Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Arda'yı gölge gibi izleyecek

Pazar gecesi Trabzonspor'un sağ kanadında Musa oynayacak. Ziya Doğan'ın G.Saray'da en çekindiği oyunculardan biri olan Arda'yı durdurma görevi de Musa'ya verildi. Musa, G.Saray'ın yıldızı karşısında sürati, tekniği ve fizik üstünlüğüne güveniyor.

Yorum

• Arkadaşlar, bundan sonra vermiş olduğunuz kaynaksız haberler silinecektir.

Lütfen haberin altına veya üstüne kaynağınızı iliştirin.

Yorum

• ‘Ayağa kalkış maçımız’
        2.Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, galibiyete Galatasaray’dan daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyledi ve “Artık söz sırası futbolcuların” dedi.
        09.03.2007

Galatasaray maçı için nefesini tutan Trabzonspor Yönetimi’nin etkili isimlerinden 2. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, çarpıcı ifadeler kullandı. Ligin ikinci yarısıyla birlikte Bordo-Mavili camiaya ve Trabzon insanına yakışır bir performans sergilemeye başladıklarını kaydeden Hacıosmanoğlu, “Galatasaray maçı gerçek anlamda ayağa kalkış mücadelemiz olabilir. Ondan sonra da koşmaya başlayacağız. Hedefler elbette ki, başarılı sonuçlar paralelinde büyüyor ama sadece uzaktaki hedeflere bakıp yakındakileri hesaba katmazsak takılıp düşebiliriz. Ara hedefler önümüzdeki ilk maçlardır. Bunları kayıpsız geçersek zaten mutlu son yakın demektir” diye konuştu. Trabzon-Galatasaray maçlarının da genellikle keyifli anlara sahne olduğunu hatırlatan Bordo-Mavililer’in idarecisi, “Artık sözü futbolcu kardeşlerimiz söyleyecek. Galatasaray güzide bir kulübümüz. Yaşadıkları, böyle bir maç öncesi ölçü olmaz. Sadece galibiyete bizim daha fazla ihtiyacımız var. Bunun bilincindeyiz. Şunu isterim ki, kaybeden takımın da sahadan başı önde ayrılmadığı bir maç olsun. Zaten insanların da statlara bu düşünceyle gelmeleri taraftarıyız” diye konuştu.

Yönetimden akın
        Trabzonspor’un son dönemlerdeki en önemli maçlarından biri olan Galatasaray müsabakasına yönetimin de büyük ilgi göstereceği belirtildi. Geçtiğimiz günlerde kalp spazmı geçiren asbaşkan Haşim Sayitoğlu’nun dışındaki idarecilerin eksiksiz olarak Ali Sami Yen’deki yerini alması bekleniyor.

fanatik

//

Ben basın sözcüsü olsam istifa ederdim. Bu kadar çok demeç veren yönetim görmedim
        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben basın sözcüsü olsam istifa ederdim. Bu kadar çok demeç veren yönetim görmedim
          Bırak da versinler son 4 maçını kazanan takımın yönetimi onlar!

Yorum

• Haber61.net’in bu haftaki konuğu Trabzonspor Eski Genel Sekreterlerinden Ali Özbak… Özbak ile Trabzonspor’un dününü, bugününü, konuştuk… İşte Ali Özbak’a sorduğumuz sorular ve onun içten cevapları:
            -Trabzonspor uzun zamandan beri şampiyon olamıyor. Trabzonspor size göre neden şampiyon olamıyor, nerde yanlış yapılıyor?
            -Başarıda öncelikle uzlaşmamız lazım. Trabzonspor için başarı son noktadır. Trabzonspor’un uzun yıllardır şampiyon olamamasının bir takım nedenleri var, ama bu nedenlerin tamamının 20 yıldan beri bu kulübü sevk ve idare edenlerden kaynaklandığını söylemekte çok doğru olmaz.Trabzonspor’un uzun süreden beri neden şampiyon olamadığını irdelemek istersek, 1980 öncesi ve sonrasında Türkiye’deki sosyo ekonomik yapı göz önünde bulundurmalıyız. Burada ağırlıklı nedeni görebiliriz. Tabii bu bakışımıza bağlı, eğer biz sadece yönetici, teknik adam, oyuncular, taraftarın ve Trabzonsporlu medyanın eksik ya da yanlış yaptığını, tercihlerde yanlış yapıldı, bunlardan dolayı da biz de bu şampiyonluğa ulaşamadık diyorsak, tam doğruyu söylememiş oluruz. Doğrunun temel ana sebeplerinden biri özellikle 1980’den sonra Türkiye’de ki ekonomik yapının, dengelerinin yeniden inşa edilmesidir. Yani serbest piyasa ekonomisine geçilmesidir. Bu ekonomik yapı içerisinde Trabzon hakkı olan üst düzeydeki payını tam alamamıştır, dolayısıyla Trabzonspor yeni bir arayışın içine girmiş, Trabzonspor ülkenin değişik yöreleri ve özellikle İstanbul’dan çeşitli organizasyonlarla kaynağı yerinden sağlayarak, Trabzon’a taşıma yerine kaynağı insanla taşıma yönünü tercih etmiştir, bu tercihi kim yaparsa yapsın doğru bir tercih olmadığı zamanla ortaya çıkmıştır. Bunu şunun için söyledim, başarı Trabzon ve Trabzonspor için şampiyonluktur, ama bu her yıl şampiyonluk değildir.

Trabzonspor’un uzun süreden beri neden şampiyon olamadığını irdelemek istersek, 1980 öncesi ve sonrasında Türkiye’deki sosyo ekonomik yapıyı göz önünde bulundurmalıyız.
            - Trabzonspor şampiyonluğu yakaladığı dönemde neleri iyi yaparak şampiyonluğa ulaştı, Trabzonspor’da o zamandan bugüne neler değişti?
            -1980’den öncesinde ekonominin ve rantiyeciliğin futbol sektörünü çok etkilemediği, onun yörüngesi ve etkisi altına girmediğinden Trabzon, Trabzonlular, Trabzonsporlular elde ettikleri natürel kaynağı daha iyi daha isabetli kullanmanın kendilerine sağladığı avantajı sonuca yansıtmasını bilmişler ve 10 yıla 6 tane şampiyonluk sığdırabilmişler, diğer alınan sonuçlar da şampiyonluktan aşağı değildir. İkinci bir boyutu o gün oynayan futbolcuların rekabetçi arkadaşları yoktu, o gün Trabzonspor’da teknik direktörlük yapan kişilerin fazla alternatifleri yoktu, yani tabiri caizse onların ayaklarının altına sabun kalıbı koyup ta onları kaydıracak olan yoktu. Bugün Trabzon’da çok teknik adam oldu, her biri ben bu takımı çalıştırırım ve uçururum diyor, çok sayıda oyuncusu oldu. Hepsi ben daha iyi oynarım diyor, ama barometreye baktığınız zaman orada bir başarı göremiyoruz. Şimdi olaya bu pencereden baktığımız zaman mevcut son yıllardaki yönetimleri, mevcut teknik adamları ve kadroları insafsız bir biçimde eleştirmenin çok mantıklı olacağını düşünmüyorum.
            -Trabzonspor sizinde bahsettiğiniz gibi bazı evrelerden sonra günümüze geldi. Trabzonspor’u bugün ele alarak irdelemek istersek bu konuda neler söyleyeceksiniz?
            -Trabzonspor’un bugün ki konumunu, 39. yönetim penceresinden bakarak eleştirmek biraz haksızlık yapmış oluruz. Biraz önünden başlayarak bugüne gelmek istiyorum. Çok öteye gitmeyeceğim, 2003-2004 futbol sezonunda Trabzonspor’un futbol kadrosu kendine yaraşan ve yakışanı yapmıştır. Türkiye Kupasını kazanmıştır, Türkiye liglerinde lig ikincisi olmuştur, Avrupa şampiyon kulüpler kupasında ön eleme dahi oynama hakkıyla kendini donatmıştır, aynı başarıyı 2004-2005 sezonuna yansıtamamıştır. O dönemlerde Sayın Aktuğ’un başkanlığındaki 37 ve 38. yönetimler birbiriyle çelişen yönetimler olmuştur, bunun sebepleri vardır, sebepleri şudur: Her dönem için geçerlidir. Bir yönetim önce kendini yönetebilmelidir. Kendini yönetebilen yönetim kulübünü yönetebilmeyi de öne çıkartır. Kulübü ve camiasını yönetebilme özelliğini ön plana çıkartıp, bütün dinamik güçleriyle birleşebilen, bütünleşebilen yönetimler o kulübü ya hedefine taşır. Bir yıl önce hedefinin çok yakınına neredeyse matematikteki teğet kadar yaklaştırılan Trabzonspor’da bir yıl sonra eğer olumsuz koşulların gerçekleştiğine bakılarak bir yönetim değişikliğine camia taşınıyorsa, buradaki sebepler aranmalıdır. Biz bu sebeplerin üzerinde çok konuştuk, yani birinci yönetim yapılanması emek, bütünlük, birlikte üretmek anlayışını taşıyordu, ikinci yönetim ise ben bilirim anlayışını taşıyordu. Bence kopma noktası burada oldu.Bu dönemde Türkiye’nin yerli en iyi oyuncusu olan Gökdeniz’in bir çok talipleri vardı, bu talipler içerisinden en iyi parayı da Fenerbahçe veriyordu. Yönetim kurulu kendi sesini, tabanın sesini ve Türk spor kamuoyunun sesini dinleyerek, Gökdeniz’i Fenerbahçe’ye vermedi. Bu bir tercihtir, saygı duyarım.Ama bana göre doğru bir tercih değildir. Bu dönemde bu futbolcu satılmalıydı, Burada kulüp kaybetti. Gökdeniz’de yaşadığı sendromların dışında ,kulüpte sendrom yaşadı. Kulübün yaşadığı sendrom’un arkasında da kulübün öteden beri birikip gelmiş olan stok borcunu yatmaktadır. O borca, bir de yeni moda çıktı. Türkiye’de bu 4 büyük klüpte bu modaya uydu, bu sermaye piyasasına şirket kurarak, kulübün belli hisseleriyle katılmak , bunu insanlara şirin görünerek, herkesinde bu düşünceye sarılmasını sağladı, oraya daldılar, ama oraya dalanlar bir kolunu bir budunu kaybetti. Şükürler olsun ki Trabzonspor henüz ağzından su almadı, ama ileriye dönük olarak korkum odur ki su alabilir. Şimdi o bahsettiğim konular 38. yönetimi götürdü. 38. yönetim niçin gitti biraz bu konuyu irdeleyelim. 38. yönetim sermaye piyasasından 32.8 trilyon lira bir para aldı, 30,5 trilyon lira bir kasa girdisi yaptı. 40 yıllık tarih süresi içerisinde kulüp kendi kaynağı ile ekonomik bağlamda bundan daha güçlü olduğu dönem olmamıştı. O parayla bir şekilde borcu kapattılar ama tamamını kapatamadılar. işte burada benim iddiam şudur, o zaman Gökdeniz’i satabilmiş olsalar, o açığı kapatırdılar.Kulübü bu şekil de borsaya da taşımamış olurdular.
            ''...Sayın Aktuğ’un başkanlığındaki 37 ve 38. yönetimler birbiriyle çelişen yönetimler olmuştur, bunun sebepleri vardır''

-Trabzonspor’un şuan ki mevcut yönetimini nasıl buluyorsunuz Göreve geldikten sonra bazı vaatler vererek gelindi, bu vaatleri nasıl buluyorsunuz ve takıma ikinci yarı katılan transferlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
            Bugün ki mevcut yönetim, 38. yönetimin yarattığı boşluğa oturdu. Tabii baştan beri düzelteceğim iddiası var. İddiası Sayın başkan tarafından deklere edilen modern bir saha, 2 yıldız oyuncu ki ( bu yıldız oyuncunun ölçüsünü de ben anlamış değilim), ben bunların pek üzerinde durmam, çünkü inanmadığım işin üzerinde ben pek durmam.39. yönetim bu vaatleri verebilir, buna bir itirazımız yok, ben bu vaatlere zaten baştan da inanmamıştım, ama kulüp idare etmeye geldikleri zaman doldur boşalt konuşmasının dışında, ellerinde ciddi olabilirliği olan projelerinin olmadığını, daha işe başladıkları zaman anlaşıldı. Trabzonspor’un oyuncuya ihtiyacı var. Trabzonspor’un oyuncuya ihtiyacı varsa, parada verecekse, parayı kim verecekse versin nokta transfer yapsın. Bunu da yapmaları lazımdı.
            Ben 9 oyuncu aldım, 9 tane oyuncu gönderdim. Sayın başkan gönderdiği oyuncular için, onlar Trabzonspor ruhunu kaybetmiştiler, acaba ruhlarını mı kaybetmiştiler, bundan önce bir boşluğa mı yanlış sevk ve idare mi edilmiştiler. Bu yöneticilerin elinde baramotre mi var ki futbolcuların ruhlarını ölçüyorlar. Ben öyle bir ruhsal bunalım ölçemiyorum, 30 sene eğitimcilik yaptığım halde. Mesele şudur, o dönemde 2-3 tane nokta transfer yapmaları lazımdı. Örneğini vereyim de nokta transferde ne demek istediğim daha iyi anlaşılsın. Sayın Aktuğ’un başkanlığındaki 37. yönetim iki tane nokta transfer yaptı. Bir tanesi Tolga Seyhan diğeri Volkan Bekiroğlu. Her ikisinden azami verim aldı, Volkan’ın gidişine bir şey söyleyemem. Tolga Seyhan’ı Trabzonspor 1,5 yıl kullandı, maksimum verimliliği aldı, 750 bin dolara almış oldukları bonservisini 3.750 bin dolara sattılar. İşte nokta transfer budur.39. yönetimin ikinci yarı takıma kattığı futbolcular nokta transferlerdir.Ben yönetimde en güçlü konumda olsam, bu oyuncuları alır mıydınız diye sorarsanız, kesin alırdım diyemem. Ama bir Ayman, bir Ceyhun nokta transferdir, bir Risp’de nokta transferdir ama Risp’i asla almazdım, çünkü onun mevkisinde Trabzonspor’da futbolcu vardı.Yönetim yirminin üzerinde oyuncu transfer etti, bir çoğu ortada yok, ama bu son dönemde aldıkları 3 oyuncunun 3’ü de oynuyor. Bana sorsan Ben Ceyhun’u transfer etmem, neden etmem, çünkü Ceyhun 30 yaşına geldi, çok takım dolaştı. Ben çok takım dolaşan oyuncuyu transfer etmem, bir de Ceyhun, Gökdeniz’den pek farklı yapıda bir oyuncu değildir. Bu benim kendi görüşüm. Trabzonspor’a benim düşünceme göre o mevkideki eksikliğini Ceyhun’un da tam kapattığı düşüncesinde değilim, ama Trabzonspor’da şu an bir diriliş varsa bunun sebebi şu, yönetim ilk önce az da olsa hocasıyla uzlaştı ve o doğrultuda bir transfer yaptı. Trabzonspor yönetimi yanlışlardan, yanılgılardan gerçeklere bir nebzede olsa en son ki transferleriyle yaklaştılar. Bunlar biz bu işte biraz acemilik çektikte diyemezler, çünkü talip oldukları kulüp Trabzonspor’dur, onu yönetmek bir yeterlilik işidir. O yeterliliği kendinde görüyorsan bu işe talip olursun ama oda yetmez o yeterliliği kendinde görürsün bu işe talip olursun ama kararsızlık içerisinde hareket edersen o zaman o yeterliliğinde yetersizlik diye algılanır. Yönetme de en önemli argüman kararlılıktır. Yönetim kararlı olacak.
            ''...bir Ayman, bir Ceyhun nokta transferdir, bir Risp’de nokta transferdir ama Risp’i asla almazdım, çünkü onun mevkisinde Trabzonspor’da futbolcu vardı.''

-Trabzonspor eski günlerdeki başarılarını yakalaması için neler yapmalıdır?
            Bordo mavili kulüp 40. yılını devrediyor. Bunun 7 yılı 2. ligde geçti 33’ü 1. ligde geçiyor, 18 takımlık 3 puanlık sistemde Trabzonspor’un en düşük puanı geçen senenin 1. döneminde 23 puan aldı. Bu yıl ki onunda altında kalarak, o da egale edildi. Bu Trabzonspora hiç yakışmıyor, Trabzonsporluların onurlulukları ile hiç örtüşmüyor. Çünkü Trabzonspor’un 33 yıllık 1. lig hayatında onu büyük yapan 6 şampiyonluk ve onun yanındaki çok sayıda büyük kupalar, Avrupa’da ülkeyi temsil etmekteki haklı yeri ve payı ne kadar büyük yapan unsurlarsa, onun hiçbir zaman Anadolu’nun sesini zaman zaman yükselten kulüpler gibi asansör takım olmayışı demiyorum, onunla hiç anılmamasıdır, büyüklük argümanının bir nedeni de budur. Eskiden beri olan özgün yapımızın tamamını demiyorum, ama belirgin bir anlayışa dönmeliyiz. Buna dönmesek bana göre işimiz çok zor. Yani Trabzonspor 25 kişilik futbol kadrosunu en az 15’ini kendi kaynaklarından üretmelidir. Bunun 5-6’si Türkiye’nin kaynaklarından, üretmelidir, Bununla şuraya gelmek istiyorum, 6 yabancıyla Trabzonspor’u donatmanın hiçbir anlamı yok, yalandan yere 6 yabancıya para vermenin bir anlamı yok. Sadece bu yönetim değil, geçmişte bunun kötü örnekleri yaşandı ama bu yönetim çok para verdi, geçmiştekilere bu kadar para verilmemişti. Bu yönetimim parası fazlaydı galiba.Mesele şudur, yönetimler projeksiyonlarını iyi belirlemeleri lazım. Bu yönetim yaklaşık 14 aydır görevdedir, 2 transfer döneminde (transfer kulübün hayati derecede önemlidir) eğer siz transfere fazla para harcarsanız, bütçenizi büyütürsünüz ve de Trabzonspor bunun altından kalkamaz. Bu yönetimin Trabzonspor’un gelecekteki bütçesini nasıl revize edeceğini çok merak ediyorum. Bu arada bu onların sorunu değildir. Bugüne kadar hata yapanlara kim ne söylemiş. Haksızlık, yanlışlık yapan kendini unutturduğunda bir yerden çıkarak konuşmaya başlıyorlar. Örneğini vereyim isterseniz. Metin Akbaşoğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajını okudum. Galiba beyninden Trabzonspor’un başkanlığını geçiriyor, kendisinin daha önce ne yaptığını galiba unuttu. Tomas Jun diye bir oyuncuyu alarak kulübün içine bomba attılar.

''...Metin Akbaşoğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajını okudum. Galiba beyninden Trabzonspor’un başkanlığını geçiriyor, kendisinin daha önce ne yaptığını galiba unuttu.''

-Trabzonspor’da son günlerde aldığı başarılı sonuçlarla yavaş yavaş üst sıralara tırmanır oldu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
            -Ben Denizli maçından sonra üzerimdeki tedirginliği atarak uyudum, Beşiktaş maçından sonra da çok çok rahat bir duyguyla uyudum, inanıyorum ki yüreği Trabzonspor sevgisiyle donanmış tüm Trabzonsprlular ve hele bu eskiler (zaman zaman önemseniyorlar, kulübün eskisidir, işlerine göre duayen, fosil, moruk diyorlar, bunlar tabi ki çirkin şeyler) Bu insanları bu kulübe katıp katmamaları önemli değil, ben zamanında bu kulüp müsabaka kaybettiğinde kendimi kaybettiğim zamanlar oldu.
            Son maçımızda Gaziantep’e elenebilirdik, ama sadece elendiğimiz için üzülürdüm.Trabzonspor artık hedef belirleme noktasına geldi. Trabzonspor ligde hedefi nerde tutturursa tutturtsun, beni Trabzonspor onuruyla, başı dik, yukarılara doğru tırmanan bir takım ödüllendirir. Ama bu yetmez, bu takım bu kadar kayıba uğramamalıydı. Trabzonspor’da bu yönetim transferi yanlış yaptığı gibi parayı yanlış kullandı, antrenörü yanlış getirdi. Zaten kendileri bunu itiraf ediyorlar. Amerikalının burada ne işi vardı. Adam 20 yılda 24 kulüp çalıştırmış, belli ki bunun kafası futbol değişikliklerini yakalamış olsa dahi bu bir kere rahat bir sandalyesinde oturup kararlı bir tip değil.
            -Trabzonspor’da alınan başarılı sonuçlardan sonra bütün sorunlar geride kaldı diyebilir miyiz?
            -Trabzonspor’un yılık geliri 30 trilyon,bu gelirin 5 trilyonu borsaya gidiyor,Trabzonspor’u bekleyen sonuçların güzel olması herkesi mutlu etmekte, insanlar Trabzonsporun sorunlarını sakın ola bittiğini anlamasınlar. Bu kadro Trabzonspor’u çok ileriye getiremez, bu kadronun bir sonuç yakalamasıdır. Bu yönetim zamanında çok karmaşa transferler yaptı, yanlış bir hoca seçimi yaptılar, daha sonrasında kötü sonuçlar alındı, 7 maçlık periyotta hiç galibiyet alınmadı. Şimdi Trabzonspor tırmanışa geçti, bu memnuniyet vericidir. Bunda tabi ki nokta transferlerin 2 tanesinin önemi var. Ben Ceyhun’dan beklediklerimi söyledim. Beklediklerimizi de alıyoruz, Ayman’dan da öyle. Risp olsa da olmasa da çok fark etmez. Yine de sakatlamasına üzüldüm. Trabzonspor görüntü itibariyle tırmanışa doğru gidiyor, ama Trabzonspor belki basamak olarak 3., 4’lüğü yakalayabilir, buna bir şey diyemem. Ama gönlüm ister ki en tepe noktasını yakalasın. Bu tabi ki matematiksel olarak mümkün değil, Trabzonspor ikinci yarı toplayacağı puan hiçbir zaman beni doyuma ulaştırmayacak.
            -Trabzonspor’un basın sözcüsü Zeyyat Kafkas geçenlerde Lig Tv’ye verdiği röportajın bir kısmında Gaziantep maçı devre arasında eski ve yeni yöneticinin kavgası üzerine eski yöneticilerin deklarasyon yayınlamasını eleştirerek, hesap sorma yerinin kongre salonları olduğunu ifade etti. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
            -Zeyyat kardeşimin 20 gün sonra mı aklı başına geldi. Daha önce nerelerdeydi, eski yöneticiler, bir takım arkadaşlarımızın girişimiyle, bir deklarasyon yayınladı ama çok fazla bir şey söylemediler. Söylediklerini kişisellik adına değil, kurum adına söylediler, herhalde bazı insanlar, bazı şeyleri algılamakta güçlük çekiyorlar. Bu olayda ne Yusuf’un yüceltilmesini ne de Kahraman Altuntaş’ın küçültülmesi anlayışını asla kabul etmiyorum. Benim düşündüğüm şu, Trabzonspor yöneticisi vitrindir. Her olayda odak noktasıdır. Yusuf Ziya Yılmaz’ın kongredeki konuşmasının belli bölümüne imza atarım, ama öteki arkadaşımzın onun demokratik kürsüyü kullanmasını engellemek diye bir hakkı yok. Çünkü sınırsız cevap verme hakkı yönetimindir. Trabzonspor yöneticisi o apoletleri hiç kimse öyle basite almasın. Trabzonspor yöneticisi oturmasını kalkmasını, davranış şeklini her yerde her şekilde bilecek. Bir öğretmen, öğretmene yakışır bir şekilde davranmıyorsa önce onu öğrencileri alaya alır, Bizler Trabzonsporlu olarak bu hareket sizi bizi herkesi üzmüştür. Bu tip işlerin gereği yapılır. Nedir gereği, bu arkadaşımız istifa edecektir, istifa etmiyorsa onun istifasını bir şekilde sayın başkan alacaktır. Her ikisini de disiplin kuruluna sevk edilecektir. O arkadaşımıza futbol federasyonu ceza verdi. Gazetelerde daha sonra Trabzonspor’un kafa atan yöneticisi 1 yıl ceza aldı. Bundan Trabzonsporlular hiç hicap duymadılar mı, peki görevi bırakmış olsaydı ne cezası verilecekti, efendim ben bu sandalyeden kalkamam, bu sandalyeden kalkmayan hiç olmadı mı ki. Sayın Kafkas eski yöneticileri nazare almamışsa, bir gün başka olayda kendisi de dikkate alınmaz. Trabzonspor bu olayla sınıfta kalmıştır. Ben hiç kimseden taraf değilim ben Trabzonspordan tarafım.
            ''...Zeyyat kardeşimin 20 gün sonra mı aklı başına geldi. Daha önce nerelerdeydi, eski yöneticiler, bir takım arkadaşlarımızın girişimiyle, bir deklarasyon yayınladı ama çok fazla bir şey söylemediler.''

haber61.net / Selahattin Aydınlı
            BMN I TRABZON
            7 geliyor 7

Yorum

• İlk olarak ultrats tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ceyhun'a şut emri

DERBİDE Trabzon'un en büyük kozu Ceyhun olacak. Tecrübeli oyuncu ile özel görüşen Ziya Doğan, "Arkadaşların sana boş alan yaratacak. Kaleyi gördüğünde şut at. Mondragon'un olmaması büyük şans" uyarısı yaptı. Ceyhun, sezonun ilk yarısındaki G.Saray maçında süper oynamıştı

ceyhun sezonun ilk yarısındaki galatasaray maçında var mıydı
              Bu başlığa yorum yazmak adetim değildir ama; kastettikleri maç gese-Ankaragücü maçı. Ceyhn o maçta süper oynamıştı.
              Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

• -Trabzonspor’un yılık geliri 30 trilyon,bu gelirin 5 trilyonu borsaya gidiyor...Bu cümle önemli
                Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Trabzon'da Golcülerin Yükü Ağır
                  Turkcell Süper Lig'in 23. haftası sonunda 31 gol atan Trabzonspor'da, gol yükünü çeken Umut, Ersen Martin ve Gökdeniz, Galatasaray maçında da takımlarının gol bakımından en büyük kozları olacaklar.

Bordo-mavili takımda Umut 10, Ersen Martin 7, Gökdeniz ise 4 gol atarak toplam 21 gol kaydettiler. Bordo-mavili oyuncular, böylece Karadeniz ekibinin gollerinin yüzde 67.75'ini kaydetmiş oldular.

Trabzonspor'da bu sezon en golcü oyuncu ise sezon başına Ankaragücü'nden transfer edilen Umut Bulut. 10 golü bulunan Umut, Beşiktaş'a 2, Fenerbahçe'ye 1 gol atarken, Galatasaray'a gol atamadı. Umut ligin ilk yarısındaki Galatasaray maçında son dakikalarında forma şansı bulmuştu.

Ersen Martin'in ise gollerinin çoğunu büyük maçlarda atması dikkat çekti. Bordo-mavili futbolcu, 7 golünün 3'ünü Beşiktaş'a, 2'sini ise Galatasaray'a karşı kaydetti.

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Gökdeniz Karadeniz, bu sezon ile birlikte son 3 sezondur Galatasaray'a gol atıyor. Gökdeniz, 2004-2005, 2005-2006 ve bu sezonun ilk yarısı olmak üzere 3 sezonda da sarı-kırmızılı takımın ağlarına 1'er gol göndermeyi başardı.

2002-2003 sezonunda da Galatasaray'a gol atan Gökdeniz, son 5 sezon içerisinde sadece 2003-2004 sezonunda sarı-kırmızılı takıma gol atamadı.

haber61.net
                  BMN I TRABZON
                  7 geliyor 7

Yorum

• Hacıosmanoğlu tedbirli konuştu
                    Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, üst üste alınan galibiyetler sonrası Trabzonspor'un oksijen çadırından çıkıp nefes almaya başladığını belirterek, "Galatasaray-Trabzonspor maçının favorisi yok. Kimse bizi favori olarak göstermesin" dedi.

Sezon başında kaliteli bir kadro kurmalarına rağmen sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Devre arasında kaliteli kadromuza değerli oyuncular katarak takım olma yolunda önemli adımlar attık. Üst üste aldığımız sonuçlar bizi havalara çıkaracak sonuçlar değil. 4 maç üst üste kazanmamız bizim almamız gereken sonuçlardı" diye konuştu.

Bulundukları noktanın Trabzonspor camiasına ve formasına yakışmadığını kaydeden Hacıosmanoğlu, "Oyuncu arkadaşlarımızın mücadelelerini artırarak devam etmelerini diliyorum. Alınan sonuçlar sonrası 'Trabzonspor ayağa kalktı, şahlandı' söylemlerine herkesin kulaklarını tıkamasını istiyorum. Trabzonspor olarak yaşanması gereken şeyleri yaşadık. Oksijen çadırından çıkıp nefes almaya başladık. Aldığımız 4 maç sonrası estirilen hava benim hoşuma gitmiyor. Arefeyi görmeden bayramı yaşamanın hiçbir anlamı yok" şeklinde konuştu.

Her maçın kendileri için final nitelediği taşıdığını belirten Hacıosmanoğlu, "Maçları tek tek düşünmeliyiz. Galatasaray maçı da bunlardan biri. Herkesin sağduyulu olması gerekiyor. Galatasaray'ın son haftalardaki durumuna bakarak hiç kimse Trabzonspor'u favori olarak göstermesin. Galatasaray-Trabzonspor maçının favorisi yok. İki takım arasında oynanan maçlar her zaman üst seviyede olmuştur. İyi ve kötü dönemlerde bile hem Trabzonspor hem de Galatasaray birbirini yenmiştir. Bize karşı oynayacakları maçı çıkış maçı olarak göreceklerdir. Oyuncularımız yürekleriyle sahada mücadele ederlerse Türkiye'de yenemeyeceğimiz takım yok. Beşiktaş maçının 2. devresindeki oyunlarını sahaya yansıtırlarsa galibiyet gelir. Bizim Galatasaray'dan daha çok puana ihtiyacımız var. Kazanan taraf olmak istiyoruz. Trabzonspor olarak oyuncularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

09.03.2007

Kaynak : İHA
                    Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

DERIN TRABZONSPOR

Yorum

• Haberler
                      Gözlemci ve temsilciler belli oldu
                      Takımımızın 11 Mart pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının gözlemci ve temsilcileri belli oldu.
                      Futbol Federasyonu`ndan yapılan açıklamaya göre müsabakada Hilmi Ok gözlemci, Mehmet Haluk Gözen ve M. Turgay Polat'da temsilci olarak görev yapacak
                      Kiminle Gezdigimize,Kimlerle Arkadaşlık Ettigimize Dikkat Etmeliyiz! Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüge Götürür:

Yorum

• unal

ÜMİT MİLLİ TAKIM

Ünal KARAMAN
                        Ümit Milli Takım Teknik
                        Direktörü

evet efsane kadromuzun buyuk aktorlerinden unal karaman ümit mili takımın td ona gorevin başarilar sunuyoruz onun aslında a mili takımın td olması lazım inaşalah bir gun oraya da yukselir....
                        Kiminle Gezdigimize,Kimlerle Arkadaşlık Ettigimize Dikkat Etmeliyiz! Çünkü Bülbül Güle, Karga Çöplüge Götürür:

Yorum

• Trabzonspor'da Galatasaray Maçı Öncesi Nefesler Tutuldu(Dha) Trabzonspor'da Hafta Sonu Oynanacak Galatasaray Maçı Öncesi Nefesler Tutuldu. Teknik Direkör Ziya Doğan, Galatasaray Maçında Favori Olmadıklarını Belirterek, "Yine de Kazanacak Güçteyiz" Dedi. Bordo-mavili Takımda Seri Galibiyetler Sonrası Yüzler Gülerken, 5 Futbolcunun Sarı Kart Sınırında Bulunması İse Tehlike Çanlarını Çaldırıyor. Yattara ve Ersen'in Durumu İse İyi...

Yunus Emre SEL/TRABZON, (DHA)

Trabzonspor'da hafta sonu oynanacak Galatasaray maçı öncesi nefesler tutuldu. Teknik direkör Ziya Doğan , Galatasaray maçında favori olmadıklarını belirterek, "Yine de kazanacak güçteyiz" dedi. Bordo-mavili takımda seri galibiyetler sonrası yüzler gülerken, 5 futbolcunun sarı kart sınırında bulunması ise tehlike çanlarını çaldırıyor. Yattara ve Ersen'in durumu ise iyiye gidiyor.

SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Trabzonspor'da teknik direktör Ziya Doğan, Galatasaray maçından galibiyetle ayrılmayı çok istediklerini belirterek, "Rakibimizin ligdeki düşüşü veya çıkışı bizi fazla ilgilendirmiyor. Biz bir seri yakaladık ve bunu devam ettirmek istiyorsak, Galatasaray maçından galibiyetle ayrılmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Takımda eksikler olabilir, ancak tüm futbolcularımın bir diğerinin açığını kapatacak
                          yetenekte olduğunu biliyorum. Bu maç ne her şeyin bir sonu nede herşeyin bir başlangıcı. Bu maçı alınca her şey bitti havasına girersek yalnış yaparız" şeklinde konuştu.

SARI ALARMI

Trabzonspor'da geçtiğimiz hafta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ferhat'tan sonra bu hafta oynanacak olan Galatasaray maçında da sarı kart alarmı verildi. Bordo-Mavili takımda Ceyhun, Umut, Gökdeniz'den sonra Stepanov ve Erdinç'in de 3 sarı kartlı oyuncular arasına girmesi tehlike sinyallerinin çalmasına neden oldu. Teknik Direktör Ziya Doğan bu futbolcularla konuşarak dikkatli olmaları yönünde uyardı.

YATTARA VE ERSEN'İN DURUMU İYİ

Daha önce Galatasaray maçında oynayıp oynamayacaklarının maç saatinde belli olacağı yönünde açıklama yapılan Ersen Martin ve Yattara'nın sakatlıklarının büyük ölçüde geçtiği açıklandı. Takımla birlikte yapılan çalışmalara katılmayan Yattara'nın Galatasaray maçında oynamasına kesin gözü ile bakılırken, Ersen Martin'in de bu maçta sahada yerini alması bekleniyor.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, Galatasaray maçına Konyaspor maçındaki 11'den sadece bir futbolcuyu değiştirerek çıkmaya hazırlanıyor. Kart cezalısı olması nedeniyle Konyaspor maçında forma giyme şansı bulamayan Hüseyin'e Galatasaray maçında ilk 11'de forma şansı vermesi beklenen Doğan'ın Ersen Martin ve Yattara' dan Galatasaray maçının ilerleyen dakikalarında yararlanmayı planlıyor. İki futbolcunun da kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Doğan, "Her futbolcu sırası geldiğinde formayı giyer" demişti.

TAKIM YARIN GİDECEK

Galatasaray maçı için yarın 10.00'da Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a gidecek olan Trabzonspor, Pazar günü 23.30'da Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla geri dönecek. Kafileyle birlikte İstanbul'a kalabalık bir yönetici topluluğun da gitmesi bekleniyor. (Doğan Haber Ajansı)
                          Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli...

Yorum

• İlk olarak tamuğ yamtar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

YATTARA VE ERSEN'İN DURUMU İYİ

Daha önce Galatasaray maçında oynayıp oynamayacaklarının maç saatinde belli olacağı yönünde açıklama yapılan Ersen Martin ve Yattara'nın sakatlıklarının büyük ölçüde geçtiği açıklandı. Takımla birlikte yapılan çalışmalara katılmayan Yattara'nın Galatasaray maçında oynamasına kesin gözü ile bakılırken, Ersen Martin'in de bu maçta sahada yerini alması bekleniyor.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, Galatasaray maçına Konyaspor maçındaki 11'den sadece bir futbolcuyu değiştirerek çıkmaya hazırlanıyor. Kart cezalısı olması nedeniyle Konyaspor maçında forma giyme şansı bulamayan Hüseyin'e Galatasaray maçında ilk 11'de forma şansı vermesi beklenen Doğan'ın Ersen Martin ve Yattara' dan Galatasaray maçının ilerleyen dakikalarında yararlanmayı planlıyor. İki futbolcunun da kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen Doğan, "Her futbolcu sırası geldiğinde formayı giyer " demişti.

Yorum

• ne olcaktı isiin yedekmi kalacaktı onu zaten biliyoruz bunlarda haber yaptık diye geçiniyorlar.
                              Bu ülke barışta zenginlerin, savaşta fakirlerindir.

Yorum

• ŞAMPİYON TAKIMI KURDUK
                                Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, gelecek sene şampiyon olacak takımın temelini attıklarını söyledi
                                Bu sezonun artık geçtiğini belirten başkan Albayrak gelecek sene için şampiyonluk sözü verdi. Trabzonspor’da Başkan Nuri Albayrak, kötü günlerin artık geride kaldığını ve bu sezon değil ama gelecek sezonlarda şampiyon olacak bir takım kurduklarını söyledi. İlk yarıda yaşanan kötü gidişattan sonra devre arasında takımı çok güçlendirdiklerini belirten bordo-mavili başkan “Sonuçları ortada. Çok puan kaybımız olduğu için bu sene şampiyonluk iddiamız yok” diye konuştu. NURİ Albayrak, Şampiyonlar Ligi’ne katılacaklarına inandığını da belirterek, “Kalan 11 maçta 30 puan alırsak, bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu sezon Beşiktaş’ı iki kez yendik, Galatasaray’ı da ilk yarı mağlup etmiştik. Bu hafta da İstanbul’dan 3 puan almak istiyoruz. Teknik kadro ve futbolcularımıza güvenimiz tam. Bu sezon asıl hedefimiz kupa. Arzumuz bu yıl kupayı müzemize götürerek, camiamızı mutlu etmek” dedi. TEKNİK direktör Ziya Doğan’ı göndermeyi en kötü zamanda bile düşünmediklerini belirten Albayrak “ 7 maçlık kabus dönemde bile Doğan ile yollarını ayırmayı aklımıza getirmedik. 7 değil, 10 maç kaybetse de Ziya hoca ile devam edecektik. Hocamıza inancımız ve güvenimiz tamdı. Sonuna kadar kendisine destek olmaya kararlıydık. Şimdi bu güvenimizdeki haklılığımız ortaya çıkmaya başladı. Artık sırtımız yere gelmez” dedi.

2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

Çalışıyor...
                                X