en düşük teklifin bir manası yok.toki iş bitirmelere bakar 87 trilyon tahmini değer biçmişler ona en yakın rakama ve iş bitirme gücüne göre verirler işi.oda bence cengiz makyol ortaklığı olabilir.hatta limak bile olabilir.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak Levent Ersoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleen düşük teklifin bir manası yok.toki iş bitirmelere bakar 87 trilyon tahmini değer biçmişler ona en yakın rakama ve iş bitirme gücüne göre verirler işi.oda bence cengiz makyol ortaklığı olabilir.hatta limak bile olabilir.
Yorum
-
İlk olarak Samet Yildirim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu ihaleyi kazanan sanirim sadece dolguyu yapacak, stadi vs. icin yeniden mi ihale olacak daha sonra ??
Bu arada ihalede teklifler arasında çok fark olması baya dikkatimi çekti.Şirketler maliyet hesaplamalarını nasıl bu kadar farklı bulmuşlar garip doğrusu.
Yorum
-
En düşük teklifin tabiki manası var. Yeter ki çok çok düşük olmasın. Yaklaşık maliyet ile en düşük teklifin arası çok açık. Eğer aşırı düşük teklif sorgulamasına girerse ilk firmalar, yeterli bir savunma verip veremediklerine bakılır. Eğer savunmaları yeterli görülürse, en düşük teklifi veren firma ihaleyi alır(savunma; ben şu işi şu fiyata yapacağım, şunu şuradan şu fiyata alacağaım gibi. Tabi ellerinde o fiyatlar için proforma fatura olacak). Yaklaşık maliyetin üzerinde kalan Genç inşaat ve Limak inşaat şimdilik devre dışı. TOKİ bu teklifleri yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu için eleyebilir.hepsi bu kadardır; adı yaşamak...
Yorum
-
İlk olarak Mustafa ÖZDEMİR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleen düşük yazmışlar .en yüksek teklifi veren daha avantajlıdır...En son Gökçebey tarafından düzenlendi; 22.09.2010, 13:21.hepsi bu kadardır; adı yaşamak...
Yorum
-
İlk olarak Gökçebey tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleMal satış ihalesi değil bu, yapım işi ihalesi. Onun için işi en düşük fiyata yapacak firma ihaleyi alacak. En düşük teklifi veren firmadan savunma istenecek. Eğer iş kalemleri için vereceği savunma kabul edilmezse, sıralamadaki bir sonraki firma değerlendirecek.
Yorum
-
Hayırlısı olsun bakalım..
60 milyonun altındakilerin şansı zor gibi geliyor bana ayrıca 87'nin üzerindeki 2 firmanında..
87 milyon tahmini maliyete 36 milyon neye göre denmişse zaten..Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...
Yorum
-
ben bu firmalara bir göz attım Mapa İnşaat gözüme çarptı beşirliden tünele kadar olan kısmı tünel dahil köprüleri yapan firma(dolguyu onlar mı yaptı bilemiyorum) ben onları biraz şanslı gördüm bu anlamda ama 80lerın alma ihtimali fazla kim yaparsa yapsın pek umurumda değil yapan olsunda 2 sene içinde bitsin yeter))))
Yorum
-
eğer bize projelerde gösterilen o yerler bu fiyata dolgu yapılabilecekse bence uygun fiyat verilmiş. o kadar koca alan bu fiyatlara dolması ilginç tabii bahsettiğim yer ise. ben 100 milyondan fazla tutar diye tahmin etmiştim.Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum