Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (Genel)

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak $FIRTINA61$ tarafından gönderildi

Alkislar Fatih Tekke?ye !

Wiesbaden'de yapilacak "Futbol galasi" ödül törenine Tekke "Dünya ikincisi" olarak katilacak.

28.03.2006 11:53

Ne Kaka, ne Eto'o ne Ronaldo... IFFHS (Dünya Futbol Birligi ve Istatistikçileri Dernegi) bu kez yine bir Türk'ü ayakta alkislayacak. Yildizimiz Fatih Tekke 2005 yilinda ligde attigi 33 golle "Dünyanin en golcüleri" siralamasinda ikincilik ödülünü 24 Nisan günü alacak. IFFHS, Almanya'nin Wiesbaden kentinde düzenleyecegi tören davetiyesini Trabzonspor ve Fatih'e gazeteniz Fotomaç araciligi ile ulastirdi.

Tesekkürler kaptan
    IFFHS'NIN, Türkiye sorumlusu Hüsnü Terek, "Dünya golcülerini geride birakan Fatih, Trabzon'u ve Türkiye'yi en iyi sekilde temsil edecek. Fatih'e tesekkür borçluyuz" diye konustu. "Futbol galasi" adi verilen ödül gecesinde Dünya Kupasi'na katilan 32 ülkenin büyükelçileri, dünya siralamasinda en çok gol atanlar ve en uzun süre gol yemeyen kaleciler Wiesbaden'de Kurhaus'ta ödüllerini alacak.

iste yildiz budur bizim yildizimiz [img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]..Bu gururu TRABZONSPOR taraftarlarina yasattigin için tesekkürler KAPTAN
    "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• TEK HEDEF: DÜNYA'NIN ZIRVESI

Önce golfü küçük bir kesimin tekelinden alip halka açti.. Ardindan zamanini ve parasini harcayip; esamesi okunmayan Milli Takim'i Dünya Sampiyonlugunu hedefler hale getirdi..

Ahmet AGAOGLU

Türkiye'de 100 yildir küçük bir kesimin tekelinden çikmayan golfü bir kaç yilda halka açan, bu yüzden bazi çevrelerden tepki alan, ancak Agri'dan bile yetenekli fakir gençler bulup kendi cebinden para harcayarak basarili bir milli takim yaratan Agaoglu projelerini anlatti..

Iste Ajansspor.com Dis Haberler Editörü Can Birsay'in sorularini yanitlayan Agaoglu'nun açiklamalari:

?SADECE DÜNYA SAMPIYONLARI HATIRLANIR?
      Yeni bir dönem ve yine baskanlik.. Ben sizi tanidigim kadariyla ilk günkü kadar heyecanlisiniz..
      Dogrudur..

2006?da ne görecegiz?
      O kadar tabii kisa bir dönem olarak degerlendirmek kisa olur.. 2006, 2007, 2008... Görev süremiz 2008?in sonunda nihayet bulacak ama 2006?da 3-4 önemli hedefimiz var.. Bunlardan bi tanesi sportif golf.. 2005?te Akdeniz Oyunlari?nda, Turkish Open?da ve Avrupa Sampiyon Kulüpler Sampiyonasi?nda elde etmis oldugumuz basarilari daha ileriye tasimak.. 2 senede bir yapilan ve bu sene Güney Afrika?da düzenlenecek olan Dünya Kupasi?na gidip ülke insanini ve spor kamuoyunu mutlu edecek bir sonuçla geri dönmek.. Hedefimizi hep söylüyorum; belki ütopik gelebilir ama bunu yapabilecegimize inandigim için söylüyorum: Dünya Sampiyonlugu.. Tabii ki güçlü rakipler var; Amerika, Ispanya, Avustralya, Isveç, Güney Afrika.. Camianin içinden bazi arkadaslar ilk 10?a girmemizin bile büyük basari olacagini söylüyorlar ama aradan yillar geçtikten sonra kimse bizim onunculugumuzu hatirlamaz.. Ancak sampiyon olursaniz Dünya Kupasi tarihine geçersiniz.. Sampiyonlugu kovalarsiniz da 2. olursun, bu da sporun dogasinda var olan bir sey.. Önemli olan ne için mücadele ettiginiz.. Biz amatör golfte zirveyi hedefliyoruz.. Elimizde çok az sayida sporcu var ama dünyada kendilerine rakip olanlarla ayni sartlarda egitim aliyorlar, ayni malzemeleri kullaniyorlar.. Hiçbir eksigimiz yok.. Bu bir süreç.. Bu çocuklar 9 yaslarindan bu yana takip ettigimiz, yetistirdigimiz çocuklar..

?SISTEM: MADE IN TURKEY?
      Tam da onu soracaktim.. Daha çocukken aldiniz onlari ve simdi hepsi üniversitede okuyor.. Burada amaciniz ne? Bu çocuklari nereden nereye tasiyorsunuz?
      Tabii Milli Takimlarin olusmasi farkli sekilde gerçeklesiyor.. Dünyada geçerli olan sistemde, kulüplerin ortaya çikardigi basarili sporcular Milli Takim?da forma giyiyorlar.. Ama bizde kulüp yapisi son derece zayif oldugu için biz bu çocuklari 9 yasindan itibaren hem okullari, hem özel hayatlari, hem sosyal yasantilari, yasamlarini etkileyebilecek her türlü faktörü göz önünde bulundurarak ve bunlarin yasatabilecegi sikintilari ortadan kaldirarak yetistirdik.. tabii ki çok ciddi seçmeler yaptik.. Dolayisiyla bizim uyguladigimiz sistem Türkiye?ye özgü, ?Made in Turkey? bir sistem.. Biz 62 çocuk arasindan basarili olacagina inandigimiz 8 tanesini alarak yola çiktik.. Onlarin basarili olmasi için her türlü sikintilariyla ilgilendik.. Bunun içinde egitimleri de vardi ve okulunda basarili olmayan ögrenciyle sporcu olarak da hiçbir isimiz olmayacagini vurguladik.. Onlar da bu bilinçle hareket etti.. Üniversite çagina geldiklerinde de çok büyük sükran duydugumuz Marmara Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu?ndan Prof. Dr. Sami Mengütay?in Golf Ihtisas Bölümü?nü açmasiyla bu arkadaslarimizin egitimini bir arada sürdürme imkani bulduk.. Eger sehir disina gitselerdi kontrolleri zorlasacakti.. 2005?teki basarinin altinda yatan en önemli sebeplerden biri de budur.. Hatta Avrupa?da 4 yillik golf egitimi veren tek yüksek okul da burasidir.. Buradan mezun olacak arkadaslarimiz dünyanin her hangi bir yerinde antrenör olarak çok rahat is bulabilirler.. Elimizde böyle bir kadro var, onlardan sonra seçtigimiz sporcular da var.. Elimizde 9-20 yas arasi 50?nin üzerinde sporcu var.. Yani geçen seneki basarili jenerasyonun arkasindan gelen var mi diye merak edenler olursa cevabim evet.. Hatta arakadan gelen grup daha sansli çünkü onlarin önünde çok iyi bir örnek var: Agabeylerinin basarilari..

?TÜRKIYE BILMIYOR, AMA DÜNYA BILIYOR?
      2006 hedeflerinizi konusurken konu buraya kaydi o yüzden hedefleri sizden kisaca bir alalim..
      Turkish Open çok önem verdigimiz bir turnuva.. Bu müsabakaya her ülkeden en basarili ilk 3 sporcuyu aliyoruz.. Örnek olarak 2. Turkish Open?i Italyan Eduardo Molinari kazandi.. Molinari geçen sene de US Amateur Open?i kazandi.. Ve Molinari CNN International?da ?Turkish and Italian Open Champion Molinari? diye tanitildi.. Yani Turkish Open?i bugün Türkiye?de pek fazla insan telaffuz etmiyor ama dünyada konusuluyor.. Ve geçen sene de Turkish Open?i bizim sporcumuz Hamza Sayin kazandi.. Çok Hamza?nin yaptigi -17?lik derece de çok önemli bir dereceydi.. Avrupa Sampiyon Kulüpler Sampiyonasi bu sene Yunanistan?da oynanacak.. Geçen senenin sampiyonu olarak bu sene de iddialiyiz.. 3 oyuncumuzu 12 önemli turnuvada oynatacagiz bu sene.. Bizim bu turnuvalara gidis amacimiz ise Ekim ayindaki Dünya Kupasi?na hazirlik..

?YILDA 3 MILYAR DOLAR GELIR?
      Bunlar sportif hedefler.. 2006?daki diger hedefleriniz neler?
      Yillardir Golf sahasi olmayan Ankara?ya ilk golf sahasi için çalismalarimiz basliyor.. Bu çok önemli.. Ardahan ve Erzurum?da 9 ve 18 çukurluk saha çalismamiz var.. Çünkü o bölgelerde çok ciddi sayida sporcumuz var.. Bu sene bati illerimizde Kütahya, Konya ve Denizli?de Dogu?da yaptigimiz çalismaya basladik.. Kayseri?de düsünüyoruz.. Golfün faal oldugu il sayisina 5 tane daha eklemeyi düsünüyoruz.. Lisansli sporcu sayimizi 4100?den 6000?e çikarmayi hedefliyoruz.. 1.5 yil önce baslattigimiz 4 yilda 100 Golf Sahasi projemiz vardi.. Bu proje tamamlandigi zaman yilda 3 milyar Dolar gelir saglanacak.. Çalismalarimizi Turizm Bakanligi ile koordineli yürütüyoruz.. Bu proje ilk basta insanlara ütopik geldi.. 100 yilda 10 saha insa edemeyen Türkiye 4 yilda bu kadarini nasil insa edecek diye..

?HÜKÜMETTEN BÜYÜK DESTEK ALIYORUZ?
      Kimlere ütopik geldi?
      Hem golfün içindekilere hem de sokaktaki vatandasa.. Sokaktaki insan golfe uzak kalmisti ve baska bir gözle bakiyordu.. Su anda tahsisi verilmis olan, hizmete sokulan ya da insasi süren saha sayisi 13.. Bu sene verilecek tahsislerin sayisi 20 civarinda.. Ama toplama baktigimizda 86 golf sahasinin tahsisi verilmek üzere Turizm Bakanligi?nda çalismasi sürüyor.. Bu çabaya hükümetten çok büyük destek var.. Turizm Bakanimiz bu konuda çok heyecanli, golfle yatiyor golfle kalkiyor..

?BIR KESIMIN DEGIL TÜRKIYE?NIN FEDERASYON BASKANIYIM?
      Siz bu sporu doguya da götürdünüz.. Aslinda bu da çok ilginç bir projeydi..
      Ilk defa geçen sene Güney Dogu Anadolu Yildizlar Sampiyonasi?ni yaptik.. Burada Agrili sporcularin basarisi vardi, ardindan Erzurum ve Ardahan geliyordu.. Bu sene 2.?sini yapacagiz.. Tabii olay sadece golf degil.. Biz Agri?ya gitmeden 1 hafta önce Genç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Atalay gitmisti oraya.. Ve Sayin Atalay Cumhuriyet Tarihi?nde Agri?ya giden ilk GSGM Genel Müdürüydü.. Ardindan ben gittim.. Ve ben de Atletizm ve Kayak federasyonlari baskanlarinin ardindan oraya giden 3. federasyon baskani oldum.. Oralar unutulmus, göz ardi edilmis.. Bizim ünvanimizin basinda Türkiye Golf Federasyonu Baskani yaziyor, ben Türkiye?nin federasyon baskaniyim.. Vatan topraginin her kösesine bu sporu götürmek zorundayiz.. Anayasa?nin 79. maddesi de bunu ön görüyor.. Ama bugün doktor mühendis gönderilemeyen Agri?ya biz 4 tane golf hocasi gönderdik.. Keza Ardahan?a, keza Urfa?ya, keza Gaziantep?e.. O bölgelerde çalisan 30?a yakin Beden Egitimi ögretmenini egitimden geçirdik, golf egitmeni oldular.. Bunlari niye yapiyoruz? Gece yastiga basimizi koydugumuz zaman, almis oldugumuz görevi tamamen olmasa bile bir sekilde yerine getirmis olmanin rahatligiyla biraz olsun uyuyabiliyoruz.. Biraz olsun rahat uyuyabiliyoruz ama; çünkü ne zaman ki golf bu ülkede 81 ilde faaliyet gösterir, uluslar arasi platformda zirveye oturururuz, turizm golfünde 2-3 milyar dolar gelir elde ederiz; iste o zaman tamamen rahat uyuruz.. Yillardir bir çok sey basardik ama bunlar salt basari degil, basariya giden yolda ilerlemelerdir..

?GOLF BELIRLI INSANLARIN TEKELINDEYDI?
      Golf Türkiye?de bir çok spordan daha eski.. Siz bir süredir golfü bir yere getirmeye çalisiyorsunuz ama golf neden bu kadar yil topragin altinda kaldi?
      Bunun çesitli nedenleri var.. Ilk golf kulübü 1895?te kuruluyor Türkiye?de; Istanbul Golf Kulübü.. Ayni dönemde Ispanya?da Las Palmas, Portekiz?de de Porto Golf Kulübü kuruluyor.. Istanbul Golf Kulübü, Ingiltere?yi saymazsak Avrupa?nin en eski 3 golf kulübünden birisidir.. Tabii ilerleyen zamanda 1. Dünya Savasi ve Kurtulus Savasi gelince dogal olarak golf oynanamadi bile.. Ardindan 50?li yillarda Ankara Golf kulübü ve Izmir Golf Kulübü faaliyete geçti.. Sonra Ankara Golf Kulübü 1960?li 70?li yillarin ideolojik kavgalarindan nasibini çok fazla aldi.. Burjuvazi sporu olarak nitelendirerek golf kulübü kapatildi.. Hal bu ki o insanlar sunu bilmiyordu: Castro ile Che devrim stresini üzerlerinden atmak için golf oynardi.. Tabii o yillarda Türkiye?de golf oynayanlar toplumun farkli bir kesimiydi.. Belki bilinçli olarak belki bilinçsiz olarak golf sporu, aristokrat sporu olarak gösterildi ve uzun yillar öyle devam etti.. Taa ki rahmetli Turgut Özal?in golf sahalarinin tahsisini gerçeklestirmesiyle golf gündeme geldi ve bu spor belirli çevrelerin tekelinden çikmaya basladi.. Ben bunu golfün yeniden dogusu olarak degerlendiriyorum.. Ondan önceki yillar ise belki maksatli belki maksatsiz olarak kayip yillar olarak geçti.. Golf belirli insanlarin tekelindeydi ve bu insanlarin golfün yayilmasi için çaba harcamadiklari da ortada.. Harcasalar federasyon 1950?lerde kurulurdu bu ülkede..

?ZINCIRI KIRDIK, GOLF ARTIK HERKESIN SPORU?
      Çaba harcamamalarinin nedeni nedir ?.. Golfün kendi tekellerinde kalmasini istemeleri mi?
      Her sekilde degerlendirilebilir.. Böyle bir seye gerek duymayan insanlar da olmus olabilir, golfün kendi tekellerinde kalmasindan hosnut olanlar da olmus olabilir.. Bu mücadeleyi neden vermediklerini, sinirli sayida insana bu sporu yaptirdiklarini bugün için artik sorgulamanin faydasi olmaz.. Artik o günler çok geride kaldi.. Artik Agri?daki Ridvan, Oltu?daki Nagehan golf oynuyorsa bunlari konusmanin anlami yok.. Golf artik federedir, Türkiye?nin federasyonu bu sorumluluk çerçevesinde çalisacaktir.. O zincir kirilmistir.. Bunda da en büyük pay rahmetli Özal?indir..

?TÜRK INSANINI KÜÇÜK GÖREN KENDINI KÜÇÜK GÖRMÜS OLUR?
      Ben sunu merak ediyorum: Çok yogun bir is temponuz var, is hayati için genç sayilabilecek yaslardasiniz.. Biliyoruz ki siz bu ugurda hem vaktinizi hem de cebinizden paranizi harciyorsunuz.. Tüm bu islerin arasinda, rahat rahat golf oynamak varken, ne diye böyle zorlu bir yola girdiniz.. Sizden bunu talep eden de yoktu ki.. Ne golf camiasi ne de halkimiz.. Kimse böyle bir sey ne istedi ne de bekledi sizden..
      Evet yoktu talep.. Buradaki en önemli faktör benim golf oynamamdi.. Golfle ilgilenmeye basladiktan itibaren eksikleri gördüm.. Bizlerin sosyal sorumluluklari var.. Eger siz elinize sopayi alip rahat rahat oynuyorsaniz, birileri size imrenerek bakiyorsa ve siz bu sporu sadece kendinizi tatmin için yapiyorsaniz bu sorumluluktan uzaksiniz demektir.. Ben böyle bir insan modeli degilim.. Benim düsüncem su: Benim yedigimi herkes yemeli, sartlar elveriyorsa giydigimi herkes giymeli, gittigim yere herkes gitmeli.. ?Bunun mümkünati yok? deyip de kimse parmagini kipirdatmazsa bu ülkede hiçbirsey gerçeklesmez.. O dönemde ne bir alt yapi vardi ne de ülkeyi layikiyla temsil eden bir milli takim vardi.. 40 yasinda atletizme baslayip basarili olmazsiniz.. 40 yasinda da golfe baslarsaniz anca hobi olarak yaparsiniz.. Altyapisi olmayan bir spordu.. Her sporun temelinde yatan gerçekler var.. Iyi bir golf sporcusu 8-9 yasinda egitimine baslar, 20?li yaslara geldiginde amatör kariyerinin zirvesine çikar, ondan sonra da profesyonel olur.. Ben ülkemi ve insanimi seviyorum, insanima firsat verildiginde imkansiz görülen seyleri basaracagina inaniyorum, küçük görmüyorum.. Kendi insaninizi nasil küçük görürsünüz ki?.. Onlari küçük görürseniz kendinizi de küçük görürsünüz.. Türkiye bugün dünya siralamasindaki yerini hak etmiyor.. Mücadele gerekiyor, öz veri gerekiyor, adamsendecilik yapmamak gerekiyor.. Bayrak sevginizin agir bastigi bir yerde bazi fedakarliklari da yapmak zorundasiniz.. Tabii ki ailemi, isimi, özel hayatimi ihmal ediyorum ama ülkem için yapacaklarim olduguna inandigim için mücadele ediyorum..

?EUROPEAN TOUR?U TÜRKIYE?DE OYNATACAGIZ?
      Baskanim belki PGA Tour?u dile getirmek için erken ama amatörlerde bazi basarilar elde etmeye basladik.. PGA Tour?da mücadele edebilecek sporcularimiz var mi peki?
      PGA Tour yani profesyonel golf çok az bir konsept.. 20 yaslarindaki bir amatörün profesyonel hayata geçmesi dogal ama su an itibariyle bu seviyede degiliz.. Önümüzde 2-3 yil daha var ama hedefimiz bu dogrultuda.. Aralik ayinda 3 sporcumuzu PGA Qualify School?a gönderecegiz, imtihanlara sokacagiz ama kazansalar bile PGA Tour?a göndermeyecegiz.. Sonraki 2 sene tekrar gönderecegiz.. Ayrica Belek?deki Golf Sahalarinin tanitimina büyük katkisi olacagina inandigimiz European Tour?u oynatacagiz.. Yani Avrupa?nin 1. Ligi, futbolun Sampiyonlar Ligi.. Dünya?ya su mesaji verecegiz: Türkiye?de bu sporun oynandigini ama ayni zamanda Türk sporcularinin da basariyla mücadele ettigini..

?BASARI, SPONSORLARI PESINDEN GETIRIR?
      Baskanim biliyorum ki siz bir çok sporcuyu kendi sponsorlugunuzda yetistiriyorsunuz.. Ama bu sporcular PGA Tour seviyesine geldiginde onlara nasil sponsor bulacaksiniz?
      Bu söylediginiz tabii ki zor çünkü bugüne kadar adi Türkiye?de sani duyulmamis bir spor yapiyorsunuz.. Sponsorlarin ilgisi yok denecek kadar azdi.. 2005?te elde edilen basarilar ve gösterdigimiz gelisim ister istemez sponsorlarin ilgisini çekti.. ben 2007?den itibaren bu konuda sikinti yasayacagimiza inanmiyorum.. Çünkü sponsorlar basariyi takip eder.. Bizim öncelikli hedefimiz golfü kitlelere yayip, basarilari arttirmak.. Sponsorlar zaten kendiliginden gelecektir..

?20 EURO?LUK TURISTLERIN ISGALINDEN KURTULMALIYIZ?
      Biz turizm golfünde de gerilerdeyiz.. Sahalarimiz var ve yüksek kalitede.. Ama gelirimiz az.. Mesela Britanya?da düzenlenen bir turnuva 1 haftada 70-80 milyon Dolar gelir birakiyor.. Biz bu seviyeye ne zaman gelecegiz?
      Bu yolda hükümetin destegi çok önemliydi.. Turizm bakanligi çok destek veriyor.. Çünkü ülkemizin günde 20 Euro harcayan turistlerin isgalinden kurtulmasi lazim.. Bunlar Avrupa?da evlerinde elektrige verdikleri paraya gelip burada hayatlarinin tatilini yapiyorlar.. Bu turist modelinden kurtulmamiz lazim.. Türkiye bu 100 golf sahasi projesini hayata geçirdigi anda Akdeniz?deki tek hedef olacaktir.. Günde 20 degil 250 Euro harcayan turistler gelecektir.. Portekiz 2.5 milyon Dolar, Ispanya 6 milyar Dolar kazaniyor senede golf turizminden.. Ayrica bu sahalarin çevresindeki gayri menkuller de büyük deger kazaniyor.. Mesela Ispanya?nin bu sayede gelen satislardan elde ettigi para 200 Milyar Dolar.. Hal böyle olunca onlardan fazlamiz var, eksigimiz yok tabiat açisindan.. Onlarin önüne geçmememiz için hiçbir neden yok.. Bu konuyla ilgili ilk starti Rahmetli Özal verdi ama en ciddi yaklasimi da bugünkü hükümet gösterdi.. Insallah açigimizi en kisa sürede açigimizi kapatacagiz..

?IS ADAMLARI AMATÖR SPORLARA DESTEK VERMELI?
      Baskanim son olarak siz spora yöneticiligin disinda aktif olarak da çok düskün birisiniz.. Haftada 4 gün fitness yapiyorsunuz, golf oynuyorsunuz, formunuzu korumak için elinizden geleni yapiyorsunuz.. Bir sporsever olarak son bir mesajiniz var mi ?
      Benim mesajim benim konumumdaki insanlara olacaktir.. Ekonomik olarak belirli bir seviyeyi yakalamis insanlarin yönetici olarak amatör sporlara destek vermesi gerekiyor.. Çok yetenekli gençlerimiz var.. Bunlarin hepsi potansiyel olimpiyat ve dünya sampiyonu.. Futbolla yatip kalkan yöneticiler bu ilginin binde 1?ini diger sporlara gösterirlerse 2012 Londra Olimpiyatlari?nda ilk 3?e bile gireriz.. Futbol tabii ki önemli ama amatör sporlarda elde edilen basari o ülkenin hem tanitimi hem de bireylerinin ruh ve beden sagligi açisindan son derece önemli.. Futbola gerektiginden fazla ilgi gösteriyoruz.. Bugün yüzme ve atletizm sporlari, Olimpiyatlardaki madalya sayisinin %50?sini teskil ediyor.. En azindan bu iki spora gösterilecek ilgi bile bizi çok farkli konumlara tasir.. Benim mesajim bu..
      2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
      Gerçek budur. ☆

Yorum

• Kafkas ve Haciosmanoglu'nun açiklamasindan sonra aklima gelen kesinlikle yöneticilerin BMN'yi takip ettikleridir.[img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img][img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

• Ahmet Agaoglu'nun golfteki bu basarisini gördügümüzde Trabzon'dan nasilda kasitli olarak kaçirildigini anliyoruz.Onun baskan olmasini engelleyen ........ler iki yakaniz bir araya gelmesin,sürünerek can verin insallah...[img]smileys/smiley7.gif[/img]

Haciosmanoglu bunlari ilk defa söylemiyor.Daha öncede yazmistim su andaki yönetimin en saglam adamlarindandir.Hoca gitsin diyenlerin kulagina küpe olsun bu açiklamalari.
          Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.

Yorum

• gs- fb maçndaki olaylardan dolayi gs 1 maç seyircisiz oynama cezasi almis. Yarinki a.gücü maçi seyircisiz oynanacak
            Somali'de insanlar ekmek bulamayıp açlıktan ölürken, Bilbao taraftarlarının bana ekmek atmasını hayretle karşıladım.

Yorum

• samsunda tüm futbolcular hakemin üstüne atladi hakemi tartakladi diyarbakirda hakemi soyunma odasinda dövdüler bakalim bunlar ne ceza alacaklar!!fatih tekke hazirlik maçinda hakeme tokat attigi içinn tam hatirlamiyorum ama 5 yada 6 maç ceza almisti!!!

diyarbakirinda samsununda kümeye düsürülmesi lazim,düsünsenize türkiye isviçre maçinda bu olaylar olsa bizi naparlar acaba?(!!)bunlara gereken cezalari verilmesse türk futbolu oldugu yerde durmayi birak sürekli geriler!!
              "Trabzonspor taraftarı rüzgara uymaz, rüzgarı yaratır" Şenol GÜNEŞ

Yorum

• İlk olarak Nytre tarafından gönderildi
                İlk olarak tselif tarafından gönderildi
                İlk olarak lazikopat61 tarafından gönderildi

ya bu ne ya bir maçimiz da aksam olsun beeeeeeeeeeeee

hep pazar 4teeee yeter artikkkk

tmm da bi kez aksam yayinlansin bjk fb gs nin kiside yayinlaniyoo ama hep aksammm[img]smileys/smiley7.gif[/img]

Nerden çikti bu yil bu 16:00 dalgasi yaa[img]smileys/smiley5.gif[/img]

maçlarimiz canli yayinlandigi için...

Yorum

• İlk olarak irfanköse276 tarafından gönderildi
                  gs- fb maçndaki olaylardan dolayi gs 1 maç seyircisiz oynama cezasi almis. Yarinki a.gücü maçi seyircisiz oynanacak
                  cincon'a az bile.beter olun adiler.
                  Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Cem Papila, ligin sonlari yaklastikça stresin de arttigini belirterek, önemli açiklamalarda bulundu. Iste ayrintilar...

FIFA kokartli Süper Lig hakemlerinden Cem Papila, bu sezon ligde iki takimin sampiyonluk, 5 takimin UEFA, diger takimlarin da kümede kalma mücadelesi verdigini hatirlatarak, "Bu seneki ligi ben ne futbolculuk hayatimda ne de hakemlik hayatimda hiç yasamadim" dedi. Papila, Fenerbahçe'nin hakemler tarafindan kollandigi iddialarinin da asilsiz oldugunu ifade etti.

Süper Lig hakemlerinden Cem Papila, Zonguldak'ta Taner Sport'un yeni magazasinin açilisina katildi. Açilista Vali Yavuz Erkmen, Belediye Baskani Secaattin Gonca, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Bektas Açikgöz ile Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Alaattin Toros da hazir bulundu.

Burada basin mensuplarinin sorularini cevaplayan Cem Papila, ligin sonlari yaklastikça stresin de arttigini belirterek, "Bu seneki ligi ben ne futbolculuk hayatimda ne de hakemlik hayatimda hiç yasamadim. 2 takim sampiyonluga, 5 takim UEFA'ya oynuyor. Geride kalanlar da kümede kalma mücadelesi veriyor. O nedenle çok zor bir lig yasiyoruz. Ister istemez hem takimlar hem de yöneticiler stres içerisinde" dedi. Fenerbahçe'nin hakemler tarafindan kollandigi degerlendirmelerine katilmadigini belirten Papila, "Öyle bir sey olduguna inanmiyorum" dedi. Papila, hakem Kuddusi Müftüoglu'na Samsun'da yapilan saldiriyi da kinadigini kaydetti. [img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img]

Yorum

• birakin su satilmis, karaktersizi...gelmis geçmis en ............ hakem olarak anilacak bu adam, utanmadan konusuyor halâ..
                      Rüyaları gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktır...

Yorum

• Kayserispor Kulübü Baskani Recep Mamur, Trabzonspor Kulübü Basin Sözcüsü Zeyyat Kafkas'in yarinki Kayseri Erciyesspor maçina yönelik yaptigi açiklamayi gereksiz buldugunu belirterek, ''Disaridan gelen olumsuz elestirilere kulagimizi tikadik'' dedi.

Recep Mamur, AA muhabirine yaptigi açiklamada, UEFA hedefine dogru emin adimlarla ilerlediklerini, yarinki Kayseri Erciyesspor maçini da kazanarak sikintiya girmek istemediklerini söyledi. Bugüne kadar aldiklari sonuçlarin ve oynadiklari güzel futbolun Kayserispor'un basarisini açikça ortaya koydugunu ve lig üçüncülügünde yakaladiklari istikrarin basarilarinin tescili anlamina geldigini kaydeden Mamur, 40 yildir Avrupa'ya özlem duyan taraftarlarina bu sevinci yasatmak arzusunda olduklarini belirtti.

Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarin UEFA'ya kenetlendigini ifade eden Mamur, sunlari söyledi:

''Bir Anadolu takiminin yakaladigi bu basarinin sürmesi en büyük amacimiz. Alin terimizle bilegimizin hakkiyla buralara geldik. Dönüsü olmayan bir yola girdik ve bu yolun sonuna basariyla ulasacagiz. Yarinki maçi da diger lig maçlarinda oldugu gibi kazanmak istiyoruz. Ayni kentin iki takiminin mücadele edecek olmasindan, hiç kimse art niyetli sonuçlar çikarmasin. Kimsenin, iki takimin emegine gölge düsürme hakki yoktur'' Trabzonspor Kulübü Basin Sözcüsü Zeyyat Kafkas'in kulübün internet sitesinde, Kayseri derbisini dikkatlice izleyeceklerini belirten açiklamasini içerik açisindan gereksiz buldugunu dile getiren Mamur, söyle devam etti:

''Maçlarimizi tabii ki dikkatlice izleyebilirler. Yarinki maçta, tipki ligin ilk yarisinda oldugu gibi kolkola girmis, futbolun dostluk ve kardeslik oldugunu gösteren rengarenk tribünler göreceklerdir. Futbolcularimiz da centilmence bir mücadele sergileyecektir. Hak eden taraf maçi kazanacaktir. Birlik ve beraberligimizi bozmaya yönelik, önyargili açiklamalarin hiç geregi yoktur. Disaridan gelen olumsuz elestirilere kulagimizi tikadik.'' [img]smileys/smiley7.gif[/img]

Yorum

• Kulübümüz tarafindan yapilan gereksiz ve zamanlamasi yanlis bir açiklamadan sonra adamlar tabii olarak cevap hakkini kullanmislar.
                          Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.

Yorum

• Maradona velet burda [img]smileys/smiley36.gif[/img]

http://sondakika.milliyet.com.tr/200...n/resim/futbol .wmv

Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Nytre tarafından gönderildi

Zeyyat Kafkas: ?Kayseri derbisi iyi izlenmeli?
                              Sehir disinda bulunmasi nedeniyle bu haftaki olagan basin toplantisini gerçeklestiremeyen Basin Sözcümüz Zeyyat Kafkas, düsüncelerini Medya Merkezimiz araciligiyla kamuoyuyla paylasti.

Kafkas, açiklamasinda güncel konulara yönelik görüslerini söyle dile getirdi:

?Ligin ikinci yarisinda elde ettigi sonuçlarla yükselise geçen ve UEFA Kupasi?na katilma hedefi dogrultusunda büyük bir mücadeleye girisen ekibimizin Kayseri Erciyesspor deplasmaninda aldigi beklenmeyen maglubiyet tüm camiamiz gibi hepimizi üzmüstür.
                              Ancak büyük takimlar zaman zaman yasanan böylesi talihsizliklere takili kalmayip,gereken dersi çikardiktan sonra, en kisa sürede telafi edebilecek güce ve potansiyele sahiptirler.

?Yolumuza devam edecegiz?
                              Takimimiz Persembe günü oynayacagi Konyaspor karsilasmasi ve hemen arkasindan çikacagi Denizlispor mücadelesinde alacagi 6 puanla bu maglubiyetin izlerini silerek yoluna devam edecektir.
                              Bu nedenle kendi sahamizda üst üste oynayacagimiz iki zorlu mücadeleye büyük önem vermekteyiz.Geride biraktigimiz haftada aldigimiz talihsiz maglubiyetin tüm camiayi oldugu gibi futbolcularimizida çok üzdügünden kimsenin süphesi olmasin.Ama biz iyi bir ekibiz ve 3.lük hedefimiz dogrultusunda sonuna kadar mücadelemizi devam ettirecegiz.
                              Maç sonrasi yapilan ilk antrenmanimiz öncesinde gerçeklestirilen detayli toplantida Teknik kadromuz ve futbolcularimiz arasinda, karsilasmadaki hatalar etraflica görüsülmüs ve çözümler üzerinde gerekli uyarilar yapilmistir.
                              Teknik Kadromuz ve Futbolcularimiz ortaya koyduklari futbolla yarattiklari bu olumsuz tabloyu , yine kendi çalisma ve inançlariyla ortadan kaldiracaktir.Yönetim kurulu olarak bu dogrultu da Kendilerine olan güvenimiz devam etmektedir.

?Önyargili degiliz?
                              Tekrar Kayseri Erciyesspor maçina dönersek; kentte gerçekten maç öncesinde bekledigimiz atmosferle karsilastigimizi açikça söyleyebiliriz.
                              Özellikle Kayserispor?la girdigimiz üçüncülük yarisinin etkisi ve ligdeki konumlari nedeniyle Erciyessporlu taraftarlar ve oyuncular çok iyi konsantre olduklari bu müsabakadan galibiyetle ayrilmayi basardilar.
                              Bu sonuçtan dolayi kendilerini elbette kutluyoruz.
                              Ancak, Kayseri?de gerek maç öncesi halkin arasinda, gerek yerel basinda gerekse de maç sirasinda stadyumda gördügümüz manzara hafta için iki takim arasinda oynanacak müsabakayi daha dikkatlice izlememiz gerektigi gerçegini de bizlere hatirlatiyor.
                              Zira ligde birbirileri için oynadiklarini söyleyen iki takimin hafta içinde Kayseri?de yapacaklari karsilasmanin ayni sportif degerler içerisinde baslayip tamamlanacagina inaniyoruz.
                              Iyi niyetimiz nedeniyle bu konuda simdilik bir önyargimiz yoktur. Ancak umariz maç sonrasi ortaya çikacak tablo su anda ligde iki takimiyla da basarili bir grafik çizen Kayseri kentinin elde ettigi hakli alkislara gölge düsürecek sonuçlari beraberinde getirmez.
                              Bu dogrultuda futbolumuzu yöneten ve yönlendiren kesimlerimizin de söz konusu maçla ilgili gerekli gözlem görevini üstlenecegine olan inancimiz tamdir.
                              Bu arada Kayseri?de bize gösterilen ilgi, alakadan ve sportmence yaklasimlaridan dolayi basta Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani ve Kayserispor Onursal Baskani Mehmet Özhaseki olmak üzere, Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mustafa Boydak ile Boydak Holding Yönetim Kurulu Baskani Haci Boydak?a da tesekkür ediyoruz?

Yahu bunlar ayip seylerdir, Trabzonsporu nasil bu kadar küçük düsürebilirsiniz?3.olmak için yaptigimiz varyetelere bakin!!!!...Sebat süper ligdeyken demek ki disardan birileride ayni seyleri söylüyordu...Kardesim, ben eger birbirlerine sahip çikan iki ayni sehrin takimi varsa onlari ayakta alkislarim.Sende sahip çiksaydin,sehrinin takimina,harcanmasina müsade etmeseydin...Eger Kayseri takimlari birbirlerini kolluyorsalar helal olsun derim.

Biz,Kayseri takimlarini yenmiyoruz, sonrada çikip böyle ayip seyler konusuyoruz.Trabzonun misyonu bu kadar küçüldümü?Kayseri kimdir yahu!Rakiplerimiz artik bunlarmi?Sen önce bu takimlari yenseydin bu gibi konusmalara gerek kalmazdi...yazik...
                              TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

• Bunlar futbolun ne yazik ki masa disi uzantilaridir. Ben kamuoyunun dikkatini bu maça çekmelerinde bir sakinca görmüyorum. Demek ortada dönen dolaplar var

Federasyon yine ne sisi yakti ne kebabi bravo [img]smileys/smiley7.gif[/img]Önceden ben derdim bu cezalarin gelecegini Tuncay'a ihtar Gsye 1 maç seyircisiz. Kardesim bu kulüp taraftari kulübe dahil degil mi? Nasil ev sahibi takimin sahasini kapatmazsiniz? Simdi yine o ezberledikleri sahada yarin maça çikacaklar. Zamanlama da çok iyi pes yahu pes
                                Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                                Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                                Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                                Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

Yükleniyor...
                                X