Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türk Futbolu Son Dakika Haberleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Seyircisi Sivasspor'a küstü

GÖKHAN CEYLAN - SİVAS / DHA

Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Sivasspor-Bursaspor karşılaşmasının biletleri satışa çıktı. Biletlere ilginin olmaması dikkat çekti.

Ligde birbiri ardına aldığı kötü sonuçların ardından çıkışa geçmeyi hedefleyen Sivasspor'un, cumartesi günü sahasında yapacağı Bursaspor karşılaşmasının biletleri İstasyon Caddesi'ndeki Kongre Müzesi bahçesinde yer alan Sivasspor büfesinde satışa çıkarıldı. Dün satışa çıkan biletlere taraftarın ilgisinin olmaması dikkat çekti. Sivasspor gişesinde iki günde sadece 140 biletin satıldığı öğrenildi.

Cumartesi günü saat 21:00 başlayacak karşılaşmanın bilet fiyatları maraton 10, kapalı VİP B 20, kale arkası ise 5 TL olarak belirlendi. Erteleme karşılaşmasında dün Denizlispor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor'un yarın uçak ile Sivas'a geleceği ve Bursaspor karşılaşması için kampa gireceği öğrenildi.

ççç ççç ççç

Yorum

• “MAÇ SATAN YÜZLERCE HAKEM VARDI”

Bahri Havadır ve Ömer Güvenç’in hazırlayıp, sundukları, 2’ye 1 programının bu haftaki konuğu Erman Toroğlu’ydu.

Türk futbolunun renkli siması, eski futbolcu ve hakem, usta spor yazarı, Maraton Programı yorumcusu Erman Toroğlu’nun bu röportajını keyifli dakikalar geçirerek okuyacaksınız...

-“KAKA’NIN GÖZLÜĞÜNDEN TAKIYORUM”-

Hocam bu program ikiye birken şimdi üçün biri oldu. Başka bir gözlük ısmarlamıştım Nişantaşı’nda bir arkadaşım var. Kaka da bu gözlüğü takıyormuş ben de takıyorum. Bilekliğimi de değişik bir yerden aldım. Aksesuar takmayı seviyorum.

-“MEMEYİ ÇEKERSEN ÇOCUK BAĞIRIR”-

Kim ediyor? Gelin benimle yürüyün halkla ilişkim gayet iyidir. Fenerlisi, Beşiktaşlısı hepsini eleştiriyorum beni bağlamaz bu sıralar Ankaragücü’nü de eleştiriyorum bazı tepkiler aldım. Su yolunu kesersen sallarlar ağabey. Memeyi ağzından çekersen çocuk bağarır, aynı olay işte.

-“ANKARASPOR’UN DÜŞMESİ YÜZDE 100 DOĞRU”-

Federasyonun, Ankaraspor’u düşürmesi yüzde yüz doğru bir hareket bana göre. Burdaki temel olay şu ki kimse fark etmiyor; bir ekibin aynen gidip bir başka yönetimde görev alması bunun aslı bu. Ankaraspor yönetimi kendi yönetimini bırakıp geldi Ankaragücü yönetimine girdi. TFF’de diyor ki ; siz Ankaragücü yönetimine girin bizim için fark etmez ama ilk önce gidin Ankaraspor’u satın. Bu işi de sezon sonu yapın. Tabi onlar yapmadılar sonra da üç günde takım satılır mı diyorlar.

-“TÜRKİYE’DE HUKUKA İNANMIYORUM DİYECEĞİM AMA...”-

Oftaş’ı örnek gösteriyorlar , onlar da geçen sene yaptı diyorlar. Kayseri Erciyesspor da yaptı, Adanaspor da yaptı onları da örnek gösteriyorlar. Hepsi de kötü örnek. Levent Kızıl’ın federasyonda görev yapmasından yana bir söylemleri var. Tabi ki federasyonda futbolu bilen insanlar görev yapacak . Eğer Levent Kızıl, Bursaspor’a federasyonda faalken omuz çıkıyorsa konuş. Yoksa bir sakıncası yok. Ben Türkiye’de hukuka inanmıyorum diyeceğim ağır olacak. Melih Gökçek ben adalete inanıyorum dedi ama pek bir şey olacağını sanmıyorum.

-“HİÇ TEHDİT ALMIYORUM”-

Topluca küfür eden insan zavallıdır. Karşıma gelip henüz küfür eden olmadı. Bazen üzerimde bazı şeyler taşıyorum. Ruhsatım da var. Maçlara gitmekten korkmuyorum korksam gitmem zaten. Ben maça son anda gider 5-10 dakika erken çıkarım. Tek tek olduğu zaman hiçbir fanatik bir şey yapamaz. Hiç tehdit almıyorum, zamanında aldığım oldu sık sık olduğu zaman kartımı değiştiriyorum.

-“RTÜK BİZİ İNANILMAZ TAKİP EDİYOR”-

Bazen az konuştuğum bile oluyor. RTÜK bizi inanılmaz şekilde takip ediyor, başka programlarda neler oluyor görmüyorlar, bizim programı çok inceliyorlar. Özel ilgi alanıyız onlar için heralde.

-“BİZİM HAKEMLERİMİZ SAMAROĞLANINA DÖNÜYOR”-

Bu haftaki Bursa - Fenerbahçe maçının hakemiyle ilgili az bile konuştum. Kamuoyuna bakıyorsun felaket, kendi hakem arkadaşlarına bakıyosun onlar bile felaket. Deniz Çoban, korktu. Kötü bir hakem değil ama neden böyle oldu bilmiyorum. Alex geldi omuz atı hiçbir şey yapamadı. Alex aynı omuzu Twente maçında atabilir mi? Bizim hakemlerimizin bazıları şamaroğlanına dönüyor. Deniz Çoban’ın yapacağı tek bir şey var. Maçı izleyip kendi kendine ben bu maça iyi hazırlanmadım, beyin olarak hazır değildim diyecek hatayı orada bırakacak.

-“YALAKALIK YAPMADAN YÜKSELEN KİŞİ AZ”-

Hakem yanlış karar verebilir. Hakemliğe iyi başlayan bütün hakemler sonradan esniyor. Büyük takım yöneticileri giriyor devreye vs. Tabi hakemlik bitince federasyonda, MHK’da görev yapacaklar. Büyük takım yönetimleriyle iyi geçinmeye çalışıyorlar. Yalakalık yapmadan bu işlerde yükselen çok az.

-“DENİZ ÇOBAN BÖYLE GİDERSE İYİ HAKEM OLAMAZ”-

Bir hakemin adam olup olmaması beni ilgilendirmez. Ben mümkün olduğu kadar kontrollü konuşmaya çalışıyorum. Deniz Çobanın bu işi bilmeme gibi bir ihtimali yoktur. Kişilik, tavır doğuştan gelir. Bazı insanlar vardır etrafındaki haksızlıklara göz yumar, bazı insanlar vardır bir haksızlık görüyorsa engellemeye çalışır. Ben şurda biri bıçaklansa yayını bırakıp gider bıçaklayanı yakalamaya çalışırım ama bazı adamlar da var ki umrunda olmaz buna da kızmam. Alex sana omuz attığı zaman oyundan atamıyorsan bu işi yapmayacaksın. Deniz Çoban böyle giderse iyi bir hakem olamaz. Anadolu kulübü oyuncuları hesap sorar onları atamıyorsun da bizi nasıl atıyorsun diye.

-“MAÇ SATAN YÜZLERCE HAKEM VARDI”-

Türkiye’de yüzlerce maç satan hakem vardı. Bana göre en iyi hakem yok . Bünyamin Gezer fena hakim değil. Çok iyi hakem ama hiç yapılmayacak hatalar yapıyor. Herkes bana sen çok mu iyi hakemsin diyor. Futbolcunun mücadele etmesinde nasıl bir engel yoksa hakemin de mücadele etmesinde bir engel yok. Bazen ben görmedim mazereti kabul görebilir ama her zaman değil. Ben Tanju’nun elle attığı golü görmedim yardımcıma sordum devam dedi ben de devam ettim.

-“HEM FUTBOLDAN HEM KABZIMALLIKTAN ANLARIM”-

Ben anladığım işten konuşurum anlamadığım işten konuşmam. Bildiğim, bilmediğim bütün işlerde araştırmamı yaparım,danışırım. Spor konusunda da danışırım bilmediğim şeyler tabi ki vardır.İnsanın söylediği doğrular hiçbir şey yapmaz ama bir tane yanlış anasını ağlatır. Ben hem futboldan hem de kabzımallıktan anlarım. Her erkek ne kadar çapkınsa ben de o kadar çapkınım.

-“ŞİKE TEKLİFİ ALDIM”-

Sadece yurtdışında şike teklif aldım. Yaklaşık 4000 – 5000 dolar civarında bir paraydı. O zamanlarda Gürcistan’da büyük paraydı. Siyasete bir kez girdim ama bana göre değil ben eylem adamıyım. Mesela iyi bir belediye başkanı olabilirim.

-“FEDERASYON BAŞKANLIĞI İÇİN TEKLİF GELİRSE KABUL EDERİM”-

MHK başkanlığı için teklif geldi ama kabul etmedim. TFF başkanlığı için teklif gelirse seve seve yaparım. İlk önce 1-2 sene kendimi hazırlarım güzel bir ekip kurarım ve yaparım. MHK statü olarak TFF’nin altında. Şimdi MHK başkanı olduğum zaman bir maç sonrası bu işlerden hiç anlamayan bir adam gelip bana örneğin Elazığ – Bingöl maçına neden bu hakemi gönderdin diye sorarsa ben orda bir şeyi kafasına geçiririm. O kim ki bana hakem tayiniyle ilgili soru soracak. O beni saymalı ki ben de onu sayayım.

-“YABANCI HAKEM GELMESİ ÇOK KOMİK OLUR”-

Yabancı hakem gelmesi olayı çok komik. Bunu isteyen yöneticilerin ilk önce kendilerinin yerine yabancı yönetici getirmesi gerekiyor. İyi bir hakem hakem doğandır. Senin iyi bir futbolcu veya hakem olduğunu kamuoyu karar verir.

-“AHMET ÇAKAR’IN HAKEMLİĞİNİ BEĞENMEM”-

Ahmet Çakar’ın hakemliğini beğenmem . Babadan olma hakem olmasına rağmen babalarından iyidir. Ahmet’i severim ama hakemliğini beğenmem. Benim tarzımda bir hakem değil. Bir hakemin hakem olmasına sebep tek faktör futbolculardır.

-“FASULYEYİ NOHUTA KARIŞTIRMAYACAKSIN”-

Metin Diyadin’in babası Erdoğdu Diyadin mesela bana göre çok iyi hakemdi ama dürüstlüğünden dolayı fazla yükselemedi. Doğuya maçlara gidiyorduk hiç korkmadan çalıyordu düdüğü. Serdar Tatlı hakem olarak noksanı olan ama düzgün bir adamdı. Ahmet düşünerek hakemlik yapıyor du bana da hep danışırdı. Cüneyt Çakır babasından daha iyi hakem. Hakemlikte amatör küme çok zordur. Ama en kolay maç Şampiyonlar Ligi maçıdır. Uzun vadede hakemlik yapmak istiyorsan fasulyeyi nohuta karıştırmayacaksın. Gözler her şeyi açığa çıkarır.

-“PİLAKİYİ ERMENİLERDEN DAHA İYİ YAPARIM”-

Elim sıkı değildir parayı iyi harcarım,paramı hesaplı harcarım. Seyahat etmeye açım, elimde çanta gezerim. Geçenlerde Kenya’ya gittim büyük göçü vardı onu yakaladım parayla ölçülmeyecek bie zevkti benim için. Mutfakta da iyiyimdir. Yayın 4 saat sürüyor karnım acıkınca başlarım yemekten bahsetmeye. Pilakiyi, Ermenilerden iyi yaparım. Kol böreğini başka yerlerde yapıyorum ama tepsi böreğini iyi yaparım. 1 saatte kral bir sofra hazırlarım. Hiç televizyon seyretmem hiç sevmem. Akıllı tv diye bir kanal var onu çok seviyorum. Hakiki kazalar var onu seyredince eğleniyorum.

-“ŞANSAL’LA PROGRAM DIŞINDA GÖRÜŞMÜYORUZ”-

Şansal’la ben televizyonun dışında pek beraber olmayız ama onun bakış açısıyla benim bakış açım farklı. Zaman zaman fevri olmama rağmen düşünerek yaparım. O müdür ben yorumcuyum. Onun işi daha zor ben ip belimde geziyorum onun sorumlulukları var. Şansal’ın yüz ifadesinden anlıyorum gerildiğini. Çalıştığım bu kadar süre içinde bir günden bir güne bir tane olay geldiğini görmedim. Yukarıya neler yapıyorlar ama bana kimse bir şey demedi.

-“BEŞİKTAŞ, MANCHESTER’I SABAHA KADAR YENEMEZ”-

Türk futbolunda alt yapı eksikliği var , Almanya’nın alt yapısına göz diktik oradan çalmaya çalışıyoruz. Halbuki bizim insanımız daha yetenekli. Televizyondan izleyince maç daha farklı gözüküyor. Beşiktaş sabaha kadar oynasa Manchester’ı yenemez. Temel eğitimle alakalı bir eksikliğimiz var. Teknik direktörlerle alakası yok bunun eksikliğimize yöneticilerin çare bulması gerekir.

maraton.com.tr
      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• "ONURLARI VARSA GİTSİNLER"

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Levent Erdoğan, başkan Yıldırım Demirören’i de Mustafa Denizli’yi de adeta kılıçtan getirdi.. Kanaltürk’te yayınlanan Teleol programına maçtan sonra bağlanan Eldoğan’ın belki de Türkiye’de bir yöneticiden ilk defa duyulan cümleler:

‘ALDIĞI PARAYI DA VERSİN’

“BİZ geçen sezon Mustafa Denizli’nin marifetleriyle değil, taraftarın dualarıyla şampiyon olduk. Aldığı parayı iade etmeli. Başkanın da istifa etmesi lazım. Onurluysa aday olmasın.

Bu ilk mağlubiyet değil ki, kaç kez oldu. İnsanların yüzüne bakacak halim kalmadı. Yıldırım’ın yönetiminde aday olmayı kendime ayıp sayarım. Ben sivri dilliyim ama gerçekleri konuşurum. Görev süremin sonuna kadar mecbur baradayız. Demirören istediğini söylesin. Eğer birisinin istifası gerekiyorsa, benden önce Demirören etmeli.”

LEVENT Erdoğan hem hocasına hem de başkanını ağır bir şekilde eleştirirken, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Yıldırım Demirören’e destek vererek “Bir kişi bile kalsak Demirören’in yanından ayrılmam” şeklinde konuştu.

maraton.com.tr
        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• DÖRT BÜYÜKLER'DE ''BALIK'' ÇOK!..

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da en çok Balık, en az İkizler ve Terazi burcundan futbolcular yer alırken, bu takımlar arasında en çok Aslan, kendi gibi Galatasaray'da top koşturuyor.

Turkcell Süper Lig'de mücadele eden ''Dört Büyükler''in 108 futbolcusu arasında Balık, en sık görülen burç olarak dikkati çekiyor. 15 kişinin bu burçtan olduğu dört takımda, ikinci sırayı, Yengeç ve Oğlak burçları alıyor. Bu futbolcular arasında en az görülen burçlar ise İkizler ve Terazi...

Balık burçlarından başka, toplam 108 futbolcunun 12'şerini Yengeç ve Oğlak, 11'ini Başak, 10'unu Akrep, 9'unu Yay, 8'erini Aslan, Kova ve Boğa ile 7'sini Koç, 4'erini de İkizler ve Teraziler oluşturuyor.

-CİMBOM'UN ''ASLAN''LARI, EMRE GÜNGÖR, SABRİ VE KEITA...-

Galatasaray'da en fazla, romantikliğiyle bilinen Balık burcundan Semih Kaya, Servet Çetin, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Shabani Nonda ve Serkan Çalık olmak üzere, toplam 6 futbolcu top koştururken, ''titiz ve düzenli'' Başakların sayısı da az değil.

Aykut Çetin, Gökhan Zan, Barış Özbek ve Harry Kewell'ın oluşturduğu 4 Başak burcunu, 3 Aslan takip ediyor. ''Avrupa Fatihi''nin kendi gibi ''Aslan''ları, Emre Güngör, Sabri Sarıoğlu ve Abdülkader Keita'dan oluşuyor.

Sarı-kırmızılı takımda, burcunun tek örneği futbolcuları ise ''Oğlak'' ile Serkan Kurtulmuş, ''İkizler'' ile Elano, Terazi ile de Caner Erkin meydana getiriyor.

-FENERBAHÇE'DE BALIK, AKREP, BAŞAK VE YENGEÇLER EŞİT-

Fenerbahçe'de en fazla görülen burçlar, 4'er ile Balık, Akrep, Başak ve Yengeç...

Kaleciler Volkan ve Ertuğrul Taşkıran ile Lugano ve Özer Hurmacı'nın Akrep burcu olduğu sarı-lacivertli ekipte, kaleci Mert Günok, Bekir İrtegün Antdre Santos ve Furkan Aydın ''Balık'', Emre Belözoğlu, Kazım Kazım, Alex de Souza ve Mehmet Topuz ''Başak'', Vederson, Önder Turacı, Cristian ve Deniz Barış ise ''Yengeç'' burcuna mensup.

İkizler burcundan kimsenin bulunmadığı ''Sarı Kanaryalar''da, Yay, Terazi ve Boğa'dan da 1'er futbolcu forma giyiyor.

-BEŞİKTAŞ'TA ''İNATÇI'' OĞLAK ÇOK-

Beşiktaş'ta ilk sırayı, ''inatçı'' Oğlaklar Korcan Çelikay, Rıdvan Şimşek, Serdar Özkan, Onur Bayramoğlu, Bobo ve Holosko alırken, onları 4 futbolcu ile Yay, 3 futbolcu ile Akrep izliyor. Balık ve Terazi'den 1'er futbolcunun bulunduğu ''Kara Kartallar''da, Koç burcundan kimse bulunmuyor.

-KARADENİZ'DE ''BALIK'' VE ''YENGEÇ'' BOLLUĞU-

''Karadeniz Fırtınası'' Trabzonspor'da ise Balık ve Yengeç bolluğu yaşanıyor. Bu takımın ''Duygusal'' Yengeçlerini, Song, Engin Baytar, Gabric ve Gökhan Ünal oluştururken, en az Yengeçler kadar duygusal, bir o kadar da romantik Balıkları, Cale, Giray Kaçar, Alanzinho ve Umut Bulut temsil ediyor.

Futbolcular ve burçlarının takımlara göre dağılımı şöyle:

-GALATASARAY-

Balık: 6 (Semih Kaya, Servet Çetin, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Shabani Nonda, Serkan Çalık), Başak: 4 (Aykut Çetin, Gökhan Zan, Barış Özbek, Harry Kewell), Aslan: 3 (Emre Güngör, Sabri Sarıoğlu, Abdulkader Keita), Kova: 3 (Aydın Yılmaz, Arda Turan, Serdar Eylik), Boğa: 2 (Leo Franco, Tobias Linderoth), Yengeç: 2 (Ufuk Ceylan, Murat Akça), Koç: 2 (Hakan Balta, Uğur Uçar), Akrep: 2 (Mustafa Sarp, Milan Baros), Yay: 2 (Emre Aşık, Alparslan Erdem), Oğlak: 1 (Serkan Kurtuluş), İkizler: 1 (Elano), Terazi: 1 (Caner Erkin)

-FENERBAHÇE-

Akrep: 4 (Volkan Demirel, Ertuğrul Taşkıran, Diego Lugano, Özer Hurmacı), Balık: 4 (Mert Günok, Bekir İrtegün, Andre Santos, Furkan Aydın), Başak: 4 (Emre Belözoğlu, Kazım Kazım, Alex de Souza, Mehmet Topuz), Yengeç: 4 (Gökçek Vederson, Önder Turacı, Cristian, Deniz Barış), Koç: 3 (Roberto Carlos, Uğur Boral, Onur Karakabak), Aslan: 2 (Volkan Babacan,Daniel Güiza), Oğlak: 2 (Bilica, Gökhan Gönül), Kova: 2 (Abdülkadir Kayalı, Selçuk Şahin), Yay: 1 (Ali Bilgin), Terazi: 1 (Deivid), Boğa: 1 (Semih Şentürk), İkizler: -

-BEŞİKTAŞ-

Oğlak: 6 (Korcan Çelikay, Rıdvan Şimşek, Serdar Özkan, Onur Bayramoğlu, Bobo, Filip Holosko), Yay: 4 (Matteo Ferrari, Matias Delgado, Ekrem Dağ, Nihat Kahveci), Akrep: 3 (İbrahim Toraman, Rodrigo Tabata, Marcio Nobre), Boğa: 3 (Rüştü Reçber, Batuhan Karadeniz, Erhan Güven), Aslan: 2 (Hakan Arıkan, Erkan Zengin), Yengeç: 2 (İsmail Köybaşı, Yusuf Şimşek), Başak: 2 (İbrahim Kaş, Tomas Sivok), Kova: 2 (Michael Fink, Necip Uysal), İkizler: 2 (Uğur İnceman, Fabian Ernst), Balık: 1 (İbrahim Üzülmez), Terazi: 1 (Rodrigo Tello), Koç: -

-TRABZONSPOR-

Yengeç: 4 (Rigobert Song, Engin Baytar, Drago Gabric, Gökhan Ünal), Balık: 4 (Hrvoje Cale, Giray Kaçar, Alanzinho, Umut Bulut), Oğlak: 3 (Ceyhun Gülselam, Barış Memiş, Recep Kıvrak), Boğa: 2 (Tony Sylva, Ferhat Öztorun), Yay: 2 (Tayfun Cora, Razundara Tjikuzu), Koç: 2 (Gustavo Colman, Göksu Alhas), Terazi: 1 (Tolga Zengin), Akrep: 1 (Egemen Korkmaz), Aslan: 1 (Serkan Balcı), Başak: 1 (Zafer Yelen), Kova: 1 (Selçuk İnan), İkizler: 1 (İbrahim Yattara)

maraton.com.tr

Yorum

• en az benim burcumdan var..Elano,Yattara...
            I am not in danger , I am the danger..

Yorum

• Bizimkiler hep deniz Mahsülü

Tam Karadeniz Fırtınası

Yorum

• Yay: 2 (Tayfun Cora, Razundara Tjikuzu)

Yorum

• Zafer Yelen

Ibrahim Kaş, Tomas Sivok

Emre Belözoğlu, Kazım Kazım, Alex de Souza, Mehmet Topuz
                  Aykut Çetin, Gökhan Zan, Barış Özbek, Harry Kewell
                  Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• Beşiktaş ve Djiehoua'ya ceza!

PFDK, Beşiktaş'a 20.000 TL, Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Djiehoua'ya da 2 maç ceza verdi. Kasımpaşa maçında taraftarının neden olduğu olaylardan ötürü ise Galatasaray'a ceza verilmesine gerek olmadığına karar verildi.

PFDK, Beşiktaş'a Kayserispor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10.000 TL, maç sonrasında yapılan basın toplantısına futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı 5.000 TL ve akreditasyon sisteminin uygulanmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle de 5.000 TL olmak üzere toplam 20.000 TL para cezası verdi.

Bu arada Galatasaray'a Kasımpaşa maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle isnat olunan eylemin unsurları oluşmadığından ceza verilmedi.

Diğer yandan Trabzonsporlu Egemen'e yaptığı hareket sonucu doğrudan kırmızı kart gören Antalyasporlu Djiehoua'ya da 2 maç ceza verildi.

Kaynak: Ligtv

Yorum

• "En iyi Türk futbolcu Fatih"

Eskişehir'de röportajlarımız devam ediyor. Volkan Yaman'ın ardından konuğumuz Mehmet Yılmaz. Süper Lig'in en deneyimli golcülerinden olan Mehmet, Eskişehirspor'da çok kaliteli forvetlerle birlikte Es-Es'in eski şanlı günlerine dönmesi için mücadele veriyor. 11. takımında başarıyı kovalayan golcü oyuncu, Eskişehirspor'da farklı bir göreve soyunmuş durumda. Rıza Çalımbay'ın ağırlıklı olarak orta sahanın solunda görev verdiği deneyimli oyuncu, Eskişehirspor'un potansiyelinin farkında olduğunu ve bu kadro ile hedeflenen başarıla ulaşmanın hayal olmadığının altını çizdi.

Editörümüz Hilmi Sever'in, Mehmet Yılmaz ile gerçekleştirdiği röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz...

-Galatasaray maçıyla ilgili neler düşünüyorsun?

"Çok zor bir maç olacak. İlk yarım saatin önemli olduğunu düşünüyorum, bu zamanı atlatırsak Ali Sami Yen'den rahat bir şekilde puanla döneceğimizi düşünüyorum. Bol pozisyonlu, heyecan düzeyi yüksek ve gollü bir maç olacağını düşünüyorum."

-Galatasaray savunmasının en zayıf yönü olduğu söyeniyor...

"Ben bu yorumlara katılmıyorum. Galatasaray çok iyi oyunculardan kurluu bir takım ve tüm savunma oyuncuları da A Milli Takım'da başarıyla forma giyiyor."

-Eskişehirspor'da ortam nasıl? Sezona sen de Eskişehirspor da iyi bir başlangıç yaptı...

"Takımın ortamı çok güzel, iyi bir ekip haline geldik. Sezona çok iyi başladık, namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. Zor maçlar oynadık, içerideki maçlarımızı kazandık, deplasmanlardan da beraberliklerle döndük. Tabii ki sezonun başları her zaman zor olur, ligin oturması 8., 9. haftadan sonrasını bulur, tabloda aşağı-yukarı ortaya çıkar. Yıllardır Süper Lig'de oynadığım için artık bunları daha rahat öngörebiliyorum. Ligde iyi takımlar var, bu sene oynadığımız tüm takımlar kaliteli kadrolar oluşturmuşlar. Ama biz de bu ligin en iyi takımlarının başında geliyoruz. Bu sezon çetin bir lig olacak."

EN İYİ FORVETLER BİZDE

-Eskişehirspor bu sezon neler yapabilir?

"Sezona iyi başladık, lige iyi başlamak havayı yakalamak çok önemlidir. İnşallah bu sezonun iyi geçeceğini düşünüyorum, buna da gücümüz var."

-Çok kaliteli forvetler ile birlikte Eskişehirspor'da oynuyorsun. Bu kadar forvet ile birlikte oynamak takımı nasıl etkiliyor?

"Şu anda Türkiye'deki en iyi forvetler bizde. Büyük takımlarda da yetenekli isimler var ama tartışmasız Anadolu takımları içerisinde en iyi forvetler bizde. Sahaya çıktığımda sağıma-soluma bakıyorum hep isim ve iyi futbolcular. Yıldız olmalarının yanı sıra takıma katkı sağlayan isimler. İnşallah çok daha iyi olacak."

-Mehmet Yılmaz gittiği takımlarda bir türlü istikrarı yakalayamadı görüşü var. Buna katılıyor musun?

"Trabzonspor'da 4,5 yıl oynadım, çok iyi dönemlerim oldu. Ama futbol inişli-çıkışlı her zaman üst seviyede kalamıyorsunuz. O zaman gençliğimiz vardı, durum farklıydı. Şu an yaşım 30, futbol için en verimli çağlardan bir tanesindeyim. O zaman yalnızca santrafor oynuyordum, şu an orta sahanın sağı, solu, forvet arkası her bölgede görev yapıyorum. Büyük takımlarda oynamak çok başka bir duygu, bu benim için büyük tecrübe oldu. Bazı yerlerde benim hatam, bazı yerlerde şanssızlık devreye girdi. Futbolda istediğin kadar yetenekli ol, bazen istediklerin olmuyor. Belki de o şans benim yanımda yoktu.

Trabzonspor'dan ayrılma sebebim yalnızca kendimle ilgili. 4,5 yıl Trabzonspor'da oynadıktan sonra bir yenilik istedim, o yeniliğin de bana çok iyi geldiğini düşünüyorum."

"İSTESEYDİM ŞU AN TRABZONSPOR'DA 9. YILIM OLURDU"

-Mehmet Yılmaz, Trabzonspor'un ağırlığını kaldıramadı yönünde de eleştiriler vardı...

"Trabzonspor'un ağırlığını kaldıramasaydım o formayı 4,5 yıl giymezdim. Hele bir de Türk santrafor olarak hiç şansınız olmazdı. Ben aslen de Trabzonluyum, bana yenilik lazım olduğu için Trabzonspor'dan ayrıldım yoksa hala Trabzonspor forması giyiyor olurdum. Hiçbir hoca ile hiçbir yönetici ile sorunum olmadı. Tamamen profesyonel bir hayat yaşıyorum, oynayıp oynamamayı da hiçbir zaman sorun haline getirmedim. Kalmak isteseydim, şu ana kadar Trabzonspor'da kalırdım, Trabzonspor'da 9. yılım olurdu."

-Trabzonspor kendi evlatlarına karşı vefasız mı?

"Benim Trabzonspor'dan ayrılma sebeplerimden bir tanesi de bu. Bizim dönememizde Fatih, Gökdeniz gibi birçok Trabzonsporlu oyuncu kadrodaydı, zaten başarıların geldiği dönem de buydu. Fenerbahçe'den sonra şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız, 11'de 11 galibiyet ile tarihe geçtiğimiz, iki tane Türkiye Kupası'nın alındığı en iyi dönemlerden birinde Trabzonspor'da oynadım. İyi dönemlerde en iyi sensin, biraz bocalayınca senden kötüsü yok."

"TRABZONSPOR KENDİ EVLATLARINA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMALI"

-Peki Trabzonspor'un başarıya ulaşması için takımda illa ki Trabzonlu oyuncuların ağırlıkta mı olması lazım?

"Bunu böyle değerlendirmemek gerekir. Ama Trabzonspor'da, Trabzonlu oyuncuların da olması lazım. Şu an görüyoruz ki çok fazla Trabzonlu oyuncu yok. Bizim zamanımızda başarı vardı, o başarı yavaş yavaş azalmaya başladı. Trabzonspor kendi evlatlarına daha çok sahip çıksaydı, çok daha farklı şeyler olabilirdi. Ben bunu kendi adıma söylemiyorum, gelecek nesiller için de söylüyorum. Çok yetenekli alt yapıdan gelen kardeşlerim var, bunların elinden tutulması gerekiyor. Şu an kadroda olan Tayfun'a da destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum."

-Tayfun'un da Trabzonspor'da işler kötü gidince yoğun protesto alan ve ıslıklanan isimlerin başında geldiğini görüyoruz...

"Bunlar yanlış şeyler, ne olursa olsun bir futbolcuyu ıslıklamak hiç hoş değil. Bir forma ve takım için mücadele ediyorsun, bir de Trabzonlu olduğun zaman daha farklı bir baskı üzerinde oluyor. O baskıyla sahaya çıkıyorsun, performansının belki de yüzde 50'siyle mücadele ediyorsun. Dışarıdan gelen bir futbolcu için bunlar geçerli değil. Evinde, sokakta herkesden eleştiri alıyorsun. Trabzonspor'da futbol çok farklı anlamlar içeriyor. Futboldan inanılmaz bir beklenti var, binin üzerinde amatör takım var. Yılların vermiş olduğu şampiyonluk özleminin de bu baskı da payı büyük."

-Trabzonspor bu kadrosuyla başarılı olabilir mi?

"Şu anki görüntüyle bana bu zor geliyor. Büyük takımlar için iyi başlamak çok önemli. Trabzonspor, Sivas galibiyetiyle sezona iyi girdi ancak ardından üst üste gelen kötü sonuçlar, Avrupa'ya erken veda ile bir çöküş dönemine girdiler. Son maçlarda gelen galibiyetlerle biraz moral buldular. Şampiyonluk zor ama Trabzonspor'un durumunu toparlayacak kadrosu var. Trabzonspor'un zamana ihtiyacı var."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ FATİH TEKKE"

-Şu an Trabzonspor'da olsaydın, ilk 11'de rahat bir şekilde forma giyebileceğini düşünüyor musun?

"Tabii ki düşünüyorum. Ben o zaman en iyi kadroda oynuyordum. Fatih Tekke ile 4 yıl yan yana çift santrafor olarak oynadım. Fatih Tekke'nin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok ve hiç de zorluk çekmedim."

-Trabzonspor taraftarının Fatih Tekke aşkı konusunda ne düşünüyorsun?

"Fatih Tekke'yi tartışmaya gerek yok. Bana göre Türkiye'nin en iyi futbolcusu, yurt dışında oynayanlar da dahil. Trabzonspor'da oynayacak bir oyuncu varsa o da Fatih Tekke'dir. Dört yıl bu adamla yan yana oynadım, inanılmaz özellikleri var, komple bir futbolcu. Liderlik vasfı, sol ayak, sağ ayak, kafa, zamanlama, top saklama ve çalım. Müthiş bir futbolcu."

-Trabzonspor'a Ocak'ta transfer olacağı konuşuluyor. Eski havasını bulabilir mi?

"Yetenek her zaman yetenektir, kaybolmaz. Fatih çabuk uyum sağlar."

-Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile ilgili ne düşünüyorsun?

"İkisi de iyi futbolcu ama çok üzerlerine gidiliyor. Bunlar yanlış şeyler. Aynı mevkii de oynuyoruz, orada oynadığım için oranın yapısını da biliyorum, neler düşünebildiklerini tahmin ediyorum. İşleri gerçekten zor, taraftarın bu iki isme sahip çıkması gerekiyor."

sporx.com
                      En son Oruç tarafından düzenlendi; 25.09.2009, 00:29.
                      - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Ankaragücü'nde Vassell şoku

Gaziantepspor ile oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayan Ankaragücü, Darius Vassell'den gelen haberle şok oldu!

Dün çekilen MR’ı sonucunda arka ayak adelesinde yırtık tespit edilen yıldız futbolcunun, en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Teknik direktör Hikmet Karaman, “Şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor” dedi.

www.fanatik.com.tr
                        Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• İlk olarak Kazım Uzunboy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ankaragücü'nde Vassell şoku

Gaziantepspor ile oynayacağı zorlu maçın hazırlıklarını tamamlayan Ankaragücü, Darius Vassell'den gelen haberle şok oldu!

Dün çekilen MR’ı sonucunda arka ayak adelesinde yırtık tespit edilen yıldız futbolcunun, en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Teknik direktör Hikmet Karaman, “Şanssızlıklar yakamızı bırakmıyor” dedi.

www.fanatik.com.tr

Birkaç hafta sonra da sezonu kapatır zaten.

Yorum

• Petkoviç Dopingli Çıktı!

Sivasspor'un tecrübeli kalecisi Petkoviç, Avustralya Milli Takım'da yasaklı maddelerle tedavi edilince kanında doping maddesine rastlandı.

Sivasspor, kalecisi Petkoviç'i bulur bulmaz kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçının kadrosuna alınması planlanan Avustralyalı kalecinin sağlık kontrolünde kanında doping içeren madde bulundu.

Yapılan soruşturmada Avustralya Milli Takımı'nın 5 Eylül'de Güney Kore ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanan Kırmızı- Beyazlı kaleciye yanlış tedavi uygulandığı ortaya çıktı.

ÖZEL İZİN GEREKİYOR

Tedavide yasaklı madde listesinde bulunan kortizon kullanan Avustralya Milli Takımı'nın doktorları, Petkoviç'in uluslararsı arenada zarar görmesini önlemek için de FIFA'ya bildirdi. Ancak aynı hassasiyet Sivasspor cephesi için gösterilmedi. Petkoviç de tedavisinde kullanılan ilaçları bilmediği için kulübe bilgi veremedi.

Son dakikada Petkoviç'in dopingli olduğunu öğrenen Sivasspor teknik heyeti şok oldu. Kulüp şimdi elindeki doktor raporlarıyla Futbol Federasyonu'na başvuracak ve Petkoviç için oynama izni isteyecek. Federasyondan gerekli izin çıkmadığı takdirde futbolcunun Sivasspor formasını giymesi mümkün olmayacak.

İzin için dün başvuruda bulunan Sivasspor'da bugün gerekli izin alınmazsa kaleyi yine Akın koruyacak.

Kaynak: Gazete Habertürk

Yorum

• Antalya'da gerginlik!

Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Antalyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde taraftar grupları arasında gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe Kulübü taraftarı bu akşam saat 20.00'da oynanacak Antalyaspor- Fenerbahçe maçı bilet fiyatlarına tepki gösterdi, Antalyaspor yönetimini tehdit etti. Bu açıklamaya tepki gösteren kırmızı beyazlı ekibin en etkili taraftar grubu 07 Gençlik, bu akşam oynanacak maçtan önce stadyum çevresinde sarı lacivertli formayla kimsenin dolaşmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.
                              Fenerbahçeliler Derneği (FEDER) bilet fiyatları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Antalyaspor'u hedef aldı. Ligin başından bu yana kırmızı beyazlıların sahasında oynadığı maçlarda uyguladığı misafir taraftar fiyatlarının 5- 15 TL arasında değiştiği belirtilen açıklamada, Fenerbahçe maçı biletlerinin ise 75 TL olarak belirlendiğine dikkat çekildi.
                              FEDER'in açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
                              "Ligin başından beri sahasında oynadığı maçlarda uyguladığı fiyatlar incelendiğinde pervasızlığın boyutları çarpıcı olarak ortaya çıkmaktadır. Sahasındaki ilk üç maçta rakip taraftar tribünü için 5- 15 TL aralığında fiyat belirleyip uygulayan Antalyaspor A.Ş., bu hafta oynanacak Fenerbahçe maçı için ise rakip taraftar tribününe 75 TL fiyat biçmiştir. Antalyaspor Yönetim Kurulu bu uygulamasında ısrar ederse Fenerbahçe taraftarı düşmanı ilan edilecek ve hesabı sorulacaktır."
                              Bu açıklamaya cevap vermekte gecikmeyen Antalyaspor'un en etkili taraftar gruplarından 07 Gençlik ise FEDER'e "çapulcu" benzetmesinde bulunarak, Antalyaspor camiasını düşman olarak ilan etmelerini "çirkin" olarak nitelendirdi. Açıklamanın devamında, "Bugüne kadar maçlardan önce Antalya'da Fenerbahçe formasıyla sokaklarda gezen 100'lerce atkılı ve formalı taraftarları görmek mümkündü. FEDER'in böyle çirkin ve tehdit içerikli bir yazılı açıklaması Antalya'da Fenerbahçe taraftarının artık Antalya sokaklarında ve stadyum etrafında rahatça gezemeyecek olması bizim suçumuz değildir" denildi.
                              07 Gençlik, FEDER'in Antalyaspor camiasından ve Antalya halkından özür dilemesini istedi.
                              GENÇLİK YÜRÜYECEK
                              Diğer yandan Antalyasporlu taraftarlar bu akşam saat 20.00'da oynanacak karşılaşma öncesi, toplu halde stadyuma yürüyecek. Ast-Der 07 Gençlik taraftar grubu tarafından organize edilen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp yaklaşık 2 kilometre boyunca şehir merkezinden geçerek Atatürk Staryumun'da son bulacak.

www.fanatik.com.tr
                              Yaşamak Direnmektir!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                              Yükleniyor...
                              X