İlk olarak Tekke tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Anadolu insanının 'öteki' olması nasıl gerçekleşti, hangi süreçlerden geçerek bu oldu, saatlerce üzerine konuşabiliriz. Kendi adıma en vahim olan durum ise kendilerini 'bizden biri, halk insanı, Anadolu insanı' olarak görenlerin gücü ele geçirdiğinde herkesten fazla Anadolu insanını ezmesi hatta ötekileştirmesidir.
Namuslu insan kısmına tekrar döneyim. Anadolu insanı efendi adam sevmez, efendi görünce kafasına vurmaya çalışır. Anadolu insanı mesela öğrenci sevmez, öğrenci ahlak bozandır ama sokakta üniversite öğrencisi kız çocukları rahat rahat gezemez. Özellikle de 'öteki' olan Anadolu'da...
Anadolu'da doğdum. Anadolu'nun kısmen büyük bir şehrinde okudum, büyük şehirlerde yaşadım, vakit geçirdim... Evet, Anadolu insanı ötekidir ama Anadolu insanı da önce bir dönüp kendine bakacak bence.
Nevzat Aydın, bir şirket, verileri çaldırmış. Evet, güvenlik açığıdır. Koca devlet vatandaşının verilerini çaldırdı yakın tarihte. Nezvat Aydın'a çekilen kılıçların hiçbiri çekilmedi. Çünkü... Anadolu insanı

Forumda pek siyaset konuşmak istemem ama 45 tane 7-8 yaşında çocuğa tecevüz edilince 'bir defadan bir şey olmaz' diyen ve olayın yaşandığı kurumu açık tutmaya devam eden adamların yanında Aziz Yıldırım bile namus timsali kalır.
Şike konusuna gelince bütün siyasi partiler FB'yi aklamak için birlik oldu ama ben ışık tutanı bilirim. Hatta birkaç defa daha da yazdım burada asıl suçlu Trabzon halkıdır. Maalesef Trabzonspor'u yalnız bıraktılar. Sözün özü bu toplum kötü bir toplum. Benim pek umudum yok. E siyasileri de sonuçta bu toplum yetiştiriyor, hatta 'öteki' dediğimiz Anadolu yetiştiriyor bütün siyasileri.
Çözüm eğitimde ama bak konu yine aynı yere çıkacak: 'Biz okumuş insanlar yerine okumamış insanların ferasetine güveniyoruz.' dendi bu ülkede. Teknoloji bakanı 'Bu bilgisayar işleri falan karışık, gençler çok bulaşmayın kafayı yersiniz.' dedi. Güler misin ağlar mısın?
Yorum