Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türk Futbolu Son Dakika Haberleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"Hem iyi... Hem kötü..."

Onu Gençlerbirliği'nde oynarken tanıdık... Ardından Trabzonspor'a transfer oldu... Ancak orada umduğunubulamayınca bordo mavili kulüple yolları ayrıldı... Ve bu sezon da Ankaraspor'da sürdürüyor futbol yaşantısını...

Türkiye'de 3.5 yılda 3. kulübüne transfer olan Risp, Başkent Gündemi'nin bugünkü konuğu.

Gençlerbirliği'nde oynarken mutlu olmasına rağmen "4 büyüklerden birinde oynamak" için Trabzonspor'a giden Risp, orada niye umduğunu bulamadı? Trabzon'u sevdi mi? Onu bordo mavililerden koparan ne oldu? Yurtdışından da teklifler almasına rağmen niye Ankaraspor'u tercih etti? Ankara'da taraftarlarının az olması niye hem iyi hem de kötü?

İşte Risp'in Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a yaptığı açıklamalar:

“ÖZELLİKLE ANKARA’DA MUTLUYUM”
    -Risp Türkiye’de herhalde mutlusun diye düşünüyorum.

3.5 yıldır buradayım. Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Eşim ve çocuklarım da burada çok mutlular. Özellikle Ankara’da olmak ayrıca bir mutluluk kaynağı bizim için. -3.5 yıldır Türkiye’desin ve Türk insanını, bizleri, iyice tanımışsındır. Evliya Çelebi’yi duydun mu hiç?
    Hayır, duymadım.

“TRABZONSPOR’DA CİDDİ SORUNLAR VARDI”
    -Evliya Çelebi gibi sürekli gezen anlamında, futbolun Evliya Çelebileri deriz. 3.5 yıldır buradasın ve kulüpler arasında gezmeye başladın diyebiliriz diye düşünüyorum.

Doğru söylüyorsunuz, bu benim Türkiye’de 3.5 senede 3. kulübüm. Öyle adlandırabiliriz. Ben çok takım değiştirmeyi seven ve gittiği yerde huzursuz olan bir futbolcu değilim ama özellikle Gençlerbirliği’ndeyken Trabzonspor’a transferim gündeme geldiğinde en büyük hedefim büyük bir kulübe transfer olmaktı. O dönemde bu doğrultuda karar verdik. Trabzonspor’da o döndem gerek organizasyon gerek de kulübün mali yapısında çok ciddi bozukluklar vardı. Dolasyısıyla orada istediğim, beklediğim ortamı yakalayamadım. O düzensizlik benim oaradaki sözleşmemi feshetmeme yolaçtı. Oradan ayrılmak durumunda kaldım.

“TRABZONSPOR’UN İYİLİĞİNİ İSTERİM”
    -Trabzonspor’da mutsuz mu oldun?

Çok mutsuz değildim hatta mutluydum. Orada olmaktan gerçekten büyük bir keyif alıyordum. Ben futbol hayatımda bugüne kadar hep profesyonelliğin gereğini yapmaya çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalışan bir yapım var. Ancak bunun karşılığında bulunduğum kulübün yapılan sözleşmeye bağlılığı benim en büyük esaslarımdan biri oluyor. Bunlar da olmayınca yaptığım sözleşmeye kulübün riayet etmemesi de oradaki ortamın bozulmasına ve benim de ayrılmama neden oldu. Ama onun haricinde orada genelde mutluydum. Şu an için Trabzonspor adına en büyük dileğim, şu anki organizasyonun geçmiş dönemdeki organizasyondan çok daha iyi olmasıdır. En büyük dileğim budur. Çünkü Trabzonlu insanlar çok iyi, çok düzgün insanlar gerçekten futbolu çok seviyorlar, çok fanatikler. Sadece futbol için yaşıyorlar, futbol için varlar. Trabzonspor içinde en iyi dileklerimi besliyorum onlara.

“HEDEFİM PREMIER LİG”
    -Gençlerbirliği’nden mutsuz olduğum için ayrılmadım, Türkiye’de büyük bir kulüpte oynamak istiyordum ve Trabzonspor’dan teklif gelince bunu değerlendirdiğini söyledin. Sonra Trabzonspor’dan söylediğin nedenlerden dolayı ayrıldın ve Ankaraspor’a geldin. Şimdi hedeflerin nedir?

Benim en büyük hedeflerimden bir tanesi Avrupa’nın en büyük en önemli liglerinden bir tanesinde oynamak. Bu İngiltere olabilir. Ancak bu hedefimi gerçekleştirmek için çok çalışmam gerektiğini de biliyorum. Bunun için de öncelikle bulunduğumuz ortamda başarıyı yakalamamız gerekiyor. Başarı yakalarken benim de katkımın olması gerekiyor. Bu doğrultuda çalışıyorum. Bu hedefimi gerçekleştirmek için var gücümle mücadele ediyorum. Umarım ilerleyen dönemlerde bu hedefimi yakalarım.

RISP’İ ANKARASPOR’A GETİREN NEDENLER...
    -Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra çok sayıda transfer teklifi gelmiştir. Yurt dışından teklif geldi mi?

Avrupa’dan teklifler geldi. Almanya ve İngiltere’den bazı teklifler vardı ama bunları resmi olarak bir kağıtta görmedik. Burada en ciddi, en düzeyli yaklaşan kulüp Ankaraspor oldu. Eşim de ben de Türkiye’de zaten mutluyduk. Ankaraspor’un özellikle gelecekle ilgili bize sunduğu projeler bizim için gerçekten tatmin ediciydi ve karar almamızda çok etkili oldu.

-Neden özellikle Ankaraspor’u tercih ettiğini soracaktım ama bunun cevabını vermiş oldun zaten. Ama anladığım kadarıyle en önemli etken mutlu olmanız.
    Elbette dediğiniz gibi Türkiye’de mutlu olmamız bir yana özellikle evli olunca da futbol yaşantınızda aldığınız kararlar, evliliğe göre olmuş oluyor çoğu zaman. Özellikle benim çocuklarım var, çocuklarımın sosyal çevreleri çok önemli, eğitim imkanları çok önemli. Bütün bu imkanların hepsini birarada bulduğumuz bir ortam var Ankara’da. Eşimin sadece futbol sektöründe değil, futbol dışındaki çevremizde de çok yakın ilişkilerde bulunduğu insanlar var. Çocuklarımız da çok rahat ve nezih bir bir ortamda okullarına devam ediyorlar. Dolayısıyla biz bütünüyle burada çok mutluyuz.

TARAFTAR KONUSUNDA HEM MUTLU HEM MUTSUZ
    -Ankara’yı artık çok iyi tanıyorsun. Maç, idman ve kampların dışında Ankara’da neler yapıyorsunuz?

Bu zaman zaman değişiyor. Genellikle evde oturup, bazı haftalarda stres atmak istiyorum. Evimde oturmak bana çok büyük keyif veriyor. Bunun dışında bazı haftalar, ailemle, dostlarımızla akşam yemeklerine çıkıyoruz, bundan da büyük keyif alıyorum. Özellikle bir yere gitmek, gezmek, alışveriş yapmak, bunlardan da ciddi keyif alıyorum. Çünkü Ankara gerçekten çok rahat bir şehir. Bunun sebebi İstanbul gibi kalabalık olmayışı artı burada çok fazla fanatik taraftarların olmayışı. Yürürken rahatsız edilmeyişimiz, en büyük avantajlarından bir tanesi bu ama diğer taraftan düşünürseniz maçlara daha çok seyircinin gelmesini istiyoruz. Ama bu tabi göreceli bir kavram. Diğer tarafta biz rahat ediyoruz ama maçlarda da daha fazla destek istiyoruz bu anlamda da.

“HOCAMIZIN İSTEKLERİNİ YAPMAYA BAŞLADIK”
    -Ankaraspor olarak sezona başlangıcınızı, performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Ankaraspor açısından değerlendirirsek biraz daha geriye gitmemiz gerekiyor. Öncelikle biz bir hazırlık dönemi geçirdik. Hazırlık müsabaları oldu. Burada istediğimiz oyunu tam anlamıyla sahaya yansıtamamıştık o maçlarda. Bu biraz ligin ilk 2 maçına da yansıdı. Hocamızın isteklerine tam uygun hareket etmedik. Biz bunun farkındayız ancak bu son oynadığımız maçla beraber takım oyunu yani hocanın oynatmak istediği oyun iyi olmaya başladı. Hazırlık dönemimizde tam istediğimiz düzeyde değildik.

ALEYKÜM SELAM !!!
    -3.5 yıldır Türkiye’de olduğun için bazı Türkçe kelimeleri biliyorsun ama dikkatimi çekti, “Selamün aleyküm” diyenlere, “Aleyküm selam” diye cevap verdin. “Merhaba” demiyorsun, “Aleyküm selam” diyorsun. (Gülüyoruz)

Elbette yaşantımızda kullandığınız bazı temel Türkçe sözlükler var. Bunları öğrendim. Ancak daha derin konular olduğunda İngilizce konuşmayı tercih ediyorum. Ama Aleyküm selamı şöyle kullanıyorum, gruba ait olduğumu göstermek için. Yani buraya ait olduğumu göstermek için bu şekilde kullanıyorum.

-Demek ki buradan senin bizleri sevdiğini anlıyoruz. Peki kendinin de sevildiğini hissediyor musun?
    Ben hiç dünyada, Avrupa’da bu kadar sıcakkanlı, arkadaşca yaklaşan bir grup görmedim. İlk kez görüyorum.
    -Biz medya mensuplarını nasıl değerlendiriyorsun? Bizleride seviyor musun? (Gülüyoruz)
    Futbolun bu kadar insanı ilgilendirmesi çok güzel. Biz futbolcular, basın mensupları, hepsi bu geminin içerisindeyiz. Kendi açımdan konuşmak gerekirse basınla her zaman çok iyi ilişkilerim oldu. Gazetecileri hep çok sevdim. Çünkü özellikle benim hakkımda çok kötü yazılar yazılmadı, genellikle iyi yazılar yazıldı ama çok fazla da bizim hakkımızda şeyler yazılmıyor. Gerçi büyük takımda oynayan yıldız oyunculara da hak veriyorum. Onlar hakkında sürekli yazılar yazılınca zaman zaman problem yaşıyorlar. Bazen gerçek olan, bazen gerçek olmayan şeyler yazılıyor. Dolayısıyla onlar açısından bakıldığında zaman zaman onlara hak vermek gerekiyor. Ama benim basın mensuplarına çok pozitif bir duygum var.

Erdem Erol
    Ligtv.com.tr Haber Müdürü
    erdem.erol@ligtv.com.tr
    En son futbalski60 tarafından düzenlendi; 01.10.2008, 14:22.
    Trabzon SK 1967
    #8 Adam Maher

Yorum

Fatura şimdilik yardımcılara

Sergilenen performans nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken ve teknik direktör değişikliğinin gündeme geldiği belirtilen Galatasaray'da şok bir gelişme yaşandı.

Galatasaray'da fatura Skibbe'nin yardımcılarına kesildi. Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Galatasaray futbol takımı antrenörlerimiz Ümit Davala ve Edwin Boekamp ile 10 Ekim 2008 tarihi itibarıyla yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Kendilerine bugüne kadar kulübümüze vermiş oldukları hizmet ve emekleri karşısında teşekkür eder, bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz."

Başka hiçbir yerde bulamayacağınız goller, en güçlü, hızlı, doğru haber, özel röportajlar, canlı sonuçlar, istatistikler, oyunlar 365 gün 24 saat beIN SPORTS'ta!

Yorum

LUCESCU'DAN "GASP" SUÇLAMASI!..

Haberi yazdırın 12 Ekim 2008 11:21

Reha Muhtar, "Lucescu, Ahmet Çakar'a 'F.Bahçe mafyavari yöntemlerle G.Saray'da ve Beşiktaş'ta birer şampiyonluğumuzu gasp etti' dedi" diye yazdı. Çakar ifadeyi doğruladı.

Lige 6 maçta 4 yenilgi ile başlayan, Şampiyonlar Ligi'nde de iki maçtan bir puan çıkarabilen Fenerbahçe'de teknik direktör Aragones'in geleceği tartışılırken gözler de yönetim kurulunun yarınki toplantısında... Toplantıda İspanyol teknik adamın durumunun da masaya yatırılması; hoca değişikliği ya da üzerine bir menajer ataması yapılması değerlendirilecek. Bu arada yeni teknik adam olarak ismi geçen ve "Şu anda Fenerbahçe'de çalışmak istiyorum. Çok büyük bir camia ve önemli hedefleri var" açıklamasıyla adeta mesaj gönderen Mircea Lucescu için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Reha Muhtar, Vatan Gazetesi'ndeki yazısında Lucescu'nun Ahmet Çakar'ı ziyareti sırasında F.Bahçe için "Mafya yöntemleri kullanarak biri G.Saray'da, biri Beşiktaş'ta iki şampiyonluğumuzu gasp ettiler" dediğini yazdı. Muhtar, "O zaman bu sözleri söylediğiniz F.Bahçe'nin başkan ve yönetimiyle bugünkü başkan ve yönetimi hemen hemen aynı" ifadesini kullandı. İddiayı yazarımız Ahmet Çakar'a sorduk.

ÇAKAR: HEPSİ DOĞRU
        * Sayın Muhtar'ın bahsettiği ziyaret doğru mu; ne zaman oldu? Nisan ayıydı sanırım. Vurulmamın üzerinden iki ay geçmişti. Lucescu, tercümanı Sinan, Reha Muhtar ve Serhat Ulueren bana geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Serhat fazla kalamadı, gitti. İki saat civarında bende kaldılar ve çok ilginç şeyler konuştuk.

* F.Bahçe için neler konuşuldu?
        Prensip olarak evimde yapılmış konuşmayı ben yazmam. Ama Reha Muhtar bunları yazmış. Yazdıklarının hepsi doğru. Hatta eksiktir bile. Reha'nın yazdıkları, konuşulanların yüzde 30'u bile değil. Aslında yazmadığı ama konuşulan o kadar gizli ve tarihi konular var ki... Ama bunlar benim evimde geçtiği için şimdilik anlatmayı ve konuşmayı düşünmüyorum.

SALDIRIYORDU!
        * F.Bahçe yönetimine doğrudan suçlamaları oldu mu?
        Elbette... Özellikle Aziz Yıldırım'ı baş rol oyuncusu göstererek Lucescu'nun kaybettiği tüm şampiyonluklarda Sayın Yıldırım'ın parmağı olduğunu söylerken içimden ne saçmalıyor bu diye düşünmüştüm. İşin tuhafı, Yıldırım'a ağır bir şekilde saldırıyor ama gerekçelerini kanıtlayacak argümanları ortaya koyamıyordu. Ama Türk futbolunda yaşanan rezilliklerin ayyuka çıktığı o dönemde bütün bunları samimi ve canı yanmış bir adamın ruh haliyle yapıyordu. Vurulmamla ilgili ilginç şeyler söyledi. Bunları anlatamam. Reha Muhtar'ın Atina'da yaşadıkları, kendisinin ise Çavuşesku döneminde Romanya'da yaşadıklarıyla ilgili spor dışı çok enteresan şeyler anlattı. Bunları da anlatamam. Ama siz sordunuz, ben de söylüyorum: Reha Muhtar'ın köşesinde yazdığı konular tamamen doğrudur; fazlası bile vardır.

Bay Lucescu'ya açık açık soruyorum: 4 yıl önce eski milli hakem, spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın evine gittiniz mi? 1.5-2 saatlik ziyaret sırasında bana ve Ahmet Çakar'a Fenerbahçe'nin mafyavari yöntemleri kulanarak biri Galatasaray'da, biri Beşiktaş'ta iki şampiyonluğunuzu gaspettiğini defalarca söylediniz mi? Fenerbahçe'nin bu yöntemleriyle savaşmanın imkansız olduğunu, Türk futbolunun bu yapıda ilerlemesinin mümkün olamayacağını belirttiniz mi?

SABAH / maraton.com.tr
        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

"DİBE VURDUK..."

Haberi yazdırın 14 Ekim 2008 09:29

Başbakan, dün Ankara’da Nihat Özdemir’e takımın durumunu sordu ve “Küresel kriz gibi efendim. Dibe vurduk, yukarı çıkacağız” yanıtını aldı. Erdoğan “Bana öyle gelmiyor” dedi

Sıkı bir F.Bahçe taraftarı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara Sheraton Oteli’nde 11. Dış Ticaret Haftası kapsamında dağıtılan İhracat Başarı Ödülleri törenine katıldı.. Törende gündemin maddelerinden biri de futboldu.. F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’le kısa süre futbol sohbeti yapan Başbakan Erdoğan, “Nihat Bey, ne oluyor bu F.Bahçe’nin hali?” sorusunu yöneltti..

BAŞBAKAN’IN UMUDU YOK

Özdemir, Başbakan’ın bu sorusuna “Dünyadaki küresel kriz gibi efendim.. Dibe vurduk, şimdi en kısa zamanda toparlanma dönemine geçip, yukarı doğru çıkacağız” karşılığını verdi.. Tayyip Erdoğan’ın, Özdemir’in bu ’iyimser’ yaklaşımına verdiği yanıt ise adeta bu sezon için F.Bahçe’den umudu kestiğini gösterir nitelikteydi: “Nihat bey, bana hiç öyle gelmiyor.. İnşallah dediğiniz gibi olur.”

Vatan / Maraton.com.tr
          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Melih Gökçek, birleşme teklifini Ankaragücü'ne değil de Gençlerbirliği'ne yapsa 1 dakika bile düşünmezdim" dedi.
            Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav sözlerine şöyle devam etti. "Ben olsam bir dakika bile düşünmezdim. 30 yıllık idareciliğimde futbolu bu kadar seven bir belediye başkanı görmedim. Sevmekle kalmayıp, bu kadar yatırım yapan bir yerel yöneticiye değil Başkent Ankara'da, Türkiye'de bile rastlamadım. Ankaragüçlü arkadaşlar iyi düşünsünler. Bu teklif gönül verdikleri kulüpleri için tarihi bir fırsat. Nerede görülmüş 600 dönüm üzerine kurulmuş bir spor kompleksi. Bu müthiş tesis Ankaragücü'ne verilecek. Ankaraspor'daki en iyi futbolcular Ankaragücü'ne verilip, aynı zamanda kulübün mali imkanları üst seviyeye çıkarılacak. 3 tane dünya çapında futbolcu alacağını söylüyor. İşte o zaman, 3 büyüklerin tekelinde olan şampiyonluğu Ankara'ya taşıyabilirsiniz. Bence bu teklif, Ankaragücü için "100 yılın en büyük fırsatı" olarak değerlendirilmeli.
            Ben, Melih Gökçek'e "istiyorsan sana Gençlerbirliği'ni vereyim" dedim. Ama bu imkanları Gençlerbirliği'ne sağlamak şartıyla. Bana dedi ki, "Çok teşekkür ederim başkan. Ama birincisi ben Ankaragüçlüyüm. İkincisi de elimizde mali imkan var. Tesislerin en güzeline sahibiz.Başkentli'nin yanıp tutuştuğu, rüyalarını süsleyen şampiyonluğu Ankara'ya getirecek plan ve programımız var. Ama taraftar olmadan bu iş olmaz. Türkiye'nin en muhteşem taraftarı da Ankaragücü'nde var. Ancak onların desteği ile bu hayal gerçeğe dönüşür. Ankaragücü taraftarlarının tribün şovu beni çok etkiliyor. İnanın bazı maçlara şovlarını seyretmek için gidiyorum" dedi. Onun A.Gücü sevdası çok büyük. Kulübü Melih Gökçek'e bırakmak isterim. Bununla şeref duyarım. Çünkü benden sonra bu kulübü daha iyi yerlere taşıyacak tek adam. Ben zaten teklifimde kendisine söyledim. "Ben onursal başkan olarak dışarda kalayım. Yönetim kurulunu da nasıl istiyorsan öyle yapın. Yeter ki Gençlerbirliği'nin geleceği teminat altına alınsın. Yeter ki Gençlerbirliği'nin geleceği teminat altına alınsın. Başka isteğim ve arzum yok" diyerek teklif götürdüm. Ama dediğim gibi teşekkür etti. Gençlerbirliği için de elimden gelen her desteği vereceğini söyledi. Bizden desteğini esirgemeyeceğini de biliyorum. Onun tüm kulüplerin yanında olması gerektiğini kendisi de çok iyi biliyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi Ankara eki 14/10/2008
            En son antagonist tarafından düzenlendi; 15.10.2008, 00:14.

Yorum

Hakan Bilal Kutlualp, Aziz Yıldırım´ın, ‘Geri dönmem için yürüyün´ dediğini doğruladı.

GFB’liler ne demişti?
              Genç Fenerbahçeliler adlı taraftar grubunun “Zaman zaman kullanıldık. Aziz Yıldırım’ın talimatıyla, başkanlığa geri dönmesi için yürüdük” açıklamasına, eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp’ten doğrulama geldi. “Genç Fenerbahçeliler’e bazen haksızlık edildi. İşinize geldiğinde ‘Bunlar benim iyi taraftarım’, işinize gelmediğinde ‘Bunlar Fenerbahçe düşmanı’ gibi laflar bize yakışmaz” diyen Hakan Bilal Kutlualp, tanık olduğunu iddia ettiği olay hakkında şu açıklamalarda bulundu:
              ‘Tahir Kıran’ı aradı’
              “Yıydırım'ın ‘benim için yürüyün’ dediğini ben de duydum. İkinci kez görevi bıraktığında Tahir Kıran’ı arayıp ‘Adam toplayın, yürüyün’ dediğini biliyorum. Yıldırım’ın yurt dışından telefonla, böyle bir yürüyüşün yapılmasını istediğini, hatta yürüyüşü takip ettiğini, kimlerin gelip gelmediğini sorduğunu biliyorum. Fenerbahçe gibi terk edilemeyecek bir aşka geri dönmek istemesini de saygıyla karşılıyorum. 2009’da Yıldırım’ın aday olması düşük olasılık. Çünkü istemeyebilir.”

Yorum

Servet 10 milyon Euro

İtalyan devi Milan, Aslan´ın milli stoperi için kesenin ağzını açtı. Savunmaya takviye arayan Kırmızı-Siyahlılar, Servet için 10 milyon Euro´luk teklifle Galatasaray´ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

3 kez İstanbul’a geldiler
                Maldini'nin Haziran ayında futbolu bırakacak olması ve savunmasındaki diğer isimler Nesta ile Kaladze’nin ilerlemiş yaşlarıyla birlikte sık sık sakatlanmaları, Milan’ı stoper arayışına itti. Serie A’da kötü günler geçiren İtalyan devinin, bu doğrultuda Galatasaray’ın milli futbolcusu Servet Çetin’i gözüne kestirdiği iddia edildi. Milan’ın Servet’i izlemek için İstanbul’a tam 3 kez izleme komitesi gönderdiği ve teknik direktör Ancelotti’ye olumlu yönde rapor verildiği öğrenildi.

Tek sıkıntı AB pasaportu
                Almanya’dan yayın yapan internet sitesi 4-4-2.com’un haberine göre; Servet için hazırlanan raporda, ‘Hava toplarına hakim, 27 yaşında ve 2010’a kadar kontratı var. Tek olumsuz taraf, Avrupa Birliği vatandaşı olmaması’ ifadelerine yer verildi. Haberde, Milan’ın yıldız stoper için 10 milyon Euro civarında bir teklifle Galatasaray’ın kapısını çalmaya hazırlandığı da belirtildi. İtalyan kulüpleri bir transfer döneminde AB pasaportu olmayan sadece tek futbolcu alabiliyor.
                bu balon habere sadece "haddddi leyn" demek istiyorum
                Büyük bir ülkenin büyük bir kenti, geleni gideni burada yendi, Çok haksızlıklara boyun eğmedi, adı güzel kendi güzel canım Trabzon ağasıyla paşasıyla şanlı Trabzon

Yorum

Samet Aybaba görevinden ayrıldı

Turkcell Süper Lig takımlarından Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba görevinden ayrıldı.

NTVSPOR ve Ajanslar
                  Güncelleme: 13:23 TSİ 4 Kasım 2008 Salı

Bursaspor'da, teknik direktör Samet Aybaba'nın görevinden ayrıldı.

Dün akşam, yönetim kurulu ile görüşen Samet Aybaba'nın, takımının üst üste aldığı yenilgilerin ardından yeşil-beyazlı takımın teknik direktörlüğünden kendi isteğiyle ayrıldığı öğrenildi.

Bursaspor yönetiminin, teknik direktörlük için Güvenç Kurtar ile anlaştığı belirtiliyor. Güvenç Kurtar'ın, bugün takımla ilk antrenmana çıkacağı öğrenildi.

Bu arada Bursaspor'daki görevinden ayrılan Samet Aybaba'nın ise, Mesut Bakkal'dan boşalan Gençlerbirliği teknik direktörlüğüne getirilmesi bekleniyor.

Mesut Bakkal'ın ise Denizlispor'la görüştüğü belirtiliyor.

FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU YILMAZ: AYBABA, KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI
                  Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Evsel Yılmaz, teknik direktör Samet Aybaba'nın görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Yılmaz, telefonla görüştüğü Aybaba'nın, kendisine, ''Artık dayanacak gücüm yok. Ayrılmak hem benim hem de Bursaspor için en iyi karar olacak'' dediğini belirtti.

Yönetim olarak geçen yıldan bu yana teknik heyetin arkasında durduklarını anlatan Yılmaz, ''Samet Aybaba, kendi isteğiyle ayrıldı. Başkan İbrahim Yazıcı ile görüşmüş ve izin istemiş. Bundan sonraki mesleki yaşantısında kendisine başarılar diliyoruz'' dedi.

AYBABA: TEK HEDEFİMİZ BURSASPOR'U LAYIK OLDUĞU YERE GETİRMEKTİ
                  Bursaspor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Samet Aybaba, ''Tek hedefimiz Bursaspor'u layık olduğu yere getirmekti. Bir takım eksikliklerimiz olsa da bugünkü tabloya bakıldığında önemli adımlar attığımıza inanıyorum'' dedi.

Aybaba, bugün itibarıyla Bursaspor'daki görevinden ayrıldığını bildirdi.

Bir yılı aşkın süredir görevde bulunduğu Bursaspor'da başta başkan İbrahim Yazıcı olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine ve Bursaspor'a gerçekten gönül vermiş herkese teşekkür eden Aybaba, ''Görevi devraldığımız andan, yani geçtiğimiz sezonun 9. haftasından şu ana dek birçok sıkıntıya göğüs gerdik, bazı tatsız olayları görmezden geldik, karşılaştığımız bütün olumsuzlukları içimize atarak yolumuza devam ettik. Çünkü tek hedefimiz Bursaspor'u layık olduğu yere getirmekti. Bu süreç boyunca her ne kadar bir takım eksiklerimiz olsa da bugünkü tabloya bakıldığında önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Fakat, bu gerçeğe rağmen üzülerek görüyorum ki, Bursaspor'daki olumsuz hava hala devam ediyor. Dolayısıyla bana da gelinen bu noktada son adımı atarak, görevi bırakmak kalıyor. Bana ve Bursaspor'a, sorumlusu olduğum dönem boyunca destek olan ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür eder ve Bursaspor'a sonsuz başarılar dilerim'' diye konuştu.

YUSUF: SAMET HOCANIN ARDINDAN KURTAR, ÇOK DOĞRU BİR TERCİH
                  Bursaspor'un kaptanı Yusuf Şimşek, Samet Aybaba'nın teknik direktörlük görevinden istifasına ilişkin, ''Samet Aybaba'nın hakkını yememek lazım, 15 puan topladı. Bu puanı toplayamayan birçok takım var'' dedi.

Yusuf Şimşek, son haftalarda yaşanan düşüşe karşın ligde 9 haftalık süreçte iyi işler yaptıklarını, bunun için de Samet Aybaba'ya teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Teknik direktör değişikliğinin tüm takımlara olumlu yansıdığını dile getiren tecrübeli futbolcu, ''Samet Aybaba'nın hakkını yememek lazım, 15 puan topladı. Bu puanı toplayamayan birçok takım var. Samet hocanın ardında Güvenç Kurtar, çok doğru bir tercih. Ben Güvenç Kurtar'ın Bursaspor'da başarılı olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Yusuf Şimşek, geçen sezon Denizlispor'da mali kriz nedeniyle futbolcuların antrenmana çıkmaması olayıyla ilgili Güvenç Kurtar ile sorun yaşadığı yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, ''Hayır, Güvenç Kurtar ile hiç sorun yaşamadım. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum vardı, onu da aramızda hallettik. Ben Güvenç Kurtar hocamı çok severim ve sık sık görüşürüm'' yorumunu yaptı.

''Kaptan olarak futbolcularla son haftalarda yaşanan düşüşle ilgili toplantı yapıyor musun?'' yönündeki soruya ise Yusuf Şimşek, ''Ben, ikinci kaptan Ömer Erdoğan ve kaleci Yavuz, sürekli futbolcularla konuşuyoruz. Tecrübelerimizi aktarıyoruz. İnşallah bu haftadan itibaren yeniden çıkışa geçeceğiz'' yanıtını verdi.

Deneyimli futbolcu, ''Bursaspor'un, Ankaragücü ve Beşiktaş maçları var. Güvenç Kurtar yönetiminde bu maçlarda iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyor musunuz?'' sorusunu ise, ''Elbette inanıyoruz. Her iki maçı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Zaten Güvenç Kurtar, buraya gelirken bu maçları kafasında kurmuştur'' diye yanıtladı.

YAZICI: AYBABA'YA, VERDİĞİ HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM
                  Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Samet Aybaba'nın yeşil-beyazlı takımın teknik direktörlüğünden istifasıyla ilgili, ''Samet Aybaba'ya kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Yazıcı, Samet Aybaba'nın kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını, yerine takımı Güvenç Kurtar'a teslim ettiklerini hatırlattı.

Samet Aybaba'nın puan cetvelinde takımı iyi bir yerde bıraktığını dile getiren Yazıcı, deneyimli teknik adamın bunun yanı sıra çok sayıda genç oyuncuyu Bursaspor'a kazandırdığını ifade etti.

Yazıcı, Aybaba ile dostluklarının her zaman devam edeceğini vurgulayarak, ''Samet Aybaba'ya, kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bursaspor'a kazandırdığı gençlerden dolayı da ileride tüm Bursa kendisine teşekkür edecek'' dedi.

İbrahim Yazıcı, Aybaba'nın yerine göreve getirilen Güvenç Kurtar'ın bugün Bursa'ya geleceğini ve öğleden sonra yapılacak antrenmanda takımın başında bulunacağını sözlerine ekledi.
                  Kazım Abi (kalbimizdesin) "Trabzonspor'u tutmak statükoya başkaldırmaktır..."
                  Şenol Güneş: "Parayla yapılamayanı, emeğimizle, dürüstlüğümüzle, calışarak yaptık. Tarih bunu da yazar."

Yorum

Derdin nedir kardeşim?

DJEHOUA, KEWELL'I DA DUMUR ETMİŞTİ !..
                    İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Antalyasporlu Djehoua hem şaşırttı hem güldürdü !.. Fildişili futbolcu, Beşiktaş'ın Çek yıldızı Zapotocny'iyi canından bezdirdi !.. Maçın başında rakibine faul yapan, ardından Zapotocny'nin her adımını takip eden Djehoua, sonunda işi öyle abarttı ki su içmeye giderken bile peşine takıldı !.. Djehoua'nun kendisine sarı kart gösteren hakem Özgüç Türkalp'e sarılması da bir başka enteresan icraattı. İşte Djehoua ve Zapotocny'nin maceraları...
                    2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                    Gerçek budur. ☆

Yorum

2012’ye aday olabiliriz

5 Kasım 2008

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Ukrayna ve Polonya’nın, bu organizasyondan vazgeçmesi halinde, Türkiye’nin bu turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Bakan Başesgioğlu, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkelerden Ukrayna’nın, küresel mali kriz nedeniyle bu turnuvadan çekilme sinyalleriyle ilgili dünya basınında yer alan haberlere ilişkin, Türkiye’nin bu turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini belirtti.

Layıkıyla yaparız

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahibi adayı olan Türkiye’nin, bu isteğinin öne çekilebileceğini ifade eden Başesgioğlu, "Ulaşım ve konaklama açısından ülkemizin hiçbir sorunu yok. Tesis olarak da İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Kayseri gibi şehirlerimizdeki mevcut statlar ve yeni yapacaklarımız ile bu organizasyonu tek başımıza, layıkıyla gerçekleştirebiliriz" dedi. Bakan Başesgioğlu, 2005 yılında Türkiye’de yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı ve 2009 yılında gerçekleştirilecek olan UEFA Kupası finalini hatırlatarak, Türkiye’nin uluslararası organizasyonlardaki başarısına değindi.

hurriyet.com.tr

Yorum

Siz buna inanıyomusunuzda,böyle açıklamalar yapabiliyosunuz..
                        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

Siz sorun, Ziya Doğan yanıtlasın

fanatik.com.tr'nin bu haftaki konuğu, Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Ziya Doğan... Doğan, 11 Kasım Salı günü 13.00-15.00 saatleri arasında sizlerden gelen sorulara canlı yayında cevap verecek.

Ziya Doğan
                          Doğan, futbola Beşiktaş altyapısında başladı. 1978 yılında A takıma yükseldi. Kısa sürede mücadeleci futbolu ve çalışkanlığı ile takımın gözdesi oldu. Yıllardır şampiyon olamayan Beşiktaş'ta 1981-82 sezonunun son maçında Eskişehir'e 2 gol birden atarak Kara Kartal'ı mutlu sona ulaştırmış ve BJK taraftarlarının gönlünde taht kurmuştur. Taraftarlarının onu en çok sevme nedenleri de bu yüzdendir. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi uzatmada 4-2 yendikleri maçta attığı gol de onu unutulmazlar arasına soktu.1986'da Galatasaray'a (kalede Simoviç varken) Sinan Engin'in ortasına attığı mükemmel kafa golü ile şampiyonluğu getiren 2 kritik maçın adamı olmayı başarmıştır. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğü seçen Ziya Doğan, İstanbulspor, Adanaspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'u çalıştırdı. Beşiktaş'ta ise Nevio Scala'nın yardımcısı olarak görev aldı.

ZİYA DOĞAN'A SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                          Gerçek budur. ☆

Yorum

Bizim sorduğumuz soruları kesinlikle yanıtlayamaz..!

Yorum

Ankara kızıştı!..

Ankaragücü'nde sular durulmak bilmiyor. Tribünlerde tepkilerini gösteren taraftarlar şimdi de kulüp binasına saldırdılar.
                              Kulübün, gelecek sezon 100. yılını kutlayacak olmasından dolayı büyük beklentilere giren, ancak bu beklentilerin boşa çıkmasının ardından her maçta yönetime olan protestolarını dile getiren sarı-lacivertli taraftarlarla yönetim arasındaki gerilim her geçen gün doruğa ulaşıyor.

Alınan bilgiye göre, dün gece Cemal Aydın Spor Kompleksi'ne giren kimliği belirlenemeyen kişiler, başkanlık binasının camlarını taşlarla kırdılar. Bunun üzerine kulüpte bulunan yönetici Atilla Bedri'nin silahla havaya ateş açtığı ve saldırıda bulunan kişilerin kaçtığı öğrenildi.
                              Fortis Türkiye Kupası maçında Bursaspor ile karşılaşacak Ankaragücü kafilesi sabah saatlerinde tesislerden ayrılırken, 9 sivil güvenlik görevlisinin tesisleri koruduğu öğrenildi.
                              Geçen hafta Bursaspor ile oynanan lig maçı dönüşü taraftarlarla Ankaragücü teknik yönetimi arasında Atatürk Havalimanı'nda yaşanan gerilimin ardından, teknik direktör Ünal Karaman'ın taraftara yönelik yaptığı sert açıklamalar, 2 taraf arasındaki gerilimi iyice arttırmıştı. Karaman'ın açıklamaları üzerine taraftarlar yeni teknik adamı da istemediklerini belirten açıklamalarda bulunmuşlardı.

Yorum

Ankaragücü yanıyor..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X