Ergin Ataman dün akşam rako ve nahbarı kenarda tutarak yenilgiyi hazırladı, görüyorsun shumpert ve charles smith gününde değil o zaman rotasyona gideceksin ...rakoya artık hak veriyorum takım sayı atamıyor sen rakoyu son 4 dakika oyuna alıyorsun .... hata da yapsa oyuncuna güveneceksin...bence rako sonuna kadar haklı....
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Turkish Airlines Euroleague
Daraltma
X
-
İlk olarak Özge tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleRako Efes için bitmiştir.Bardağı taşıran son damla oldu bu hareket.Yine klasik hatalar yüzünden maç gitti.Efes, sabaha kadar oynasaydi maci kazanamazdi. zaten atilan 62 sayi herseyi özetliyor.Ataman ile Rakocevic atıştı
Maçın son çeyreğinde Efes Pilsen antrenörü Ergin Ataman ile Lacivert-Beyazlı takımdan Igor Rakoçeviç arasında sert bir tartışma yaşandı. Ataman, top kayıplarının ardından kenara aldığı Rakoçeviç’e sert biçimde tepki gösterirken, Sırp oyuncunun da Ataman’a karşılık vermesi sonucu ortam oldukça gerildi. Yardımcı antrenör Ufuk Sarıca araya girerek, tartışmanın daha da büyümesini engelledi.
birde o kadar basit sayi yenilmez ya, Anderson'un attigi turnikeler vs. kafayi yedirtti. birde Blumenthal'i durduramadik.
yazik oldu
*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
Yorum
-
Yenilginin 1.sebebi, Engin Ataman'dır ! anında havaya girmiş ve yıldız oyunculara ego show yaptı dün akşam.
Saha da uyuyan Shumpert'e bütün maç tahammül etmesi, Kaya'nın hatta Ermal'in benchte unutulması. Nachbar ve özellikle Rakoçevic'e takındığı tutum, içimi sızlattı. Bir coach oyuncusuna böyle davranamaz. Allah bilir ne küfürler etti de Rako gibi bir profesyoneli çıldırttı. Oyuna, takıma daha adepte olamamış Popoviç'le başlaması, Kerem'i rotasyonun 3.sırasına atması, diğer aklıma gelenler. Ancak böyle yenilirdik, onu da becerdi Ataman. Daha önce de söyledim, Ataman'ın vizyonu bu kadroya bir beden küçük geliyor.
Yorum
-
Cengiz abi dün maçı tam kafa kafaya getirdik derken Rako oyuna girip laubali hareketleriyle topu kaptırdı ve maç ordan sonra tamamen koptu.Rako Euroleague maçlarında hiç etkili olamadı.TBL maçlarında oynuyor sadece.Bizler Euroleague de Rako'dan çok şeyler beklerken o çok rahat davranıyor.İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErgin Ataman dün akşam rako ve nahbarı kenarda tutarak yenilgiyi hazırladı, görüyorsun shumpert ve charles smith gününde değil o zaman rotasyona gideceksin ...rakoya artık hak veriyorum takım sayı atamıyor sen rakoyu son 4 dakika oyuna alıyorsun .... hata da yapsa oyuncuna güveneceksin...bence rako sonuna kadar haklı....-1461 TRABZON-
Yorum
-
Rakocevic'in biletini kesti..
Rakocevic'in biletini kesti..
Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Tel Aviv deplasmanında üzüntü verici bir yenilgi aldıklarını söyledi ancak rövanş için ümit verdi.. Rakocevic hakkında da konuşan Ataman, hakeme de tepki gösterdi..
Ataman, maçta kendisiyle tartışan Sırp oyuncu Igor Rakocevic'in bundan sonra kadroya girme şansının az olduğunu söylerken, dünkü maçın İspanyol hakemini de ağır biçimde eleştirdi.
ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu 3. maçında deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Electra Tel Aviv'e 72-62 yenilen Efes Pilsen'de, moraller bozuldu.
-''RAKOCEVİC ÇİZMEYİ AŞTI''-
Galibiyet parolasıyla gittikleri Tel Aviv'den İstanbul'a üzgün dönen lacivert-beyazlılarda, antrenör Ergin Ataman, önemli açıklamalar yaptı.
Ataman, Maccabi Electra Tel Aviv maçında tartıştığı Sırp oyuncu Igor Rakocevic'in bundan sonra kadroya girme şansının az olduğunu söyledi.
Ataman, Rakocevic ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
''Rakocevic çizmeyi aşmıştır. Sezon başından beri kendisini kazanmak için her türlü formüle başvurduk. Bundan sonra kadroya girme şansı son derece azdır. Dışarda kalan oyuncularımıza haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Çünkü benim için asıl önemli olan, takım disiplinine sadık kalan oyunculardır. Bundan sonra zor kadroya girer. Türkiye Ligi ve Avrupa Ligi için kadromuzda zaten bir fazla oyuncu bulunuyor. Benim sistemimde bundan sonra zor oynar. Gerekli raporu yönetime vereceğim, sonrası yönetimin bileceği iş.''
-''YAZIK OLDU''-
Maçın genelini taktik olarak istedikleri tempoda oynadıklarını vurgulayan Ataman, şunları kaydetti:
''Bizim açımızdan en tehlikelisi, Maccabi Electra Tel Aviv'e, Nokia Arena'da tempo yaptırmaktı. Skoru ve tempoyu düşük tutarak maçın son 3 dakikasına kadar istediklerimizi yaptık. Ancak son 3 dakika içinde üst üste top kayıpları yaptık ve İsrail ekibine, organize olmayan, çabuk atış imkanı verdik. Hızlı hücumlarla bir anda çok suni bir fark oluştu. Tabii ki çok yazık oldu. Çünkü Maccabi Electra Tel Aviv'in kesinlikle bizden iyi oynadığını düşünmüyorum.''
Ergin Ataman, İsrail takımını İstanbul'da 19-20 sayı farkla yenerek, gruptan çıkma yolunda avantaj yakalayacaklarını iddia etti.
''İstanbul'da, Nokia Arena'dan çok daha ateşli bir atmosfer yaratacağımızı düşünüyorum'' diyen Ataman, şöyle devam etti:
''Biz Maccabi Electra Tel Aviv'den çok daha iyi ve kapasiteli bir takımız. Rakibimizi İstanbul'da, buradaki maçtan daha farklı bir skorla yeneceğimize inanıyorum. 19-20 sayı farkla bir galibiyet bekliyorum. Bu da bize tur atlamak için çok ciddi bir avantaj oluşturur.''
-İSPANYOL HAKEME TEPKİ-
Ergin Ataman, özellikle son periyotta çaldığı düdükler nedeniyle karşılaşmanın hakemlerinden İspanyol Dani Hierrezuelo'ya tepki gösterdi.
Ataman, İspanyol hakemin, ULEB Avrupa Ligi seviyesine yakışmayacak hakem hataları yaptığını savunarak, şunları söyledi:
''Maçın özellikle İspanyol hakeminin aleyhimize çaldığı düdükler var. Bunlara en basit örnek, Santiago'ya faul çalındı, atışı iptal edip, topu İsrail takımına verdi. Maçın son 2 dakikasında Ermal'ın pasında Shumpert'ın bomboş atışında yine faul gerekçesiyle basketi iptal etmesini, hakikaten bu seviyelere yakışmayacak bir hakem hatası olarak görüyorum ve bunun hep aynı hakem tarafından yapılması da çok ilginç. Çünkü biz dün gece maçı tekrardan seyrettik. Maçın son 10 dakikasında İspanyol hakemin çaldığı 10 düdükten 9'u bizim aleyhimize ve hatalı düdükler. Bunlar da birleşince sonuçta kaybettik.''
Yorum
-
Engin Ataman: "Bundan sonra zor kadroya girer. Türkiye Ligi ve Avrupa Ligi için kadromuzda zaten bir fazla oyuncu bulunuyor. Benim sistemimde bundan sonra zor oynar."
Yukarda söyledikleriyle, oyuncuya karşı olan ön yargısını itiraf etmiş. Olan Türk basketboluna, imajımıza, bizlere ve bu yatırımları yapan insanlara oluyor. Dün akşam ki maçta Popoviç ve Shumpert'e tahammül eden coachun, Rako'yu kaçırdığı ilk atış, yaptığı ilk top kaybıyla kenara alıp hönkürmesini normal karşılıyorum. Ataman'ın vizyonu, Popoviç ve Shumpert'den öte gidemez.
Yorum
-
"benim sistemim de zor oynar" diyen adam, bu oyuncuyu transfer edilirken de takımın başındaydı !
konuşucak çok şey var bu konuda...
Elin de Nachbar ve Rako gibi iki tane süper star oyuncun var. Sen geçen sene TBL finalin de eğrisi doğrusuna denk gelip, FB ye karşı tutan 4 kısa sistemle, Eurolig de şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorsun. Neymiş de "benim sistemim"miş.
Bu paralar, bu oyunculara harcanırken neden sesini çıkarmadın madem ?
Yorum
-
Rakocevic ve Nachbar'ı aldıran Ergin Ataman zaten.Onun sisteminde Efes'in Top 16'ya kalması bile mucize..Bir tek Siena maçında takım çok etkiliydi ve kazandı.O maçtada 4 kısa değil, uzun süre 3 kısa 2 uzun oynadı.İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle"benim sistemim de zor oynar" diyen adam, bu oyuncuyu transfer edilirken de takımın başındaydı !
konuşucak çok şey var bu konuda...
Elin de Nachbar ve Rako gibi iki tane süper star oyuncun var. Sen geçen sene TBL finalin de eğrisi doğrusuna denk gelip, FB ye karşı tutan 4 kısa sistemle, Eurolig de şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyorsun. Neymiş de "benim sistemim"miş.
Bu paralar, bu oyunculara harcanırken neden sesini çıkarmadın madem ?
Bu kadro ligde zaten şampiyon olur.Normal şartlarda sadece Fenerbahçe biraz karşı çıkabilir ama Efes şampiyon olur..33# DRAGO GABRIC
61# IBRAHIMA YATTARA #11
13# Steve Nash
10# Kerem Tunçeri
6# Aleksander Rasic
Yorum
-
Bundan sonra Rakocevic Efes Pilsen için bitmiştir.Rako gibi Avrupa'nın en skorer isimlerinden birini yavaş yavaş yedi Ataman.Keza Nachbar'ı da.Vizyonu dar bir hoca olduğu aşikar.Tıpkı bizim Ziya Doğan mantalitesi.Bundan sonra tur zora girdi.10 sayı değil de 5 sayı civarında bitirseydik yine avantajlıydık.Sanıyorum dediğim gibi olup herkes 3 galibiyetle bitirecek.
Son olarak takıma birşeyler söylemek istiyorum.Hiçbirinizde 35'lik Charles Smith'in istek, arzu ve katkısı yok.Kendinize çeki düzen verin, Smith'i örnek alın.
Maç için de birşeyler söylemek gerekirse dün dediğim gibi Alan Anderson'ı durduramadık ve maçı kaybettik.Bu kadar az top kaybına rağmen bu kadar şut kaçırırsan hiç kimseyi yenemezsin.Hele hele bu performansı Siena deplasmanında gösterirsen 25 sayıdan aşağı gelmezsin.Colmandante
Yorum
-
Son yılın bilmem ne kralı, Avrupa'nın bilmem kaçıncı değerli oyuncusu vs vs.Efes'in oynadığı tüm kritik maçlarda maçın kırılma anlarında yaptığı abidik gubidik hatalarla, saç baş yolduran top kayıplarıyla ve isabetten yoksun atışlarıyla bu maçlardaki tüm emeği bir anda silip süpüren Rakoceviç'ten ''hala'' süperstar olarak bahsedilebiliyorsa bu dünyada herkes süperstar olabilir.Ergin Ataman vizyonsuzdur, yetersizdir tamam ama böyle bir oyuncunun da savunlacak bir tarafı yoktur bana göre.Avrupa maçlarında oynamasını istemiyorum artık.Sırf zarar, başka birşey değil..''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG
Yorum
-
Efes Pilsen'in basina disiplinli, oyuncular tarafindan sevilen saygi gören basarili bir Hoca basa gelmeli...
ilk aklima gelen her gittigi Takimda Sampiyon olan Svetislav Pesic.
Harika olur...

.*
Yorum
-
Rakoceviç'i 'Tuncaysilin' oynattı
Geçen hafta arası İsrail'de Maccabi ile oynanan Eurolig maçının son dakikalarında antrenör Ergin Ataman ile sert bir tartışma yaşayan Sırp yıldızın ''Biletinin kesilmesi'' beklenirken, hatta Ataman ''Rakoçeviç bir daha kadromuzda olmayacak'' açıklaması yaparken, dünkü Fenerbahçe Ülker karşılaşmasında ilk 5'te başlaması ''Efes'te neler oluyor'' sorusunun sorulmasına neden oldu..
13 Ocak'ta deplasmanda oynanan Entante Orleanse maçı öncesi de kadro dışı kalan ancak Başkan Tuncay Özilhan'ın antrenör Ergin Ataman'ı arayarak, ''Ergin ben bu oyuncuya dünyanın parasını verdim. Sen kalkmış kadroya bile almıyorsun'' sözü sonrası Fransa'ya götürülen Rakoçeviç, Mavi-Beyazlı takımda ikinci kez kriz yarattı..
Fenerbahçe Ülker maçı öncesi de hakkında ''Kadro dışı bırakıldı'' dedikoduları dolaşan Rakoçeviç'in yine Başkan Tuncay Özilhan'ın bastırması ile oynatıldığı ileri sürüldü..
Sezon başında İspanya'nın Tau Ceramica takımından 3 yıllığına 5 milyon euro garanti para ile transfer ettiği Sırp oyuncu ''Tuncaysilin'' operasyonu ile formayı bir kez daha kaparken, gelişmelerden rahatsızlık duyan Ergin Ataman'ın istifasının cebinde olduğu ifade edildi.*
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum