Trabzonspor Oftaş'ı alır mı?
Hazır Oftaş orada duruyorken ve kimse almıyorken, Trabzonspor neden bu kulübü satın almıyor? Eğer İzmir kulüpleri birleşip almayacaksa, Oftaş en fazla Trabzonspor’un işine yarar… Neden?
Zamana not düşmek diyoruz ya, yine öneriyle karışık bir gıdımlık not düşüp, çekilip gideceğim.
Gençlerbirliği, malumunuz, taraftarı olmayan zengin bir kulüp..
Bunun yanında, kelli-felli, başkanı da var..
Başkanın ligdeki ağırlığı, kulübünden kat kat fazla..
Böyle bir kulübün yanına bir yavru daha geldi..
Ön adı Gençlerbirliği, soyadı Oftaş..
Oftaş, takımın ana sponsoru ve takım zaten bu sponsoruyla diğerinden ayırt ediliyor. Şampiyonluk hedefi olmayan, ligde üst sıraları zorlarsa zorlar, zorlamazsa tuzu kuru bir takımın yanında bir ikincisini bu lig ne kadar sindirir bilemem.
Zaten İlhan Cavcav da, iki Gençlerbirliği’nden bir şampiyon çıkmayacağını bildiği için, küçük yavruyu satabileceğini ima etti. Bu durum medyada da haber oldu. İzmir’in ligde takımı yok, onlar almak istedi. Sonra Mardinspor ile anıldı ancak Oftaş, durduğu yerde duruyor.
Hazır Oftaş orada duruyorken ve kimse almıyorken, Trabzonspor neden bu kulübü satın almıyor?
Eğer İzmir kulüpleri birleşip almayacaksa, Oftaş en fazla Trabzonspor’un işine yarar…
Neden?
Bir kere çok sezondur, bir takımla şampiyon olamayan Trabzonspor, bir buçuk takımla amacına ulaşabilir.
İki takım, tek hedef..
İki takım sadece Trabzonspor’un şampiyonluğu için çalışacak. Hem Trabzon kenti iki Trabzonspor’u kaldırır. Trabzonspor şampiyon olacaksa, böyle bir yatırıma değer diyorum..
Bu sezon olmasa bile, ileriki sezonlarda bu mümkün..
İkincisi,Trabzonspor’un elindeki 51 oyuncuyu başka türlü eritme şansı yok..
Ancak böyle ikinci bir takımı olursa, elindeki oyuncuları eritebilirsin..
Yetenekli olup da, ikinci ve üçüncü liglerde kaybolacak oyuncuları, Süper Lig'de değerlendirir, eğer yetenekleri varsa Trabzonspor’a geri dönüşlerini de kolaylaştırırsın. Yine gelecekte A takım hocası düşünülen bir teknik adam için en ideal pişme yeri..
Hem Trrabzonspor, hem değil…
Böyle bir kulüp daha çok işe yarar, devam ediyorum..
"Ahh bir Trabzonspor’da yönetici olsam" diye hayaller kuranlar için, önce Trabzonspor Oftaş’ta yönetici olma şartı getirilir..
Asgari iki dönem orada yönetici ya da başkan olanlar, kendilerini bir şekilde taraftara, spor camiasına tanıtmış olur. Yanlış yaparsalar da çok mühim değil, bundan Trabzonspor etkilenmez, yavru takım etkilenir.. Böylece, Trabzonspor’da kötü yönetici - kötü yönetim dönemi kapanır..
Bir takım kişilerin amatör, samimi yönetici olma hevesleri de bu şekilde tatmin edilir diye düşünüyorum..
Sonra, Trabzonspor, transferleri bu kulüp üzerinden yapar.. Daha ekonomik olur. Nasıl olur? Bir futbolcuyu Trabzonspor isterse fiyatı beş kat artıyor, ama Trabzonspor Oftaş isterse, üç paraya Trabzonspor şemsiyesi altına girer. Daha sonra Trabzonspor o adamı istediği paraya alır.. Sonra, PAF oyuncuları ilk burada görücüye çıkar..
Peki neyle alınacak bu kulüp?
Gökdeniz’in transferi konuşuluyor, bilmiyoruz gerçek mi, yalan mı? Eğer gerçekleşirse, Gökdeniz’den gelen parayla, pekala bu kulüp satın alınabilir.. Üzerine biraz daha eklemek gerekecektir. Onu da başkan Albayrak’a havale ederiz. Bize bir yıldız sözü vardı, hatırlatırız. Kötü geçen iki sezondan sonra ancak böyle bir şey yaparsa, taraftar onu affedebilir
Tüm bunlar senaryo değil.. Üstelik Gençlerbirliği Oftaş’a sponsor olan Oftaş firmasının sahibi Trabzonlu’dur. Kulüp başkanı Trabzonlu’dur.. Ortam satın almak için müsait.. Trabzonspor’un şampiyonluktan, yönetim yanlışlarına kadar pek çok sorun da giderilmiş olur..
Ben yazdım, söz uygulayıcılarda..
Yorum