Etnik ayaklanmaları dahi "islami" çerçevede kabul edip çıbanın başına üzülmek. Siyasal islamın tehlikeli tarihi...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
-
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle"İlk uygulayici Ataturk" dedin. Ondan oncesi de var. Laiklik Ataturk'un icadi degil. Ki su yanlis uygulamalari da net bicimde yazani gormedim. Nedir Atatürk'un yanlis din politikasi?
Okuma yazma bilmeyen halki gectim, aydinlara dinimizin temeli olan Kuran-i Kerim'i dogru okusunlar diye verdigi caba mi?
Prof. Dr. İsmail Yakit'in Ataturk ve Din kitabina bir goz atin Allah rızası icin.
Siyasal islamci olup İslam topraklarini isgal eden Hacli ordusunun askerlerine dua edeni ummetin kurtaricisi ilan eden sığlık pek tabii Ataturk'u kavrayamaz.
Ataturk'e gelince hatalari vardi diyoruz da, bugunkulere toz kondurmuyorsunuz. (Tovbe) Sunnetinden bahsediliyor, dokunmak ibadettir deniliyor. Bu rezilliklere kimse ses çıkarmıyor. Fethullah'a senelerce ne istedi de vermedik diyenlere "Evet, yanlis yaptik" dediğini duymadim. Pkkyi diriltenler hep kandiriliyor. Ama hic hatasiz ve masumlar. Hep Ataturk suclu. Yaziktir.
Tekke meselesine gelirsek... Kapatilan tekkler Bektaşi-Alevi tekkeleri genellikle. Propagandasini yapanlar ise cem evi diyince tüyleri diken diken olanlar. Cok rahatsiz oluyorlarsa buyurup acsinlar, Gezi'ye Kisla yaparken kimseye sormayan bunu mu soracak? Mecliste yeterli sayisi var. 13 yildir hem de... Acsin, acin.
Gecenlerde Hdpli Muslum Dogan tekkeleri acmak icin kanun teklifi verecekti. Hdp, Akp ve Chpliler herifi susturdu. Ucu de buyuk Ataturkcu'ydu cunku...
*Milliyetcilige girmiyorum. Tvde donen "Ne mutlu Bosnagim, Lazim, kurdum, ermeniyim diyene" temali asagilik reklami milliyetcilik zanneden kalabaliga Ataturk cok buyuk gelir.
sorun tekke'lerin şimdi açık veya kapalı olması değil. yanlış müdahaleler. benzeri dershaneler için de yapıldı. gereksiz deyip kapatmak mağduriyet yaratıyor. okullarını güçlendir, eğitim sistemini geliştir dershaneleri gereksiz kıl kendiliğinden kapansın veya ihbarları dikkate al soruşturma başlat o çerçevede dershaneler şüpheli hale gelsin. tabii bunlar uzun geliyor, kapatmak, engellemek kolay. atatürk'ü eleştirmek ilk uygulamaların önemini vurgulamak içindir.yoksa dincilerin elinde olsa yönetim onlar da başka türlü sorunlar yaşatacaktı ülkeye bilmiyorum. yapılan yanlışları tartışıp bir üst seviyeye geçmektir derdim.
reklamla ilgili sıkıntıyı duymak isterim. atatürk'ü anlayamazsınız temalı cümlelere bayılıyorum zaten.En son artvints tarafından düzenlendi; 26.07.2016, 23:36.
Yorum
-
Arkadaşlar okumanızı öneririm . Türk milleti farkındalıgı yuksek bir millettir harici dedıklerı cok dikkat cekici .
61
Yorum
-
Cnn Türk'te fetö+akp davalarında görevlerinden alınan paşalar var. Bugün ne hükümet ne de kamuoyundan duymayacağınız şeyler anlatılıyor.
------
Ergenekon ve Balyoz davası mağduru Eski Tümamiral Semih Çetin:
Yurtta sulh konseyinin başında bir astsubayı veya bir politikacıyı görürseniz şaşırmayın...
Valla politikacıyı bilemem ama astsubay deyince insanın aklına tek bir astsubay geliyor. O kişiyi birçok kişi tahmin ediyordur sanırım.
Hani şu Tayyip Erdoğan'ın "o benim sır küpüm" dediği kişi.En son erolizmts tarafından düzenlendi; 26.07.2016, 22:51.
Yorum
-
Olay merkezde durup,Anadolu insanını bu merkeze sokmamak,hamuduyla götürdükleri rantı onun faydasına kullanılması gereken parayı belli aileler kurumlar arasında bölüştürmeye devam,insanlar hastane kuyruklarındaymış,emekliler eczanelerde ilaç alamıyormuş,köhnemiş bir devlet ve bürokrasi.
Hadi bir şekilde devlete girdin namaz kıldım 'irtica' diye kafamızı ütülediler.28 Şubat oldu,tam 18 banka battı yaklaşık olarak 280 Milyar dolarımız çalındı,bütün bu batan bankaların içinde birer emekli paşa vardı.
Askere toz kondurmamak için en becerikli canbazlara takla attıran arkadaşlar hadi bu sefer Fetö yaptı,peki önceki darbeleri?
Hangi sailklerle yaptılar o darbeleri,utanmayın söyleyin,bilelim.
Başbakan ve bakan asan bu şerefsizler neyi sebep göstemişti?
Dedesi yaşındaki Erbakan'a hakaret eden pezevenk komutan bunu neden yapmıştı?
Hangi amaçla yaptılar utanmayın ya,biraz yürekli olup söyleyin.
Sen bu milletin en çok teveccüh gösterdiği İmam Hatip mezunu çocuğu askeri okula alma,annesi başörtülü diye yemin törenine sokma,kız çocuğunu başörtülü diye üniversiteye,kamuya alma ,sonra birileri bu sorunları görüp,muhafazakar insanlara çocuklarınızı bize verin,onları askeriyeye sokacağız,bu milletin değerlerine uygun ordu için gizlice örgütleneceğiz dediğinde tam 5 kez darbe ile tüm zenginliği çalınmış,fakirliğe mahkum edilmiş,seçtiği siyasetçi asılmış,şamar oğlanına çevirmiş,toplum içinde hiç bir itibarı olmadığı ve tek gücü milletin verdiği vergilerle alınan silah olan karaktersiz darbecilerden çeken o insan ne yapar?
Fetö'yü suçlamak kolay ama o Fetö'yü yaratan ortamın sorumlusu kim?
Söyleyin bakalım,sen devletin her kurum ve konumunu eşitçe milletine açmazsan ne olur?Amatör ruh,profosyonel düşünce
İnsanların yaşaması için gerekli olan üç şey;Hava,su,DEMOKRASİ
Yorum
-
İlk olarak Sadettin_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar okumanızı öneririm . Türk milleti farkındalıgı yuksek bir millettir harici dedıklerı cok dikkat cekici .
https://eksisozluk.com/ciaden-erdoga...?a=popular&p=1Bize Her Yer TRABZON!
Trabzon Bir Sevda
Trabzonspor Bir Destan ...
Yorum
-
İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleLaik rejime dokunmasaydın o da sana dokunmazdı.
Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bu ülkeye karşı kinle nefretle yetiştirilen nesilleri yok sayamazsın. Bir insanın derdi ibadet olsaydı emin ol laiklik sana dokunmazdı. Ama dertleri cumhuriyet, mottoları ise "laik rejim yıkılacak" idi. Bunu yalanlayabilir misiniz?
Bu ülkede dinini yaşayan insanlara laik rejim dokunmamıştır. Lakin dini menfaatlerine uydurmaya çalışanlar yüzünden hep bir kendini koruma güdüsü de olmuştur. Kaçınılmazdır.
Ah biraz mantıklı düşünseniz birçok şeyin cevabı aslında çok basit ama olmuyor işte. Keşke insanlar dinini layıkıyla yaşamayı tercih etselerdi. Her Allah diyenin peşinden koşup gitmeselerdi, dini yaşamak öğrenmek için bir tarikata, cemaate ihtiyaç olmadığını kavrayabilselerdi değil mi?
Cevap olarak da her cümlenizin tam zıttını söylediğimi kabul edin.
Yorum
-
Bir seye dikkat cekmek istiyorum.
Bir seyi veya kisiyi elestirdigimiz zaman, bu baska kisileri elestirmiyoruz anlamina gelmez. Hemen olayi kutuplastirip "vay, sen Atatürk söyledir demissin, demek sen sucusun, bucusun" durumuna dönüsüyor. Hala bu zihniyetten kopamadi toplum. Her türlü putlastirma yanlistir (inanclar disinda). Her insan hata yaptigina göre, her insanin elestirilebilecek yanlari vardir. Bu kadar basit.
Yorum
-
İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOlayı hangi yönüyle değerlendirdiğini anlayamadım Faik abi. Açar mısın biraz?
Kurtuluş Savaşı zamanında tekkeler asker kaçağı yuvası haline gelmişti.... Ordunun yaklaşık %50 si kaçak durumdaydı.... Milletin bir kısmı canını dişine takmış düşmanla savaşırken bir kısmı ise tekkerlerde savaşmadan ekmek elden su gölden anlayışı ile yan gelip yatmakta idi....
Bunu kaç kişi biliyor.... ?
Dn eğitimine karşı değilim.... Her yaştan insana verilmeli..din ve ahlak öğretilmeli... Ancak modrn bilimden tamamen kopuk bir din anlayışını benimseyen tekke anlayışı ise bizi batıdan onlarca yıl geri bıraktı..belkide daha fazla.....
İşte bunları bilmek bunları okumak lazım Yiğitçiğim...
Ama adam duymuş bir şey Atatürk tekke kapattı.... zaviye kapattı.....
Peki niye kapattı ?
Atatürk hoca astı.... Peki niye astı.... ?
Şimdi bunu diyen aynı insanlar Fetöcüler , darbeciler asılsın diyor ne hikmetse....
Gram okumuyoruz , araştırmıyoruz , bilmiyoruz....
Ama iş konuşmaya gelince maalesef bizi kimse susturamıyor...
Atatürk bu günleri 80-90 sene önce gördüğü için tekkeleri kapattı....
Hala Yüce Allah'tan (c.c.) değilde şeyhinden , efendisinden medet uman milyonlarca insan var ülkemizde...
Bunları söylemeye çalışıyorum işte...En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 27.07.2016, 08:19.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBiraz açayım Yiğit....
Kurtuluş Savaşı zamanında tekkeler asker kaçağı yuvası haline gelmişti.... Ordunun yaklaşık %50 si kaçak durumdaydı.... Milletin bir kısmı canını dişine takmış düşmanla savaşırken bir kısmı ise tekkerlerde savaşmadan ekmek elden su gölden anlayışı ile yan gelip yatmakta idi....
Bunu kaç kişi biliyor.... ?
Dn eğitimine karşı değilim.... Her yaştan insana verilmeli..din ve ahlak öğretilmeli... Ancak modrn bilimden tamamen kopuk bir din anlayışını benimseyen tekke anlayışı ise bizi batıdan onlarca yıl geri bıraktı..belkide daha fazla.....
İşte bunları bilmek bunları okumak lazım Yiğitçiğim...
Ama adam duymuş bir şey Atatürk tekke kapattı.... zaviye kapattı.....
Peki niye kapattı ?
Atatürk hoca astı.... Peki niye astı.... ?
Şimdi bunu diyen aynı insanlar Fetöcüler , darbeciler asılsın diyor ne hikmetse....
Gram okumuyoruz , araştırmıyoruz , bilmiyoruz....
Ama iş konuşmaya gelince maalesef bizi kimse susturamıyor...
Atatürk bu günleri 80-90 sene önce gördüğü için tekkeleri kapattı....
Hala Yüce Allah'tan (c.c.) değilde şeyhinden , efendisinden medet uman milyonlarca insan var ülkemizde...
Bunları söylemeye çalışıyorum işte...Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
İlk olarak bordox tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOlay merkezde durup,Anadolu insanını bu merkeze sokmamak,hamuduyla götürdükleri rantı onun faydasına kullanılması gereken parayı belli aileler kurumlar arasında bölüştürmeye devam,insanlar hastane kuyruklarındaymış,emekliler eczanelerde ilaç alamıyormuş,köhnemiş bir devlet ve bürokrasi.
Hadi bir şekilde devlete girdin namaz kıldım 'irtica' diye kafamızı ütülediler.28 Şubat oldu,tam 18 banka battı yaklaşık olarak 280 Milyar dolarımız çalındı,bütün bu batan bankaların içinde birer emekli paşa vardı.
Askere toz kondurmamak için en becerikli canbazlara takla attıran arkadaşlar hadi bu sefer Fetö yaptı,peki önceki darbeleri?
Hangi sailklerle yaptılar o darbeleri,utanmayın söyleyin,bilelim.
Başbakan ve bakan asan bu şerefsizler neyi sebep göstemişti?
Dedesi yaşındaki Erbakan'a hakaret eden pezevenk komutan bunu neden yapmıştı?
Hangi amaçla yaptılar utanmayın ya,biraz yürekli olup söyleyin.
Sen bu milletin en çok teveccüh gösterdiği İmam Hatip mezunu çocuğu askeri okula alma,annesi başörtülü diye yemin törenine sokma,kız çocuğunu başörtülü diye üniversiteye,kamuya alma ,sonra birileri bu sorunları görüp,muhafazakar insanlara çocuklarınızı bize verin,onları askeriyeye sokacağız,bu milletin değerlerine uygun ordu için gizlice örgütleneceğiz dediğinde tam 5 kez darbe ile tüm zenginliği çalınmış,fakirliğe mahkum edilmiş,seçtiği siyasetçi asılmış,şamar oğlanına çevirmiş,toplum içinde hiç bir itibarı olmadığı ve tek gücü milletin verdiği vergilerle alınan silah olan karaktersiz darbecilerden çeken o insan ne yapar?
Fetö'yü suçlamak kolay ama o Fetö'yü yaratan ortamın sorumlusu kim?
Söyleyin bakalım,sen devletin her kurum ve konumunu eşitçe milletine açmazsan ne olur?
Size göre birilerinin amacı "Anadolu insanını bu merkeze sokmamak,hamuduyla götürdükleri rantı onun faydasına kullanılması gereken parayı belli aileler kurumlar arasında bölüştürmeye devam" şeklindeymiş.
Sonra da başka birileri gelmiş demiş ki "bu milletin en çok teveccüh gösterdiği İmam Hatip mezunu çocuğu askeri okula alma,annesi başörtülü diye yemin törenine sokma,kız çocuğunu başörtülü diye üniversiteye,kamuya alma ,sonra birileri bu sorunları görüp,muhafazakar insanlara çocuklarınızı bize verin,onları askeriyeye sokacağız,bu milletin değerlerine uygun ordu için gizlice örgütleneceğiz"
Pekiiiii.
Milletin değerlerine uygun ordu sınav sorularını ÇALARAK kul hakkı yiyenlerden, kendilerinden olmayanları askeri okullarda intihara sürükleyenlerden, uydurulmuş delillerle kendilerinden olmayan komutanları hücrelere tıkanlardan mı oluşacaktı?
Fetö'yü yaratan ortamı kuranlar suçlu. Amenna. Ama Fetö'ye çocuklarını verenleri ve Fetö'ye sırtını dayayarak adeta toplumu böyle linç edenleri aradan sıyırmaya çalışmayın, yemezler.BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunansekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.
Yorum
-
İlk olarak Ahmet Ulusoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİmza entry uyumsuzluğu Faik beyNe mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAnlayamadım sevgili dostum.....Uğurcan 'Dünyanın En İyisi' Çakır
Yorum
Yorum