Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Çok yakın zamanda adında "şehit" olan tüm okullardan, caddelerden ve sokaklardan "şehit" ibaresi kaldırılacak...

Sadece isim kalacak... Tabii ismin tek başına bir anlamı olmayacak...

Bunu düşünen beyinsizlere yazıklar olsun!
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Çok yakın zamanda adında "şehit" olan tüm okullardan, caddelerden ve sokaklardan "şehit" ibaresi kaldırılacak...

artık nerde yaşadığımızı bilemiyorum.heralde yunanistanda yaşıyoruz ...

Yorum

• evler tünek olmuş, ötüyor bir sürü baykuş...
        sesler de: "vatan tehlikedeymiş... batıyormuş!"
        lâkin, hani, milyonları örten şu yığından,
        tek kol da demiyor bir tarafından!
        sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.
        feryâdı bırak, kendine gel, çünkü zaman dar...
        uğraş ki: telâfi edecek bunca zarar var.
        feryâd ile kurtulması me'mûl ise haykır!
        yok, yok! hele azmindeki zincirleri bir kır!
        'iş bitti... sebâtın sonu yoktur!' deme, yılma.
        ey millet-i merhûme, sakın ye'se kapılma.
        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
        - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Çok yakın zamanda adında "şehit" olan tüm okullardan, caddelerden ve sokaklardan "şehit" ibaresi kaldırılacak...

Şehitlik hükümlerini onlar mı vermişte alıyorlar kafası emme basma tulunma mantığında çalışan hergeleler!
          Çektiğin su senin değil suyu kullanan sen değil.
          Piyonlar! İtler!

Yorum

• Bu bayram gününde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum...

Size minnettarız...

Yorum

• İlk olarak OLCAY ÇAKIR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bu bayram gününde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum...

Size minnettarız...
              Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

• Yağlı kurşun yedim giderim
                Genç yaşımda buymuş benim kaderim
                Hakkını helal et anam
                Ağlama hiç dayanamam
                Ölüm Allah’ın emridir
                Herkeslere selam olsun
                Vatan sağolsun
                Ben ölsem de can dostlarım var
                Kanımı arkamda komazlar
                Hakkını helal et anam
                Ağlama hiç dayanamam
                Ölüm Allah’ın emridir
                Herkeslere selam olsun
                Vatan sağolsun

Yorum

• İstanbul’da çatışma: 1 polis şehit

Aşiyan'da meydana gelen çatışmada yaralanan iki polisten Turgay Yılmaz (23) şehit oldu. Yaralı polis Mehmet Birlik (22) ise tedavi altına alındı. Saldırgan ağır yaralı ele geçirildi.

Aşiyan Mezarlığı’nda polise silâhla saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

Sarıyer’de çıkan silâhlı çatışmada 2 polis memurundan biri şehit oldu. Şüpheli yaralı olarak yakalandı. Alınan bilgiye göre, Aşiyan Mezarlığı’nda bıçaklı bir kişinin olduğu yönündeki ihbar üzerine Yunuslar olarak bilinen motorize polis timleri bölgeye gönderildi. Polisin silâhını aldığı iddia edilen şüpheli, ateş etmeye başladı. Olayda, 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerden biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şüphelinin de polis ekipleri tarafından yaralı olarak ele geçirildiği bildirildi.

Şehit polisin ailesinin yaşadığı Çay Mahallesi'ndeki baba evi başsağlığına gelenlerin akınına uğradı.

Baba İsmail ile anne Emine Yılmaz'ı yakınları teskin etmeye çalışırken, binaya büyük boy Türk bayrağı asıldı.

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ile Kaymakam Nusret Şahin de acılı aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu.

3 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Turgay Yılmaz'ın henüz 10 aylık polis olduğu bildirildi.

Cenazesi yarın Samsun'a getirilecek şehit polis için aynı gün Çarşamba'da tören düzenlenecek. Şehidin naaşı, Rıdvan Paşa Camisinde kılınacak ikindi namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek

Mekanın Cennet olsun kardeşim Allah rahmet eylesin hayır dualarını bizlerden eksiltme 23 yaşında kimin düşmanı olabilirdin ki hayalleri vardı genç kardeşimin olmadı genç yaşta aramızdan ŞEHİTLİK mertebesine ulaşarak ayrıldı en şerefli mertebeye bu yaşta ulaştı Rabbim geride kalanlarına sabır versin elbisesi düşman olarak görünen bu KUTSAL MESLEK te sen ve senin gibi canını düşünmeden yola çıkanlar elbet birgün kazanacak gözün arkada kalmasın kardeşim......
                  En son kudu_61 tarafından düzenlendi; 21.05.2010, 02:16.
                  UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

• Şehidimizin mekanı cennet olsun. Acılı ailesine sabır diliyorum.
                    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Allah şehidimize rahme eylesin..

Polis huzur güven verir.. Gerekirse canı pahasına!

Yorum

• Kurtuluş Mücadelesi'nin kahramanlarından büyük TÜRK kadını Nene Hatun'u ölümünün 55. yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Nene Hatun'dan:

"Ağabeyim Hasan cepheden ağır yaralı olarak bir gece önce eve gelmişti. Bir yandan ona bakarken, bir yandan da 3 aylık çocuğumu emziriyordum. Kardeşim o gece kollarımın arasında öldü. Sabaha karşı minarelerden 'Moskof Aziziye'ye girdi' diye haykırışlar başlayınca, kardeşimin alnını öpüp, 'Seni öldüreni öldüreceğim' diye and içtim. Yavrumu Allah'a emanet ettikten sonra, ağabeyimin tüfeğini ve satırımı alıp dışarı fırladım. Sel gibi Aziziye'ye akıyorduk. Tabyanın mazgallarından düşman ölüm yağdırıyordu. Düşmanda iyi silah vardı, bizde de iman. İleri atıldım. Dadaşlar arasına karıştım. Satırım durmadan kalkıp iniyordu.

Başka bir hikâyesinde cepheye babası kardeşi ve kayınbiraderi gider. Onlar gittikten hemen sonra Türkleri kılıçtan geçirmişler haberini alır ve küçük oğlunu bırakarak evden cepheye doğru yol alır. Cephede ilk önce babasının sonra kayınbiraderinin ve kardeşinin cesedini gördükten sonra eve geri döner ve bıraktığı 3 aylık oğlunun karnının ermeni askerleri tarafından deşilmiş olduğunu görür. Eline bir keskin bir budama makası alıp evden dışarı çıkar ve 17 ermeni askerini öldürür.

Tabya'nın geri alınmasının ardından, aralarında Nene Hâtun'un da bulunduğu yaralıların tedâvisine başlandı. Fakat bu sırada Nene Hâtun yaralı olmasına rağmen diğer yaralıların tedavisini yapmak için çalışmıştır. Nene Hâtun bu özverisiyle tanınıp, saygı ile sevilmiştir.

Nene Hatun'un vatan için gece başlayan mücâdelesi, tüm düşman Erzurum'dan kovuluncaya kadar devam etti. Erzurum'un her karış toprağında cephâne taşıyarak, yaralılara hemşirelik yaparak, yemek pişirerek, su dağıtarak, hizmetten hizmete koşarak destanlaştı. Gazi Ahmed Muhtar Paşa'nın zaferinde Nene Hâtun'un ve onun vatan aşkını paylaşan bütün insanların da payı vardı.

Ölümünden bir yıl önce kendisini ziyaret eden NATO'da görevli Amerikalı subayın bir sorusuna: "Ben o zaman gereken şeyi yapmıştım. Bugün de gerekirse aynı şeyi yaparım" cevabını vermişti."

Doğumu: 1857 / Erzurum
                        Şehadet: 22 Mayıs 1955 / Erzurum
                        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• 27 Mayıs 1980'de kahpe kurşunlara kurban giden Bakan Gün SAZAK'ı rahmetle anıyorm.

Ayrıca dün Uludere, bu sabah ise Pervari'de bölücü teröre karşı canını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.

Evet, "şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyoruz.

"Bir ölür, bin diriliriz" diyoruz.

Ancak ateş düştüğü yeri yakıyor.

İnsan hakları, demokrasi gibi kavramları terörü perdelemek için kullananlara da yazıklar olsun...
                          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Kederli ailelerine başsağlığı dilerim.

Bıktık artık bıktık !
                            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Sarıyayla Karakolunu basan 4 terörist öldürüldükten sonra aynı Karakolun bahçesine getirildikten sonra otopsi için Elazığa gönderilmiş...

Şu teröre bulaşan ahmaklar nasıl bir ruh haletine sahipler bilmiyorum.. Tamam bir yeri basıyorsun ama bilmiyormusunki bu TÜRK ASKERİ seni eninde sonunda bulacak. Öldürecek....

O şehit olacak Cennete gidecek.... Ya siz nereye gideceksiniz....
                              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Yelkenler biçilecek, yelkenler dikilecek;
                                Dağlardan çektiriler, kalyonlar çekilecek;
                                Kerpetenlerle surun dişleri sökülecek.

Yürü, hala ne diye oyunda oynaştasın?
                                Fatihin İstanbulu fethettiği yaştasın.!

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden.
                                Senin de destanını okuyalım ezberden.
                                Haberin yok gibidir taşıdığın değerden.

Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın.
                                Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!

Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini.
                                Göster; Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
                                Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini.

Şu kırık abideyi yükseltecek taştasın;

Bu kitaplar Fatih'tir, Selim'dir, Süleyman'dır.
                                Şu mihrap Sinanüddin, şu minare Sinan'dır.
                                Haydi artık uyuyan destanını uyandır!

Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın
                                Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın!

Delikanlım, işaret aldığın gün atandan
                                Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan!
                                Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan.

Sen ki burçlara bayrak olacak kumaştasın;

Bırak, bozuk saatler yalan yanlış işlesin!
                                Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın!
                                Yürü aslanım, fetih hazırlığı başlasın.

Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın?

Arif Nihat ASYA / FETİH MARŞI

Bugün 29 Mayıs... İstanbul'u TÜRK yaptığımız gün... Fatih Sultan Mehmed Han ve onun şanlı askerini rahmetle anıyorum.
                                En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 29.05.2010, 12:06.

Yorum

Yükleniyor...
                                X