“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Başlık sadece dünya futbolu olsa daha doğru olurdu..
Nede olsa avrupadan elendik, başka türk takımı da olmadığına göre!!!
Ben öyle anladım okuduklarımdan...
fb forması isteyen olursa aranızda arkadaşım var feneriumda bir şeyler yaparız.
Sagol formam var. Olmasa isterdim ama var. Hatta kazagim bile var.
Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.
Şu görüntünün Türkiye'deki Avrupa maçlarında da oluşması en büyük dileğimiz.. (değil mi?)
Hayır değil. Bunu bir türlü anlayamıyorum. Türk takımlarıyla olan maçları için gelen Avrupa takımlarının taraftarlarına bakıyorum; sadece o takımın taraftarları çarpıyor gözüme. Mesela Liverpool taraftarlarıyla birlikte Arsenal, Manchester vb. ingiliz takımı taraftarlarının Beşiktaş deplasmanına geldiğini görmedim. Veya Madrid'i desteklemek için Barca taraftarlarının da geldiğini düşünmek çok komik olur herhalde. Biz ise deplasmandaki maçlara renk cümbüşü içerisinde gider, maçı milli bir dava haline getirir, kaybedincede savaş kaybetmiş gibi oluruz ve düşmanın zaferini kutladığını düşünmeye başlarız. Ya biraz fazla takıntılıyız ya da büyük olamamak tam da böyle birşey. Şu günlerde terör olaylarından dolayı milli bir hassasiyet var denilebilir ama ondan öncede durum farklı değildi.
Bu akşam tabiki Helsingborg'u destekleyeceğiz. Fener talihsiz bir şekilde gruplardan çıkacak ama 2.turda en çok fark yiyebileceği takımla eşleşmesini ümit edeceğiz. Beşiktaş'ı ise kendi haline bıraktık onlar ne yapacağını bilir.
Yorum