Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Langdon'u az buçuk hatırlıyor gibiyim
    Nicholas'ı hatırlamıyorum gibi
    Granger'i iyi bilirim, Marcus Brown zamanları falandı sanırım hey gidi günler hey
    Skytürk arada Eurloeague maçı verirdi, izlerdim
    O yıllarda çevremde bırakın izlemeyi, Euroleague nedir bilmezdi millet, tek bildikleri Nba los encılıs leykırs şikago falan filan jfhsjs
    Eurloeague candır

Yorum

• İlk olarak Sefer A. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Langdon'u az buçuk hatırlıyor gibiyim
      Nicholas'ı hatırlamıyorum gibi
      Granger'i iyi bilirim, Marcus Brown zamanları falandı sanırım hey gidi günler hey
      Skytürk arada Eurloeague maçı verirdi, izlerdim
      O yıllarda çevremde bırakın izlemeyi, Euroleague nedir bilmezdi millet, tek bildikleri Nba los encılıs leykırs şikago falan filan jfhsjs
      Eurloeague candır
      Hay çok yaşa sen

Hem Avrupa basketbolunu Nba'e tercih ettiğin hem de unuttuğum Marcus Brown'u bana hatırlattığın için. O da yine İtalya'da olmayıp,Efes'te yıldızlaşan oyunculardan birisiydi.Çok severdim.Büyük oyuncuydu.
      DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        2000'lerin başında tersine işlerdi bu durum. İtalyan'lar yatırım yapar,gözden çıkarılınca Efes buy out ödemeden ve düşük kontratla oyuncuyu çeker ve yıldız yapardı.

Drew Nicholas,Antonio Granger,Trajan Langdon ilk aklıma gelen örnekler.

Şimdi oyuncular ülke içinde bile farkedilemiyor. Clyburn ve Higgins burnumuzun dibinden Cska yaptı.Ama nasılsa bütçe var, buy out ödeyip almak dururken niye oyuncu takip edip kendilerini yorsunlar!

Not: Hak teslim etmek adına, Micic transferini ayırmak istiyorum. Zalgiris'ten Pangos'un yedeğiyken alındı,Efes'te EL tarihinin en iyi 5 guardından birisi oldu,iki EL şampiyonluğu geldi. Burada iyi iş çıkarıldı.
        Bütçeden yakınırdık o zamanlar. Şimdi en pahalı oyuncular bizde. Kambala'yı kolejden getiren Efes, Zizic'le oynuyor şimdi (Ve performansından şikayet ediyor).

Thurman sadece örnek. Dün maçı aldı son 24 saniyede, ben o mesajı attıktan sonra. Oostende'de seyrettim adamı. A sınıf bir oyuncu değil ama zaten bizim kadrolarımız hep A klas oyuncularla dolu. Mücadele edecek, oyuna akıl koyacak, savunma yapacak, enerji katacak oyuncular görmezden geliniyor. Giffey vardı ALBA'da. Tam benim kalemim... Takım kursam, önce o tarz bir forvet alırım.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bu akşam EL'de harika maçlar var.

Efes,Oly deplasmanında.Yakın bir maç bekliyorum. Vezenkov ve Sloukas ayrıldıktan sonra Oly geçen seneki ritminden uzak.Ama yine uzun rotasyonu farkı sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. Milutinov ve Fall'ın karşısında uzunlarımızın performansı bu akşamın belirleyicisi olacak. Bir deplasman galibiyetine ihtiyacımız var.

Belgrad derbisi ve El Clasico'da ev sahibi takımlar galibiyete yakın gibi görünüyor ama bu maçların atmosferi bile çok özel oluyor.

Maçların saatleri de güzel.

19.30 Partizan-Kızılyıldız
          21.45 Real-Barca
          22.00 Oly-Efes
          En son Larking tarafından düzenlendi; 26.10.2023, 10:16.

Yorum

• Normal sezon sonuncusu olunan 17-18 sezonu dahil bu kadar ruhsuz bir Efes hatırlamıyorum.

Her maçı sonuç ne olursa olsun sonuna kadar izlerim normalde ama 3.çeyreğin ortalarında Bodo-bjk maçına geçiş yaptım.Tahammül sınırlarını zorlayan bir boş vermişlik vardı,kötü oyun oynarsın olabilir ama dün akşamki başka bir şeydi.

Takım yeni koçu kabullenmemiş,bu çok net.Erdem Can'da her şeyin daha kötü olması için sezon başından beri her şeyi yapıyor sağ olsun hem sahada hem saha dışında. Efes'in yabancı koçlarla mazisi çok kötü olduğu için genç,Eurocup'ta ve Bsl'de mütevazi kadro ile iyi işler çıkaran,Obra'nın tedrisatından geçmiş Erdem Can'ın iyi bir tercih olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım.Fazla geç kalmamak gerek artık sezonu kurtarmak istiyorsa Efes'i idare edenler.Kangren fazla yayılmadan.Belki erken diyenler olabilir ama görünen köy kılavuz istemez. Doku uyuşmadı derler,tam öyle bir durum var.Böyle giderse Efes'in EL'de değil play off, play in'e bile kalamayacağı ve ligi fb bekoya kaptıracağı şimdiden ortada.

Oyuncular da sezona kafaca hiç hazırlanmamış.En başta Clyburn.Hiçbir şey umurunda değil.Larkin bir var bir yok.Uzunlar zaten evlere şenlik.Şu uzun rotasyonu ile sezona başlarken ne planlandı,ne umuldu acaba çok merak ediyorum.Sahada kimin ne yaptığı belli değil,rotasyon delisi olunmuş. Oly,sezon başından bu yana en vasat oyunuyla maçı 20'lik yaptı.Güç bela 57 sayı atılabilmiş.Ve bomba istatistik sadece 4 kez serbest atış kullanılmış ve daha da bombası hepsini aynı oyuncu atmış.Yani 1 oyuncu dışında serbest atış kullanan kimse yok.Bu bir EL negatif rekoru olabilir.Ben koç olsam...
            En son Larking tarafından düzenlendi; 27.10.2023, 11:53.

Yorum

• Belgrad derbisi çok iyiydi. Ambiyans,mücadele zaman zaman kalite.

Partizan maça 17-2 başlayınca,tribünleri de düşününce kolay maç olacak gibi göründü ama Kızılyıldız kısaları 4.çeyreğin son 2 dakikasına kadar mükemmel oynadılar. Partizan tam teslim bayrağı çekmişken bence Sfairopulos maçın sonunu Teodosic ile oynama hatasına düştü.Çok iyi bir maç çıkaran Dos Santos'a döndüğünde Partizan çoktan momentumu yakalamış ve maçı ele almıştı,oradan da bırakmadı. EL'nin kısaların oyun bahçesi olduğunu bir kez daha gösteren bir maç oldu.Bu maçın üzerine Efes'in halini görmek ayrı bir ızdırap tabii.

Maç içinde yorumcular Mike Tobey'in Kızlyıldız'dan ayrılık kararı aldığını açıkladı.Hiç düşünmem Pleiss'in yerine Efes'e çekerim.Madem bir 4,5 aranıyor, ki bence bir de çember savunan saf 5 numara lazım yani iki uzun eklemesi,Tobey bu tanıma çok uygun.Efes kısaları geçmişte olduğu gibi uçup,kaçmadan(böyle bir ihtimalden eser yok)mevcut uzunlarla rakipler ancak Alba ve Asvel olur.Gerçekçi olmak lazım.
              En son Larking tarafından düzenlendi; 27.10.2023, 12:02.

Yorum

• Larkin Eurohoops'a verdiği röprotajda"Ergin Ataman ile geçirdiğimiz ilk sezona bakarsınız orada da tıpkı şimdiki gibi bir görüntü çiziyorduk"demiş.

Kıyaslama doğru değil.Hatta çok yanlış.

Öncelikle o takım Dunston,Kruno ve Doğuş Balbay dışında tamamen yeni bir takımdı,yeni bir takımın sezon başı sıkıntılar yaşaması normaldi.Şimdiki Efes'e bakıyoruz, Thompson dışında takımın ana omurgası eski oyunculardan oluşuyor.Yalnızca iki yeni uzun geldi,orada bile eski oyuncular var.

O takımın başında Merter'de çekirdekten yetişmiş, daha önce Efes'i iki kez çalıştırmış,tabiri caizse Efes'in çocuğu bir koç vardı.Şimdi ise bu profilden çok uzak bir koç var.

Ayrıca o takım başarıya açtı,Dunston dışında oyuncuların EL'de kazandıkları bir şey yoktu.Şimdiki takımdaki çoğu oyuncu hem maddi hem de manevi olarak tatmin olmuş oyuncular.Mesela kendisinden örnek vermek gerekirse o zaman 1,5 M.dolar olan kontratı,şimdi 4 M.dolar. Forma numarasında olduğu gibi, kendi tabiriyle, ilk geldiğinde ülkesinde çocukluğundan oyunculuğuna kadar horlanmış,ağır mental sorunları olan bir "0" numaraydı,onun hırsına sahipti, geçen zamanda EL tarihine geçti,maddi ve manevi çok şey kazandı.Yani yine geçmişle yanlış bir kıyaslama.Ne takımdaki diğer oyuncular ne de kendisi eski o.

En önemlisi basketbol dinamik bir oyun,bugün doğru olan yarın yanlış olmasa bile yeterli olmayabiliyor.Oyun değişti,oyuncular değişti.Bu takım 5 yıl önce 5 yaş daha gençti.Yine kendisinden örnek vermek gerekirse birebirde durdurulamıyordu,gençti,sağlıklıydı,çembere her gidişi ya sayı ya da faul oluyordu.3 sezon üst üste EL tarihinin en büyük kişisel dominasyonuna imza attı.40 sayı üzeri attığı 4-5 maç hatırlıyorum,EL sayı rekoru başta olmak üzere birçok rekoru var.Şimdi ise sakatlıklardan kolay dönemiyor,dizleri eskisinden çok uzak, çembere gidemiyor,en büyük silahı olan ritmi bulamıyor,şut yeteneği pek geriye gitmez ama şutları bile artık istikrarlı sokamıyor.

Yani 5 yıl önce ile şimdiyi kıyaslamak çok doğru değil, yazdığım gibi çok fark var hatta farkları artırmak da mümkün.Bu cümleleri iflas etmiş bakkalın eski defterlerle olan ilişkisine benzetiyorum.Maalesef.

Not: Larkin'i çok severim.Bize muhteşem şeyler izletti.Hiç unutulmayacak şeyler.Bir daha zor yaşanılır şeyler.Kullandığım takma ad ondan geliyor.Onu hep iyi anacağım.Ama bu gerçekleri görmemeyi gerektirmiyor. Efes her şeyden önce.
                En son Larking tarafından düzenlendi; 27.10.2023, 14:41.

Yorum

• Herkes Efes'e oyuncu özellikle de uzun eklemesinden hatta koç değişiminden bahsediyor ama Tuncay Bey ve Alper Yılmaz'ın bu sezonu nasıl gördüklerini bilemiyoruz.Çünkü önümüzdeki yıl Efes'te büyük değişim olacak.

Önümüzdeki sezon için Darius Thompson,Elijah Bryant ve Tyrique Jones dışında kimsenin garanti kontratı yok.

Larkin,Clyburn ve Pleiss'in kontratları bitiyor. Babuş,Willis ve Zizic'te kulüp opisyonu var. Hollatz zaten kiralık.Yani bu 7 yabancı ile de yollar ayrılabilir.Bence çoğuyla da ayrılacak.Tıpkı 18-19 sezonundaki gibi yeni bir Efes inşa edilecek.Muhtemelen yeni bir koç ile.Bu sezon eski takımın son sezonu olarak "olduğu kadar"sezonu olarak görülmüş,başta koç tercihi olmak üzere takım bu düşünceyle kurulmuş olabilir.Kayıp sezon.O zaman öyle ahım şahım bir oyuncu eklemesi de olmaz koç değişimi de.Bu sezon böyle yallah maaşallah gider.Bu sezonu böyle kabulleneceğiz gibi görünüyor.

Böyle bir durum varsa koç değişimi zor olmakla birlikte şu anda boşta olan koçlar; Scariolo,Trinchieri ve İvanovic. Nba'de bir şeyler kovalamıyorsa Saras'da yine boşta.Oynattığı oyundan ve eski fb'li geçmişinden dolayı pek hazzetmesem de tercihim koçluk kariyerinde başarıya aç,hırslı,Barca'da çok tecrübe kazanmış Saras olurdu.Laso,sezon başında Bayern'i tercih ederek hem kendisine hem de Efes'e yazık etti. Bayern basketbolda hedef büyütecek bir kulüp değil bence en fazla play off zorlar o kadar.Belki de Laso artık yoruldu,kalp rahatsızlığı da olmuştu rahat,stressiz,rekabetin dışında bir takım çalıştırmak istemiş de olabilir.Ama Efes-Laso birlikteliği güzel olurdu.
                  En son Larking tarafından düzenlendi; 27.10.2023, 14:35.

Yorum

• Pana dün Atina derbisinde Oly'i 54 sayıda tutarak hem de Pire'de yendi.Ergin Hoca Yunan basketboluna damga vurmaya başladı. Efes'te olduğu gibi Yunanistan'da da bir Pana hegamonyasının ayak sesleri duyuluyor.

Pana taraftarı da maç sonu karşılamada Ergin Ataman'ı bağrına bastı.Benim kulağımda ise halen"beni Ergin Ataman'mı sandın"cümlesi çınlıyor.Yok koç yaşımız ilerledi ama daha o kadar bunamadık.
                    En son Larking tarafından düzenlendi; 31.10.2023, 14:37.

Yorum

Pana dün Atina derbisinde Oly'i 54 sayıda tutarak hem de Pire'de yendi.Ergin Hoca Yunan basketboluna damga vurmaya başladı. Efes'te olduğu gibi Yunanistan'da da bir Pana hegamonyasının ayak sesleri duyuluyor.

Pana taraftarı da maç sonu karşılamada Ergin Ataman'ı bağrına bastı.Benim kulağımda ise halen"beni Ergin Ataman'mı sandın"cümlesi çınlıyor.Yok koç yaşımız ilerledi ama daha o kadar bunamadık.
                      An itibari ile beklenen son "yıldız" hamlesi de geldi. Giannakopoulos, Kendrick Nunn ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Skor üretme sorunlarını çözebilirlerse çok daha etkili bir PAO dominasyonu görebiliriz. Ergin Ataman'ın özellikle sene başındaki "yerel lig" vurgusu açısından dünkü galibiyet çok önemliydi. Mental olarak da toparlanmaları gerek hâlâ ama. Bunu da iyi bir Euroleague galibiyet serisi sağlar.
                      İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
                      Karl Marx
                      анархія-мама

Yorum

• İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        An itibari ile beklenen son "yıldız" hamlesi de geldi. Giannakopoulos, Kendrick Nunn ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Skor üretme sorunlarını çözebilirlerse çok daha etkili bir PAO dominasyonu görebiliriz. Ergin Ataman'ın özellikle sene başındaki "yerel lig" vurgusu açısından dünkü galibiyet çok önemliydi. Mental olarak da toparlanmaları gerek hâlâ ama. Bunu da iyi bir Euroleague galibiyet serisi sağlar.
                        Üstad Efes'teki ilk yıla benzer bir sezon başlangıçları oldu.EL'de biraz sallandılar ama normal, tamamen yeni bir kadro var.Önemli yıldızlar dışında Nba oyuncularını pek tanımam,Nunn için Pana dahil 3-4 takımın adı geçiyordu onlar aldı.Bir 3 numara ihtiyaçları var gibi Papapetrou bir soru işareti.Onun dışında f4 yapacak bir kadro ve winner bir koça sahipler.

Bu arada eski Venezia'lı Caboclo için de Partizan aldı diyorlar,tam Efes'in ihtiyacı olan bir oyuncuydu.Birch'ten de ses seda yok.Petrusev waive edilmiş şimdi gider onu alırlar.

Yorum

Pana dün Atina derbisinde Oly'i 54 sayıda tutarak hem de Pire'de yendi.Ergin Hoca Yunan basketboluna damga vurmaya başladı. Efes'te olduğu gibi Yunanistan'da da bir Pana hegamonyasının ayak sesleri duyuluyor.

İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Scariolo, Efes'i ayağa kaldırabilir mi?
                          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Üstad kesinlikle evet.Tecrübesi,teknik,taktik bilgisi bir yana oyuncu kenara bakıp Scariolo'yu görecek.Oyuncu şu an kenardaki koça maalesef stajyyer koç muamelesi yapıyor.Ve yine maalesef koç bunu saha dışında kendisi yarattı.Chus Mateo Realin veteranlarına benzer muameleyi yapsaydı geçen yıl kovulmuştu.Akıllı davrandı,şampşyonluk gördü.Biraz gittiğin yeri bileceksin,çalıştığın insanları tanıyacaksın.Koç çok bodoslama girdi,şimdi bedelini ödüyor.
                            En son Larking tarafından düzenlendi; 01.11.2023, 19:45.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Kalitesi, başarıları ve elbette milli takım kariyeri tartışılmaz koçlardan biri Scariolo. Son Bologna macerası pek mutlu bitmedi malum. Kulüp Real Madrid ve Toronto ile izinsiz görüşmeler yaptığını öne sürerek kontratını fesih etmişti. Efes'in mevcut yapısını yeni bir koçtan ziyade Erdem Can'ın bazı gerçekleri kabullenmesi kurtarabilir bence. Yoksa seneye, yukarıda Larking üstadın da bahsettiği gibi Efes'in neredeyse sıfırdan bir kadro kuracağını düşünürsek Scariolo gibi tecrübeli bir koç harika olur.

Bu arada birkaç gün evvel Saras ismi telaffuz edilmeye başlandı ama sonradan o işin pek doğru olmadığı ortaya çıktı. Bu dedikodular Efes yönetiminin bir koç arayışı içinde olduğunu doğrular mı acaba?
                              İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
                              Karl Marx
                              анархія-мама

Yorum

Üstad kesinlikle evet.Tecrübesi,teknik,taktik bilgisi bir yana oyuncu kenara bakıp Scariolo'yu görecek.Oyuncu şu an kenardaki koça maalesef stajyyer koç muamelesi yapıyor.Ve yine maalesef koç bunu saha dışında kendisi yarattı.Chus Mateo Realin veteranlarına benzer muameleyi yapsaydı geçen yıl kovulmuştu.Akıllı davrandı,şampşyonluk gördü.Biraz gittiğin yeri bileceksin,çalıştığın insanları tanıyacaksın.Koç çok bodoslama girdi,şimdi bedelini ödüyor.
                                İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kalitesi, başarıları ve elbette milli takım kariyeri tartışılmaz koçlardan biri Scariolo. Son Bologna macerası pek mutlu bitmedi malum. Kulüp Real Madrid ve Toronto ile izinsiz görüşmeler yaptığını öne sürerek kontratını fesih etmişti. Efes'in mevcut yapısını yeni bir koçtan ziyade Erdem Can'ın bazı gerçekleri kabullenmesi kurtarabilir bence. Yoksa seneye, yukarıda Larking üstadın da bahsettiği gibi Efes'in neredeyse sıfırdan bir kadro kuracağını düşünürsek Scariolo gibi tecrübeli bir koç harika olur.

Bu arada birkaç gün evvel Saras ismi telaffuz edilmeye başlandı ama sonradan o işin pek doğru olmadığı ortaya çıktı. Bu dedikodular Efes yönetiminin bir koç arayışı içinde olduğunu doğrular mı acaba?
                                "Birçok taraftar, geldiğim için bana teşekkür ediyor. Karşılarında 5 Avrupa şampiyonluğu bulunan ve üst üste iki kez EuroLeague’i kazanmış bir antrenör var. "

Ergin ATAMAN

Ataman'ın Anadolu Ajansı'na verdiği röportajdaki bu cümleler megolamanlık koksa da doğru değil mi? O zaman Efes oyuncusu ve taraftarı da bu profilde bir koç görmek ister mi diye düşündüm. Boştaki çalıştırıcılar içinde özgeçmişi en dolu koç sanırım Scariolo. Benim beğendiğim bir koç değildir ama ne zaman onun takımına karşı oynasak temkinliyimdir. Çünkü hem tecrübeli hem de ilginç hamleler yapan, zeki bir adamdır. Can; Telekom'da topladığı övgüleri nasıl kendisi başardıysa, Efes'te kısa sürede maruz kaldığı eleştirilere de kendisi sebep oldu. Kşmse durupmdururken ona saldırmadı. Erten olayı, el öpme, Ataman sözleri ve hepsinden önce takımın oyunu... Parkede iyi takım, kazanan takım olmadığı sürece sezonu tamamlaması mucize gibi.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim