Bakalim passolig ne kadar gündemde kalacak, kaldirirlarmi bilmiyorum ama eger kaldirilmazsa trabzonda bunun reklamı iyi yapilmali, millet bilinclenmeli cogu kisi ne oldugunu bilmiyordur hala. Yeni stadla bu sayi cogalacaktir, + yeni stadda kombine kartı iyi pazarlanmali en az 20.000-25000 kombine satılmalı
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
-
Merdivenler harbi çok kötü duracak.Şimdi bile kötü gözüküyor.Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
İlk olarak Cenkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTrabzonluya soruyorsun "Şu nasıl?" diye, %70'i beğenmiyor. Et döner ve sağ tandanslı siyasi parti haricindeki tüm soruların cevabı bizim şehirde böyle maalesef.
Konya ve futbol ikilisini bir arada düşünemiyorum (Bir futbol organizasyonu adaylığı için federasyonumuz vaktiyle daha çok yatak kapasitesi var diye Trabzon yerine yeşil Konyamızı eklemişti listeye gerçi, demek ki ben cahilim. Neyse dağıtmayayım..) ama Bursa dediğimiz Osmanlı'nın ihya etmek için en çok kastığı yerlerden biri olan şehrin futbol sembolü timsah yahu. Yani manyak insana saygı duyarım, medeni cesareti yüksek olur ama gülerim deBizim "Aman evde tutmayalım da maça gelsin" diye uğraştığımız %70 de oyuncak timsah tipli çatı kaplamasına bayılıyor, iş bizim İngiliz modeli tribünlü ve modern Azerbaycan-Rusya yapılarındaki (nasıl sallıyorum ya) keskin hatlara sahip dış cepheli stadımıza gelince Auv! Hagi-Hasan Şaş denklemindeki sığlığın aynısı, üzgünüm.
Hayır mimari anlayış ve futbol kültürü konuşulacaksa eyvallah, günlerce tartışırım. Eksiğim varsa da öğrenmiş olurum, keyiftir. Ama arkadaş ben çalıştığım şantiyede 2000 satır iş programı yaparken günlerimi veriyorum, ecel teri döküyorum; millet gelmiş "Yau şurdaki prekastı (bunu da 1 sene önce katmış kelime haznesine) 10 gündür koymadılar, bu kafayla ağustosa bitmez tabii. Daha çim serip çatı yapacaz hadi bagaym ya.." çerçevesinde yorum yapıyor; komik buluyorum. Sorry.
Daha önce de söylemiştim, tekrarlayayım: Stadyumda önemli olan tek şey seyircinin oradan tiksinmemesidir. Beğenmesine, bayılmasına gerek yok. Zaten futbol kitlesi hurafe, totem, romantizm vs. sever, 5 sene sonra alışıp aşık olacak o apartman stayla kapalı tribününe bile. O koltukta otururken Real'e çakmıştık (inşallah, amin) diye sahiplenecek yapıyı.
Tek dileğim soğuk olmasın, rüzgar almasın ki insan gibi top oynanabilsin. Yoksa 5 derecelik açı farkını değil 40000 kişilik tribünde, post-it'e gönyeyle çizip eline versem yine anlayamazsın. Akustik, hacim yönetimi, maliyet analizi, iş programı vs. bunlar bir bütündür. Orada deniz varken başlar, açılış maçına kadar sürer. Gözüne güzel gelmeyen her detayı ufak ufak değiştirirsen 2 sene sonunda bitmez zaten, bittiğinde de ürüne bir bakarsın ki baştaki projeyle alakasız bir garabet doğmuş. Mahalle arası bina yapmak isteyen varsa hodri meydan, Boztepe orada. O yüzdendir ki, amatör inşaat paydaşlarına çok da kulak asmayan inşai ekip doğrusunu yapıyor. Sektördeki insan tipini de bildiğim için eminim ki burayı okumuyordur, olsun yine de tebrik ederim.
E.g.: Futbol aşkını en sevdiğim ekip İtalyanlardır ve bildiğim kadarıyla bir tane de adam gibi stadyumları yoktur güney kesiminde. Fakat en berserk seyirci de hep oradan çıkıyor nedense?! Napoli, Roma dediğiniz takımların şampiyonluk sayıları da 3-4. Bu dipsiz tutkunun kaynağının şikeci kuzeyden tiksiniyor olmaları olduğunu düşünüp kendi profilimize de benzetiyorum; haliyle içim rahat. Ülküsü olan camianın takılmayacağı detaylardır bunlar. Yok merdiven 2 piksel sola kaysaymış fotoğrafta da yok çıkış tüneli az daha ufak olsa çok saracakmış beyimize; geçiniz. Membranı Bim poşetinden yapsalar da yine benim mabedimdir o.
Buraya kadar okuduysan iyi bir abisindir o zaman sana soruyorum: İtalya'daki Napoli maçına gidiyorum, gelecek misin? Bunun organizasyonunu nasıl yapalım? Mesaj mı atışalım, başlık mı açışalım; ne edelim?
Uzatmaya gerek yok, çünkü düşüncelerimi daha önceki sayfalarda da paylaşmıştım. Sezon açılışına yetişsin, Düzce'den kalkıp ilk maça gideceğim. Heyecanla bekliyorum.
Yorum
-
Trabzon Akyazı Stadyumu’na çevreci çatı
1 Şubat 2015
Trabzon Akyazı Stadyumu’na çevreci çatı
Trabzon Akyazı Stadyumu kendini ve havayı temizleyecek
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca, Trabzon’da inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu, çatı sistemiyle, Türkiye’nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak. Stadyumun çatısı, “çevre temizleyen kaplama sisteminin†uygulandığı “Smart Roof†özelliğinde inşa edilecek. Böylelikle stadın çatısı, 245 dönümlük yeşil alana eşdeğer oranda hava temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine denk düşüyor.
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin alt ve orta gelir grubuna dönük konut projeleri ile birlikte sosyal donatıları da inşa ettiğine dikkat çekti. TOKİ tarafından okul, yurt, hastane, ibadethane, stadyum, spor kompleksi, ticaret merkezi gibi 6 bin 685 sosyal donatı inşa edildiğine vurgu yapan M. Ergün Turan, “Ülkemizde yaşamın her alanında, devletimize ihtiyaç duyulan her noktada, milletimize yüksek nitelikli üretim hedefiyle hizmet vermeyi sürdüreceğiz†dedi.
“Türkiye’de ilk olacakâ€
TOKİ’nin Türk Telekom Arena Stadyumu ile 2013 Akdeniz Oyunları’nın gerçekleştiği Mersin Arena Stadyumu’nu inşa ettiğini hatırlatan TOKİ Başkanı, Trabzon’da yapılan Akyazı Spor Kompleksi’nin de aynı titizlikle inşa edildiğini belirtti. Turan, 40 bin seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyumu’nun çatı sistemi ile Türkiye’de bir ilk olacağına dikkat çekti.
Kendini temizleyebilecek
TOKİ Başkanı Turan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısının, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip “akıllı çatı†bilinen “Smart Roof†sisteminde inşa edileceğini açıkladı. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak Stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacağını ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğerdir. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak†dedi.
Çatı yüzeyi sürekli temiz tutuluyor
Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu’nda uygulanacak akıllı çatı “Smart Roof†sistemi, fotokatalitik özelliği bulunan titanyum oksit kaplama sayesinde, yüzeyindeki organik maddelerden oluşan kirleri ve çevreye zararlı partikülleri ayrıştırıyor, bu partikülleri nitrata dönüştürerek çatı yüzeyini sürekli temiz tutuyor. Çatıda kullanılan hafif malzeme ile stadyumun içinde taşıyıcı direk kullanılmadan “germe†yöntemi uygulanıyor, bu sayede seyir konforu da artıyor.
TOKİ’den UEFA standartlarında stadyumlar
TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde şehirlerimizi, UEFA standartlarında modern statlara kavuşturuyor. İstanbul ve Mersin’de tamamlanan UEFA standartlarında 2 stadyumu Türk sporuna kazandıran TOKİ ayrıca, Afyonkarahisar (15 bin seyirci kapasiteli), Adana (33 bin), Malatya (25 bin), Sivas (25 bin), Eskişehir (33 bin), Sakarya (25 bin), Samsun (33 bin), Antalya (33 bin), Gaziantep (33 bin) Trabzon (40 bin), Kocaeli (33 bin), Batman (15 bin), Diyarbakır (33 bin), Hatay (25 bin), İzmir Karşıyaka (15 bin), İzmir Göztepe (15 bin) olmak üzere toplam 16 stadyum inşa ediyor.
Avrupa’nın en modern tesislerinden olacak
Avrupa’nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 adet doğal çim saha, 5 adet sentetik çim saha, 4 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 4 bin kişilik paket arıtma tesisi ile açık otopark bulunuyor.
Yorum
Yorum