Bu gün Riva 'dan Şile'ye kadar alandaki kıyı şeridinde her yıl onlarca ölüm olmasının birinci sebebi denetimsiz kaçak şekilde kum gemilerinin o bölgeden kum çekmesidir . Aynı sıkıntı Sarıyer'in bir kısım Karadeniz şeridinde ve Marmara'nın pek çok bölgesinde de var . 5-10 yıldır bu işin önü alınmaya başlanmışsa da İstanbul dışındaki bölgelerde hala vahşi tüketim sürüyor .
Denetimsiz yapılan deniz kumculuğunun bir de su altı canlı hayatına etkileri var elbette . Bunları Akyazı'ya muhalefet için söylemiyorum .
Akyazı inşaası süresince hassasiyet göstermemiz gereken tek konu tesislerin görselliği olmamalı . Bu proje bittiğinde şehrimize bir takım değerler katarken öte taraftan bazı değerlerimizi de alıp götürmemeli .
Denetimsiz yapılan deniz kumculuğunun bir de su altı canlı hayatına etkileri var elbette . Bunları Akyazı'ya muhalefet için söylemiyorum .
Akyazı inşaası süresince hassasiyet göstermemiz gereken tek konu tesislerin görselliği olmamalı . Bu proje bittiğinde şehrimize bir takım değerler katarken öte taraftan bazı değerlerimizi de alıp götürmemeli .
Yorum