Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Apollon Kalamarias

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Apollon Kalamarias

İlk olarak Ender Kuyumcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bu adamlar Trabzonlu. Belki Türk ya da müslüman değiller ama sonuç olarak bizimle aynı kültürden gelen insanlar.

Bence olabilir, hatta gayet de güzel olur.
    Daha ileri gideyim. kendini Türk sanıpta aslında soyu pontusa dayanan binlerce insan var.

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin

Yorum

İlk olarak Hakan Genç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Daha ileri gideyim. kendini Türk sanıpta aslında soyu pontusa dayanan binlerce insan var.

Loading %61..

Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim; kölesi değil! Cenap Şahabettin
      Yüzyıllar boyu bir arada yaşayıp kanların karışmamış olmasına imkan yok zaten ki bu insanların bir kısmı da Rumluklarını gizleyerek bir Türk gibi yaşamış bizimle karışmışlardır.
      https://twitter.com/kuyumcuender

2010-2011 Şampiyonu TRABZONSPOR Taraftarı

Yorum

İlk olarak Hakan Genç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Loading %61..

Ya da öyle diyelim...

Ben Türklüğümü seven biri olarak sen beni araştırdın ve dedin ki; "Kaya sen Rumsun gördün mü"

Ben de sana derim ki "Ne farkeder?"

Yani demem o ki; Ben Rum çıktım; kim benim "Ben Türküm" dememe laf edebilir?

Hepimiz Allah'ın kuluyuz... Biriz, eşitiz...

Ben ne hissediyorsam oyum...

Ve ben kendimi Türk kültürüne yakın hisseden biri olarak TÜRKÜM diyorum... Varsın özüm Rum ya da başka bir şey olsun...

Benim bir Gürcü arkadaşımın sözü vardı... "İslamiyete en çok hizmet eden bir millettir Türkler ve ben de o yüzden Ne mutlu Türküm Diyene" sözünü kullanmaktan mutluluk duyarım...

Olay burada bitiyor...

İslamiyete en büyük hizmeti vermiş, "insanlık" açısından diğer ırkların çok önünde olan ve gerektiğinde ezilen Yahudiler'e bile sahip çıkmış bir Türk milletinin parçası olmaktan son derece mutluyum...

Özün ne olursa olsun; ne hissediyorsan ve ne en çok doğru ise ben oyum...

Siz Rum ile kardeş muhakkak olabilirsiniz; ama ben de olmama hakkımı kullanıyorum...

Trabzonspor herkesin değeri ise ona göre hareket etmek gerekli...
        “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
        Malik bin Dinar

Yorum

...
          En son Kirk_Cooley tarafından düzenlendi; 13.11.2013, 14:25.

Yorum

Mesajını silmişsin "Kirk_Cooley" ama kötü örnekleri gösterip Türklüğü bırakacaksan bu senin sorunun... Her toplum içinde iyi ve kötü vardır... Benim için önemli olan bir toplumun iyi ve kötü yüzdesidir... Ben bu yüzdeliğe baktığımda Türk olmaktan mutluluk duyuyorum köküm nereye dayanırsa dayansın...

Senin formülüne göre tüm Rumlar'a iyi demiş oluyorsun misal... Ha bu arada, bahsettiğin adamlar bence de kötü karakterli... Ve Evet Türkler ve aynı zamanda da müslümanlar... ? Bu durumda ne yapacaksın?

Dediğim gibi Allah'ın yarattığı kullarız ve birbirimizden bir farkımız yok. Ama yaşantılar ve kültürel miras insanları bir araya getirmektedir. Bu nedenle de Türk toplumunun bir parçası olarak hissediyorum kendimi...

Başkası da Rum hissedebilir, itirazım yok...

Bir insan müslüman doğdu diye müslüman olmak zorunda değil... Kendi tercihini kullanarak dilerse dinini bile değiştirebilir... Bu kişinin kendi kararıdır...
            En son Kaya tarafından düzenlendi; 13.11.2013, 16:01.
            Malik bin Dinar

Yorum

İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Mesajını silmişsin "Kirk_Cooley" ama kötü örnekleri gösterip Türklüğü bırakacaksan bu senin sorunun... Her toplum içinde iyi ve kötü vardır... Benim için önemli olan bir toplumun iyi ve kötü yüzdesidir... Ben bu yüzdeliğe baktığımda Türk olmaktan mutluluk duyuyorum köküm nereye dayanırsa dayansın...

Senin formülüne göre tüm Rumlar'a iyi demiş oluyorsun misal... Ha bu arada, bahsettiğin adamlar bence de kötü karakterli... Ve Evet Türkler ve aynı zamanda da müslümanlar... ? Bu durumda ne yapacaksın?

Dediğim gibi Allah'ın yarattığı kullarız ve birbirimizden bir farkımız yok. Ama yaşantılar ve kültürel miras insanları bir araya getirmektedir. Bu nedenle de Türk toplumunun bir parçası olarak hissediyorum kendimi...

Bir insan müslüman doğdu diye müslüman olmak zorunda değil... Kendi tercihini kullanarak dilerse dinini bile değiştirebilir... Bu kişinin kendi kararıdır...
              Aynı anlayışa göre bir Rum, "Rum" olmasıyla, Hristiyan olmasıyla da gurur duyuyor. Ama önceki mesajlarda "İzmir'in tecavüzcüleri" demek şoven çağrışımlar içermiyor mu ?

Eğer tarihten örnek verirsek Anadolu'nun Türklerden önceki halkları Rumlar, Ermeniler veya Kürtler. Bu yazdığım hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Bizim onlara tecavüzcü deme hakkımız varsa onların da bize tecavüzcü deme hakları yok mu ?

Kaldı ki geçmişte yaşanmış birtakım olaylardan ötürü kin tutmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Eğer ki onların bu topraklarda gözü olacak şekilde emperyalist anlayışa sahiplerse, bizim de Kerkük, Musul veyahut Batı Trakya dediğimiz topraklarda gözüm olacak kadar emperyalist anlayışa sahip değil miyiz ?

Kaynak vermek gerekirse eğer İttihat ve Terakki geleneğine sahip insanlar Anadolu'daki Hristiyan veya diğer bazı etnik, dini grupları tekleştirip, ötekileştirerek köklerini kazıdıklarını görebiliriz.

Tek çare sınırlar kalsın, herkes kardeş kardeşe yaşasın
              En son OYılmaz tarafından düzenlendi; 15.11.2013, 12:12.
              Kazimişi gzas vorert

Yorum

Seni anlıyorum abi ama emin ol bu ülkede kötü ve gerizekalı insan sayısı iyilere göre çok daha fazla.Ben yaşadığım ülkeden nefret ediyorum.

Mesajımı silme nedenim diğer taraftar gruplarının buralarda gezinirken mesajı görüp sosyal ağlarda paylaşmasını engellemektir yoksa düşüncelerim o yönde.

Yorum

Biz onlar gibi insanları odalara sokup canlı canlı yakmadık.Bunun ırkçılıkla alâkası yok. Bazı şeylerin gerçekleşmesi için çeşitli şartların olgunlaşması gerekiyor. Yunan ve Rum halkı her seferinde bize karşı kinlerini dile getirirken bu tip şeyleri düşünmek yanlış.Daha Kıbrıs'ta yeni soykırım yaptılar.Üstüne bizi işgalci görüyorlar.Kardeş kulüp edinebileceğimiz onlarca ülke var.

1071'den önce de kesinlikle bu topraklarda olduğumuza inanıyorum. Selçuklular'ın o tarihte gelmiş olması daha önce burada Türk olmadığı anlamına gelmez.

Hatta Atatürk Hititleri,Sümerleri vb bazı uygarlıkları dahi Türkler'in kurduğunu iddia ediyor. Çeşitli kütüphanelerde bu araştırmaları mevcut.
                  En son Samet Türkmen tarafından düzenlendi; 15.11.2013, 18:16.

Yorum

İlk olarak OYılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Aynı anlayışa göre bir Rum, "Rum" olmasıyla, Hristiyan olmasıyla da gurur duyuyor. Ama önceki mesajlarda "İzmir'in tecavüzcüleri" demek şoven çağrışımlar içermiyor mu ?

Eğer tarihten örnek verirsek Anadolu'nun Türklerden önceki halkları Rumlar, Ermeniler veya Kürtler. Bu yazdığım hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Bizim onlara tecavüzcü deme hakkımız varsa onların da bize tecavüzcü deme hakları yok mu ?

Kaldı ki geçmişte yaşanmış birtakım olaylardan ötürü kin tutmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Eğer ki onların bu topraklarda gözü olacak şekilde emperyalist anlayışa sahiplerse, bizim de Kerkük, Musul veyahut Batı Trakya dediğimiz topraklarda gözüm olacak kadar emperyalist anlayışa sahip değil miyiz ?

Kaynak vermek gerekirse eğer İttihat ve Terakki geleneğine sahip insanlar Anadolu'daki Hristiyan veya diğer bazı etnik, dini grupları tekleştirip, ötekileştirerek köklerini kazıdıklarını görebiliriz.

Tek çare sınırlar kalsın, herkes kardeş kardeşe yaşasın
                    Türkler'den önce diyorsunuz ya; gerçekten tartışmamız boşa kürek çekmek olacak...

Bunun bu yönde olmadığına dair bir sürü kaynak ortaya çıktı... Bu ezber üstünden ne desek boş...

Türkler'in ve Rumlar'ın savaşları arasında ister görün ister görmeyin dağlar kadar fark vardır... Çünkü ben "tecavüz" kelimesini laf çarpmak için değil gerçekten de askerleri bunu yaptığı için yazdım...

Selametle...

Ki şu da unutulmasın; Türkler kendilerine zarar vermeyen kimseye dokunmazlar...
                    Malik bin Dinar

Yorum

Apollon Kalamarias

İlk olarak Samet Türkmen tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Daha Kıbrıs'ta yeni soykırım yaptılar.Üstüne bizi işgalci görüyorlar.
                      Kıbrıs'ta doğmuş, büyümüş ve hâlâ yaşayan bir Trabzonlu olarak bu konu bu kadar basit ve anlatıldığı gibi değil. O konuda bizde çok masum değiliz.

Vakti zamanında bir hataylı (Arap) arkadaş bana Hz Adem araptı demişti
                      Size tavsiyem devletin resmi tarihine her zaman şüphe ile bakmanız. Bize kalsa dünyadaki bütün iyilikler, güzel şeylerin kökeni Türkler kötü şeyler ise başka milletler.

Loading %61..

En son omondoles tarafından düzenlendi; 16.11.2013, 09:21.

Yorum

bu bir ırk meselesi değil, kültür meselesi. yunanistanda bu toprakların kültürünü almış ve yaşatan insanların varlığı elbette sempati toplar.bu sempatiden de nefret devşirmek,ırk yarışına girmek manasız.

Yorum

İlk olarak gerenimo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          bu bir ırk meselesi değil, kültür meselesi. yunanistanda bu toprakların kültürünü almış ve yaşatan insanların varlığı elbette sempati toplar.bu sempatiden de nefret devşirmek,ırk yarışına girmek manasız.
                          Olayı buraya getirenler biz değil o sözde sempati duyulanlar. Belirtmemize rağmen ırkçılık olarak algılanması manasız.

Irkçılık olmasın diye değerlerimizi,geçmişimizi yok sayamayız. Yok sayanlar gidip kardeş olabilirler. Kulüp değil.

Bilmiyorum forumda Artvin vb yerlerden Trabzonspor'u tutanlar illaki vardır. Şu bilinsin ki Trabzon şehrinin ve Trabzonspor'un kapısı böyle saçma sapan kardeşlik naralarına kapalıdır.
                          En son Samet Türkmen tarafından düzenlendi; 16.11.2013, 14:03.

Yorum

Türkler'den önce diyorsunuz ya; gerçekten tartışmamız boşa kürek çekmek olacak...

Bunun bu yönde olmadığına dair bir sürü kaynak ortaya çıktı... Bu ezber üstünden ne desek boş...

Türkler'in ve Rumlar'ın savaşları arasında ister görün ister görmeyin dağlar kadar fark vardır... Çünkü ben "tecavüz" kelimesini laf çarpmak için değil gerçekten de askerleri bunu yaptığı için yazdım...

Selametle...

Ki şu da unutulmasın; Türkler kendilerine zarar vermeyen kimseye dokunmazlar...
                            Hocam kusura bakmayın da asıl boşa kürek çekmek resmi tarihe inanmaktır. Dünya'daki çoğu ülkelerin resmi tarihi yalandır. Her ülke insanlarının resmi tarihi toplumsal narsizmlerle doludur. Yunanlıların, Anadolu topraklarında milattan önceye dayanan bir geçmişi vardır. Entellektüel derecede tarih bilgisine sahip değilim bu konuda çok derin tartışmalara da giremem belki fakat bildiğim ve en sağlam kaynaklara sahip bilgiler Türklerin Anadolu'ya 1000'li yıllarda Oğuz Türklerinin, Orta Asya'dan gelip Maveaünnehir, Horasan ve İran bölgelerine yerleştiğidir. Anadolu'da 12 bin yıl öncesine kadar insanlar yaşıyordu. O sıralarda Türklerin Orta Asya'da yaşadığını hatta o yıllarda "Türk" diye bir kavramın olmadığı yıllardan bahsediyoruz. Kaldı ki Türklerden çok daha önce bu topraklarda Hitit, Frig, Urartu, Lidya, Yunan, Roma ve Bizans gibi uygarlıklar yaşadı. Bu uygarlıklardan hangileri Türk ? Asıl ezber resmi ideolojinin milliyetçilikle sentezlenmeye çalışıldığı resmi tarihtir.

Anadolu topraklarının her karışında bizim bilmediğimiz vahşet dolu olaylar yaşanmıştır. Çünkü Anadolu coğrafyası herkesin ele geçirmek istediği önemli bir bölgedir. Haçlı seferlerinin en kanlı olayları da bu topraklarda yaşanmıştır. veya bir başka uygarlığın bir başka uygarlığı başından atmak istemesinden dolayı da kanlı vahşetlere şahit olmuştur. "Türkler kendilerine zarar vermeyen kimseye dokunamazlar" cümlesi objektiflikten uzak yanlı bir görüştür.

Rumlar tecavüz etmiş şunlar şunu yapmış diye de kin besleyecek değilim. Bu konuyu açma sebebim ortak bir kültürün zenginliğidir. Eğer gerçekten rahatsız olan varsa rica ediyorum konuyu kapatabilirsiniz. Ben içten içe Apollon Kalamarias taraftarlarıyla kardeş olurum, görüşürüm, forumlarındaki insanlarla tanışırım. Burda sadece güzel olan şeylerden bahsediyorum. Saygılar.
                            Kazimişi gzas vorert

Yorum

Yine Trabzon'a son 20 yılda peyda olan Türklük-Rumluk tartışmaları ve herkesin kendine göre yazdığı tarih tartışmaları bu başlığa da sirayet etmiş. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, miladi 1461'den sonra da Osmanlı toprağı olan Trabzon'da Rumlar'dan önce de devlet ve kavimler yaşadı. Persler'den Kimmerler'e, Pontos'dan Kolhisler'e kadar değişik kavim ve devletlerin hakimiyeti vardı. Hatta Pontos Krallığı'nın da Rumluk'la bir alakası olmayıp, İran kökenli bir devlettir. Roma ile yaptıkları savaşı kaybettikten sonra krallıkları yıkılmıştır.

Adamlar Yunanistan'a göç ettikten sonra horon ve Karadeniz geleneklerini yaşatıyorlar, ne var bunda ? Ayrıca Karadenizli Rumlar'ın Türkiye'den Yunanistan'a göçenler içinde Yunanistan topraklarında en az sevilen, hatta en çok nefret edilen topluluk olduklarını hatırlatırım. Bugün kemence eşliğinde Türkçe bir Karadeniz türküsü dinleyip de hala gözlerinden yaş gelen insanlar varsa,o gözyaşlarını değersiz kılmaya kimsenin hakkı olmasa gerek.
                              BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

Pontus'un karadenizin bir parçası olması Trabzon'u Trabzon yapan etkenlerden birisidir bence.Kültür birliğinin dünyadaki en güzel örneği..Bir enstrüman iki milleti bir ortak payda da buluşturuyor.Geçmişte yaşananlar yaşandı onlarda acılar çekti bizlerde.Artık işin güzel taraflarına bakma vakti.Ben severim ''Karadenize hayran olan rumları''

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim