Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle3000 kişilik spor salonu neden yapılıyor?
7500 kişilik Hayri Gür spor salonu var zaten.
Yorum
-
Avni Aker stadı ilk defa 1954 yılında 2.400 kişilik yapılmış ve zaman içerisinde yaklaşık 10 kat kapasitesi arttıtılarak bu hale gelmiş.
Stadımız 58 senedir Trabzona hizmet vermektedir.
Şimdi Nüfus bazında bazı incelemelerde bulunalım.
1955 Yılında Trabzon Nüfusu :462.249
2007 Yılında Trabzon Nüfusu :740.569 %60 Nüfusumuz artmış. (52 Yılda)
2010 Yılı itibari ile :763.714 %0.03 Artış 3 yıl için gerçekleşmiştir. Yıl bazında %0.01 Artış kaydedildiğ,i öngörülebilir.
(Trabzonun 2000 ila 2007 arası nüfus kaybı rakamlarda görülmektedir. Adrese dayalı nüfus sitemine geçildiği için, ikametgahı trabzon olup diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın nüfustan çıkarılması ile gerçekleşen bir düşüştür, yanıltmasın kimseyi.Bu hesaba yurt dışında yaşayıp tatillerde Trabzon kentine dönen vatandaşlarımız yer almamaktadır.)
Bu hesaba göre ise Eğer bir yatırım yapılıyorsa ilk etapta 5 10 ve 50 yıllık fizibilitesi yapılarak yapılmalıdır.
2015 Trabzonun tahmini nüfusu : 801.899
2020 Trabzon tahmini nüfusu : 841.993
2060 trabzon tahmini nüfusu : 1.244.853
Bu rakamlar en az 50 yıllık hizmet edeceği düşünülecek bir stadın bulunduğu şehirdeki nüfus artışının doğurganlık ile artış miktarları.(Yatırımlar ve göç alma sonucu oluşabilecek nüfus artışları bu rakamlarda yer almamaktadır.)
Şimdi yatırım yaparken hangi nüfusu ele alırsınız. 780.000 imi 1.250.000 ni mi? Eğer bir daha yıkıp yapmak istemiyorsanız yeterince kapasiteli bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Trabzon un spor kenti olduğunu hatırlatmamıza gerek yok heralde. Karadeniz oyunları, olimpiyatlar derken bir avrupa şampiyonası maçı, Milli maçlar, Etkinlikler, konserler düzenlenebilecek modern ve büyük bir stadın yapılıyor olmasının kime ne zararı var. Sen şimdi isyan ediyuorsun kim dolduracak bu stadı diye. Bende diyorum Torunların isyan edecek niye kapasitesini küçük yaptınız diye. Şimdiyi değil geleceği düşünün. Stadı ilk olarak 2.400 kişilik ypılması gibi şimdiyi değil geleceği hedefleyerek çalışılmasında fayda var. Söylüyorum 42.000 barajı aşılırsa gelecek adına iyi bir iş yapılmış olurdu.
Yorum
-
gsnin mükemmel bir stadi var ve adamlar sampiyonluga gidiyor ama yarisi bile zor doluyor stadin. bizdede durum farkli olmaz. o yüzden kapasite isi cok iyi düsünülmeli. ben 35 bin ideal diyorum."CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -
Yorum
-
tribüne gelecek taraftar kitlesinde yaşanacak artışlar göz önüne alınırsa 42000 kişilik bir stad ideal olandır.
elde olan potansiyeli bilerek geleceğe yön verelim.
hayri gür spor salonu ilk etapta 5000 kişi olarak düşünülmüştü. daha sonra 7500 e çıkarıldı. böylece final niteliği taşıyacak müsabakaların trabzon a gelmesinin önü açılmış oldu.
Keza Akyazı içinde aynısı düşünülerek hareket edilmeli.''BEN TRABZONSPOR'UN KAPTANIYIM. BAŞKA BİR KAPTANIN ARKASINDAN, BAŞKA BİR TAKIMIN FORMASIYLA SAHAYA ÇIKMAM.'' CEMİL USTA (DOZER CEMİL)
Kaleciler yalnız adamlardır ama, biz seni bir daha yanlız bırakmayacağız Şenol hocam...
Yorum
-
İlk olarak Yunus Kandemir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülearkadaşlar stad yapımından vazgeçilmiş ileride alanda çökmeler olabilirmiş o yüzden stad ihalesi daha sonraki yıllara sarkacakmış milletvekili akrabamdan aldım haberi
3 istanbul takımını tutmak vakayı adiyedendir.Trabzonspor'u tutmak, orjinalliktir, başkaldırıdır, istisnadır, kalitedir. Son dönemlerde ise sabırdır, özlemdir, sineye çekmektir. En önemlisi ise sürü psikolojisine inat; ÖZGÜRLÜKTÜR.
Yorum
-
İlk olarak Yunus Kandemir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülearkadaşlar stad yapımından vazgeçilmiş ileride alanda çökmeler olabilirmiş o yüzden stad ihalesi daha sonraki yıllara sarkacakmış milletvekili akrabamdan aldım haberi
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum