Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çaykur Rizespor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Rize'de faaliyet gösteren ilköğretim okulunda eğitim gören öğrenciler, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'u ziyaret etti.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde antrenman yapan futbolcuları ziyaret eden öğrenciler, teknik direktör Oktay Çevik'e çiçek vererek, hafta sonu yapacakları Çanakkale Dardanelspor maçı için başarı dilediler.

Çevik, gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, ''Biz de en kısa sürede öğrencileri okullarında ziyaret edeceğiz. Ben öğretmen kökenli birisiyim. Mesleğimi kısa bir süre yaptım. Bu nedenle bu ziyaretten son derece mutlu oldum'' dedi.

Okulun okul aile birliği başkanı Gültekin Kar ise sportif konulara sadece spor olarak bakmamak gerektiğini ifade ederek, ''Okul olarak ligde hangi konumda olursa olsun Çaykur Rizespor'a sahip çıkılması gerektiğini düşünerek bugün buradayız. Bundan böyle de zaman, zaman geleceğiz. Öğrencilerimizle Çaykur Rizesspor'umuzun sporcu ve teknik heyetini tanıştırmak, kaynaştırmak istedik'' diye konuştu.
    Rizespor Rizelilerin değil Rizesporlularındır !

Yorum

• Çaykur Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik “Çanakkale maçını kazanıp, Konya Spor’la erken final oynayacağız,” dedikten sonra ekliyor...

“Hedefimiz 10’uncu haftada lider olmak!”

Çaykur Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik “Çanakkale maçını kazanıp, Konya Spor’la erken final oynayacağız,” dedikten sonra ekliyor: “Rizespor taraftarı akıllıdır; futbolu çok iyi bilir. Geçmişin iniş çıkışlarını ve acılarını bizimle birlikte yüklendiler. Şampiyonluğa giden yolu en az bizim kadar bildiklerinden eminim. O yüzden, onların desteği çok önemli.”

İstanbul’a hoş geldiniz… Çanakkale maçının hazırlıkları nasıl geçti?
      İki hafta önce, Gaziantep’teki beklemediğimiz tuhaf mağlubiyetten sonra, içerdeki Erciyes maçı önemliydi. Olası kötü bir netice, daha erken olmasına rağmen, bizi zirve yarışından uzaklaştırıp moralimizi bozacaktı. Ama kazandık. Üstelik oyunun üçte birini 10 kişi oynamamıza rağmen kazandık. Gerçi üç beş kişinin hakeme attığı yabancı maddelerden ötürü taraftarı kaybettik; bu yüzden Konya maçını seyircisiz oynayacağız ve bu tabii büyük bir dezavantaj. Ama ondan önce, önümüzde Çanakkale maçı var şimdi. Çanakkale bu grubun genç ve dinamik bir takımı. Rakibimizi tanıyoruz yani. İlk planda kaybetmemeyi, sonrasında da kazanmayı hedefliyoruz. Moralimiz iyi. Mehmet Sedef ve kırmızı kart cezası gören Evren’in dışında eksiğimiz yok. Bütün ruhumuzla bu maça hazırız. Çanakkale maçını kazanıp, Konya Spor’la erken final oynayacağız Rize’de. Bu iki hafta içinde işlerimiz istediğimiz gibi giderse 10’uncu haftanın sonunda lider olabileceğimizi biliyoruz. Bu da bizim için çok büyük bir moral kaynağı. Özetle, hedefimiz önce Çanakkale maçını kazanmak, sonra da Konya maçını alıp 10’uncu haftada lider olmak.

Taraftarınız maça hazırlanırken taktiksel anlamda nasıl bir yol izlediğinizi merek ediyor…
      Yeni bir takım olduğumuz için kadroda ısrarcı olduk ve bu kadro, Gaziantep’te oynadığımız maç hariç, şu ana kadar bizi gayet iyi temsil etti. Takım olabilmek için kadroda ısrar etmek gerekiyor. Arkada da çok değerli oyuncularımız var. Fiziksel olarak belli bir seviyeye geldiklerinde onlardan çok istifade edeceğiz. Kemal gibi, Mustafa Çiçek gibi, Mehmet Sedef gibi çok önemli süperlig oyuncularından söz ediyorum. Dediğim gibi, onların da çok büyük katkılarını göreceğiz ama sezon başından beri ısrar ettiğimiz kadro şu anda hedefe doğru koşuyor zaten.

Taktik geliştirirken karşı takımın daha önceki maçlarını da izliyor musunuz? Oyun kurucularını, golcülerini inceleyip, biraz da bunlara göre mi taktik geliştiriyorsunuz?
      Maçlara hazırlanırken rakip takımı analiz etmeyi çok önemsiyoruz. Rakip takımın maçlarını mutlaka antrenörlere seyrettiriyor ve verdikleri bilgilerden çok yararlanıyoruz. Rakibimizin oyun planı, tehlikeli oyuncuları, ölü toptaki becerileri ya da zaafları ve açıkları hakkındaki en küçük ayrıntılardan yola çıkıp oyun planımızı ona göre hazırlıyoruz.

İlk 11’e maçtan ne kadar önce karar veriyorsunuz?
      Kötü bir maçtan sonra 5 kişi gitsin, yerine 5 yeni kişi gelsin gibi karmaşa yaratan çarelere başvurmuyorum. Kaybetsek bile kadroda ısrar ediyorum. Bu ısrarcılığım yüzünden eleştirildiğim de oluyor ama takım olabilmek için şart bence bu.

Ermenistan maçı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
      Ben futbol adamıyım. Meselenin sportif çerçevede kalmasını yeğlerim. Ama “Futbol sadece oyun değil,” derler. Gerçekten de, futbol bir hayattır. Görüldüğü gibi, siyasal bir sorunun çözümüne bile katkıda bulunabiliyorsa, futbolun sadece futbol olmadığı açıktır.

Yenilseydik ne olurdu sizce?
      Hiçbir şey.

Taraftarınıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?
      Geçmişinde hem futbolculuk hem teknik direktörlük yapmış, bugün de bu önemli görevi üstlenmiş ve Rize’yi çok iyi tanıyan biri olarak, Rize seyircisinin pozitif olduğunda takımına ne kadar büyük güç verdiğini belki de en iyi bilenlerdenim. O yüzden, şimdi Konya maçında Rize seyircisinin olmayacağını bilmek bile beni ürkütüyor. Öfkelenmek ve sinirlenmek için çok erken; daha ligin 8’inci haftasındayız. Çok şükür ki işler de iyi gidiyor. O yüzden bu öfkenin nedenini anlamakta doğrusu zorluk çekiyorum. Evet taraftar her zaman öfkelenebilir ama dediğim gibi öfkelenmek için çok erken daha! Taraftardan beklentimse klasik. Herkesin beklediği gibi ben de desteklerini bekliyorum. Maç bittikten sonra oturup değerlendirmek, eleştirilerde bulunmak tabii ki çok doğal. Futbolun kendi mecrası içindeki tüm eleştirileri saygıyla karşılıyoruz. Ama biz oynarken o 90 dakika boyunca arkamızda olmaları gerçekten çok önemli. Bir oyuncuyu tek şey çok bozar: Rakip seyircinin küfrü bile onu coşturur ama kendi taraftarının sahadaki en küçük eleştirisi bile verimini düşürür; özgüvenini elinden alır. Ama Rizespor taraftarı akıllıdır; futbolu çok iyi bilir. Geçmişin iniş çıkışlarını ve acılarını bizimle birlikte yüklenir. Şampiyonluğa giden yolu en az bizim kadar bildiklerinden eminim. O yüzden, tekrar ediyorum; onların desteği çok önemli.

Bu işi yapmasaydınız hangi mesleği icra ederdiniz?
      Rize Öğretmen Okulu mezunuyum. Dolayısıyla, öğretmenlik yapıyor olurdum şimdi. Ya da emekli bir öğretmen olurdum artık. Allah’a şükürler olsun ki bana böyle bir yetenek verdi; uzun yıllar futbol oynadım; şimdi de antrenörlük yapıyorum. Bana böyle bir yeteneği verdi için Allah’a çok teşekkür ediyorum...
      En son Hakan Kazdal tarafından düzenlendi; 18.10.2009, 12:18.

Yorum

• Dardanelspor..0-1..Rizespor

Tebrikler Rizespor
        Son ağaç kesildiğinde,
        Son nehir kirlendiğinde,
        Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Tebrikler Rizespor.........

Yorum

• Tebrik ederim Rizesporu
            #9 FATIH SULTAN TEKKESPORLU
            Sürmene'li Prenhalar

Yorum

• Teşekkür Ederiz .. Galibiyet Bekliyorduk Ama Daha Rahat 1 Galibiyet Bekliyorduk .. Zorda Olsa Almasını Bildik .. Gözler Şimdi Sıradaki Seyircisiz Konya Macında .. Biz Desteqimizi Stad Dışındanda Vercez Sonuna Kadar .. İnş O Maçıda Alıp Liderliqe Otuturuz ..

Yorum

• Bank Asya 1. Lig'de pazar gününün son maçında deplasmanda Dardanelspor ile karşılaşan Çaykur Rizespor oynadığı oyun ve attığı gol ile üç puanı hanesine yazdırdı.

Bank Asya 1. Lig'inde kendi evinde mücadele eden Çanakkale Dardanelspor rakibi Çaykur Rizespor'a 1-0 yenildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Engin'in sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortada Ribeiro kafa ile sert vurdu. Top az farkla kale direğinin yanından auta çıktı.

11. dakikada Koray Kurt'un sağ kanattan ortasında ceza alanı dışında topla son kez Samet Gül buluştu. Vurduğu sert şut kaleci Yavuz'un ellerinde kaldı.

19. dakikada Koray Kurt yaklaşık 25 metre uzaklıktan kaleye sert vurdu. Kaleci Yavuz topu güçlükle kornere çelebildi.

22. dakikada Ribueiro ceza alanı dışından kaleye sert vurdu. Top az farkla auta çıktı.

55. dakikada Atahan'ın serbest vuruşundan gelen topa Diallo kafa ile vurdu. Top az farkla auta çıktı.

60. dakikada Koray Kurt orta alandan aldığı topla yaklaşık 40 metre topla mesafe katederek ceza alanı dışına kadar geldi. Orta şut karışımı vuruşunda top taca çıktı.

62. dakikada Samet Gül ceza alanı dışından kaleye vurdu. Kaleci Yavuz topu güçlükle kontrol altına alabildi.

70. dakikada Umut'un sağ kanattan ortasında Özgürcan topun gelişine vurdu. Top az farkla auta çıktı.

75. dakikada Emrah'ın sağ kanattan ortasında Koray Kurt kafa ile vurdu. Top auta çıktı.

76. dakikada Samet Gül ceza alanı dışından sert vurdu. Top üst kale direğini sıyırarak auta çıktı.

77. dakikada Kenan'ın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde son kez topla buluşan Özgürcan kafa ile sert vurdu. Top kaleci Ferhat'ın sağından ağlarla kucaklaştı. (0-1)

90+1'de Diallo'nun hatasında kaleci ile karşı karşıya kalan Özgürcan zor olanı başardı ve topu kale yerine auta attı.

STAT: 18 Mart

HAKEMLER: Koray Gençerler xx, Ali Saygın Ögen xx,Şenol Ersoy xx

ÇANAKKALE DARDANELSPOR: Ferhat xx, Sakıp xx, (Mesut dk. 80 x), Diallo xx, Murat Özavcı xx, Atahan xx, (Salih dk. 85 x), Koray Kurt xx, Samet Albayrak xx, Uğur xx, İsmail xx, Samet Gül xx, Hüseyin xx, (Emrah dk. 60 xx),

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Meteertem

ÇAYKUR RİZESPOR: Yavuz xxx, Murat xxx, Kenan xxx, Ribueiro x, (Musfafa Çiçek xx dk. 80 xx), Diakhate xx, Engin xxx, Hasan Yiğit xxx, Çağrı xx, (Özgürcan dk. 58 xx) Mithat xx, (Umut dk. 64 xx), Eyüp xxx, Ulaş xxx

TEKNİK DİREKTÖR: Oktay Çevik

GOL: Özgürcan (dk.77)

SARI KARTLAR: Kenan, Çağrı (Çaykur Rizespor), Diallo, İsmail, Samet Gül (Çanakkale Dardanel)

Yorum

• Güzel Sonuç.Özgürcanda Ligde İl golünü attı.
                  Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                  Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Bu Maçta Son Dk'da Kaleciyle Baş Başa Kaldıqı Pozisyonu Atsaydı 2. Golünü Atacaktı ..

Yorum

• Rİzede olmassa halim duman.

Yorum

• Tebrikler Rizespor
                        2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                        Gerçek budur. ☆

Yorum

• Teşekkürler =)

Yorum

• Şu konya'yı bir yensin hele, liderliğe bir otursun gideriz liderin bir maçına daha
                            Son ağaç kesildiğinde,
                            Son nehir kirlendiğinde,
                            Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Özgürcan geldiği ilk günden beri bir işe yaradı.Hem onun adına hemde Rizesporumuzun adına çok sevindim.

Bu sonuçtan sonra alınan cezaya çok çok daha fazla üzüldüm.

Yorum

• Kütahya'nın bir takımı bari 2. ligde olsaydı.. Ç.Rize'nin maçına giderdik..
                                Yaşamak Direnmektir!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X