Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Efes'in son 4 mağlubiyetini aldığı takımlar
    Tofaş
    Zalgiris
    Asvel
    Paris Basket

Şu liste bile utanıp,başlı başına istifa nedenidir.Benim evim burası diyecek kadar seviyorsan bir zahmet.
    Olur mu, ne münasebet! Öyle ayıplı kelimeler kullanmıyoruz. İstifa, mistifa... Beşin türlü kombinasyon ve permütasyonlarını çalıştı ama. Olmayınca maç sonunda "Efes gibi oynamalıyız" der, biter, bir sonraki yenilgiye kadar...

Büyük GM de, efsane sihirli dokunuşlarıyla Hollatz'dan Novitzki çıkaracak.

O değil de, Poirier'e üzülüyorum. "Benim ne işim var burada? Parasına s.çarım, tek başıma mücadele ediyorum." dese hakkıdır.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 09.12.2024, 09:25.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Sarunas Jacikevicus;(Zalgiris koçuyken oyuncusu Micic hakkında)Yardımcı koçlarım;"Vasa Micic'in bana kırgın olduğunu belirtti. Ona oyunculuk dönemimden bazı numaralarımı öğretmemi bekliyormuş. Vasa'ya o noktada en büyük numaranın istikrarlı oynamak ve ta ki kanına işleyene kadar bunu tekrar etmek olduğunu anlatmaya çalıştım. Beni anlamamıştı, ta ki işleyene kadar"

........................
      ştım. Beni anlamamıştı, ta ki işleyene kadar" dedi.

Ne kadar dokunmuş,Zalgiris'ten Barca'ya giderken yanında götürmeyi unuttuğu(!) Micic'in Ergin Ataman'ın elinde büyük bir yıldız olup,Saras'ın Barca'sını 2018-2019 sezonu Play Off'larında geçip,F4'ün dışına itmesini(ev sahibi dezavantajına rağmen)bir sonraki sezon da F4 finalinde de yenip kupayı kaldırmasını.Güya şimdi küçümsediğin Micic 2021'de senin takımını yenip,final MVP'si ödülünü kaldırırken,sen kenarda istatistik kağıdını inceliyordun!

Buradan tek sonuç çıkar;oyuncudan anlamıyorsun ve Ergin Ataman senden iki gömlek büyük koç(Bu tartışmaya açık bir konu değil zaten).7-8 sene önce geçen bir konuşmanın(o da belli değil belki koçları gerçeği söylemiyor, belki de kendisi)bugün anlatılması ayrı bir karın ağrısı varmış gibi görünüyor.Bir de şu var tabii adamın ondan bir numara öğrenmeye de ihtiyacı yokmuş, kendine çok fazla anlam yüklemenin sonuçları bu.Barca'ya çuvalla para harcatıp,hiçbir başarı elde edemeyen bir koç için fazla iddialı sözler etmiş.

...........

Vasa tek örnekte değil 2022 yılında da Nigel Hayes'i de işe yaramıyor diye Barca'dan göndermişti.O da bir EL yıldızı oldu.Onu da fb'de İtoudis yıldız yaptı,şimdi ekmeğini Barca'dan kovan Saras yiyor.
      En son Larking tarafından düzenlendi; 10.12.2024, 14:07.
      DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• Nba ile Fiba arasında Avrupa'da Euroleague ile rekabet edebilecek bir lig kurulması için görüşmeler varmış.

Böyle bir şey var mı yok mu,ciddi olarak mı düşünülüyor yoksa sadece bir fikir mi onu bilmiyorum ama Euroleague A Lisansı olan takımların(Yani Euroleague'in daimi takımlarının)EL ile olan sözleşmeleri bu sezon sonu bitiyor.Yani bu dedikodular zamanlama olarak manidar.

Bu şekilde bir projenin başarılı olabilmesi ve Euroleague rekabet edebilmesi için öncelikli şart para.Yani kulüplere yüksek gelir vaadetmen lazım.Bu nasıl olacak soru işareti. Bu olmadan yapılan Fiba şampiyonlar ligi bir fiyasko,Eurocup kadar bile değeri yok. Nba kar amaçlı bir organizasyon,Avrupa'da basketbolun maddi getirisi Nba ölçeğinde çok düşük, böyle bir projeye belki EL ile rekabet halinde olan ve pastadan daha büyük pay almak isteyen Fiba balıklama atlar ama Nba'in eline ne geçecek,niye para yatırsın.Oyuncu havuzu desen o zaten EL'de de var. Nba oradan çok rahat besleniyor.Bu haberler sanki biraz A lisansı sözleşmelerinin bitmesini ortalığı karıştırmak için fırsat bilen Fiba tarafından üretiliyor gibi duruyor.
        En son Larking tarafından düzenlendi; 10.12.2024, 16:45.

Yorum

• Pao'da Nunn ceza aldı,yarın akşam Efes maçında yok.Yine de Sloukas,Grant ve Zo Brown ile güçlü bir guard rotasyonları var. Pao henüz tam ritim yakalayamadı,inişli çıkışlı gidiyorlar.

Efes'te Larkin kadroda olacakmış.Ama onun sakatlıktan dönüşünde rahat iki hafta nekahat dönemi oluyor.Ritim bulması yeni yılda ancak tabii yeniden sakatlanıp sezonu kapatmazsa.

Ergin Ataman'a ve son şampiyona karşı takımdan bir reaksiyon bekliyorum.
          En son Larking tarafından düzenlendi; 12.12.2024, 17:40.

Yorum

• Monaco,fb'yi gofret arenada 30'a yatırdı.

Çakma Obra molada oyuncularına küfür edeceğine onlara birkaç "numara"öğretse belki koç olarak seviye atlar.

Yorum

• Fener, Monaco'dan 30 yerken Efes, PAO'ya 26 fark atmış.

*

Ivanovic Hocam, Bologna'da galibiyetle başladı. Hem de eski tuvası Baskonia deplasmanında...

Rayjon Tucker'ı savunması için ilk beş başlatıp, Cordinier'i kenardan getirdi. Virtus takımının kadrosu dengesiz. Rotasyonu bulmak kolay değil. Zizic'i oynatabilecek Heckett var ancak takımın dış şutu zayıf olduğu için rakipler gömülüyor. Pnr oynama alanı kalmıyor. Bu arada Polonara da en iyi performansı gösteren koçu Ivanovic'le buluştu. 2020-21 Baskonia'da Jekiri ve Fall'ın (Bologna'da böyle bir 5 numara yok) yanında müthiş bir strecth 4 performansı göstermişti. Sonra Efes ve Fener'deki sistemsizliklerde dökülmüştü. Bu Bologna kadrosunda, Zizic'in arkasında beş numarada da kullanabilir Ivanovic onu, eğer transfer yapmazlarsa.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 14.12.2024, 10:53.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Pao maçını seyredemedim,özetlerine bakabildim.Gerçekten görkemli bir galibiyet olmuş,adeta Pao'yu sahadan silmişiz.

Efes'in yapması gerekenin hızlı oyun,çok sete kalmadan ya da seti uzatmadan çabuk top kullanmak ve koşmak olduğu görüşündeydim.Uzunlar,guardlar ve forvetler buna uygun oyuncular.Son 4 maçtaki top adedi istatistiği bunu destekliyor gibi. Efes iki maçı kaybetti, iki maçı kazandı.Kaybedilen Zalgiris ve Asvel maçlarında Efes saha içinde 54'er top kullanmış,Kazanılan Münih maçında 66 ve son Pao zaferinde ise 64 top kullanmış. Efes bir hücum takımı.Top adedi artınca, Efes'in daha kolay maç kazandığı ortada. Efes kazanmak için 90 sayı barajına çıkmalı,bu da ancak 60 ve üzeri top kullanarak olur. Pao'yu 67, Madrid'i 64 sayıda tutabilirsen buna gerek yok tabii ama bu o takımların çok kötü gününde olduğu maçlarda, nadiren gerçekleşir.

Umarım çift maç haftasında iki Sırp takımına karşı da iç sahada Pao maçı motivasyonunu görürüz.
                En son Larking tarafından düzenlendi; 16.12.2024, 12:36.

Yorum

• Baskonia, Maccabi; PAO ise Milano karşısında ilk devrede hücum verimliliği rekoru zorluyor.

Yorum

• Monaco'dan sonra Barca'da fb'yi 30 sayı fark sınırına getirdi.Son iki maçta toplam 57 sayı fark yediler.

Aralık ayı fikstürlerine dikkat çekmiştik.Son 5 maçta 4 mağlubiyet aldılar.Bu kadar maç kazanmaları bile oynadıkları basketbola göre fazla.En az iki galibiyet fazlaları var.Biraz savunma biraz rakibin durumu biraz da şans topları ile kazandıkları maçlar oldu.Sıradaki maç Paris deplasmanı.Şansları var, Paris beklediğim gibi bir düşüş trendine girdi.Son iki maçı kaybettiler. Beklenenin aksine fb bu maçı kazanır. Paris yavaştan aşağı doğru inmeye başlar.
                    En son Larking tarafından düzenlendi; 18.12.2024, 11:24.

Yorum

Pao maçını seyredemedim,özetlerine bakabildim.Gerçekten görkemli bir galibiyet olmuş,adeta Pao'yu sahadan silmişiz.

Efes'in yapması gerekenin hızlı oyun,çok sete kalmadan ya da seti uzatmadan çabuk top kullanmak ve koşmak olduğu görüşündeydim.Uzunlar,guardlar ve forvetler buna uygun oyuncular.Son 4 maçtaki top adedi istatistiği bunu destekliyor gibi. Efes iki maçı kaybetti, iki maçı kazandı.Kaybedilen Zalgiris ve Asvel maçlarında Efes saha içinde 54'er top kullanmış,Kazanılan Münih maçında 66 ve son Pao zaferinde ise 64 top kullanmış. Efes bir hücum takımı.Top adedi artınca, Efes'in daha kolay maç kazandığı ortada. Efes kazanmak için 90 sayı barajına çıkmalı,bu da ancak 60 ve üzeri top kullanarak olur. Pao'yu 67, Madrid'i 64 sayıda tutabilirsen buna gerek yok tabii ama bu o takımların çok kötü gününde olduğu maçlarda, nadiren gerçekleşir.

Umarım çift maç haftasında iki Sırp takımına karşı da iç sahada Pao maçı motivasyonunu görürüz.
                      İlk on beş maçta Efes hücum verimliliğinde beş, savunma verimliliğinde onuncu sırada. Hem Thompson hem Poirier'in pozisyonlarındaki savunma etkisini göstermesine rağmen Efes'in takım olarak geride kalmasının sebebi forvetler. Ne Smits ne de Stanley'nin sertliğinden faydalanamadı Efes.

Berbat bir ilk çeyrek ve devamında daha az berbat ikinci çeyrek oynuyor Efes.
                      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 18.12.2024, 20:57.

Yorum

• Efes, Kızılyıldız'a son çeyrekte potayı göstermedi.

Çok kötü başladığı, sürekli top kaybettiği maçı on beşinci dakikadan sonra Smits ve Johnson'ın getirdiği enerjiyle dengeledi. Üçüncü çeyrekte Beaubois onlara katıldı. Ve son çeyrekte fırtına koptu.

Larkin'in gelişiyle Thompson'da dağılma bekliyordum. Bekliyordum derken, geçen seneki gibi roller karışır mı diye endişeleniyordum. Bryant'ın da takımın ana atıcısı gibi oynaması yanlış. Çünkü o role, Efes Larkin'i monte etmeli. İki yıldır bunu söylüyoruz. Thompson oyun kurucu, Larkin atıcı...Bryant / Beaubois / Nwora tamamlayıcı şutör - skorer.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Efes, Kızılyıldız'a son çeyrekte potayı göstermedi.

Çok kötü başladığı, sürekli top kaybettiği maçı on beşinci dakikadan sonra Smits ve Johnson'ın getirdiği enerjiyle dengeledi. Üçüncü çeyrekte Beaubois onlara katıldı. Ve son çeyrekte fırtına koptu.

Larkin'in gelişiyle Thompson'da dağılma bekliyordum. Bekliyordum derken, geçen seneki gibi roller karışır mı diye endişeleniyordum. Bryant'ın da takımın ana atıcısı gibi oynaması yanlış. Çünkü o role, Efes Larkin'i monte etmeli. İki yıldır bunu söylüyoruz. Thompson oyun kurucu, Larkin atıcı...Bryant / Beaubois / Nwora tamamlayıcı şutör - skorer.
                          Maç belki 22 sayı ile bitti ama ilk 3 çeyrek Efes çok zorlandı.Özellikle ilk yarı çok kötü bir A/T ortalaması vardı.Son çeyrek Bobua ve Nwora'nın da atletizmi ile kapılan toplarla ve agresif savunma ile Efes maçı 1-2 dakikada kopardı.Dün aslında Thompson, Larkin'in olmadığı döneme göre biraz durgundu.Organizasyon Larkin'e kaldı,o da 12 asist yaptı.Doğru tespit, bence de Efes'i bekleyen en büyük tehlike Larkin varken Thompson'un geçen sezona dönmesi.Bu dengeyi ve rolleri iyi ayarlamak lazım. Bryant atıcılık işini de iyi yapıyor ama asıl işi çemberi zorlamak ve alçak posttan sırtı dönük hücumlarla rakip savunmayı açmak olmalı.Zaten birçok şeyi iyi yapıyor.Dün Oturu'da Kızılyıldız çember altını tek başına dağıttı. Farklı özellikleri ile Poirier ile birlikte birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar.

Bu fb'nin ekmeğini yiyen,suyunu içen herkes çirkef mi olur,evet oluyor.Maçın bitimine 12 saniye kala skor olarak bitmiş maçta Kalinic,Larkin'i kasten sakatlamaya çalıştı.Sportmenlik dışı faul çalındı ama bence atılmalıydı.Tamam bacak arandan top geçirmiş olabilir,sanki seni fb'de oynarken az maymuna çevirmedi de alınganlık gösteriyorsun.

............

Efes yine 62 top kullanarak 89 sayı atmış.Bu baremi yakaladığı maçları Efes zor kaybeder.
                          En son Larking tarafından düzenlendi; 19.12.2024, 12:06.

Yorum

Maç belki 22 sayı ile bitti ama ilk 3 çeyrek Efes çok zorlandı.Özellikle ilk yarı çok kötü bir A/T ortalaması vardı.Son çeyrek Bobua ve Nwora'nın da atletizmi ile kapılan toplarla ve agresif savunma ile Efes maçı 1-2 dakikada kopardı.Dün aslında Thompson, Larkin'in olmadığı döneme göre biraz durgundu.Organizasyon Larkin'e kaldı,o da 12 asist yaptı.Doğru tespit, bence de Efes'i bekleyen en büyük tehlike Larkin varken Thompson'un geçen sezona dönmesi.Bu dengeyi ve rolleri iyi ayarlamak lazım. Bryant atıcılık işini de iyi yapıyor ama asıl işi çemberi zorlamak ve alçak posttan sırtı dönük hücumlarla rakip savunmayı açmak olmalı.Zaten birçok şeyi iyi yapıyor.Dün Oturu'da Kızılyıldız çember altını tek başına dağıttı. Farklı özellikleri ile Poirier ile birlikte birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar.

Bu fb'nin ekmeğini yiyen,suyunu içen herkes çirkef mi olur,evet oluyor.Maçın bitimine 12 saniye kala skor olarak bitmiş maçta Kalinic,Larkin'i kasten sakatlamaya çalıştı.Sportmenlik dışı faul çalındı ama bence atılmalıydı.Tamam bacak arandan top geçirmiş olabilir,sanki seni fb'de oynarken az maymuna çevirmedi de alınganlık gösteriyorsun.

............

Efes yine 62 top kullanarak 89 sayı atmış.Bu baremi yakaladığı maçları Efes zor kaybeder.
                            Haklısın. 3 çeyrek sonucu yine Efes kaybedecek dedim. Ama bu sefer iyi toparladılar. Larkin sayı atamadı ama
                            kalitesi net ortaya çıktı yine. 12-13 asist ile maç bitirmek tam da Larkin lik iş.

Cuma günü Partizanı yenerse Efes bence ilk 4'ü yakalamaları artık sürpriz olmaz.
                            *
                            * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Lessort dün çok kötü sakatlandı.O an çok içimiz acıdı.Onunla aynı acıyı hissettik.Tribünde fenalaşıp,hastaneye kaldırılanlar olmuş.

Euroleague'e ruh katan bir oyuncu.Daha güçlü dönecektir.
                              En son Larking tarafından düzenlendi; 20.12.2024, 11:04.

Yorum

• Kızılyıldız maçında Kalinic'in bacağının arasından top geçirmesi ile ilgili Sırp basınına konuşan Larkin yapmamam gereken bir hareket demiş. Kalinic'de maçtan sonra "fark 20 sayıyken niye böyle bir şey yaptın" demiş,o da "haklısın" demiş.

Neler gördük sahalarda bu hiçbir şey değil.Bir gün önce Punter'ın fb'ye yaptığı hareket çok daha ağırdı,onu kimse sakatlamaya çalışmadı.Ayrıca fb'de oynamış,orada hemşehrisi koçu ile neler neler yapmış bir oyuncu burada saygı bekliyor.

Hadi o zaman 4 Şubat 2018 tarihine gidelim.fb-Efes BSL normal sezon maçı.Ergin Ataman Efes'e yeni gelmiş.Maç 98-74.Averajın bir önemi yok.Son 6 saniye kala top Efes'teyken Obradovic faul yaptırıyor,top kendileri geçsin ve taraftarın isteğiyle 100 sayıyı bulsun diye.İşte sen böyle şerefli(!)mazisi olan bir kulüpte,rakibe saygı duyan(!)bir koç için oynadın.Şerefli(!)Türk medyası da maçtan sonra Obradovic'e tepki gösteren ve elini sıkmayan Ergin Ataman'ı suçlayarak"kendini o duruma düşürmeyeceksin" demişti.Sonra Ergin Hoca EL ve BSL'yi domine ederek Obradovic'i şutlayıp,hepsine el öptürdü orası ayrı.
                                En son Larking tarafından düzenlendi; 20.12.2024, 14:32.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim