Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Efsanevi Kaptan - Dozer Cemil - Ruhun Şad Olsun

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Olur o kadar Osman ama tabii 4 büyükten biri deseydi daha iyi olurdu....[img]smileys/smiley2.gif[/img] 4 üncü olmak bize yakismaz degilizde,

Yorum

ruhun sad olsun büyük kaptan
      Onurla Kazanilan Tek yildiz Onursuzca Kazanilan Yildizlardan Büyüktür

Yorum

Günebakis Yazari Servet Özkara'nin bugünki yazisindan bir buket.

Önceki gün aramizdan ayrilisinin üçüncü yili dolan kaptan Cemil henüz 28 yasinda Trabzonspor'dan ayrilmak zorunda kalidiginda kendisine yapilan yüklü bir transfer teklifini "Ben Sampiyon Trabzonspor'un takim kaptaniyim. Baska forma altinda baska bir kaptanin ardindan sahaya çikmak bana yakismaz" diyerek, elinin tersiyle iterken paranin çok sey olsa da her sey olmadigini göstermisti.

Ki o Cemil, son yillarini maddi yönden büyük sikintilar çekerek geçirmesine ve SSK emekli maasindan baska geliri olmamasina karsin bu olayi hatirlatanlara, "Bugün de olsa ayni seyi yapardim" demekte bir an bile tereddüt etmemisti.

Ruhun sad olsun Büyük Kaptan.Edited by: Emorfo
        Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
        (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

İşte bu tablo insanın içini karartıyor:

Üstteki kullaniciya iftira atmaca..
          1 2 3 4 5 6 7 ... 67 68

Iddaacilar buraya
          1 2 3 4 5 6 7 ... 34 35

Kurtlar Vadisi
          1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27

Trabzonspor ve Yildizi (Kimi isterdiniz?)
          1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26

Gitmesini istediklerimiz
          1 2 3 4 5 6 7 ... 31 32

Yattara Eski Yattara Degil !..
          1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11

-------------------------------------------------

Efsanevi Kaptan?i Andik...
          123

--------------------------------------------------

Bu kusursuz maziyi yaratanlar sağolsun.

Neden Trabzonspor?
          1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21

Cemil Usta gibiler için.....
          Trabzonsporlu olmak...
          Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

Sayisiz yillar geçse de sayili günlerde hatirlansa dahi Dozer Cemil unutulmayacaktir. Sahada görmek nasip olmadi, anlatilanlarla büyüdük, duyduklarimiza inandik, cüzdana sigmayan bir yürek hangi sampiyonluga degisilir ki?

Nur içinde yat kaptan..

Yorum

kaptan nur içinde yat sizlersiniz bu takimi bugün böyle büyük kilan[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

Dozer Cemil isminde bir kaptanimiz var diye baslardi büyüklerimizin cümleleri... Sadece onun, onurlu, basi dimdik, gururlu hayat hikayesiyle büyüdük...

Nur içinde yat büyük kaptan...

Yorum

Asr-i Saadet dönemimizin futbolcularini saygiyla anmakla yetinmiyor, onlari yüceltiyor,yüceltiyor, yukarilara çikartip buharlastiriyor ve her geçen gün daha fazla tüketiyoruz. Ancak Dozer Cemiller'i üretme konusunda ayni basariyi gösterdigimizi söylemek çok güç. Bu baslik altinda yazi yazan gönüldaslarim yanlis anlamasin, basta altyapimiz olmak üzere camiamizin genelinde yasanan bir sorundan bahsediyorum.
                  BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

Hey gidi Dozer Cemil! Seni, taniyamayanlara nasil anlatsak?

Bugüne kadar yeterince yerine getiremedigimiz bu kutsal görevi simdi nasil basarsak?

Senol Günes'in, ?Rüzgarin Oglu Ali Kemal2in, Dakika 61 Hüseyin Tok'un, istikrar abidesi Turgay Semercioglu'nun, o muhtesem Necati-Kadir tandeminin, sessiz sedasiz kahraman Bekir Barçin'in, asker Mehmet Cemil'in, joker Ali Yavuz'un, Gol Krali Necmi Perekli'nin, Tipitip Ahmet'in, Cosmos Engin'in, Sahinkaya'lardan Güngör'ün, Mesçi'lerden Tuncay'in kaptani; Dozer Cemil, Takoz Cemil? Seni bu postmodern, yusyuvarlak futbol alemine nasil anlatsak?

Kupanin her türünü kaldiran ellerini, Liverpool'un Ray Clemence'ini ters köseye yatiran ayaklarini, hiç paraya pula çevirmedigin gözlerini, o koca gövdenin içine sakladigin mangal cigerini, Trabzonspor askiyla atan piril piril yüregini, Efsane'nin kaptanligina ne de çok yakisan vakarini? Tüm bu özelliklerini, bugünün, yarinin sporcularina nasil aktarsak?

Hey gidi Dozer Cemil! Benim gibi Trabzonsporlu ortaokul talebelerine, vardigi her cografyada üniversite profesörü onuru yasatan o büyük takimin büyük kaptani. Ölüm haberini okur okumaz, kaptanligi devraldigin Faruk Özak'i ve kaptanligi devrettigin Senol Günes'i aradim. Onlarin sesinde, belki Ergin amcamin güller açan yüzü ve Samil amcanin "Hakkos" sedasiyla nice zaferden sonra soyunma odasina girdigimizde, o en pahali parfümden daha degerli ter kokunuzu içime çekebilirim, sirilsiklam formalariniza dokunabilirim, Ahmet Suat hocanin gururlu tebessümünü görebilirim, rahmetli Süha amcanin davudi sesini duyabilirim diye?

Hey gidi yetmislerin kaptani! O takimi bir kez daha seyredebilmek, o pazubantli koluna tutunup maskot olarak sahaya çikabilmek için neler vermezdim neler! Biz, ne kosulda olursa olsun bordoyu ve maviyi sevmeyi, desteklemeyi, en kötü oyunu, en yetersiz kadroyu bile bir sampiyonmus gibi alkislamayi miras aldik sizin döneminizden? Yani, belki de onca sampiyonluktan çok daha önemli bir sportif degeri. Ne kadar tesekkür etsek azdir, sizlere, ne kadar aglasak az arkanizdan?

Güle güle Dozer Cemil, güle güle çocuklugumun kaptani... Gözün arkada kalmasin; sevgini hep tasiyacagiz yasadikça, ama göz yasina çok zaman ayirmayacagiz ne kadar hak etsen de. Çünkü, aglamaktan daha önemli görevlerimiz var sizden devraldigimiz mirasi bizden sonrakilere sag salim ulastirma yolunda. Dogrulari, ilkeleri ve güzelleri bikmadan usanmadan anlatmak borcu boynumuzun.

Güle Güle Dozer Cemil, güle güle Büyük Kaptan... Su gözü kör olasi yasamin yapamadigini, bazen bir anlik ölüm yapiyor iste bizlere, ters köseye yatiriyor hepimizi.

Elveda Dozer Cemil, huzur içinde dinlen, aklin kalmasin buralarda. Bil ki, Trabzonspor da, senin kaptanligin da bakidir sen bedenen aramizda olmasan da.

Yine de diyorum ki be Kaptan; bassaydin da su topa, bekleseydin biraz geriden gelenleri...

- Hakan KULAÇOGLU 16/03/2005 -

---------------------------------------------------------

Önceki gün aramizdan ayrilisinin üçüncü yili dolan kaptan Cemil henüz 28 yasinda Trabzonspor'dan ayrilmak zorunda kalidiginda kendisine yapilan yüklü bir transfer teklifini "Ben Sampiyon Trabzonspor'un takim kaptaniyim. Baska forma altinda baska bir kaptanin ardindan sahaya çikmak bana yakismaz" diyerek, elinin tersiyle iterken paranin çok sey olsa da her sey olmadigini göstermisti.

Ki o Cemil, son yillarini maddi yönden büyük sikintilar çekerek geçirmesine ve SSK emekli maasindan baska geliri olmamasina karsin bu olayi hatirlatanlara, "Bugün de olsa ayni seyi yapardim" demekte bir an bile tereddüt etmemisti.

Günebakış - Servet ÖZKARA

--------------------------------------------------------

Cemil Usta'yi en çok ne ile hatirlariz? Elbette Liverpool'a attigi penalti golüyle (dk. 61):

MAZiYi YARATANLAR SAGOLSUN! iYi Ki VARDINIZ!

--------------------------------------------

Gene 15 Mart'ta kaybettiğimiz bir başka efsanemiz: Mustafa GEDİK......

Hepinize bu kusursuz mazi için bir kere daha, bin kere daha teşekkürler.....

Nur içinde yatın.....
                    Trabzonsporlu olmak...

Yorum

Evet milyonlarca kere teşekkürler. Bu takımın temel taşları.Efsanenin efsaneleri.Sizleri ömür boyu unutmayacaz. Hayattan tek bir şey isterdim ...O da sizinle birlikte o heyecanı o duyguyu yaşamak. Sadece babama anlattırıp o günleri hayal ediyorum ve biliyo musunuz hayali bile muhteşemmiş.....
                      Yeriniz cennet olsun. Tunga'nın dediği gibi İYİ Kİ VARDINIZ ....
                      "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

Nur içinde yatsın...
                        Özkan SÜMER

Yorum

Allah gani gani rahmet eylesin...
                          Nur içinde yatsın....
                          Onun tasıdığı yüregin onda biri bu günkü topçularda olsa bu takım nerelerde olur...
                          İmkansızı kabul etmeyenlerin kaptanıydı...
                          Takımın agabeyiydi...
                          Bi yerlere gelmek için kulis yapmadı...
                          Kimsenin altını oymadı...
                          Hele karnından hiç konusmadı...
                          Herif geldi herif gitti....
                          Kalbimizdesin tek büyük kaptanımız....
                          Haczavera,Maçka,Trabzon....,
                          Sen Fatih in torunu,Ben Deli İbrahim in
                          Sen Düzenin Adamı,Bense Memleketimin......

Yorum

Efsaneler asla ölmezler , Kalbimizdesin Dozer Cemil!

Mekanın cennet olsun , iyiki vardınız!
                            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

Allah rahmet eylesin...Nur içinde yatsın, yeni yetişen nesile uzun uzun anlatmak lazım ki gelecekte içimizden cemiller yetişsin..

Yorum

Elbette öleceğiz bir gün. Toprak olacağız bir başka deyişle....

Ebediyete doğru yolalacağımız o gün geldiğinde fırsatımız olursa sorgulayacağız yaptıklarımızı. Neler bırakabildik bizden sonra kalanlara diye.

Her nefeste birşeyler yapabilmiş olsak isteyeceğiz. Her anında bu hayatın, diğerlerine birşeyler vermiş olabilmeyi isteyeceğiz.

Hayat bu, bazen insanın karşısına iyi fırsatlar çıkarıyor, o fırsatları değerlendirenler efsane oluyor, lider oluyor.

Bir amatör takımda futbol oyanayan bir futbolcuya sorsanız en büyük hayalinin bir büyük takımda oynamak olduğunu söyleyecektir muhtemelen. Aslında ne de uzun bir yol vardır o büyük takıma gelene kadar. Minik takım, yıldız takım, amatör takım, PAF takım.... daha da uzayabilecek bir silsile. Bazen biraz daha kısa da olabiliyor. Sonunda her sene 5-10 futbolcu bu şansı yakalıyor. Bir büyük takıma kapağı atıyor.

Çoğunluğunu kendisi yaratamadığı fırsatlardan biri karşısına çıkıyor zaman zaman. O da ancak bunu farkederse, öngörüde bulunabilirse değerlendirebiliyor bunu. Şans işi çoğunlukla...

Bir de başka yolu var büyük takımda oynamanın:

Büyük Takımı Yaratmak! Takımını Büyütmek! Bu farklı yolu seçenler başta garipseniyor. Sonra, bir süre sonra garipseniyor, ve en nihayetinde yine garipseniyorlar. Garipseyenlere kabullenmek zor geliyor. Nasıl oldu yahu bu iş? Bir kere değil, iki kere değil, 6 kere dile kolay.

23 sene ses çıkarmasa da, hala korkutuyor bu efsane, bu mazi garipseyenleri. Mazi de öyle bir mazi yani.

Ana sütü gibi helal şampiyonlukları yaratan bir neslin en görkemli karaktere sahip olan üyelerinden biri, belki de en önemlisi Dozer Cemil, Cemil Usta, Büyük Kaptan 4 sene önce aramızdan ayrıldı bugün.

Liverpool'un efsane kalecisi Clemence'e ters köşe yapan efsane kaptan "Ben Şampiyon Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir forma altında, başka bir kaptanın ardında sahaya çımak bana yakışmaz" demiştir. Diyebilmiştir.

Sormak lazım şampiyonluk pirimi olarak ne kadar aldığını.

Bırakın şampiyonluk primini, kupa pirimleriyle Vakko Mağazası açan oyunculara belki de biraz da bu yüzden kaptanlık pazubandı verilmesi zor, hatta imkansız.

Dozer Cemil Trabzonspor Tarihi içinde önemli bir sayfa ayıracıdır. Bu kitabın altı çizili paragrafıdır. Tüm kitabı okuyamasanız da bu paragrafı atlamak olmaz. Tekrar tekrar okumalı.

Nur içinde yat büyük kaptan...
                                En son Tunga tarafından düzenlendi; 14.03.2007, 19:14.
                                Trabzonsporlu olmak...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X