Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2012-2013 Trabzonspor Avrupa Serüveni

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• avrupada puanımız kaç ? sıralamada olursa sevinirim
    Bir Bak Tarihe Türk'e Baş Kaldıranların Sonu Ne Olmuş-Bilge KAĞAN

Yorum

• Liste şuanda şu şekilde:

Şampiyonlar Ligi Kuraları'na baktım, oradan sürpriz çıkabilecek bir maç var (şu an ki sıralamayı değiştirebilecek):

-Dinamo Kiev - Feyenoord

Feyenoord zor da olsa turu geçerse, Kiev gelecek oradan ve seri başı olacak. Böylece önümüze 1 takım geçmiş olacak. Diğer maçları yazmadım çünkü inanın o maçlardan bizden yüksek puanı olan bir takımın elenme ihtimali neredeyse yok, çerez takımlarla oynayacaklar. Böyle olursa 1 sıra aşağı kayacağız.

Gelelim Avrupa Ligi 2. ve 3. tur maçlarına:

-Rapid Bucureşti* - SC Heerenveen (Rapid 2.turda rakibini 3-1 ile geçti) : Turu Rapid geçerse biz 1 sıra yukarı kayacağız.

-Twente 1 - 1 Inter Turku galibi - Boleslav (rakibini ilk maçta 3-0 ile geçti, turladı sayılır): burada Twente evindeki maçta sürpriz bir sonuç aldı. Eğer Turku bu sonucu iyi değerlendirirse biz 1 sıra daha yukarı kayacağız.

-Servette / Gandzasar Kapan - Rosenborg BK / Ordabasy Shymkent : bu maçı da ekledim çünkü Rosenborg bizim üzerimizde fakat 2.tur ilk maçında evinde 2-2 berabere kalmış, yani dezavantajlı durumda, elenebilir. Böylece biz de 1 sıra yukarı kayarız.

Ben olaya gerçekçi yaklaşmaya çalıştım, baktığımızda yukarıdaki listeden aşağı kayma ihtimalimiz sadece 1 sıra (diğer maçlarda çok büyük futbol mucizeleri olmazsa)...

Fakat yukarı kayma ihtimalimiz daha yüksek, şöyle ki:

Dişli bir takım Rapid, Heerenveen'i eleyebilir, ilk maçta sürpriz bir sonuç alan Twente elenebilir, yine ilk maçta sürpriz bir sonuç alan Rosenborg elenebilir...

Sonuç olarak 3 sıra yukarı kayabiliriz, aynı anda 1 sıra da aşağı kayabiliriz. Ben risk alıyorum ve 'kuraya 23.sıradan gireceğimizi düşünüyorum' diyorum (şu anda 24.sıradayız).

Not: şikecilerin maçını hesaba katmadım.

Dediğim gibi çok enteresan sonuçlar çıkarsa en fazla 1-2 sıra oynarız ama bence oynamayacağız. Sıralamayı değiştirebilecek maçlar yukarıda verdiğim maçlar diye düşünüyorum...
      En son Fatih ÇOLAK tarafından düzenlendi; 22.07.2012, 23:26.

Yorum

• Bizi ilgilendirmez ama yukarıdaki durumlardan 2'si gerçekleşirse (örn: Twente ve Rosenborg elenirse), diğer maçlar da tahmin ettiğimiz gibi sonuçlanırsa (sürpriz sonuçlar çıkmazsa) Bursa 13.310 puan ile seri başı olabilir. İster miyim? İsterim. Zaten kazanılacak para miktarı cuzi, bölünse de bir sıkıntı olmaz bence. Lig de 2 maç kazanınca o paraları kazanırsın. Bursa ve Trabzonspor'un Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmesi güzel olur. Şikecileri saymıyorum, onlar en fazla Vaslui'yi eler, sonra ban yer. Vaslui CL'den devam eder. Bu da Bursa'nın işine gelir.
        En son Fatih ÇOLAK tarafından düzenlendi; 23.07.2012, 01:23.

Yorum

• İlk olarak Fatih ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bizi ilgilendirmez ama yukarıdaki durumlardan 2'si gerçekleşirse (örn: Twente ve Rosenborg elenirse), diğer maçlar da tahmin ettiğimiz gibi sonuçlanırsa (sürpriz sonuçlar çıkmazsa) Bursa 13.310 puan ile seri başı olabilir. İster miyim? İsterim. Zaten kazanılacak para miktarı cuzi, bölünse de bir sıkıntı olmaz bence. Lig de 2 maç kazanınca o paraları kazanırsın. Bursa ve Trabzonspor'un Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmesi güzel olur. Şikecileri saymıyorum, onlar en fazla Vaslui'yi eler, sonra ban yer. Vaslui CL'den devam eder. Bu da Bursa'nın işine gelir.
          Hocam ellerine sağlık, valla helal olsun..
          https://twitter.com/ynsdnsmz

Yorum

Bizi ilgilendirmez ama yukarıdaki durumlardan 2'si gerçekleşirse (örn: Twente ve Rosenborg elenirse), diğer maçlar da tahmin ettiğimiz gibi sonuçlanırsa (sürpriz sonuçlar çıkmazsa) Bursa 13.310 puan ile seri başı olabilir. İster miyim? İsterim. Zaten kazanılacak para miktarı cuzi, bölünse de bir sıkıntı olmaz bence. Lig de 2 maç kazanınca o paraları kazanırsın. Bursa ve Trabzonspor'un Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmesi güzel olur. Şikecileri saymıyorum, onlar en fazla Vaslui'yi eler, sonra ban yer. Vaslui CL'den devam eder. Bu da Bursa'nın işine gelir.
            Cüzi miktar mi? Eziktas bu gecen sezon hic oynamadan 7,8 milyon € kazandi. Zaten maclardan fazla kazanamiyorsun (ordanda 1 aldilar)

Bu sezon ise 40 milyon € gelir eklenecek Avrupa ligine (paylasim nasil olur, görecegiz) Avrupa ligini daha cazip hale getirmek icin
            “Bugün ki Dünya, Elit Kesimin, kendini akilli zannedenleri kullanarak olusturdugu bir Düzen maalesef "

Eski Kullanici Adi: Fanatik28

Yorum

• İlk olarak DeAgLeMaNyAq tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Şimdi baktım da haklısın. Yarışta ikinciyi geçtiğinde kaçıncı olursun tuzağına düşmüşüm biraz. Önceki sayfada belirttiğim gibi henüz garantilememişiz ama geçmiş senelere bakarsak % 99 seri başı kalırız diyebiliriz. AL ve ŞL'nin bir önceki eleme turundan gelmesi muhtemel 23 tane takımdan elbet bir tanesi elenecektir. Hatta bu durumun kesinleşmesi için bir sonraki turu beklememize bile gerek kalmayabilir. Bu hafta ŞL ve AL'deki rövanş maçları var. Henüz 2.turu geçmeyi garantilemeyen ve puanı bizden yüksek olan birkaç takım da var. Onlardan biri elendiği anda bu iş tamamen kesinleşecek. Yok olur da tüm seri başları tur atlarsa bu sefer 7-9 Ağustos arasındaki ŞL ve AL'nin 3.tur maçlarını bekleyeceğiz...
              yani kısaca al'de hiç süpriz olmayacak cl'de de hep puanı az olan takımlar tur atlayacak ki seribaşı olamayalım

Yorum

• İlk olarak Fanatik34 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Cüzi miktar mi? Eziktas bu gecen sezon hic oynamadan 7,8 milyon € kazandi. Zaten maclardan fazla kazanamiyorsun (ordanda 1 aldilar)

Bu sezon ise 40 milyon € gelir eklenecek Avrupa ligine (paylasim nasil olur, görecegiz) Avrupa ligini daha cazip hale getirmek icin
                Şöyle bir mesaj var arka sayfada:

İlk olarak DeAgLeMaNyAq tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                http://www.uefa.com/uefa/management/...d=1680100.html

BJK 10 milyon euro olmasa da 5-7 milyon arasında bir gelir elde etmiştir. UEFA'nın resmi rakamlarını linkte paylaştım.

Avrupa Ligi'ndeki rakamlar Şampiyonlar Ligi'ne göre daha düşük.

UEFA'nın rakamlarına göre BJK'nin geçen sene;

4.tur play off'tan 90 bin euro
                Grup'lara kaldığı için 640 bin euro
                Grup maçlarındaki 6 maçtan 240 bin euro
                Grup maçlarında aldığı 4 galibiyetten 560 bin euro
                Gruplardan çıktıkları için 200 bin euro
                2.turu geçtikleri için 300 bin euro

Toplamda: 2 milyon 30 bin euro aldı

Tabii bunlar sadece UEFA'dan gelen para. Buna ilaveten yayıncı kuruluştan gelen paralar var. Bu normalde Şampiyonlar Ligi'nde 10 milyon euro civarında. Ama Avrupa Ligi'nde çok daha düşük...
                Hangi para tam olarak ülke takımlarına bölünüyor bilmiyorum ama tamamı bölünse bile aradaki fark 3M €'dan fazla olmaz. Son zamanlara baktığımızda bu paranın çok da büyük bir para olduğunu söyleyemeyiz. O yüzden Bursa'yla birlikte bizim gruplara katılmamazın sakıncasını görmüyorum ben.

O 40M € kupanın çeşitli bölümlerine dağıtılsa bile, en fazla 2M-3M € artar kazancımız (maksimum çeyrek finale gidebileceğimizi var sayarsak). Tabii ki fena mı olur ekstradan gelecek 5-6M € ama ilk amaç itibar olmalı derim ben, bu takım her sene 8-10 maç oynamalı Avrupa'da, puanını iyi noktalara çıkarmalı. Tabii ki CL için durum daha başka. Büyük paralar olduğu için acımam diğer takımlara, tek başıma katılmak isterim. Maalesef bakış açım bu.
                En son Fatih ÇOLAK tarafından düzenlendi; 23.07.2012, 03:27.

Yorum

Şöyle bir mesaj var arka sayfada:

Hangi para tam olarak ülke takımlarına bölünüyor bilmiyorum ama tamamı bölünse bile aradaki fark 3M €'dan fazla olmaz. Son zamanlara baktığımızda bu paranın çok da büyük bir para olduğunu söyleyemeyiz. O yüzden Bursa'yla birlikte bizim gruplara katılmamazın sakıncasını görmüyorum ben.

O 40M € kupanın çeşitli bölümlerine dağıtılsa bile, en fazla 2M-3M € artar kazancımız (maksimum çeyrek finale gidebileceğimizi var sayarsak). Tabii ki fena mı olur ekstradan gelecek 5-6M € ama ilk amaç itibar olmalı derim ben, bu takım her sene 8-10 maç oynamalı Avrupa'da, puanını iyi noktalara çıkarmalı. Tabii ki CL için durum daha başka. Büyük paralar olduğu için acımam diğer takımlara, tek başıma katılmak isterim. Maalesef bakış açım bu.
                  6,8 milyon € katilim payi, 1 milyon € da hak kazandigi ve maclari oynayacagi icin.

Bölünen para 6,8 milyon €..muhtemel yari yariya yakin bölünecek. Sizce önemli degil ama bence önemli bir miktar, niye paylasmak isteyeyim ki?

Kald i ki 40 milyon € ek gelecek ve bu nasil dagitilacak bilmiyorum. Mesela 2 sezon önceki katilim payi 6 milyon € idi
                  “Bugün ki Dünya, Elit Kesimin, kendini akilli zannedenleri kullanarak olusturdugu bir Düzen maalesef "

Yorum

• Herseyi gectim, eskiden de hep Seribasi olarak katildik ama gelen rakipler Villarreal, Osasuna, Toulouse..ula bize hic mi kolay rakip cikmaz??ß Insallah bu sezon

Yorum

• Benim belirttiğim rakamlar UEFA tarafından ödeniyor. Onlar bölünmez. Sponsorluk ve yayın hakları takımlar çoğaldıkça bölünüyor...

İlk olarak Fanatik34 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Herseyi gectim, eskiden de hep Seribasi olarak katildik ama gelen rakipler Villarreal, Osasuna, Toulouse..ula bize hic mi kolay rakip cikmaz??ß Insallah bu sezon
                      Hocam yanlışın var. Şimdi tekrar kontrol ettim. Villareal, Osasuna ve Toulouse ile eşleştiğimizde de seri başı değildik. Biz eskiden sadece ilk eleme turlarında seri başı olurduk. Ondan sonraki turlarda da seri başı olduğumuzu hiç hatırlamıyorum...
                      Trabzon bir sevda,
                      Trabzonspor bir destan...

Yorum

• İlk olarak DeAgLeMaNyAq tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Benim belirttiğim rakamlar UEFA tarafından ödeniyor. Onlar bölünmez. Sponsorluk ve yayın hakları takımlar çoğaldıkça bölünüyor...

Hocam yanlışın var. Şimdi tekrar kontrol ettim. Villareal, Osasuna ve Toulouse ile eşleştiğimizde de seri başı değildik. Biz eskiden sadece ilk eleme turlarında seri başı olurduk. Ondan sonraki turlarda da seri başı olduğumuzu hiç hatırlamıyorum...
                        Toplam havuzdan gelen para 6,8 milyon €, öyle yaziyor Uefa kayitlarinda

Seribasi isine gelince, kesinlikle emin oldugum (hafizam bu konularda bayagi iyidir), Villarreal ile Osasuna´nin Seribasi olmadigidir. Cünkü kupa tecrübesi olmayan takimlardi, özellikle Villarreal..biz Seribasi mi idik, bilmiyorum ama simdi ki gibi takimlar potalara bölünmüyordu

Yorum

Toplam havuzdan gelen para 6,8 milyon €, öyle yaziyor Uefa kayitlarinda

Seribasi isine gelince, kesinlikle emin oldugum (hafizam bu konularda bayagi iyidir), Villarreal ile Osasuna´nin Seribasi olmadigidir. Cünkü kupa tecrübesi olmayan takimlardi, özellikle Villarreal..biz Seribasi mi idik, bilmiyorum ama simdi ki gibi takimlar potalara bölünmüyordu
                          Tamam işte ben de önceki sayfada aynısını belirttim. BJK katılım, galibiyet ve turlardan daha az bir ücret aldı ki gönderdiğin listede bu rakam benim de belirttiğim üzere sadece 2 milyon euro. Asıl olay orada orada Marktpool diye geçen sponsor ve yayın gelirlerinde. Anlaşamadığımız nokta senin ona katılım bedeli diye nitelendirmen. Yoksa o paranın tek takımla katılma durumunda garanti olduğunu ben de biliyorum. İşin bir ucunda ülke puanı diğer ucunda ise parayı paylaşmak var. Bursa'nın gruplarda iyi işler yapacağını bilsem katılsınlar derim ama çok kötü bir performans sergiledikleri takdirde olan bizim paraya olur. Üstelik gruplarda iki takım katılırsa maçların biri mecburen şifreli olarak yayınlanacak. Para olayına geri dönersek market pool kısmı UEFA tarafından değil, yayıncı kuruluş ve sponsorlar tarafından ödeniyor. Yine senin gönderdiğin listeye göre tekrarlarsak UEFA BJK'ye katılım bedeli olarak 640 bin euro, oynadığı maç sayısından 360 bin euro, galibiyetlerinden 560 bin euro, 2.tura kaldığı için 200 bin euro, 3.tura kaldığı için de 300 bin euro vermiş. 6.8 milyon euro ise sponsor ve reklam gelirlerinden ödenen rakamlar. Benim yanıldığım bir nokta var o da Avrupa Ligi'nin sponsor ve yayın gelirleri eskiden çok daha düşüktü. Geçtiğimiz sezon biz oradan 13 milyon euro almışız. BJK ise aşağı yukarı yarısını. Gerçi hâla büyük bir fark var ama 7 milyon civarındaki bir rakam hiç de fena değil...

Seri başı olayında ise yanlış hatırlıyorsun sanırım. Listeye bakarsak seri başı olmadığımız ortada.

2003-2004

2006-2007

2009-2010
                          Trabzon bir sevda,

Yorum

• Dogru, yanlis telaffuz etmisim ama anlatmak istedigimiz ayni sey, eyvallah. Bu sezon muhtemel, o Market Pool payinda yine bir artis olacak, arti mac gelirlerinde. Yani tek basina Gruplara kaldigimiz takdirde hatta ciktigimizda, muhtemel 10 milyon € civari kazanacagiz ki (stat gelirleri haric), bu hicte kücümsenemeyecek bir rakam.

Seribasi olayina gelince, hatirladigim, Villarreal´in ilk defa Avrupa Kupalarina katilmis olmasiydi. Bu yüzden puaninin düsük olacagi, daha dogrusu seribasi olmadigi idi. En azindan Medya´da böyle gecmisti. Osasuna döneminde ise belli sayida takimin seribasi oldugu, olmayanlarin, diger olmayanlarla karsilasma ihtimalinin oldugu idi. Bu da Medya´da...

Toulouse döneminde ise takimlar simdi ki gibi, torbalara ayrilmaya baslamisti

Yorum

Dogru, yanlis telaffuz etmisim ama anlatmak istedigimiz ayni sey, eyvallah. Bu sezon muhtemel, o Market Pool payinda yine bir artis olacak, arti mac gelirlerinde. Yani tek basina Gruplara kaldigimiz takdirde hatta ciktigimizda, muhtemel 10 milyon € civari kazanacagiz ki (stat gelirleri haric), bu hicte kücümsenemeyecek bir rakam.

Seribasi olayina gelince, hatirladigim, Villarreal´in ilk defa Avrupa Kupalarina katilmis olmasiydi. Bu yüzden puaninin düsük olacagi, daha dogrusu seribasi olmadigi idi. En azindan Medya´da böyle gecmisti. Osasuna döneminde ise belli sayida takimin seribasi oldugu, olmayanlarin, diger olmayanlarla karsilasma ihtimalinin oldugu idi. Bu da Medya´da...

Toulouse döneminde ise takimlar simdi ki gibi, torbalara ayrilmaya baslamisti
                              Geçmiş dönemde bizim puanlarımız genelde hep 10 bin civarında olduğu için İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya temsilcilerine karşı seri başı olmamız pek mümkün olmuyordu. Çünkü o ülkelerin temsilcisi yıllar boyunca Avrupa kupalarına katılmamış olsa dahi, ülke takımlarının başarısından gelen puanla yine seri başı olarak üstümüze çıkıyorlardı. Dediğin gibi Villareal bizle oynadığı sezon ilk defa UEFA kupasına katılmış ama ülke puanı sayesinde seri başı olmuş. İspanya'nın 98-03 yılları arasında sırasıyla 5.0000, 9.2855, 8.3055, 7.4285, 7.7500 ve toplamda 37.769 puanı birikmiş. Villareal de bu taban puanla kuralara girdi. Osasuna konusunu hatırlayamıyorum. Ama o da Villareal de olduğu gibi ülke puanı sayesinde önde gözüküyor. Yine Toulouse olayında neyi kastettiğini tam anlayamadım. Adamlar zaten seri başıydı. Takımların 5'er 6'şarlı olarak ayrılması bir şey değiştirmiyor ki sonuçta seri başları bir tarafta, seri başı olmayan takımlar başka tarafta yer alıyor...
                              Trabzon bir sevda,

Yorum

• Seri başı olsak da Anzhi'yi çekeriz sıkıntı yok

Yorum

Yükleniyor...
                                X