcü, cumhuriyet vs bizim hakkımızda bir şey diyorsa tam tersi doğrudur.
                    En son Onur Akyüz tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 16:00.
                    10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

• Tabi canım. Çöktü, göçtü. Duvar çatlağından bina yorgunluğu ölçebilen çok büyük ilim adamları.
                      Bak bir daha söylüyorum. 1 tane taşıyıcı ünite yıpranması göstersinler..

4500 kazığı kayaya çakıp temel atınca, o temelin bir tarafının aşağı, bir tarafının yukarı hareket edeceğini iddia eden adamla fuzuli muhalefet yapıyordur. Zaman kaybı.
                      Hele duvar çatlağından binanın sağlamlığına yorum yapan çok ulu ilim adamları var. Onlara ayrıca çok müthiş saygım var.

Hele mal bulmuş magribi gibi olayı sorgulamadan "yaaa gördünüz mü" diyenler yok mu??
                      Vallahi komik.
                      En son Mehmet Fatih Yavuz tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 15:59.

Yorum

• bizde önlem alınması için illa can kaybı olması lazım....

"Ona güvenmiyorum buna inanmıyorum....."

Temel mezar taşında " Hastayum dedum inanmadunuz e şimdi ne oldi " yazıyormuş...

O zaman anlarsınız belki nbeyin ne olduğunuda hiç sanmıyorum...

bu seferde yağmur yağdı , sel oldu denir, takdiri ilahi denir. denirde denir...

e ne demişler huy teneşirde çıkar....

Bizim insanımız kadar hiç okuyup araştırmadığı halde bilgi sahibi olabilen(!) bir millet daha yoktur....
                        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Tabi ya, okuyup araştırmış halde, kazık meselesini bile bugün öğrenmiş, o kazıklar tam çakılmamış diye sallayan birinden öğreneceğiz ilmi ve bilmi Faik.
                          Tam çakmamışlar değil mi kazıkları?

Kaç metrelik lazımdı, kaç metrelik çakılmış?

Var mı Bilgi?
                          Yok tabii ki..

Maksat sallamak olsun.

Kaynak arkadaşların da elinde bir veri yok..

Duvar çatlamış...
                          Vallaha mı?
                          Kesin pazar günü çökecek..

Özellikle tıp alanında bu tip arkadaşlardan çok çekersiniz.
                          Bir gün bir doktorum dediklerini kanun diye önünüze getirirler, yarın başka doktorun.

Bugün de laf dışında elinde hiçbir veri olmadan, duvar çatlamış diye ortalığı karıştırıyorlar.
                          Bir de müthiş entelektüel, okumuş pir gözü ile muamele görmek istiyorlar.

Kazıklar çakılmamış değil mi Faik..
                          Eksik ne kadarmış?
                          Adet mi eksik, boyları mı?

Bunu tespit etmiş mi alıntı yaptığın madrabazlar? Tabii ki hayır.

Çok kolay bunların tespiti hâlbuki.

Ama çamur at, izi kalsın. Gerçek olmasa da bıraktığı pis yeter.
                          Bu daha temiz iş tâbi...
                          En son Mehmet Fatih Yavuz tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 16:20.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            İşte inmesi gereken kazıklar yeterli derinliğe inmemiş....

onun içinde çatlamalar başlamış...

korkarım artarak devam edecek....
                            Hocam bu çok ciddi bir iddia, kazıklar yeterince çakılmamışsa bir kısmı dışarda kalmış olmalı kanısındayım(!) ben de.

Bu arada zamanlama da çok manidar.
                            Özkan SÜMER

Yorum

• Ülkede liyakat ve liyakate önem o kadar azalmış ki, bu stat yıkılana kadar yıkılacağına inanmayacak insanlar olacaktır. Hangi bilimsel çalışmaların yapıldığını, nasıl bir çalışma yürütüldüğünü umursamaz.

Neden Kayseri'nin, Göztepe'nin stadı falan böyle bir söylentiye konu olmadı?

Bir iddia varsa sonuna kadar araştırılıp bir problem olmadığı kanıtlarıyla ortaya koyulmalıdır.

Yorum

• Bu iddia varsa sonuna kadar araştırılması ve iddianın ispatlanması iddia edenlerin yüküdür.
                                Her madrabaz çıkıp kaba bölgesinden bir takım boş iddialarda bulunduğunda, bu iddiaların olmadığının ispatı için insanlar heder olamaz.
                                İddia sahibi ortaya ispatını sunacak.
                                Duvar çatlağı gibi eblehlikler dışında.

Bu arada ben de kesin eminim.
                                Kazıklar biraz dışarda kalmış.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X