Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bi şehrin anahtarını vermediğimiz kaldı öyle 3-4 kat pahalı olurmuş vay be düşünceye bak be ee bari hiç kapamayalım 3-4 kat ucuz olsun taraftarda yağmurluk giyer soğuk havalardada 5-6 kat kazak giyer hallederiz işi yeterki ucuz olsun siz herelde ucuz etin yahnisi muhabbetini hiç duymadınız

Böyle bilip bilmeden konuşmaktan zevk alıyorsun ya harbi enteresan bir adamsın.
    Şehrin anahtarını vermediğin kalmış he?
    Ne verdin?
    Avni Aker'i verdi Trabzonspor daha doğrusu devletin verdiği üst kullanım hakkını.Akçasbat Fatih stadı olsa ne bize olmasa ne veya Hayri Gür yapılmışken 19 Mayıs verilmişse ne olmuş?
    Seni ilgilendiren Avni Aker ve buna karşılık da denize nazır,ulaşımı kolay ve cillop gibi sıfır kilometre stadı alacaksın,ayrıca adam sana burayı dolgu yapayım yıllık cüzi bir miktara sana tahsis edeyim de demiş ama eski Başkan'ın olaya inanmadığı için de devlete geri vermiş.

Sen çıktın müteahhitlere iş adamlarına sordun kimse yanaşmadı en son devlet dedi tamam ben yapıyorum.Yaomıyorum dese ne olacaktı?Avni Aker'i yıkıp yapabilir miydin?O kadar maliyete girdin ve yaptın diyelim aynı kapasite veya 10 bin koltuk fazlası mantıklı olmazdı 42 bin kişilik stadı oraya sığdırsbilir miydin?Hadi onu da yaptın trafik ne olacaktı?
    Işiniz gücünüz buraya gelip insanların mantık sistemine takla attırmak.
    Seni anlamak için o kadar uğraşıyorum halen amacın ne anlamadım.
    FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1.)Öncelikle 50 binden fazla mesaj atılmış olmasına rağmen hala stadyumda hiçbir yerde 3kat loca olmadığın anlaşılamamış olması gerçekten üzücü.

2. Stadyum konusunda büyük bir çoğunluğun ortak fikir sahibi olduğu konu Alt katların tribun kapıları olmamasının stadyumun en iyi yönü olduğu ki bu akustikten tut da görsellik, merdiven düzenine katkısı gibi birçok nesnel açıdan da tartışmasız. (Stadyumun Bir katı sadece bunun için ayrılmis durumdaydı..) Basitçe söylüyorum 40 bin kişilik bir stadyumda(Örneğin bjk) eğer tribünlere giris çıkış eklemeseydi Suandaki loca sayısına ulaşmak için Her tribünde 2kat loca(şimdiki gibi) + 1 kat girişi bulundurmak zorunda olurdu. Peki neden San Mames'de alt tribünlerde giris kapıları olmamasına rağmen Uygun loca sayısına ulaşılabiliyor. Oda kapasite ile alakal Şöyle ki loca katının çevresi 40bin kişilik stadyumlardan çok daha geniş olduğu için.

3. Hem Locaların hemde girislerin aynı kattan olması benim pek karşılaşmadığım ve gerçekten de çok iyi mühendislik çözümü olmuş.

4. Köşelerin oval veya keskin olmasının çok nesnel bir artı veya eksisini göremiyorum. Ancak Keskin Köşelerin acı itibariyle sahaya daha yakin olmasını saglayabilecegini söyleyebilirim. Kişisel beğenilere birşey diyemem bence de köşeli daha estetik.

Bu açıdan yapılan eleştirilerde herkes ölçülü olabilmeli çünkü hepsinin nedeni , artı ve eksisi var.

Ancak her fırsatta projede oynama yapamıyoruz diyenlerin taraftarın özellikle Istedigi Acil Çıkış kapılarının azaltılması isteğine rağmen proje dışına çıkılarak büyütülmesinin hiçbir mantıklı nedeni

Ayrıca Çok kolay bir şekilde locaları gizleyip önündeki koltuk sayısını arttırarak, Localı tribünde dahi tribün bütünlüğünü sağlanabilecekken bunun gözardı edilmesi. Akıl alacak gibi değil. Aklı başında bir yönetimle Stadyumun tadilata alınması şart ! Yeni stadda tadilat mi olur demeyin Allianz Arena da bile birkaç yıl içinde tadilatlar yapıldi. Bizde de Kesinlikle olmalı.

Locaların kalitesizliğine değinmiyorum O tamamen maliyetle alakalı. Zaten Loca da almayacağım içi umrumda değil. Mavi cam, Bordo koltukla birleşirse çok güzel bir görünüm sağlanabilir ancak umutlu degilim.

2-3 değişiklikle Türkiyenin en güzel ve farklı 2 stadyumundan 1'i olabilirdik. Maalesef olmuyor.

Düzeltilmeyecek bir işi yok bu stadın,işinin ehli ve estetik sahibi olan bir yönetici olsun fıstık gibi stad.
      Oval stadı insanlar neden sever anlamıyorum,saygı duyuyorum ama neden sahayı tribünden uzaklaştırıyor olmasına rağmen bunu istiyor.Eskiden stadların içine atletizm pisti yapıldığı ve uzun mesafelerde dönüşleri sağlamak için yaptılar ama buras futbol stadı,hani zeminle trübün arası yükseklik 5 metre olsa yine mantığı okur özellikle köşelerdeki görüş kaybını engellemek adına ama burda 35 santim bilemedin yarım metre kale arkasındaki herkes bile oturarak her yeri rahatça görür.
      Stadın ana yapısı on numara,lavruoa'da teni yapılan stadlardan eksiği yok fazlası var.
      Çok eleştirilen localı kısım stada karakteristik bir öEllik veriyor ve bence sesin direk olarak sahaya inmesine yardımcı olacak.

Yorum

• Hakkını verecek taraftar mı var da stadyumu konuşuyoruz arkadaş

*ağır ironi içerir.*
        MCMLXVII

Yorum

İlk olarak mekatronik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          İşim gereği stadımızın çatı malzemesi ptfe teflonlarla içli dışlı biri olarak bir kaç noktadan bahsetmek isterim;

Öncelikle bu malzemeye çadır bezi muamelesi yapmak yanlış, belirtildiği gibi gözenekli bir yapısı yok. Isı dayanımı oldukça yüksek, 400C derecelerde bana mısın demez. Ne işimize yarar bu; İleride yönetim isterse çatıya çok rahat infrared ısıtma sistemi bile yapılabilir. Stadın çevresinde doğalgaz var mı bilmiyorum ama Zeki Yavru'nun maaşıyla bile o stat ısıtılır. Yeter ki yapılmak istensin.

Kötü yanları ise; darbelere karşı dayanımı oldukça düşük. Herhangi bir yerinden yırtılmaya başlayınca o parça çöp olur. Ama bu yırtılmanın rüzgarla veya yağmurla oluşması çok zor, sert bir cisimle ancak yırtılabilir.

Gelelim denizin soğuğuna, çok ince malzeme olduğu için ısı iletimi yüksek olacaktır, yani totomuz donacak kesinlikle. İyi yanı ise rüzgarı geçirmez, Olimpiyat stadı gibi olacak naraları yersiz. Tribün ısıtması olsaydı çatı malzemesi olarak kullanılmasına herhangi bir itirazım olmazdı.

Son olarak kendi kendini temizliyor muhabbeti ise tamamen pazarlama stratejisi. Yapı olarak üzerinde kir tutmaz zaten, dikkat ederseniz; "yağmurla temizleniyor" diyorlar. Sonuç olarak evet kolay kolay kirlenmez ve yağmurla temizlenir ama kendi kendini temizliyor lafı sanki mekanik veya kimyasal bir olaymış gibi göstermeleri yanlış.
          Bir çatı malzemesi olarak müthiş bir şey. Kimsenin aksini söyleyeceğini sanmıyorum. Benim şahsen kızdığım nokta (yetkili kişilerin tınlamadığı olay) böyle bir devasa yapıyı bu kadar basit bir şekilde kaplayıp işin içinden çıkmaya çalışmaları. Betonarmeyi kapatmak için son derece kolaya kaçılmış. Ser bembeyaz, tek parça membranı, ört üstünü, geç dereyi. Bana göre Trabzonspor böyle bir muameleyi hak etmiyor.
          En son ibrahim tarafından düzenlendi; 17.02.2015, 20:49.
          Milli Takımım TRABZONSPOR
          Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
          Helalin adı kaldı, onu gören yok.
          Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• Sert cisim ile parçalanır derken alttan alttan ateş etmeyin stadda demek istiyor
            Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
            Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sert cisim ile parçalanır derken alttan alttan ateş etmeyin stadda demek istiyor
              onu birak dügünlerden sonra havaya ates edilirken stad tarafina silahlar tutulmamali
              inen mermilerde deler membrani
              "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Onun yeri burası değil siyaset başlığında konuşulması daha doğru olur

Açlık sınırı ve asgari ücret belliyken saraya 10-20 bün tl lik klozet takılması siyaset yani ? (Not: Mimari yapısı bize uygun eserler yapılmasına kesinlikle karşı değilim)

Sent from my iPhone using Tapatalk
                Mavi ev tüplerinin üstüne bordo şeritlerin çekildiği yerdir burası.

Yorum

• İlk olarak Fatih Kuloğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Açlık sınırı ve asgari ücret belliyken saraya 10-20 bün tl lik klozet takılması siyaset yani ? (Not: Mimari yapısı bize uygun eserler yapılmasına kesinlikle karşı değilim)

Sent from my iPhone using Tapatalk
                  Burada konu saray mı stadyum mu ?

Yorum

• İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Cevaba bak, sanki düğüne gitmelik takım elbise alıyoruz, stat dediğin ucuz bir şeymiş gibi! Koca deniz dolduruldu o stadyum için, çatıyı kaliteli yapmak mı pahalı geldi?

Öncelikle bu bilgiyi sırf siz öyle dediniz diye hemen doğru sanıp atlayacak kadar saf değilim. 3-4 katı kadar pahalı olabilir, ama olmayabilir de.

Doğru olduğunu varsayarsak da yine bu para verilmeliydi derim. Eğer siz kalkıp deniz kenarına stat yapıyorsanız, o stadın koşullarına göre hareket etmeniz gerekir. İsterse 500 bin kişilik olsun, ultra lüks döşensin, müthiş top oynansın, o stat soğuk olacaksa kimse oraya maç izlemeye gitmez.

Bir işi ya tam yaparsın ya hiç yapmazsın. Madem öyleydi o zaman Avni Aker'de devam etseydik? Ne gerek vardı Akyazı'ya? Ha Avni Aker'de üşümüşsün ha Akyazı'da! Tribünleri üstünü kapatırdık olur biterdi, hem en azından şehir içinde kalırdı stadyum.
                    426 M $ tam olarak! yarısını devlet karşılıyor bildiğim kadarıyla Bizimki de 250M TL saf olmadığına göre kıyaslamayı yapabilirsin kardeşim.

Ayrıca eleştiri önceligin soğuk olduğuna göre. Stadyumunun yapı malzemesi olarak tuğla yerine Yutong kullanılmasına teşekkür etmelisin. Ayrica Saha zemininin Isıtmalı olması Tribün isitmasindan çok çok daha değerli ! Tribün isitmasinin sonradan eklenmesi cok daha kolay .
                    En son its2late tarafından düzenlendi; 17.02.2015, 22:10.

Yorum

• İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi
                      fanatikdevri kime sardın gene akyazının yeminli savunucu şovelyesi sen beni çözememişsin ama ben seni çözdüm galiba senin heralde akyazıdan bir çıkarın var bir insan kim yazarsa yazssın ben zaten bankoda her akyazıyı eleştirene cevap yazarmı arkadaş ya
                      Bursa stadını mı savunak ne yapak qanka?Kargalara da akıllı stad yapılıyormuş biliyor musun?Öyle böyle değil adamın aklını alıyor,kendi aklına katıyormuş.
                      Dikkatli olmak lazım,akıl önemli bir şey bak.

Yorum

• İlk olarak fanatikdevri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Düzeltilmeyecek bir işi yok bu stadın,işinin ehli ve estetik sahibi olan bir yönetici olsun fıstık gibi stad.
                        Oval stadı insanlar neden sever anlamıyorum,saygı duyuyorum ama neden sahayı tribünden uzaklaştırıyor olmasına rağmen bunu istiyor.Eskiden stadların içine atletizm pisti yapıldığı ve uzun mesafelerde dönüşleri sağlamak için yaptılar ama buras futbol stadı,hani zeminle trübün arası yükseklik 5 metre olsa yine mantığı okur özellikle köşelerdeki görüş kaybını engellemek adına ama burda 35 santim bilemedin yarım metre kale arkasındaki herkes bile oturarak her yeri rahatça görür.
                        Stadın ana yapısı on numara,lavruoa'da teni yapılan stadlardan eksiği yok fazlası var.
                        Çok eleştirilen localı kısım stada karakteristik bir öEllik veriyor ve bence sesin direk olarak sahaya inmesine yardımcı olacak.
                        Daha önce birçok kez söyledim Bu yönetimdeki Stadyum sorumlusu için gerçekten zor. Dünya görüşleri vizyonları kısıtlı niyetlerinin iyi olup olmaması açıkcası beni çok da ilgilendirmiyor Yönetici olmuşsan o yetkinlikte olmalısın.

Stadyumun üst katına 1 basamak daha ekleyerek(Locaların üstüne dogru 1 basamak daha sarkitarak) ! Localı tribunlere +1,2 sıra basamak ekleyerek(alt kata sarkitarak) tahminlerin ötesinde bir stadyum olabilir.
                        Stadyum yöneticisin taraftarın gazını almak için Öneri sunacağım dediği anca kilini kıpırdatmadigi Acil çıkışlar için olan portatif tribün önerisi stadyum estetiği açısından elzemdir.
                        Dış cephenin Bordo-Mavi ışıklandirmasi ise Projeye sınıf atlatır.Ve Dış Cephe buna Fazlasıyla Musait.

Üşüyecegini düşünen arkadaşlarımız için de Kesinlikle Tribün ısıtması yapılmalı. Ve Bundan Daha önemlisi Platform üstündeki Açık baklava dilimlerinin Camla kapatılması müthiş olur. Bunları yapmanın maliyeti de Bir Waris değildir ! Olsa olsa Erkan zengin kadardır ! Bilmem anlatabildim mi ?
                        En son its2late tarafından düzenlendi; 17.02.2015, 22:13.

Yorum

Bursa stadını mı savunak ne yapak qanka?Kargalara da akıllı stad yapılıyormuş biliyor musun?Öyle böyle değil adamın aklını alıyor,kendi aklına katıyormuş.
                          Dikkatli olmak lazım,akıl önemli bir şey bak.
                          akıl tabi önemli kanka ama işte demişsin bursa ve bjk stadları biz trabzonspor taraftarının aklını aldığı için zaten sürekli eleştiriyoruz bu stadı heee bursa stadı bize yapılsaydı yada bjk yemin ederim tek eleştirim olmazdı özellikle bursa stadı

Yorum

• İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Daha önce birçok kez söyledim Bu yönetimdeki Stadyum sorumlusu için gerçekten zor. Dünya görüşleri vizyonları kısıtlı niyetlerinin iyi olup olmaması açıkcası beni çok da ilgilendirmiyor Yönetici olmuşsan o yetkinlikte olmalısın.

Stadyumun üst katına 1 basamak daha ekleyerek ! Localı tribunlere +1,2 sıra basamak ekleyerek tahminlerin ötesinde bir stadyum olabilir.
                            Stadyum yöneticisin taraftarın gazını almak için Öneri sunacağım dediği anca kilini kıpırdatmadigi Acil çıkışlar için olan portatif tribün önerisi stadyum estetiği açısından elzemdir.
                            Dış cephenin Bordo-Mavi ışıklandirmasi ise Projeye sınıf atlatır.Ve Dış Cephe buna Fazlasıyla Musait.

Üşüyecegini düşünen arkadaşlarımız için de Kesinlikle Tribün ısıtması yapılmalı. Ve Bundan Daha önemlisi Platform üstündeki Açık baklava dilimlerinin Camla kapatılması müthiş olur. Bunları yapmanın maliyeti de Bir Waris değildir ! Olsa olsa Erkan zengin kadardır ! Bilmem anlatabildim mi ?
                            Çok haklısın ama ben bu yönetimden bir şey beklemiyorum eninde sonunda senin gibi aklı başında birileri oraya gelir.
                            Kulüp bu estetik düşmanları,ufak ayrıntılarla mükemmel hale gelmesini engelleyenlerin elinde yarım sezon daha ya kalır ya kalmaz.

Allah yüzümüze güldü de stadın projesine bunlar müdahil olmadı ya gider Bursa stadı gibi baraj binası çirkinlik abidesini veya Bjk,Samsun gibi her tarafı giriş çıkışlarla dolu köstebek yuvası oval bir stadı seçerdiler.

Yorum

• maç yayını için tasarlanan kamera uzaklığı ve yüksekliği ne kadar acaba? avni aker deki çok uzak mesela. türkiye nin genelinde öyle bir sorun var. ideal maç yayını liverpool ve chealse stadlarından yapılıyor .tabi stad güzelliği ve atmsofer de etkiliyordur. bu konuda bilgisi olan var mıdır? neye göre belirleniyor bu? kameranın konduğu yerle ne kadar alakalı?

Yorum

Çok haklısın ama ben bu yönetimden bir şey beklemiyorum eninde sonunda senin gibi aklı başında birileri oraya gelir.
                                Kulüp bu estetik düşmanları,ufak ayrıntılarla mükemmel hale gelmesini engelleyenlerin elinde yarım sezon daha ya kalır ya kalmaz.

Allah yüzümüze güldü de stadın projesine bunlar müdahil olmadı ya gider Bursa stadı gibi baraj binası çirkinlik abidesini veya Bjk,Samsun gibi her tarafı giriş çıkışlarla dolu köstebek yuvası oval bir stadı seçerdiler.
                                sen bi gözdoktoruna harbi git fanatik devri avrupada yeni yapılan en etkileyici ve güzel stadlar içinde ilk onda bursanın stadı bizimkinin esamesi okunmuyor bide onların o müthiş b.dortmundun dünyaca ünlü efsanevi kale arkası trübününün aynısını yapmışlar onada baraj dedin ya valla zevksizlikte son nokta sen o barajı dolduğunda gör bakalım barajmı oluyor atom bombasımı

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X