Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    200 dakikanın minimum 40'ı yerli oyuncularda. 160'ı yedi yabancıya bölecekler. Altıncı ve yedinci yabancılarının kalibresi diğerleri gibi olmadı. Döviz kuru bu seviyedeyken bazı takımlar son yabancıyı daha yeni getirdi. Bir de Efes'in yedinci yabancısı ile Aliağa'nınki aynı düzeyde değil. EL dönüşü Efes ve Fener'de rotasyon çok şaşıyordu. Kıyas noktam burası.
    Geçen sezon normal sezon son haftasında istatistiklere bakmadan rastgele 2 maç seçtim.Manisa-Karşıyaka ve Telekom-Daçka.Sonra sürelere baktım.

Manisa'nın yerli oyuncuları yaklaşık 70 dakika,Ksk'nın yerlileri 75 dakika oynamış.Diğer maçta ise bir takım yaklaşık 80 dakika diğeri 110 dakika yerlilerle oynamış.Birçok maçta da buna benzer süreler oldu.Yerliler zaten bu süreleri eski kuralda da alıyordu.Söylemek istediğim biraz buydu,şimdi garanti 40
    dakika için yeni kuralın ne gereği vardı.Başka niyetlerle bir kural getirip,bunu yerli oyuncu hamaseti ile lanse ediyorlar.Bu konuda Alimpijevic çok doğru bir laf etmişti hemen üstüne gittiler.Yerli oyuncuya konfor alanı yaratmakla oyuncu yetişmeyeceğini anlamak lazım,bilakis onları tembelleştiriyor.Oynayan sınırsız yabancıda da oynar.Furkan Korkmaz İvkovic döneminde çok önemli oyuncuların olduğu takımdan çıktı.Son örnek Alperen.Hangi yabancı kesecekti onu.Bu kural yerli oyuncuların süresini artırmayacak amacı da bu değil zaten.Rekabeti artırır,menajerlere daha çok para kazandırır orası ayrı.

Ne kadar düşük kalibre olursa olsun maçta 7 Amerika'lı ile
    oynayan bir takım,5 Amerika'lı ile
    oynayan bir takımdan daha çok zorlar Efes ve fb'yi.Yerli oyuncuların vasatlığını da düşünürsek 80-100 bin dolara bile çoğu yerliden daha iyi yabancı getirmek mümkün.
    En son Larking tarafından düzenlendi; 08.10.2024, 23:56.
    DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Geçen sezon normal sezon son haftasında istatistiklere bakmadan rastgele 2 maç seçtim.Manisa-Karşıyaka ve Telekom-Daçka.Sonra sürelere baktım.

Manisa'nın yerli oyuncuları yaklaşık 70 dakika,Ksk'nın yerlileri 75 dakika oynamış.Diğer maçta ise bir takım yaklaşık 80 dakika diğeri 110 dakika yerlilerle oynamış.Birçok maçta da buna benzer süreler oldu.Yerliler zaten bu süreleri eski kuralda da alıyordu.Söylemek istediğim biraz buydu,şimdi garanti 40
      dakika için yeni kuralın ne gereği vardı.Başka niyetlerle bir kural getirip,bunu yerli oyuncu hamaseti ile lanse ediyorlar.Bu konuda Alimpijevic çok doğru bir laf etmişti hemen üstüne gittiler.Yerli oyuncuya konfor alanı yaratmakla oyuncu yetişmeyeceğini anlamak lazım,bilakis onları tembelleştiriyor.Oynayan sınırsız yabancıda da oynar.Furkan Korkmaz İvkovic döneminde çok önemli oyuncuların olduğu takımdan çıktı.Son örnek Alperen.Hangi yabancı kesecekti onu.Bu kural yerli oyuncuların süresini artırmayacak amacı da bu değil zaten.Rekabeti artırır,menajerlere daha çok para kazandırır orası ayrı.

Ne kadar düşük kalibre olursa olsun maçta 7 Amerika'lı ile
      oynayan bir takım,5 Amerika'lı ile
      oynayan bir takımdan daha çok zorlar Efes ve fb'yi.Yerli oyuncuların vasatlığını da düşünürsek 80-100 bin dolara bile çoğu yerliden daha iyi yabancı getirmek mümkün.
      Yeni kuralı desteklemedim hocam. Dün Gs, Telekom ve Beşiktaş'ı seyrettim. Sezon başı olmasını kenara koyuyorum, sakatlık vb eksikleri de var ama geçen yıldan gerideler (Telekom daha hazır). Yabancı tercihleri de öyle bence.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Yeni kuralı desteklemedim hocam. Dün Gs, Telekom ve Beşiktaş'ı seyrettim. Sezon başı olmasını kenara koyuyorum, sakatlık vb eksikleri de var ama geçen yıldan gerideler (Telekom daha hazır). Yabancı tercihleri de öyle bence.
        Yok destek anlamında değil,kime yarayacak konusunda farklı görüşlerimiz var.Bu kuralın gereksiz ve faydasız olduğunu da düşünüyorum,söylenilen getirilme amacıyla da bir ilgisi yok.İki maçın yerli oyuncu süreleri tezi desteklemek içindi.Sözlerim Tbf'ye.
        En son Larking tarafından düzenlendi; 09.10.2024, 08:15.

Yorum

Yok destek anlamında değil,kime yarayacak konusunda farklı görüşlerimiz var.Bu kuralın gereksiz ve faydasız olduğunu da düşünüyorum,söylenilen getirilme amacıyla da bir ilgisi yok.İki maçın yerli oyuncu süreleri tezi desteklemek içindi.Sözlerim Tbf'ye.
          Fener için Jordan Lloyd yazılıyor.

Valencia'daki çıkışı sürdüremese de, şutör olarak oynatılırsa EL'deki en iyi Amerikalı kısalar arasında bence.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Efes-fb maçını izlemedim.

Maç sonucunu bilmeden,maçta fb adına çok top kullanan bazı oyuncuların 2 sayılık atış yüzdelerine baksam ve başka hiçbir şeye bakmasam Efes bu maçı çift hane kazandı derdim.

Bladwin 2/10
            Davis 1/8
            Birch 1/6

Sırf şu istatistikle EL'de yenebileceğin takım yok,Efes bunu başardı!Tüm takım olarak fb 12/40 gibi %30'luk berbat bir iki sayılık yüzdesi ile maç kazandı(Efes'in %57).Bu istatistiği %55 üçlük yüzdesinin bile kurtaramaması lazımdı(Efes çember dövüp %20 ile 6/30 berbat atınca kurtarmış).Dediğim gibi maçı izlemediğim için fb'liler zor üçlükleri mi soktular,bomboş mu attılar onu bilemiyorum.fb'nin iki ve üçlük yüzdesi arasındaki tersine anormal büyük makas "şutla yaşayan şutla ölür" sözünü de akıllara getiriyor. fb bu galibiyetten fazla bir anlam çıkarmasın. Birch-Sertaç-Marjanovic uzun rotasyonu değil play off,play in rotasyonu bile değil.Eğer Davis'de geçirdiği harika sezondan sonra sezon içinde Nba vs.hayallerine dalıp,inişe geçerse işleri çok ama çok zor.

Efes'e gelirsek sonuç pek sürpriz değil.Maçı biraz çizgi gerisi performansı belirlemiş Efes 6,fb 15 üçlük sokmuş,yenilginin sebebi bu diyebiliriz belki.Arada 27 sayı fark var.Bu oyunun diğer bölümlerinde çok kolay kapanacak bir fark değil.Ama yüzde konusu belki bu maça özel olsa da Efes genel olarak problemli bir takım.Sezon başında Larkin'in kontrattan sonraki olası performansına(geldiğinden beri kontrat sezonu değilse aman aman oynamadı) ve DT konusuna değinmiştik. Efes'te ciddi bir PG ve oyun organizasyonu problemi olacağı görünen köydü.Larkin klasik bir PG değil zaten orada daha az verim veriyor,DT'nin hali ortada.Bu sezon neden devam edildiğini ve ne beklendiğini halen bilmediğim Alman çocuk en fazla Eurocup seviyesinde bir PG. Eğer iki 4 numaran bu maçtan toplam 2 sayı ile çıkıyorsa bu onlar kadar yetersiz PG'den kaynaklanan bir sorundur. Elijah'ın oyun yönlendirmeye katkısı ile çözülebilecek bir durum yok.Hastalık daha ileri boyutta.

Sezon başında bu sezonla ilgili umutsuzluğumu yazmıştım dün de imkanım olmasına rağmen maçı izlemek içimden gelmedi. 2019-2022 arası dönem her zaman gelmez tabii,tarihte hem şampiyonluklar kazanan hem de bu kadar göze hoş gelen basketbol oynayan çok az takım oldu. İki takım geliyor akla. Efes ve bir dönemin Maccabi'si. Şampiyonluk beklemiyor kimse ya da öyle bir oyun.Ama Efes şu kadrosuyla pek bir şey vaadetmiyor,bir heyecan ve izleme nedeni vermiyor.Ne yazık ki bu sezon bir ileri iki geri şeklinde geçecek gibi duruyor.

Bu arada koç Tomi, Oturu transferi için eski koça teşekkür etmiş.Ben Hollatz transferi için de bir teşekkür beklerdim,etmemiş!

Körler sağırlar birbirini ağırlar.
            En son Larking tarafından düzenlendi; 11.10.2024, 15:05.

Yorum

• Maçı seyredemedim. Fenerli arkadaşımın sorusu üzerine şu pozisyonu gördüm:

Burada skor 74-75. Basketi verseler Efes öne geçecekti. Dönüşünde (1 dakika kala) Guduric üçlük atıyor.

Yorum

Maçı seyredemedim. Fenerli arkadaşımın sorusu üzerine şu pozisyonu gördüm:

Burada skor 74-75. Basketi verseler Efes öne geçecekti. Dönüşünde (1 dakika kala) Guduric üçlük atıyor.
                Basket olduğu tartışmasız da basket faul bile çıkabilirmiş.

Nasıl kaçırdı hakemler ilginç.Çok da kritikmiş.

Yayıncı kuruluşun Efes lehine olan pozisyonların tekrarını göstermediği yönünde bazı yorumlar okudum.

Çok normal.Yayıncı kanalın sahibi fb başkan adayı olmuştu.Yorumcular da oldukça tarafsı zaten!Bir başka tv sahibi de aktif yöneticileri.

Fb'nin basketbol lobisi Efes'te olsaydı(yöneticisi,yorumcusu,medya sahibi)şu anda Efes'in geri adım atmadığı rekabette fb'nin hali ne olurdu acaba diye düşünmeden edemiyor insan.
                En son Larking tarafından düzenlendi; 12.10.2024, 15:05.

Yorum

• fb Skylar Mays diye Nba'den bir PG almış.

Sosyal medyada fb'liler bu transferi genel olarak olumlu bulmuşlar. Nunn etkisi yaratacağını iddia edenler var.

Yorum

fb Skylar Mays diye Nba'den bir PG almış.

Sosyal medyada fb'liler bu transferi genel olarak olumlu bulmuşlar. Nunn etkisi yaratacağını iddia edenler var.
                    Savunmacı bir çocuk. Nunn kadar topla yaratma meziyeti yok.

*

Bryant bu akşam cezalı mı?

Yorum

• Karşıyaka BCL'de Saint Quentin'le karşılaşacak.

Bu takım 31 yıl sonra, geçen sene PRO A'ya çıkmış ve ilk sezonunda altıncı olmuştu. Fransa ligi gerçekten rekabetçi.

2006lı Nolan Traore otada oynuyor. Bu yıl drafte girerse ilk beşten seçilmesi bekleniyor. BCL'deki ilk maçundac27 atmıştı. Gard oynuyor.

EL maçlarından önce vaktiniz varsa seyretmenizi öneririm.

Yorum

Savunmacı bir çocuk. Nunn kadar topla yaratma meziyeti yok.

*

Bryant bu akşam cezalı mı?
                        Cezaya itiraz edilmişti ret geldi,bu akşam yok.

Maccabi oldukça güç kaybetti.Jokubaitis yok,Manisa'dan aldıkları Lee oynayabilirmiş.Maç Belgrad'da.Efes hedef kovalayacaksa kazanılması gereken bir maç.
                        En son Larking tarafından düzenlendi; 15.10.2024, 18:40.

Yorum

• Saben Lee az önce Ercan'ı poster yaptı.

Özellikle slow motion izlenesi.

Yorum

• Nolan Traore iyi ilk devreden sonra kötü ikinci yarı performansıyla şimdilik tatmin etmedi.

*

Saben Lee, ilk EL maçında maalesef Efes'i neredeyse tek başına denize döktü. Mijatovic istediği kadar "İyi mücadele ettik" desin. Efes'in aslında nasıl bir potansiyeli olduğunu şu verilerden anlayabiliriz: Larkin, Rodrigue ve Thompson 0 üçlükle oynarken 90ları gördü takım. Poirier ve Oturu içeriden skorer oynayabiliyor. Bunu en iyi Dunston zamanında bile görmemişti Efes. Ancak geçen yıl vidası gevşeyen savunma, yine oturmadı. Üstelik içeride artık Poirier var. Üç ve dört numaraların süresi - rotasyonu - rolleri oturunca Efes bir tık rahatlar belki.

Yorum

• Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim dün akşam Mijatovic dönemi fiilen sona ermiştir.

Dünkü maçla ilgili ne oyuncuların çoğunun korkunç bireysel performansından ne koç Tomi'nin üçüncü çeyreğin son 1 dakikası ve son çeyrekteki felaket beş tercihleri ile maçı vermesinden ne de gözümüzün önünden 150 bin dolar çerez parası buy out ile(Kulüp ilkeleri gereği Efes en az 500-600 bin dolar buy out öder,böyle ucuza oyuncu almaz!)Macca'biye giden Saben Lee'nin ayağının tozuyla 26 PIR ile Efes'i neredeyse tek başına yenmesinden bahsedeceğim.Bu maçın hatta koç Tomi'nin Efes head coachluk kariyerinin özeti son iki molada yaşananlardır.Böyle bir şey daha önce görmedim.Eğer maçı izlemeyip tamamını izleme şansı olanlar varsa 39 dakikayı hiç izlemesinler,son 1 dakikayı ve özellikle oradaki molaları izlesinler.Hatta benim teknolojik bilgim zayıf olduğu için yapamıyorum,o iki molanın videosunu buraya alabilen olursa da çok makbule geçer.

Sanırım ilk mola son 30 saniye kala alınmıştı.Koç Tomi bu molada bir şeyler anlatıyor,sonra durup Larkin'e bakıyor.Onay mercii.Larkin'de ellerini kollarını açarak ona bir şeyler anlatıyor,belli ki koçun anlattıklarına akılı yatmıyor.Yaklaşık 10 saniye vücut dillerinin egemen olduğu böyle hararetli bir diyalog sürüyor.Hadi buna olur diyelim.

Maçın son topundan önceki mola ise içler acısı.Koç Tomi yine bir şeyler anlatıp,onay merciine bakıyor.Larkin'in verdiği tepki "what".Bu öyle bir what ki yurtdışı tecrübesi olanlar bilir bir şeyler anlatırsınız karşınızdaki ya bir şey anlamaz ya da anlattığınızı çok saçma bulur şaşkın bir "what"der ya.Bu da öyle bir şey. Anlattıklarından hiçbir şey anlamadım Tomi ya da ne saçmalıyorsun Tomi "what"'ı.Sonra Porier'de devreye girip kollarını açıp,bir şeyler söylüyor. Oyuncuları oynanacak sete ikna etmekten öte,seti anlatamayan ve Larkin'den medet uman bir koç gördük son iki molada.Ve bomba maç sonunda Tomi'nin açıklamalarından geliyor."Son topta iletişim eksikliği vardı." Güler misin ağlar mısın."Larkin beni sallamadı,ben de zaten set çizemedim,aldı topu attı"demek istemiş kibarca herhalde.

Koç Tomi yıllardır burada,bizden birisi. Efes'e çok hizmeti vardır.Sempatik,iyi insan.Ama geldiği ilk gün söylemiştim head coach olmaktan çok ama çok uzak bir karakter.Bilgisi yeterli olabilir ama koçluk başka bir şey.Geçen sezon karar anları olan Play in'de ve BSL final serisinde sınıfta kalmıştı.Şimdi üzerine dün akşam. Larkin'e sezon başında 4 M.Euro'luk 4 yıllık kontrat verildiğinde bunu çok yüksek bulmuştuk.Meğer ki içinde koçluk ücreti de varmış!

Oyuncular Tomi gibi Alfa olmayan koçları aslında çok severler. Durumları çok rahattır,bağıran çağıran yoktur.Oyuncuların hakimiyetini kabul etmiştir.Hele de Larkin gibi baba oyuncular böyle koçları parmağında oynatır.Ama dünkü molalar gösteriyor ki Larkin bu durumdan sıkılmış gibi.Ne kadar rahat olsa da durumu o da gerçek bir koç özlemi çekiyor.Yani Larkin'in koç Tomi'yi "ham" yapması yakındır.
                              En son Larking tarafından düzenlendi; 16.10.2024, 11:20.

Yorum

• Efes'e karşı 15/27 ile %55 üçlük atarak kazanan fb, Kızılyıldız'a karşı yay gerisinden 7/23 ile %30'da kalınca maçı kaybetti.

Haftasına kalmadı bir kez daha anlaşıldı ki "şutla yaşayan şutla ölür."

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim