Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak TSezgin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bilgilendirme icin tesekkür ederim Tunga abi.

süre konusunda karamsarliga düsmedenki düsüncelerimin dogrulugunu kendimce teyyit etmis oldum.

yanliz tek bir kritik nokta oldugunu düsünüyorum. oda su:

platini ve basbakanin görüsmesinde "yargitay onaylarsa cezalari veririz" seklinde platininin basbakana bir pasi oldugunu düsünüyorum. suandaki ugraslarin tamamen kararin yargitaydan dönmesi üzerine oldugunu, döndügü takdirde platinin "karar onaylanmadi, ceza veremeyiz" aciklmasini yapmayi sabirsizlikla bekledigini düsünüyorum.

o görüsmeden basbakan platiniyi vaadsiz (!) göndermedigini varsayarsak, platininin o vaadi kabul ettigini ama basbakanin isteginin mahkemeye ve yargitaya bagli oldugunu, aksi takdirde cezalari uygulamalari gerektigini söyledigini cikarabiliriz.

suan türkiyede gündem sudur:

yargitay cezayi onaylamasin. UEFA "onaylanmayan mahkeme karari var, ceza veremeyiz" diyerek bu konuyu kapatsin. fenerin elinden kupa ve sampiyonluk primleri alinmasin. gelecekte bu gibi konular icin daha iyi tedbir alinsin (triptolu kriptolu telefon). Trabzonspor gibi karin agrilarina bir cagre bulunsun, susturulsun.

sabirla bekliyoruz. UEFA kararini aciklamadi nede olsa. iyi veya kötü aciklayacaktir. biz o aciklayana kadar elimizden geleni yapmakta sorumluyuz taraftar olarak. TRABZONSPOR SAHIPSIZ DEGIL. ilerde bu sevdayi miras biraktiklarimiza bakacak yüzümüz olsun...
    Bu dava ilk çıktığında ve bizim taraftarımızın geneli kupa geliyor dediğinde ben genelde bunun süreye yayılacağını düşünüyordum. O kupanın o müzeden çıkışı bile çok çok büyük devrim olur. fenerbahçe küme düşmekten beter olacaktır. Zaman zaman hepimizin sabrının tükendiği oldu. Ama ben eminim ki bu kupanın yolunun sonu bizim müzemizdir. Dava ve sonuçlarının aksetmesi belki toplamda 3 yılı bulacak; daha da uzasa bile bizler davanın başında bekliyor olacağız.
    Trabzonsporlu olmak...
    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

• Arkadaşlar kimse umutsuzluğa kapılmasın geçte olsa adalet yerini bulacak inşallah ama biraz sabır ve özveri gerekiyor.

Yorum

• İlk olarak Tunga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Dünkü toplantıda bu da gündeme geldi. Benzer davalardaki UEFA'nın karar süreci de bundan çok kısa değil. Genellikle 2 sene civarında uygulamış UEFA disiplini. Dolayısıyla artık ilerleyen zaman aslında bize çok uzak değil. Mesela Erdem Bey de dün, bu işin 2013 yılı içinde çözüleceğini düşündüğünü belirtti. Ben de şahsen bu sezon bitmeden UEFA'dan bir hareket bekliyorum.

Peki, kısa sürede verilen karar örnekleri de var. O halde bu gecikme ve 2 yıl neden? Bunun açıklaması da şu: UEFA uzun zamandır bunca kulübün içinde olduğu ve yönetici, futbolcu, menajer, başkandan oluşan bir şike davası sonuçlandırmadı. Genelde muhatapları bir veya iki kulüptü. Oysa şimdi içinde fener, Beşiktaş ve bir çok kulübün yöneticisi, futbolcusu, başkanı ile işin içinde olduğu bir davayı takip ederek anlamaya çalışıyor. Bu ülkede kulübünü Avrupa Kupaları'ndan men ettiren adam TFF başkanı seçildi. Seçildikten sonra Genel Kurul'dan alamadığı yetkiye rağmen 58. maddeyi değiştirdi. Kendi oluşturduğu PFDK ve Tahkim'e rağmen (yani tamamen şikecilerin elinde olan kurullar bile) yöneticiler ve futbolcular ceza aldı. Yani şikenin varlığı da, (gerekmemesine rağmen) sahaya yansıdığı da tespit edildi. İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu 3 yıl hak mahrumiyetini, İ. Akın ve kaleci Serdar bu cezaları neden aldılar?

Bunca delili, mahkeme kararını, TFF kurullarının raporlarını incelemek, hele ki her bir üyesinin ayrı ayrı ülkelerde yaşadığını düşünürsek o kadar da kolay değil. Ki Avrupalı için adalet bize göre çok daha kıymetli. Bu nedenle olanca titizlik ile çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim gecikme dediğimiz şeyin aslında normal prosedür olduğunu anlıyoruz.

Türkiye bizim başbakanın babasının çiftliği olabilir ancak UEFA Platini'nin babasının çiftliği değil. UEFA'yı oluşturan üye federasyonların tamamına yakını UEFA kararlarını denetliyor. Ve bu Platini hem yeniden UEFA başkanı olmayı, hem de FIFA başkanlığını düşünüyor. Bu çifte standardı üzerinde taşırken, bu seçimlere girmesi bile muhtemel değil. Yani, özetle bizim başbakanın Platini'ye ne söylediğini bilemeyiz ama Platini'nin ne yönde hareket edeceği bence belli.
        Tunga kardeş bu sayfaya yazmaya ara vermiştim.Sebebi de defalarca emsali görülmemiş bir şike konusunun kısa sürede tamamlanamayacağını defalarca yazdım..yazmaktan bıktım..Beni yazmaktan kurtaran bu yazının altına imzamı atıyorum..Karar verilene kadar inancımı koruyacağım..
        Vakti gelmiş bir şampiyonluk kupasını almamızı hiçbir güç engelleyemez..
        UEFA sifonu çekti..TFF şimdi kararını düzelt..Düzeltmezsen..

Yorum

• İlk olarak Tunga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Dünkü toplantıda bu da gündeme geldi. Benzer davalardaki UEFA'nın karar süreci de bundan çok kısa değil. Genellikle 2 sene civarında uygulamış UEFA disiplini. Dolayısıyla artık ilerleyen zaman aslında bize çok uzak değil. Mesela Erdem Bey de dün, bu işin 2013 yılı içinde çözüleceğini düşündüğünü belirtti. Ben de şahsen bu sezon bitmeden UEFA'dan bir hareket bekliyorum.

Peki, kısa sürede verilen karar örnekleri de var. O halde bu gecikme ve 2 yıl neden? Bunun açıklaması da şu: UEFA uzun zamandır bunca kulübün içinde olduğu ve yönetici, futbolcu, menajer, başkandan oluşan bir şike davası sonuçlandırmadı. Genelde muhatapları bir veya iki kulüptü. Oysa şimdi içinde fener, Beşiktaş ve bir çok kulübün yöneticisi, futbolcusu, başkanı ile işin içinde olduğu bir davayı takip ederek anlamaya çalışıyor. Bu ülkede kulübünü Avrupa Kupaları'ndan men ettiren adam TFF başkanı seçildi. Seçildikten sonra Genel Kurul'dan alamadığı yetkiye rağmen 58. maddeyi değiştirdi. Kendi oluşturduğu PFDK ve Tahkim'e rağmen (yani tamamen şikecilerin elinde olan kurullar bile) yöneticiler ve futbolcular ceza aldı. Yani şikenin varlığı da, (gerekmemesine rağmen) sahaya yansıdığı da tespit edildi. İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu 3 yıl hak mahrumiyetini, İ. Akın ve kaleci Serdar bu cezaları neden aldılar?

Bunca delili, mahkeme kararını, TFF kurullarının raporlarını incelemek, hele ki her bir üyesinin ayrı ayrı ülkelerde yaşadığını düşünürsek o kadar da kolay değil. Ki Avrupalı için adalet bize göre çok daha kıymetli. Bu nedenle olanca titizlik ile çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim gecikme dediğimiz şeyin aslında normal prosedür olduğunu anlıyoruz.

Insallah böyledir insallah.

..
          İstanbul Saltanatını 7 kez yıktık, yine yıkacağız, Bordo kanımızla Mavi göklere Şampiyon TRABZONSPOR yazdıracağız...

Yorum

• tv5'i olan varsa açsin sike konusuluyor
            Dünkü maç bazilarina dokundu demekki
            son basamagi ölüm olan bir merdivendir hayat

Yorum

• Televizyonlarda konuşuyorlar, neden futbolda Almanya gibi değiliz İngiltere gibi değiliz diyorlar.

Ben oturduğum yerde utanıyorum kızarıyorum.

Yorum

• sadri şener tv5 de canlı yayında

Yorum

• Sadri baskan gerekçeli karari bekliyoruz CAS dilekçemiz hazir gerekçeli karari bildigimiz için dilekçeyi hazirladik önceden dedi.
                  Hangi gerekçeli karardan bahsediyor???
                  Bilen varmi??

Yorum

• 1461 den sezon sonu da gelenler olucak dedi başkan A takıma

Yorum

• İlk olarak kikiemre198961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      1461 den sezon sonu da gelenler olucak dedi başkan A takıma
                      birden alıp dengeleri bozmaya gerek yok..

iyice ısınırlar hem. iyi tercrübe edinirler.. hem takım dağılmaz.. oraya yeni yetenekler yerleştirmek için yaz dönemi boyunca vaktimiz olur.

yönetim 1461 konusunda iyi işler yapıyor.

edit : konu yanlış yere olmuş ama neyse. devamı olmaz ztn konuşmanın
                      En son Enes Ünal Kaya tarafından düzenlendi; 14.01.2013, 22:07.
                      ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
                      Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• Tahkimin gerekçeli kararı mı acaba?
                        "3 istanbul takımını tutmak vakayı adiyedendir.
                        Trabzonspor'u tutmak, orjinalliktir, başkaldırıdır, istisnadır, kalitedir. Son dönemlerde ise sabırdır, özlemdir, sineye çekmektir. En önemlisi ise sürü psikolojisine inat; ÖZGÜRLÜKTÜR."

Yorum

• İlk olarak Gökhan ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Tahkimin gerekçeli kararı mı acaba?
                          Muhtemelen odur, şu an beklenen başka bir gerekçeli karar yok Kaç ay oldu tahkim karar vereli? Ne gerekçeli kararmış yav !
                          Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

• İlk olarak metehan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Muhtemelen odur, şu an beklenen başka bir gerekçeli karar yok Kaç ay oldu tahkim karar vereli? Ne gerekçeli kararmış yav !
                            Insallah UEFA'dan bahsetmedi çünkü oysa baskanin UEFA'dan umudu kalmadi demektir

Yorum

• Benim mesaji okudular begendiniz umarim

Yorum

• Uefa hâlâ karar açıklamadı.
                                Bu iş bitmedi daha.

Yorum

Yükleniyor...
                                X