Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ve Oliver Kahn Efsanesi Sona Erdi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ve Oliver Kahn Efsanesi Sona Erdi

Oliver Kahn sahalara veda etti

Bayern Münih'in kalecisi Oliver Kahn, sahalara veda etti. 39 yaşındaki Alman kaleci Oliver Kahn, Bundesliga'da oynayan futbolcu babası Rolf Kahn'ı örnek aldı. Oliver Kahn, 6 yaşında Karlsruhe'nin minikler takımında sahalarla tanıştı. Büyükbabasının hediye ettiği kaleci eldiveni sayesinde Kahn, kaleci olmaya karar verdi.Kahn, büyük bir tutku ile Pazar günleri bile antrenman yaparken, çok çalışarak başarılı olacağına inandı.

Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga takımlarından Karlsruhe'nin kalesine ilk kez 18 yaşında geçen Kahn, , Karlsruhe-Bochum mücadelesinin ikinci yarısında kaleye geçerken, ilk yarıda 2-1 yenik olmasına rağmen ev sahibi ekip maçı 3-2 galip bitirdi. Karlsruhe'deki başarısı üzerine Bayern Münih, 1994'te rekor sayılan bir ücret ödeyerek, 5 milyon Mark, yani yaklaşık 2 milyon 300 bin Euro'ya Kahn'ı transfer etti.

Bayern'e geçtikten kısa bir süre sonra sakatlığı nedeniyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalan Oliver Kahn'ın iyileştikten iki ay sonra, 1994'de ilk kez milli formayı giydi. 1996'da Bayern Münih'in UEFA Kupası'nı kazanmasında, Almanya'nın Avrupa Şampiyonu olmasında Kahn önemli rol oynadı. Oliver Kahn 1994-2002 yılları arasında 6 kez "Almanya'da yılın kalecisi" seçildi. Oliver Kahn'ın 1999'da ilk kez hem Avrupa'da, hem de Dünya'da yılın kalecisi seçildi. 2002'ye kadar da bu unvanını korudu. 2002 Dünya Futbol Şampiyonası'nın da en iyi kalecisi ve futbolcusu Oliver Kahn seçildi.

Ünlü kaleci Oliver Kahn,Almanya Milli takımı ile Bayern Münih'in oynadığı jübile maçı ile futbolculuk yaşamını noktaladı. Oliver Kahn, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde Bayern Münih'in menajeri Uli Hoeness'in yerine önümüzdeki yıl geçebileceğini ima etti.
    Futbolculuğun yanında, kitap da yazan Oliver Kahn, ilk biyografisini "Bir Numara" adıyla 2004 yılında yayımladı. Kahn'in ikinci biyografik kitabı "Ben: Başarı İçten Gelir" ise bu yıl yayımlandı ve Almanya'da en çok satan kitaplar arasında yer aldı.
    ''Belki hiç birşey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi." | ECG

hayırlı olsun deli dolu bir kaleciydi..
    ''ŞAMPİYONLUK YAKIŞACAK ŞEHRİME''

Yorum

En beğendiğim kaleciydi . Almanya'da ondan sonra açığı kapatacak tek isim Neuer'dir bana göre .

Yorum

Çok iyi bir kaleci idi son senerinde biraz bocalamakla birlikte özellikle karşı karşıya pozisyonlarda çok başarılıydı. Lehman dahil olmak üzere Alman Milli takımı çok uzunca bir süre boşluğunu dolduramayacak.
        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

Sevdiğim kalecilerinden birisiydi.. Her kaleciye nasip olmaz başarılı bir kalecilik hayatı..
          ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

gerçekten çok iyi bir kaleciydi........
            TrabzonSporlu olmak ayrıcalıktır...

Yorum

Hulk'a benziyordu

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

Kendimi bildim bileli Kahn futbol oynuyor Alman futboluna ve Dünya futboluna damgasını vurmuş bir isimdi. Veliahtı olarak Adler'i görüyorum.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• İlk olarak gokturk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  En beğendiğim kaleciydi . Almanya'da ondan sonra açığı kapatacak tek isim Neuer'dir bana göre .

Kesinlikle ..bu çocugun üstüne gitmeleri lazım şu aralar Schalke'de 11 'de başlamıyor malesef ..

Hildebrand , Wiese , Lehmann gibi isimler kısa vadede kaleyi koruyacak isim olarak görünüyor ..

Rensing,Neuer ve Adler ise gelecekte forma bulur kanımca ..

Yorum

Vay bee, kendimi bilmeminde öncesinden beri bir Kahn'dır gidiyordu.. Pek sevmezdim kendisini, sempatik bi yüzü, hareketleri yoktu.. 2 sene sonra ya Alman milli takımında ya da Bayern ' de teknik direktör olarak görürüz gibime geliyor..
                    Més que un club!
                    Nil Satis Nisi Optimum..
                    Gustavo Alejandro Colman !

Oyna, dik oyna!

Yorum

çok iyi bir kaleciydi Almanya da yeri kolay kolay dolmaz bence

Yorum

Almanya'da bir dönem daha kapandı..Her zaman iyi kalecileri olan bir ülke en yakın zamanda bir kaleci daha sürerler futbol piyasasına bundan hiç şüphem yok..Nasıl İtalya'dan defans Brezilya'dan hücum oyuncusu çıkıyorsa Almanya'dan kaleci her zaman çıkar..Kahn ben kendimi bildim bileli oynuyordu...2002 Dünya kupasında müthiş maçlar çıkarmıştı final maçına kadar ..Umarım ilerde karşımıza tekrar çıkar..
                        DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                        ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

İki sene daha oynasa emekliydi...
                          *
                          *
                          Şampiyonluklarımız:1.1975-76, 2.1976-77, 3.1978-79, 4.1979-80, 5.1980-81,6.1983-84,6+1.2010-11

Yorum

kendisini hep beğeni ile izlemişimdir
                            Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
                            As Roma
                            Francesco Totti "10"
                            Twitter:cemtotti61

Yorum

Unutulmazlar arasında yerini almış bir isim.Sonuna kadar hakederek...
                              Hiçbir isim Trabzonspor'un üzerinde değildir !

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Çalışıyor...
                              X