Yenilmişiz yahu 2-0 kötü oldu bu.
Bu arada güle güle West Ham.
Bakalım diğer küme düşen iki takım kimler olacak. Bence Blackpool ve Birmingham veda edecek lige.
Evet düşündüğüm gibi oldu, Birmingham ve Blackpool zorlu deplasmanlarda 0 çektiler, Wigan ise Stoke deplasmanında üç puanı alarak kurtardı.
Newcastle-West Bromwich maçı harikaydı 3-0 geriden geldi WBA Tchoyi'yle üç gol bularak durumu 3-3'e getirmeyi başardılar.
Bu arada işe bak ManU 38 maçta 80 puan alarak şampiyon oluyor (72 puan da yeterli olurdu), biz ise 34 maçta 82 puan'la ikinci oluyoruz.
Öyle bir ihtimal yok. Öyle bir ihtimal gerçekleşmeyeceği için Stakelenburg'a gözünü dikmiş durumda Ferguson.
İlhan abiiiii.
Bir gün De Gea gol yediğinde sevineceğimi hayâl bile etmemiştim. Piyasa değeri daha 1 Milyon €'ya yeni çıkmışken imzamda taşıyordum ismini, nereden nereye geldi adam. Goal'da ''Madrid'de kalacağım'' haberini okuduktan sonra bayağı ümitlenmiştim ama sonuç hüsran oldu maalesef.
Bu arada Bolton'lu Kevin Davies'i tebrik ederim, 115 faul ile kendi kariyer rekorunu (110) kırarak en çok faul yapan oyuncu oldu ligde bu sezon. Ayrıca son 7 yılda bu dalda beş kez 1., iki defa da 2. olmuştur kendisi. Seneye de 120 faul yapar ve futbolu bırakır sanırım.
O'nun dışında birkaç istatistik daha paylaşmak istiyorum;
En çok gol atanlar: Berbatov - Tevez (21'er)
En çok asist yapan: Nani (18)
En fazla sarı kart gören: Cheick Tiote (14)
En fazla kırmızı kart görenler: Cattermole - Gardner - Mulumbu - Shawcross - Koscielny (2'şer)
En fazla gol yemeden maç tamamlayan: Joe Hart (18)
En fazla süre alanlar: Reina, Howard, Cech, Friedel, Hart, Skrtel, Baines (Tek saniye kaçırmadılar)
Süre alan en genç: Flanagan (18 yaşında)
Süre alan en yaşlı: Lehmann (41 yaşında)
Oyuna sonradan girip en çok gol atan: Chicharito (5)
Bir maçta oynayıp en az süre alan: Mamady Sidibe (3 dakika)
Penaltılardan en fazla gol bulan: Charlie Adam (7)
En çok penaltı kurtaran: Gomes (2)
En çok kendi kalesine gol atan: John Pantsil (3)
Van der Sar da tam efsane olarak veda ediyor futbola. Takıma geldiğinde yaşlı diye baya tepki göstermiştim ama sonra ağzımın payını verdi. De Gea hayırlı uğurlu olsun
Reading 2-4 Swansea.
Son senelerde Swansea müthiş bir çıkış yakaladı, bundan 6 yıl önce 4. ligdelermiş. Premier Lig'in bir tane de olsa Galli takımı var artık, Championship'deki diğer Galli ekip Cardiff evinde Reading'e yenilerek çıkma şansını bitirmişti Play-Off'larda. Zaten İngiltere'nin ilk 5 liginde toplam 4 tane Galli takım var diğerleri Konferans Liginde (5. lig), adları Newport County ve Wrexhammiş.
Qpr da West Ham'den boşalan Londra kontenjanını doldurmak adına geldi sanırım.
Hoşgeldiniz Qpr, Norwich ve Swansea.
Bu arada unutmadan, doğum günün kutlu olsun Steven Gerrard. Efsanesin, seviyoruz seni.
Manchester United’ın efsane futbolcusu Paul Scholes futbolu bırakma kararı aldı.
36 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu Paul Scholes, kramponlarını asma kararı aldı ve 17 yıldır sürdürdüğü aktif futbol yaşantısına son noktayı koydu. Kırmızı Şeytanlar'la tam 676 maça çıkan efsanevi yıldız, gelecek sezon takımın teknik kadrosunda antrenör olarak görev yapacak. 1991 senesinde Manchester United'a katılan Scholes, 1994 yılında Lig Kupası'nda oynanan Port Vale maçında ilk kez resmi olarak forma giymişti. Bu müsabakada 2 kez ağları sarsan İngiliz futbolcu, takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasında başrol oynamıştı. Futbolseverler, efsanevi futbolcuyu Ağustos ayında Old Trafford Stadyumu'nda oynanacak jübile müsabakasında son kez izleme şansı bulacak.
Manchester United'ın resmi internet sitesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Scholes, Manchester ekibinde geçirdiği kariyerinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade ederek, "Kendimi kelimelerle ifade edemiyorum, fakat dürüst olmak gerekirse Manchester United'da geçirdiğim uzun ve başarılı kariyer benim için büyük bir onurdur. Bu kararı almak kolay olmadı, ancak şu an futbolu bırakmanın doğru zaman olduğunu hissediyorum. 19. Premier Lig şampiyonluğunu kazanan takımın bir parçası olmak ve bu başarıya katkıda bulunamak büyük bir ayrıcalıktı. Beni tüm kariyerim boyunca muazzam şekilde destekleyen taraftarlara, aynı şekilde çalıştığım tüm antrenörlere ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü de mükemmel menajer Sir Alex Ferguson'a etmek istiyorum. Kulübe geldiğimden bu yana her zaman kapısı bize açıktı ve biliyordum ki bu takım onun önderliğinde büyük başarı kazanacaktı" şekinde konuştu.
Sir Alex Ferguson ise Scholes gibi bir futbolcuyu özleyeceklerini belirterek, "Paul hakkında daha önce söylediklerime ek olarak daha ne söyleyebilirim ki. Gerçekten inanılmaz bir oyuncuydu ve onu özleyeceğiz. Paul kariyeri boyunca kulübüne tamamen bağlıydı. Gelecek sezon teknik ekipte yer alacak olmasından dolayı oldukça memnunum. Scholes her zaman ilham verici bir futbolcuydu ve yeni görevinde de böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.
ONUR GÜLER - İSTANBUL / DHA
Scholes tam bir ManU'lu, Giggs bile City'de oynuyordu gençken. Ama Scholes öyle değil, ManU'nun Totti'si adam. Bir de Wes Brown var United'da Scholes gibi.
Scholes'un -özellikle uzaktan bulduğu- goller her dâim harikaydı gerçekten, aklımda kalan en önemlisi ise Cr7'nin penaltı kaçırdığı maçta Barça'ya attığı ManU'ya turu getiren goldür.
Scholes gerçekten çok önemli bir oyuncuydu. Orta sahada dağıttığı toplar, oyunu açan milimetrik uzun pasları, baskı altında topu kaybetmemesi... Uzaktan attığı birçok gol var. Barcelona maçındaki çok sağlamdı harbiden.
Jordan Henderson'ın transferi kesinleşmiş. 22 milyon € ve David N'gog karşılığında.
Evet abi geleceğin en iyi İngiliz stoperi olarak gösterilen Phil Jones da ManU'ya gidecek büyük ihtimalle.
Yeni transferimiz için hayırlı olsun diyeyim de bir Albrighton hamlesini çok daha fazla beğenirdim, Henderson'a o miktarda para vereceğimize keşke Albrighton'u alsaydık daha az ödeyerek diyorum.
Neyse önümüzdeki yıl güzel bir ofansımız olacak sistem tercihimiz 4-3-3 olur umarım.
Yorum