Avrupada stadlar oluyor bakiyorsun sadece 15 bin kişilik ama öyle bir tasarlanmışki sanki taraftar futbolcuların üstüne üstüne geliyor. Bu tarz stadlarda hem taraftar 100 bin kişi gibi gözüküyor hemde ses feci yankılanıyor. Bursa stadı görünüş olarak çok güzel ama ambiyans o stadda pek olmaz.
arkadşlar bişeyi merak ediyorum 22stadyum deniyor tam olarak hangi iller ve kapa siteleri nekadar tam bazı yerlerden yarım yamalak yada eksik olarak yazıyor 22stadın illeri ve karşısına kapa sitelerini yazan bir liste varmı varsa buraya atarsa sevinirim teşekkürler
Trabzon Akyazı'ya dinamit şoku
13 Mart 2012 / 15:27
Dinamitler Akyazı’da çatlamalara neden oldu
Trabzon’un Akyazı Bölgesi’ndeki inşaat şantiyelerinde atılan patlayıcılar, Akyazı’da bazı evlerde deprem etkisi yaratıyor. 30 kg’ın üzerindeki patlayıcılar olası heyelan yada deprem kıskacını daraltıyor.
Trabzon’un Akyazı Beldesinde yeni yapılanmalar nedeniyle her gün bir ev temeli kazılıyor. Ancak beldenin tabanının kaya olması ve kazılan temellerde patlayıcı madde kullanılması çatlamalara neden olurken dinamitler bölgeyi deprem ablukası altına alıyor.
İnşaatlarda 30 kg üzerinde patlayıcının patlatılması sebebiyle Akyazı Beldesi’nde bulunan evlerin zarar gördüğü iddia ediliyor. Sadece bölgede yapılan patlamalardan evler ve belde sakinleri değil bölgede bulunan bal arıları da nasibini alıyor.
Konuyla ilgili Haber61.net’e açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş atılan dinamitlerin kontrollü bir biçimde olması gerektiğini belirterek, “Dinamit atılması sırasında bölgedeki binaların etkilenip etkilenmediğinin tespit edilmelidir. Eğer etkileniyorsa patlayıcının şiddeti düşürülmelidir” dedi.
Dinamitlerin atılmadan önce çok iyi bir yer analizi yapılması gerekli olduğunu söyleyen Bektaş, “İnşaat sırasında kaya olan bölgeye denk gelindiği sırada patlayıcı madde kullanılmadan önce inşaat etrafında toprak analizi yapılması gerekmektedir.
Heyelan olan alanların tespit edilmesi gerekmekte eğer yapılmazsa bu tespitler atılan patlayıcılar çökmelere neden olacaktır ve facialara yol açacaktır” ifadelerini kullandı.
Eski kullanıcı adı: olikos61 Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....
çalışmalarda trabzon tarafında komyon kalmadı sadece uç duvarlarda çalışıyo onun haricinde esas çalışmalar yıldızlı tarafından iç dolguya hız verildi.. sadece toprak değil artık kalın taşlarda götürüyolar dolgu yerlerine sabah giderken çalışma vardı 7lerde öğle saatinde de devam ediyodu 4 5 saatte ilerleme görünüyodu dolguda.. inş. kazasız belasız olur herşey..
bir kaç gün önce yazımda martın 20 lerinde yada sonlarına doğru duvar çalışmaları tamamlanıp iç dolguya yönelecek dedim bu bilgiyi oradaki yetkili bir isimden aldım ve bügün tekrer o yetkili ile konuştum dolgu ağustosda bitecek dedi heleki nisan ayından itibaren sıkı bir dolgu işlemi başlayacak gün içinde 10 dönüm ve üstü dolgu yapmayı hedefliyorlarmış size küçük gelebilir 10 dönüm ama 30 günde 300 dönüm yapar ki buda dolgunun 3/1 anlamına gelir
En son YUSUF. tarafından düzenlendi; 13.03.2012, 20:56.
Yorum