Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türk Futbolu Son Dakika Haberleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• yeni yabancı kuralı

gene mantık hataları var

yabancı sınırı tanımlaması yanlış

doğru tanımlama uefa nın yaptığıdır, o da ülke içinde yetişmiş oyuncu tanımıdır, zaten uefa ya kadro verirken bu kriterler uygulanıyor, kaan ayhan uefa ya göre yabancı tff ye göre yerli

yabancı sınırı ülke içinde yetişmiş oyunculara geniş kadroda yer açmak demek, tff ilk 11 de oynatma hatasından döndü lakin yabancı tanımı hatasında devam ediyor

bu yabancı tanımı ile istediğin kadar gurbetçi oyuncu alıyorsun ve bu nedenle ülke içinde yetişmiş yerli oyuncu sayısı düşüyor

önerim ise gayet basit

26 kişilik liste verilir

14 yurt dışı alt yapılı oyuncu
    12 ülke içi alt yapılı oyuncu

bu sayede ilk 11 rekabeti olur yerli ve yabancı oyuncular için
    En son jairzinho tarafından düzenlendi; 18.04.2025, 22:22.
    TEKKEBALL

Yorum

• türk futbolu için yeni projeler yapmaya devam

daha önce 10 ar takımlı lig önerileri yapmıştım, bunu değiştiriyorum

yeni proje ise şu : 12 takımlı ligler

bunun uygulamasına örnek ise danimarka süper ligi

Kopenhag fikstürü, iddaa maçları sonuçları, Kopenhag maç istatistikleri, Kopenhag futbolcu kadrosu, Kopenhag haberleri, Kopenhag transfer haberleri.

22 hafta sonunda ilk 6 sıradaki takımlar şampiyonluk playoff u oynuyor, toplamda 10 hafta,

son 6 sıradaki takımlarda düşme playoff u oynuyor ve gene 10 hafta

sezon sonunda her takım 32 maç yapmış oluyor bu şekilde

ilk 22 haftada kazanılan puanlar aynen devam ediyor şampiyonluk playoff unda yada düşme playoff unda , ama iki ayrı grup şeklinde oluyor, yani 22 hafta sonunda 7. bitiren takımın 10 haftalık düşme playoff larında ligi 6. bitirme durumu yok, ikiye ayrılıyor lig 22 hafta sonunda

gelelim lig kategorilerine , bunda da bazı değişikler yaptım

süper lig : 12 takım

2. lig : 12 takım

3. lig : 12 takım

4. lig : 40 takım ( 10 ar takımlı 4 grup)

bölgesel pro lig : 80 takım ( 10 ar takımlı 8 grup)

toplam takım sayısı : 156 , 5 kategori

gelelim düşme ve yükselmeye

süper lig , 2. lig , 3. lig de hemen hemen aynı , sadece 3. ligden son 2 direkt düşüyor, 4. lige

diğerleri ise şöyle, 32 maç sonunda son sırada olan takım direkt düşüyor, sondan 2. olan takım alt ligden 2. olan takımla playoff oynuyor, tek maç, final maçı

yani süper ligin 11. cisi ile 2. ligin 2. si playoff oynuyor, ligi 12 . bitirenler küme düşüyor, ligi 1. bitirenler üst lige çıkıyor

3. ligde ise ligi 11 ve 12. sırada bitirenler direkt düşüyor

gelelim 4. lige , 18 maç sonunda gruplarını ilk 2 de bitirenler playoff grubuna yükseliyor, toplam 8 takım , bu 8 takım 14 hafta sonunda ilk 2 de bitirenler direk 3. lige çıkıyorlar

playoff a çıkamayanlar ne yapıyor ? onlarda 14 hafta maç yapıyor ve gruplarını son 2 de bitirenler bölgesel pro lige düşüyor, toplamda 8 takım

4. ligde de toplamda 32 maç oynamış oluyor her takım

sadece bölgesel ligde takımlar 36 maç yapıyorlar, gruplarını lider bitirenler (toplam 8 takım) 4. lige çıkıyor, gruplarını son sırada bitirenler ise il süper amatöre düşüyor (toplamda 8 takım)

4. lig grupları nasıl şekillenir ? adaletli olması için , bölgesel değil ve kura ile olacak, seri başı sistemini uyguluyoruz

bölgesel ligden gelen 8 yeni takımı 2 şer takım şeklinde 4 gruba dağıtıyoruz, kura ile gene

4. lig playofunda oynayan ve çıkamayan 6 takım ile 3. ligden düşen 2 takım, bu 8 takımı da benzer şekilde her gruba 2 şer adet dağıtıyoruz,

birde 4. ligde düşme grubunda oynayan ve gruplarını lider bitiren 4 takımı da 1 adet gruplara dağıtıyoruz, gruplardaki 5 takım bu şekil oluşuyor, diğer 5 takımı ise (toplam 20 takım) torbaya atıp çekiyorsun ve gruplara gönderiyorsun

bu sayede güç dengeleri bozuk olmayan gruplar yapmış oluyorsun, işi şansa bırakmıyorsun birazda, misal bölgesel ligden yeni çıkmış 4 takım aynı grupta olamıyor, her gruba 2 şer adet yolladığın için, yada şampiyonluk playoff un oynamış takımlarıda dağıtıyorsun gruplara

bu 12 şerli takım sisteminin 10 lu takım sisteminden daha güzel olduğunu düşünüyorum

ilk 22 haftada her takım iddialı olacak , ilk 6 ya girme hedefinde olanlar çok olacak ve düşmeme mücadelesine girecek olanlarda düşme grubu playoff undaki maçlar için avantaj yakalamaya çalışacaklar

6 takımlı şampiyonluk playoff u daha fazla güzel ve çekişmeli maç demek, burada da her takım iddialı , şampiyonluk yada avrupa kupalarına katılım için yarışacaklar

daha fazla zorlu maç ligin kalitesini artıracaktır , zorlu maç sayısı artıyor ama hafta sayısı 2 hafta azalıyor(34 yerine 32 hafta), buda bence olumlu, çünkü avrupadaki yeni cl ve avrupa ligi sistemi ile maç sayısı arttı

bu yeni sistemin belki tek eleştirilebilir tarafı 4. ligden çıkan takım sayısı, yani 40 takımdan 2 takım üst lige çıkıyor, 20 takım başına 1 takım , maalesef bunun bir çözümü yok, ama 2 takım az olsada çıkılan yer çok değerli , 3. lige çıkıyorsun ve son 36 takım içinde oluyorsun (12+12+12)

bu yeni sistemde 3. liginde naklen yayınları değer kazanacaktır, bu arada 4. lig playoff şampiyonluk grubuda (8 takımlı olan) tv den verilebilir, üst lige çıkamamış 6 playoff takımıda maddi kazanç elde eder,

özetle 12 takımlı sistem daha fazla kaliteli maç sunuyor, rekabet her hafta devam ediyor,ligde hedefi olmayan takım sayısı neredeyse olmuyor, süper ligde 18 takım bence fazla, adanademirspor örneklerini hemen her sezon görüyoruz,çok fazla dağılan takım oluyor lig devam ederken, maaşlar ödenmiyor transfer tahtaları kapanıyor vs

yeni projeler gelmeye devam edecek, takipte kalın

EDİT :

bölgesel pro lig de 36 hafta fazla olduğu için onu değiştiriyorum, şu şekil

16 takımlı 8 grup

30 maç haftası

gruplarında şampiyon olanlar üst lige ( 4. lige) çıkıyor , toplamda 8 takım

gruplarında son 2 de olanlar il amatöre düşüyor ( toplamda 16 takım)

bu yeni durumda ise bölgesel pro lig dahil 5 kategoride toplam takım sayısı 204 oluyor (128 i bölgesel pro lig takımı)

süper lig : 12 takım
      2. lig : 12 takım
      3.lig : 12 takım
      4. lig : 40 takım ( 10 ar takımlı 4 grup)
      bölgesel pro lig : 128 takım ( 16 takımlı 8 grup)

ilk 4 kategeri 32 hafta oynanıyor
      bölgesel pro lig 30 hafta oynanıyor
      En son jairzinho tarafından düzenlendi; 15.08.2025, 05:11.
      TEKKEBALL

Yorum

• lig kategorilerinde bir değişim daha yapıyorum

sistem olarak biraz alamanyayı örnek aldım diyebilirim, detaylarda farklar var tabi

süper lig : 12 takım (pro)

ikinci lig : 12 takım (pro)

üçüncü lig : 12 takım (pro)

BÖLGESEL AMATÖR LİG (4. kategori) : 16 takımlı 8 grup (toplam 128 takım)

4 kategoride toplam takım sayısı 164 (128 +36 pro)

bölgesel amatör ligi yetiştirici lig olarak tasarladım, bütün amatör takımlara 30 + yaş sınırı koyuyorum, yani 30 yaş üstü oyuncular amatörde oynayamayacaklar, bu durum il süper amatör , il 1. amatör ve il 2. amatör içinde geçerli, şu anki durum nedir bilmiyorum tabi, yaş sınırlaması konusunda

almanyada da 3 pro lig grubu var( bundesliga,bendesliga 2 ve 3.lig), ve hemen sonra bölgesel amatör lig geliyor,

bende bunu örnek alarak daha önce planladığım 10 ar takımlı 4 grup olan 4. ligi(pro) iptal ettim, 3. ligden sonra bölgesel amatör lig geliyor

peki bu yeni durumda düşmeler çıkmalar nasıl olacak ?

gene aynı , değişen bişey yok, sadece bölgesel amatör ligden 3. lige çıkmada farklı bir durum oluştu

malum 3. ligden 2 takım bölgesel amatöre düşüyor, peki bölgesel amatörden nasıl 3. lige çıkıyorsun ?

30 maç sonunda gruplarında 1. olan takımlar (8 takım) , kura çekimi ile çift maçlı elemelere giriyorlar, çeyrek final ve yarı finali geçen 2 takım 3. lige çıkıyor, üst lige çıkan 2 takım elemelerde 4 maç daha yapmış oluyor

30 maç sonunda gruplarında son 2 sırayı alan takımlar ise il süper amatöre düşüyorlar

12 takımlı süper lig ikinci lig ve üçüncü ligde sistem aynı , sadece 3. ligde son 2 küme düşüyor farklı olarak, süper ligde ve ikinci ligde ise sondan 2. olan olan alt ligin ikincisiyle playoff oynuyor , üçüncü ligin son 2 sırası ise direkt düşüyor

gene önceki yorumda olduğu gibi pro liglerde hafta sayısı aynı , normal sezon 22 hafta, 10 hafta şampiyonluk grubu yada 10 hafta düşme grubu , toplam 32 hafta sonunda ligler bitiyor, bu şu anda uygulanan danimarka ligi ile birebir aynı

şekilde görüldüğü üzere

Kopenhag fikstürü, iddaa maçları sonuçları, Kopenhag maç istatistikleri, Kopenhag futbolcu kadrosu, Kopenhag haberleri, Kopenhag transfer haberleri.

güzel bir uygulama bence , büyük maç sayısını artıyorsun, takım sayısı az olduğu için rekabet kalitesi yükseliyor ve gene takım sayısı(12) az olduğu için hedefsiz takım kalmıyor neredeyse

türkiye için 36 pro takım sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum

bölgesel amatör ligin ise yerel genç oyuncular için iyi bir yetiştirici lig olacağı düşünüyorum, pro ligleri yerel oyuncular ile besleyecektir, BAL ligi için tm kayıtları scoutlar datalar kadro bilgileri birçok verinin girilmesi gerekiyor

şekilde görüldüğü üzere siegen takımının maç kadroları golcüleri asistleri takım bilgilerinin verileri giriliyor,bölgesel amatörde

Alles zum Verein Spfr. Siegen (Regionalliga West) ➤ aktueller Kader mit Marktwerten ➤ Transfers ➤ Gerüchte ➤ Spieler-Statistiken ➤ Spielplan ➤ News

regionalliga batı grubunun yaş ortalaması bu sezon 23.6

Regionalliga West auf Transfermarkt mit ➤ Tabelle ➤ Ergebnissen ➤ Spielplan ➤ Liveticker ➤ Marktwerten ➤ Vereine ➤ Transfers ➤ Statistiken

bazı pro takımların 2. takımlarıda yer alıyor, bizde de olabilir, olması şart değil bu arada, daha fazla şehir ve ilçe takımı var bizde

pro takım sayısını 36 ile sınırlandırdığım için bölgesel amatör ligin kalitesinin gayet iyi olacağını tahmin ediyorum

36 takım(3 kategoride 12+12+12) şu anki süper lig ve 1. lig takım sayısı demek(18+18) , bu durumda şu anki 2. lig (2 gruplu-beyaz -kırmızı grup)) ve 3. lig (4 gruplu) takımların hepsi bölgesel amatör lig de olacaklar, yaklaşık 100 pro takım

yeni bölgesel amatör lig 128 takımdan oluşuyor zaten

tabi akla şu soru geliyor, 128 takım ve 2 takım pro lige çıkıyor, burada bir problem yok mu ? yok

hem amatör lig olması hemde yetiştirici lig olması nedeniyle amaç oyuncu yetiştirmek ve futbol oynamaktır, alamanya örneğinde görüldüğü üzere bazı pro kulüplerin 2. takımları buralarda oynuyor, yetişmesi için
        haliyle 128 takımdan 2 takımın üst lige çıkması problem değildir

ayrıca eski sistemde 5 kategori varken (4 pro kategori + bölgesel amatör lig) , yeni sistemde 4 kategori oluyor ( 3 pro lig + bölgesel amatör lig)

şu anda ise 5 kategori var ( 4 pro lig + bölgesel amatör lig) , yeni sisteminde kulüplerin kategori kaybı daha az olacaktır , 3. kategoride olanlar(beyaz grup kırmızı grup) 4. kategoriye düşecekler, 4. kategorideki takımlar gene 4. kategoride kalacaklar

negatif olarak ne olacak ? üst kategoriye çıkmak zorlaşacak (bölgesel amatörden 3. lige), amatör lig olduğu için bu bir problem teşkil etmeyecek
        En son jairzinho tarafından düzenlendi; 26.09.2025, 04:00.
        TEKKEBALL

Yorum

• 12+12+12 li pro liglerin geçiş uygulaması zor olacağı için (düşme çıkma durumları) yeni ve uygulanabilir bir projeyi yazıyorum

proje şu : 16 takımlı ligler projesi ( 30 haftalık sezonlar)

süper lig 16 takım
          ikinci lig 16 takım
          üçüncü lig 16 takım
          BAL bölgesel amatör lig : 16 takımlı 8 grup

4 kategori , 3 ü pro

malum şu anda da 4 kategori var 4 üde pro ligler

gelelim detaylara

süper ligde son 2 küme düşer, sondan üçüncü alt ligin 3. olan takımla playoff oynar

bu durum ikinci lig ve üçüncü lig içinde geçerlidir

bölgesel amatör lig de çıkmayı biraz değiştirdim bu yeni projeden dolayı

bölgesel amatör ligde 30 maç sonunda gruplarında lider olan takımlar (8 takım) çift maçlı eleme sonucu çeyrek final ve yarı finalde tur atlayan 2 takım 3. lige çıkıyor
          yarı finalde elenen 2 takımdan grubunda daha yüksek puanı almış olan takım 3. ligin sondan üçüncüsü olan takımla playoff oynuyor (tek maç)

bölgesel amatör ligde 30 maç sonunda gruplarında son 2 sırada olan takımlar il süper amatöre düşüyor

projede 48 pro takım

128 bölgesel amatör lig takımı var

yeni projede en büyük kategori düşüşü şu anki 2. ligde olacak (3. kategori) , 36 dan 16 takıma düşülecek , ilk 2 kategoride 18 den 16 ya düşüşler daha kolay ve uygulanabilir durumda, 2 takım yukarı çıkar 4 takım düşerse 16 takımı elde ediyorsun

haberde 27-28 sezonu için planlanan 3. lig (4. kategori ) de sadece isim değişikliği oluyor(bal adını alıyor) ve kategori düşmesi olmuyor takımlar için, takım sayısı ise 48 değil 128 oluyor

128 takıma nasıl ulaşılır ? 48 takım zaten 4. kategoride var, 20 takım 3. kategoriden düşecek, 2 şer takımda süper lig ve ikinci ligden düşecek, 48+24 = 72 takım, bunlara şu anki bölgesel ligden 56 takım eklenir

avrupa kupalarında maç sayısının artması (8 grup maçı playoff oynarsan 10 maç oluyor) ve hemde yerelde kaliteli rekabetin artması için takım sayısını 16 ya indirdim

pro takım sayısını 3 kategoride 48 takıma indirdim (16+16+16)

bölgesel amatör ligin kalitesini artırdım ve yetiştirici lig olarak tasarladım (30 yaş ve üstü oyuncular bal da oynayamazlar)

16 takımlı yeni 3. ligin gelirlerini artırdım , naklen yayınlardan gelir elde edilebilir bu yeni formatta, şu anki 18+18 (beyaz kırmızı grup) 3. ligin değeri çok az çift gruplu ve çok takım olduğu için

yeni proje almanya liglerine benziyor, almanyada da 3 pro lig kategori var, 4. kategori bölgesel amatör lig ve yaş ortalamaları oldukça düşük
          En son jairzinho tarafından düzenlendi; 09.10.2025, 05:11.
          TEKKEBALL

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
          WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
          Yükleniyor...
          X