Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Turkish Airlines Euroleague

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Arada kaynadı. Efes beş yıllık döneme noktayı kötü koydu. Maç sonundaki olay sezonun gizli kalmış özeti gibi... Bir öfke patlaması yaşanacaktı. Clyburn sinyalleri veriyordu.

Bu takım dağılmalı. Yerli pasaportu olduğu için Larkin ve Clyburn etrafına yeniden inşa edilmeli. EL'de on yabancı, haftasonu beş yabancı dengesizliğine karşı alınabilecek, EL'de on dakika civarı oynayabilecek yerliler çekilmeli. Tabii onlara süre verecek, her maçtan sonra haklı / haksız eleştirmeyecek yeni bir koçla... Yoksa yine para saçıp, Perasovic dönemleri yaşanır.
    Larkin ve Clyburn etrafına takım kurulmalı demiştim. Yanılmışım:

Son dakika basketbol haberleri, Türkiye, Avrupa ve NBA'den transfer gelişmeleri, maç sonuçları, puan durumları, fikstürler maç sonu analizi.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Larkin ve Clyburn etrafına takım kurulmalı demiştim. Yanılmışım:

https://www.basketfaul.com/haber?haber=107417
      Yaptıkları her şeyden önce arkadaşlarına saygısızlık.

Haklılık haksızlık durumundan öte bir durum bu.

Zamanında Drew Nicholas da Belgrad deplasmanına gitmeyi reddetmişti savaş bahanesiyle 3-4 Amerikalı gitmek istememişti ve Efes hepsinin biletini kesmişti, Drew birkaç hafta önce Eurohoops'a verdiği röportajda o karar için "geriye dönüp baktığımda yanıldığımı söyleyebilirim" demişti. Takımdaşlık adına çok kötü bir karardı,belki haklıydı şimdikiler gibi ama bazen haklı olsan da uyum göstermen gerekiyor eğer bir takımın parçasıysan.

Özellikle Larkin'den beklemeyeceğim tepkiler.Sadece bu değil son birkaç aydaki hal ve hareketleri iyi ışık vermiyor.Evet o Efes'e çok şey verdi ama Efes'de ona ciddi bir kariyer ve şampiyonluk apoleti verdi.Kendi deyimiyle ülkesinde "0 numara"olarak bakılan bir oyuncudan EL tarihine geçen bir oyuncuya dönüştü, herhalde o da Efes'in ve koçunun buna katkısını inkar edemez.

Mike James'e özenmek(davranış olarak) moda haline geldi,örnek alınan figür çok ilginç!

Maalesef etrafına takım kurulacak oyuncu bu saatten sonra söylemek güç.Yeni bir koç ve yeni bir takımla yeni bir sayfa açılacak.Umarım geçmişteki hatalı koç tercihlerinden birisi olmaz, yoksa Efes'i çok para harcanan ama başarı gelmeyen eski günler bekler.
      En son Larking tarafından düzenlendi; 10.04.2023, 13:25.
      DUYDUĞUMU UNUTURUM,BİLDİĞİMİ HATIRLARIM,YAPTIĞIMI ÖĞRENİRİM.

Yorum

• Laso'mu Trinchieri'mi?

Efes'in yeni sezondaki koçu bu iki isimden birisi olacak gibi duruyor.

İki koça başka talipler de var,Laso'nun kimi tercih edeceği biraz belirleyici olacak gibi duruyor.

Laso winner bir koç,şampiyonlukları var ama İspanya dışına çıkmamış hatta Real dışında bir takım çalıştırmamış bir koç.Bu anlamda bir dezavantaj olabilir belki bunun dışında Laso Efes için iyi bir tercih gibi duruyor.

Trinchieri tırnaklarıyla kazıyarak bu seviyelere geldi. Cantu ile ismini duyurdu sonra Yunan milli takımı,Brose ve Bayern kariyerleri var.Gittiği her takıma dokunuş yaptı,seviye atlattı hem de devasa olmayan bütçelerle.Taktik bilgi açısından Laso'nun da önünde tutuyorum,bence Avrupa'nın en iyisi.Tarzı da Ergin Ataman'a benziyor,onun gibi sivri dilli ve hakemlerle arası iyi değil,o da atılmayı seviyorŞampiyonluğa aç olması bir avantaj gibi duruyor.

Başka takımlarda da yeni koç isimleri gündemde. Scariolo için Real Madrid konuşuluyor.Bu sezon da şampiyon olamazsa Saras artık yolcu olur, Barca yeni bir isimle yola devam eder. Pao da yeni bir koçla yola devam edecek. Messina'nın durumunda bir değişiklik olursa Ergin Ataman Milano birlikteliği de kulağa mantıklı geliyor.Orası olmasa da Ergin Ataman'ın çok talibi olur.Belki 1 sezon ara verip sadece milli takımla ilgilenir.Bakalım kimler nereye gidecek,önümüzdeki sezon bayağı farklı takımlar izleyeceğiz gibime geliyor.
        En son Larking tarafından düzenlendi; 12.04.2023, 14:42.

Yorum

• Fenerbahçe Kızılyıldız deplasmanında kaybetti ancak Baskonia şu an OLY deplasmanında kazanamayacak gibi duruyor bir mucize gerçekleşmezse. Böylece FB Beko 5. sıradan Play-off bileti alacak. Yalnız Baskonia ve Zalgiris kazansa büyük bir yıkım olurdu onlar adına. Hedefsiz Kızılyıldız'a kaybedip play-off dışında kalmak büyük loser'lık olurdu. Itoudis kurtardı paçayı ama bu form grafiği ile final four yapmaları çok zor.
          İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
          Karl Marx
          анархія-мама

Yorum

• İlk olarak adiloş bebe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Fenerbahçe Kızılyıldız deplasmanında kaybetti ancak Baskonia şu an OLY deplasmanında kazanamayacak gibi duruyor bir mucize gerçekleşmezse. Böylece FB Beko 5. sıradan Play-off bileti alacak. Yalnız Baskonia ve Zalgiris kazansa büyük bir yıkım olurdu onlar adına. Hedefsiz Kızılyıldız'a kaybedip play-off dışında kalmak büyük loser'lık olurdu. Itoudis kurtardı paçayı ama bu form grafiği ile final four yapmaları çok zor.
            İtoudis'i vatandaşı Bartzokas ipten aldı, Oly dün akşam kazanınca fb play off yaptı.

Ama 5.olamıyorlar. Maccabi dün kazanınca 5.olup,Monaco ile eşleşti.Onlar için güzel eşleşme serinin favorisi Maccabi.

fb'nin yeri bu akşam belli olacak ama Partizan'ın içeride Pana'yı yenme ihtimalini düşünürsek Bayern-Zalgiris maçının sonucuna göre 7. veya 8.olacaklar.

8. olurlarsa rakip Olympiakos. Diğer ihtimalde muhtemelen Barca veya az bir ihtimal Real olacak.

Olympiakos-fb eşleşmesi olur ve fb seriyi kazanırsa,fb'yi play off'a sokan Bartzokas dün akşamki Baskonia galibiyetinin kurbanı olmuş olacak bir anlamda.

Ben olası eşleşmelerde bir sürpriz beklemiyorum.Muhtemelen Oly,Barca,Real ve Maccabi'den oluşan bir f4 göreceğiz.
            En son Larking tarafından düzenlendi; 14.04.2023, 12:00.

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              İtoudis'i vatandaşı Bartzokas ipten aldı, Oly dün akşam kazanınca fb play off yaptı.

Ama 5.olamıyorlar. Maccabi dün kazanınca 5.olup,Monaco ile eşleşti.Onlar için güzel eşleşme serinin favorisi Maccabi.

fb'nin yeri bu akşam belli olacak ama Partizan'ın içeride Pana'yı yenme ihtimalini düşünürsek Bayern-Zalgiris maçının sonucuna göre 7. veya 8.olacaklar.

8. olurlarsa rakip Olympiakos. Diğer ihtimalde muhtemelen Barca veya az bir ihtimal Real olacak.

Olympiakos-fb eşleşmesi olur ve fb seriyi kazanırsa,fb'yi play off'a sokan Bartzokas dün akşamki Baskonia galibiyetinin kurbanı olmuş olacak bir anlamda.

Ben olası eşleşmelerde bir sürpriz beklemiyorum.Muhtemelen Oly,Barca,Real ve Maccabi'den oluşan bir f4 göreceğiz.
              Ve bu eşleşme gerçekleşti
              Karl Marx
              анархія-мама

Yorum

• İlk olarak Larking tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Laso'mu Trinchieri'mi?

Efes'in yeni sezondaki koçu bu iki isimden birisi olacak gibi duruyor.

İki koça başka talipler de var,Laso'nun kimi tercih edeceği biraz belirleyici olacak gibi duruyor.

Laso winner bir koç,şampiyonlukları var ama İspanya dışına çıkmamış hatta Real dışında bir takım çalıştırmamış bir koç.Bu anlamda bir dezavantaj olabilir belki bunun dışında Laso Efes için iyi bir tercih gibi duruyor.

Trinchieri tırnaklarıyla kazıyarak bu seviyelere geldi. Cantu ile ismini duyurdu sonra Yunan milli takımı,Brose ve Bayern kariyerleri var.Gittiği her takıma dokunuş yaptı,seviye atlattı hem de devasa olmayan bütçelerle.Taktik bilgi açısından Laso'nun da önünde tutuyorum,bence Avrupa'nın en iyisi.Tarzı da Ergin Ataman'a benziyor,onun gibi sivri dilli ve hakemlerle arası iyi değil,o da atılmayı seviyorŞampiyonluğa aç olması bir avantaj gibi duruyor.

Başka takımlarda da yeni koç isimleri gündemde. Scariolo için Real Madrid konuşuluyor.Bu sezon da şampiyon olamazsa Saras artık yolcu olur, Barca yeni bir isimle yola devam eder. Pao da yeni bir koçla yola devam edecek. Messina'nın durumunda bir değişiklik olursa Ergin Ataman Milano birlikteliği de kulağa mantıklı geliyor.Orası olmasa da Ergin Ataman'ın çok talibi olur.Belki 1 sezon ara verip sadece milli takımla ilgilenir.Bakalım kimler nereye gidecek,önümüzdeki sezon bayağı farklı takımlar izleyeceğiz gibime geliyor.
                Laso olacak diyorlar. Kadroyu da yenileyeceklerdir. Madrid'de ACB-EL ayırmadan Llull, Rudy vs. kullanan bir koç buradaki saçmalığa ne kadar sürede alışacak, göreceğiz. Itoudis Banvit'ten bildiği düzene başta ayak uyduramadı. Açıkçası sakatlıkların yardımıyla daralan rotasyon avantajı oldu.

Ivanovic veya Aito gibi taş koçları getireceklerine sanmıyorum. Martin Schiller gibi yeni nesil biriyle sıfırdan başlayabilirlerdi. Ancak bizim takımlarımızın ne vakti var ne de sabrı... Aslında ben Plaza'cıyım. Oyuncunun kim olduğuna bakmaz: Verimliyse oynatır, değilse keser.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Barcelona bu yıl da şampiyon olamazsa Jasikevicius ile yollarını ayırır gibi. İsmi mutlaka Efes ile yan yana gelecektir.
                  Karl Marx
                  анархія-мама

Yorum

Laso olacak diyorlar. Kadroyu da yenileyeceklerdir. Madrid'de ACB-EL ayırmadan Llull, Rudy vs. kullanan bir koç buradaki saçmalığa ne kadar sürede alışacak, göreceğiz. Itoudis Banvit'ten bildiği düzene başta ayak uyduramadı. Açıkçası sakatlıkların yardımıyla daralan rotasyon avantajı oldu.

Ivanovic veya Aito gibi taş koçları getireceklerine sanmıyorum. Martin Schiller gibi yeni nesil biriyle sıfırdan başlayabilirlerdi. Ancak bizim takımlarımızın ne vakti var ne de sabrı... Aslında ben Plaza'cıyım. Oyuncunun kim olduğuna bakmaz: Verimliyse oynatır, değilse keser.
                    İsmail Şenol'un girdiği son dakikaya göre Laso ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmış. En azından şimdilik bu defter kapandı gibi.
                    Karl Marx
                    анархія-мама

Yorum

İsmail Şenol'un girdiği son dakikaya göre Laso ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmış. En azından şimdilik bu defter kapandı gibi.
                      Olmasın zaten. Bizim ülkedeki trendleri anlamıyorum. Bir ara herkes Katsikaris sevdalısıydı. Sonra Laso... Saygı duyuyorum ama Efes'in yolu değişmeli. Clyburn'ü getirmek mi Giedraitislerle oynamak mı? Sen Simon'la şampiyon oldun. O oyuncuların kıymetini yeniden keşfetmek lazım. Ve buna uygun koçu bulmak...
                      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 26.04.2023, 19:57.

Yorum

Olmasın zaten. Bizim ülkedeki trendleri anlamıyorum. Bir ara herkes Katsikaris sevdalısıydı. Sonra Laso... Saygı duyuyorum ama Efes'in yolu değişmeli. Clyburn'ü getirmek mi Giedraitislerle oynamak mı? Sen Simon'la şampiyon oldun. O oyuncuların kıymetini yeniden keşfetmek lazım. Ve buna uygun koçu bulmak...
                        Listede ikinci sırada Xavi Pascual varmış. Olası anlaşma ihtimali daha yüksek gibi duruyor. Bu arada Erdem Can'ın Türk Telekom'u dün Eurocup finaline kaldı. Ben Erdem Can ve Efes birlikteliğinin olmasını çok isterim ama Türk Telekom gelecek yıl Euroleague yaparsa bu pek mümkün olmayabilir. Gerçi Efes'in de Erdem Can'a hemen gideceğini düşünmüyorum. Koç işini erkenden bitirmek istiyorlar ama sezonun resmi olarak sona ermesi ile piyasa çok daha hareketlenir. Bence çok da erken hareket etmemek gerek.
                        Karl Marx
                        анархія-мама

Yorum

• OLY seride 1-0 öne geçti. Beklenildiği gibi zaten favori çıktıkları maçta ilk yarıda Fenerbahçe'nin iyi üçlük yüzdesine karşı zorlansalar da ikinci yarı fiziksel olarak da rakibi ezip bana göre rahat bir maç aldılar. Fenerbahçe'de Calathes ve Dorsey ikinci yarı potayı dövmeye başlayınca diğer oyuncular da öğrenilmiş çaresizlik kıvamında helva gibi dağıldılar. Fenerbahçe'nin eşleşme boyu buradan bir galibiyet çıkarması çok zor gözüküyor. Özellikle Vezenkov adım adım sezon MVP'sine doğru koşuyor.
                          Karl Marx
                          анархія-мама

Yorum

Listede ikinci sırada Xavi Pascual varmış. Olası anlaşma ihtimali daha yüksek gibi duruyor. Bu arada Erdem Can'ın Türk Telekom'u dün Eurocup finaline kaldı. Ben Erdem Can ve Efes birlikteliğinin olmasını çok isterim ama Türk Telekom gelecek yıl Euroleague yaparsa bu pek mümkün olmayabilir. Gerçi Efes'in de Erdem Can'a hemen gideceğini düşünmüyorum. Koç işini erkenden bitirmek istiyorlar ama sezonun resmi olarak sona ermesi ile piyasa çok daha hareketlenir. Bence çok da erken hareket etmemek gerek.
                            Hayırlısı olsun. Pascual'la yeniden yapılanmak / geçiş yapmak, Laso'ya göre daha uygulanabilir gibi geliyor. İspanyolların hafif mızmızlığını ülke dışına çıktıklarında gördük. Mesela Yunan koçlar daha çabuk adapte oluyorlar. Çünkü ACB çok iyi bir organizasyon. Kulüplerin mali yapısı dengeli. Büyük bir konfor alanından çıkıp BSL'ye gelince muhtemelen bir şok yaşayacaktır İspanyollar. Diğer yandan bizim gibi bağırıp çağırmayı seviyor onlar da... (:

Telekom'a gelirsek... Geçen sezon Bursa'nın oynadığı finalden sonra tekrar final görmek iyi iş.

Dün akşam maç son bir dakikada krize girdi, arka arkaya üç top kaybı yaptı Telekom. Son dakikada iki topu iyi savundular. Finali de geçecek güçleri var bence. Kadroda farklı tipte oyuncular bulunduruyorlar. Bu oyuncuları birbiriyle oynatabiliyorlar. Ve en önemlisi hepsi iyi savunmacı. Rıdvan'la, Erkan'la, Jerian'la hep dinamik kalıyorlar parkede. Özellikle tek maç elemesinde bu büyük avantaj, sonraki maç için yorgunluğu dert etmeden dar rotasyona yönelebiliyor Erdem Can.

Yorum

Hayırlısı olsun. Pascual'la yeniden yapılanmak / geçiş yapmak, Laso'ya göre daha uygulanabilir gibi geliyor. İspanyolların hafif mızmızlığını ülke dışına çıktıklarında gördük. Mesela Yunan koçlar daha çabuk adapte oluyorlar. Çünkü ACB çok iyi bir organizasyon. Kulüplerin mali yapısı dengeli. Büyük bir konfor alanından çıkıp BSL'ye gelince muhtemelen bir şok yaşayacaktır İspanyollar. Diğer yandan bizim gibi bağırıp çağırmayı seviyor onlar da... (:

Telekom'a gelirsek... Geçen sezon Bursa'nın oynadığı finalden sonra tekrar final görmek iyi iş.

Dün akşam maç son bir dakikada krize girdi, arka arkaya üç top kaybı yaptı Telekom. Son dakikada iki topu iyi savundular. Finali de geçecek güçleri var bence. Kadroda farklı tipte oyuncular bulunduruyorlar. Bu oyuncuları birbiriyle oynatabiliyorlar. Ve en önemlisi hepsi iyi savunmacı. Rıdvan'la, Erkan'la, Jerian'la hep dinamik kalıyorlar parkede. Özellikle tek maç elemesinde bu büyük avantaj, sonraki maç için yorgunluğu dert etmeden dar rotasyona yönelebiliyor Erdem Can.
                              Efes'in gündem Trabzonspor'dan hallice ilerliyor hocam. Şimdi de Sfairopoulos gündemdeymiş. Ben yine acele bir karar verilmesindense sezon sonunun beklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
                              Karl Marx
                              анархія-мама

Yorum

Efes'in gündem Trabzonspor'dan hallice ilerliyor hocam. Şimdi de Sfairopoulos gündemdeymiş. Ben yine acele bir karar verilmesindense sezon sonunun beklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
                                Ioannis iyi ve daha da önemlisi titiz bir koç. Onu Kazlauskas'ın ekibinden hatırlıyorum. Maccabi'de Spahija'dan sonra işleri düzeltti. Avdija, onun takımında sıçrama yapıp NBA'e gitti.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim