Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Umut Bulut

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Valla hocam ben de öyle yapiyorum. Bir futbolcunun sezon sonuna kadar Trabzonspor'a olan katkısını göz önünde bulunduruyorum. Sadece 3 tane ofansif futbolcusu olan kısır bir kadroda ligde 12 toplamda 15 gole ulaşmış Umut'u ilk gördüğüm yerde kucaklamak istiyorum. Yapmış olduğu katkı yadsınamaz.
    Kadromuzdaki oyuncuların özellikle de ortasaha ve kanat oyuncularının yaratıcı olmadığı doğrudur. Ama ayağına geldiği kadarıyla değerlendirirsek Umut yetersiz bir golcüdür. Saç baş yoldurmadan gol attığını hatırlamam.

Trabzonsporun ligde attığı 39 golden yalnızca 12'si Umut'un... Hem de tek forvet oynuyor.

Yorum

• İlk olarak makbasoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kadromuzdaki oyuncuların özellikle de ortasaha ve kanat oyuncularının yaratıcı olmadığı doğrudur. Ama ayağına geldiği kadarıyla değerlendirirsek Umut yetersiz bir golcüdür. Saç baş yoldurmadan gol attığını hatırlamam.

Trabzonsporun ligde attığı 39 golden yalnızca 12'si Umut'un... Hem de tek forvet oynuyor.
      Takımda en çok gol atan futbolcu pozisyonunda zaten. Maç boyunca Yattara'nın pozisyona soktuğu, Yattara'dan alabileceği paslarla pozisyona girebileceğini biliyor. Forvette yalnız kalıyor. Yerine girecek adam yok.

Ersen Martin varken çift forvette çok etkiliydi Umut. O zaman bu kadar eleştirilmiyordu. Bu adam 24 yaşında ve bu kulüpte henüz 2. yılını yaşıyor. İyi bir kadro kurulduğunda yedek olur veya olmaz Umut'u o zaman görürüz hep beraber
      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

Takımda en çok gol atan futbolcu pozisyonunda zaten. Maç boyunca Yattara'nın pozisyona soktuğu, Yattara'dan alabileceği paslarla pozisyona girebileceğini biliyor. Forvette yalnız kalıyor. Yerine girecek adam yok.

Ersen Martin varken çift forvette çok etkiliydi Umut. O zaman bu kadar eleştirilmiyordu. Bu adam 24 yaşında ve bu kulüpte henüz 2. yılını yaşıyor. İyi bir kadro kurulduğunda yedek olur veya olmaz Umut'u o zaman görürüz hep beraber
        Tek forvet oynamak kolay değil. Yukardaki değerlendirmemde de söylediğim gibi, Umut top saklayamıyor. Oysa bu, tek santrafor için olmazsa olmazdır. Zira kendisi hedef adamdır ve top tutması beklenir.

Tek forvetli taktiklere nazaran çift forvetli taktikle Umut'un daha yararlı olacağı muhakkak. Zira ikili forvette Umut iyi bir "kaçan adam" olabilir. Ama bana sorarsanız yine de üzerine düşeni yapamaz. Üstteki değerlendirmemde söylediğim gibi, bitiricilik eksikliği çok yüksek. Ayrıca top tekniği de zayıf.

Lafı getirmem gereken yer şurası. Umut, Trabzonspor takımının forveti olabilecek düzeyde bir futbolcu değil. Zira Trabzonspor sıradan bir takım değil; yüksek hedefleri olan bir takım.

Yorum

• Maç esnasında maç heyecanıyla baya sallıyorum Umut'a. Sonra akıllı kafayla düşününce hak veriyorum. Trabzonspor'da bu orta saha yapısıyla hiç bir forvet iş yapamaz, iki forvet oynasa da farketmez. Bir metreye pas atamayan 3 tane orta sahayla oynuyoruz her maçı.

Rakip takım Yattara-Umut bağlantısını kesti mi maçı kazanabileceğini biliyor. Çoğu da bunu başarıyor. Takım takım olduğunda Umut'un kalitesi ortaya çıkacaktır. Umut'tan olacak, ben inanıyorum...
          Ersun Yanal'la şampiyon olana kadar...

Bundan
          sonra ağzıyla
          kuş tutsa bile Hüseyin'e hayır...

Yorum

Tek forvet oynamak kolay değil. Yukardaki değerlendirmemde de söylediğim gibi, Umut top saklayamıyor. Oysa bu, tek santrafor için olmazsa olmazdır. Zira kendisi hedef adamdır ve top tutması beklenir.

Tek forvetli taktiklere nazaran çift forvetli taktikle Umut'un daha yararlı olacağı muhakkak. Zira ikili forvette Umut iyi bir "kaçan adam" olabilir. Ama bana sorarsanız yine de üzerine düşeni yapamaz. Üstteki değerlendirmemde söylediğim gibi, bitiricilik eksikliği çok yüksek. Ayrıca top tekniği de zayıf.

Lafı getirmem gereken yer şurası. Umut, Trabzonspor takımının forveti olabilecek düzeyde bir futbolcu değil. Zira Trabzonspor sıradan bir takım değil; yüksek hedefleri olan bir takım.
            Pres yapıyor, bütün enerjisini sahada harcıyor elinden geldiğince topu ayağında tutuyor hadi tutmaya çalışıyor diyelim. Bu adam ileride sürekli yalnız. Ortasahayı geçmek namahrem gibi davranan futbolcu yapısına büründük son iki yılda. Eldeki tüm forvetler gitti. Garibim Umut kaldı tek başına, omuzlarına binen sorumluluk 2kat arttı.

Trabzonspor'un hedefleri olduğu konusunda hemfikiriz. Daha öncede söyledim bunu :

6 Şampiyonluk sayısız kupa kazanan bir Anadolu devinde 41 yıllık çınarda bütün gol yükünü kimliğinde Trabzon yazmayan 24 yaşındaki bir adam tek başına çekmeye çalışıyor.

Eleştirilmesi çok normal. Ben de takımdan gidecekler gitsin kaliteli bir kadro oluşturalım Umut'u o zaman görelim diyorum. Söylediklerinizde elbetteki haklısınızdır ama takım o kadar kötü ve o kadar çok eleştirilmesi gereken futbolcu varki Umut'a fazla haksızlık yapmayalım bence diyorum

“Ben basit bir '
            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
            Eduardo Galeano

Yorum

Pres yapıyor, bütün enerjisini sahada harcıyor elinden geldiğince topu ayağında tutuyor hadi tutmaya çalışıyor diyelim. Bu adam ileride sürekli yalnız. Ortasahayı geçmek namahrem gibi davranan futbolcu yapısına büründük son iki yılda. Eldeki tüm forvetler gitti. Garibim Umut kaldı tek başına, omuzlarına binen sorumluluk 2kat arttı.

Trabzonspor'un hedefleri olduğu konusunda hemfikiriz. Daha öncede söyledim bunu :

6 Şampiyonluk sayısız kupa kazanan bir Anadolu devinde 41 yıllık çınarda bütün gol yükünü kimliğinde Trabzon yazmayan 24 yaşındaki bir adam tek başına çekmeye çalışıyor.

Eleştirilmesi çok normal. Ben de takımdan gidecekler gitsin kaliteli bir kadro oluşturalım Umut'u o zaman görelim diyorum. Söylediklerinizde elbetteki haklısınızdır ama takım o kadar kötü ve o kadar çok eleştirilmesi gereken futbolcu varki Umut'a fazla haksızlık yapmayalım bence diyorum
              Görüş faklılığını ortaya koymak, bu futbolcuya ilişkin değerlendirmemizin doğru bir sonuca ulaşması açısından önemli olacaktır diye düşünüyorum: Siz, aslında Umut'un iyi bir futbolcu olduğunu, yeterince pas aldığında bu yeteneğini göstereceğini söylüyorsunuz. Bense Umut'un iyi bir futbolcu olmadığını, bu yüzden görevini yapamadığını, yeterince pas alsa bile bekleneni veremeyeceğini söylüyorum.

Öyleyse diyorumki ayağına geldiği kadarıyla bir değerlendirelim...

Bir diğer açıdan bakarsak, bir oyuncunun kalitesini anlamak için belirli şartlar oluşturmakta gerekmez. Bi kaç defa topla teması, topu kullanması, topsuz alandaki hareketleri ile futbolcunun notunu üç aşağı beş yukarı verebilirsiniz. Buna göre soruyorum:

1. Umut'un pas kabiliyeti nedir?
              2. Umut'un bitiricilik kabiliyeti nedir?
              3. Umut'un kafa vurma kabiliyeti nedir?
              4. Umut'un bire birde adam geçme(özel yetenek) kabiliyeti nedir?
              5. Umut'un top sürme kabiliyeti nedir?
              6. Umut'un ölümcül(yaratıcı) top kullanma kabiliyeti nedir?

Biraz Football Manager tarzında olacak ama her göstergenin en kabiliyetli futbolcusunu da göz önünde tutarak bu saydıklarımda Umut'a 20 üzerinden kaç verebilirsiniz?

Yorum

• 1. Umut'un pas kabiliyeti nedir?
                2. Umut'un bitiricilik kabiliyeti nedir?
                3. Umut'un kafa vurma kabiliyeti nedir?
                4. Umut'un bire birde adam geçme(özel yetenek) kabiliyeti nedir?
                5. Umut'un top sürme kabiliyeti nedir?
                6. Umut'un ölümcül(yaratıcı) top kullanma kabiliyeti nedir?
                abicim sende hep kötü yanlarını yazmışsın ya
                Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  abicim sende hep kötü yanlarını yazmışsın ya
                  Üstteki ilk değerlendirmemde iyisiyle kötüsüyle bütün özelliklerine değindim. Bariz eksiklikleri belirginleştirmek açısından böyle yaptım. Yoksa Umut'a zulmetmek istemem.

Yorum

• 1. Pas alış verişi yapacağı futbolcu sayısı çok az.
                    2. Bitiriciliği %50.
                    3. Hava toplarında iyi olduğunu söyleyemem.
                    4. Kontratak futbolda birebirde geçemeyeceği adam yok. Ama kapalı savunma oynayan takımlarda bire bir geçme özelliğini kullandığını söyleyemem.
                    5. Çok iyi olduğunu söylemem. Ama bu onun önündeki topu iyi kullanamadığı anlamına gelmez.
                    6. Elbette bir Fatih Tekke gibi yaratıcılığı yok. Zaten forvet tipi yaratıcılığa pek elverişli değil. Mücadeleci ve fizik güç üstünlüğüyle pozisyon yaratabilir kendine.

20 üzerinden 14 veriyorum.

Futboldanda anca bu kadar anlarım zaten 14/20 benim için yeterli. En azından sistemi, planı ve ofansif yanı güçlü bir takımda iş yapacak kadar önemli benim için.

“Ben basit bir '
                    Eduardo Galeano

Yorum

1. Pas alış verişi yapacağı futbolcu sayısı çok az.
                      2. Bitiriciliği %50.
                      3. Hava toplarında iyi olduğunu söyleyemem.
                      4. Kontratak futbolda birebirde geçemeyeceği adam yok. Ama kapalı savunma oynayan takımlarda bire bir geçme özelliğini kullandığını söyleyemem.
                      5. Çok iyi olduğunu söylemem. Ama bu onun önündeki topu iyi kullanamadığı anlamına gelmez.
                      6. Elbette bir Fatih Tekke gibi yaratıcılığı yok. Zaten forvet tipi yaratıcılığa pek elverişli değil. Mücadeleci ve fizik güç üstünlüğüyle pozisyon yaratabilir kendine.

20 üzerinden 14 veriyorum.

Futboldanda anca bu kadar anlarım zaten 14/20 benim için yeterli. En azından sistemi, planı ve ofansif yanı güçlü bir takımda iş yapacak kadar önemli benim için.
                      Bende şu şekilde bir değerlendirme yaptım:

1. Pas: 10
                      2. Bitiricilik: 12
                      3. Kafa: 12
                      4. Özel Yetenek: 8 Kontrada birebirde adam geçmekle sanırım hız ve hızlanmasını anlatmaya çalıştınız. Açıkçası hız ve hızlanmasının da o kadar iyi olduğunu söyleyemem. Yoksa Yattara, Gökdeniz gibilerine haksızlık ederiz.
                      5. Dripling: 12
                      6. Yaratıcılık: 8 Fatih Tekke'yi kıyaslamak farkın ortaya çıkması açısından önemli. Tek forvetli taktiklerde forvetin yaratıcı olması önemlidir. Zira pivot santrafor sayılmazlar.

Yorum

• Teşekkür ederim ,

Aynı şeyleri düşünmüyoruz.

“Ben basit bir '
                        Eduardo Galeano

Yorum

• Şimdi yüreğimizi ve aklımızı ve de vicdanımızı önümüze koyalım...

Bendeniz -youtube denen illetten pek anlamam ama- Umut Bulut'un özellikle Bursa, Rize ve Kayseri'ye attığı gollerin ağırlıkta olduğu bir kaç youtubevideosu hazırlasam...

Bu videoların yanında Umut Bulut'un gol ve asist istatistiklerini yazsam...

Bunun yanında oynadığı takımın - Türkiye Ligine yakın bir lig olsun diye- Romanya Ligi'ni geçen sene 4. bu senede de 6. bitirdiğini yazsam...

Hemen yanına da Umut Bulut ile ilgilenen Ajax takımının haberlerini koysam....

Ve desem ki Sadri Şener Umut Bulut adlı bu topçuyla ilgileniyor...

Aramızdan kaç kişi "Aman ha elini çabuk tut Sadri Başkan, Hertha elimizden kapacak yoksa" demez...

Yorum

• Çok mücadele ediyor birşeyler yapmaya çalışıyor.Umut'a bazı kriterlerde puan vermişsiniz,bazılarında hemfikiriz bazılarında değiliz.Bitiricilik konusunda Umut iyi bir forver.Kaleci ile karşı karşıya veya bir şekilde pozisyon buldumu gol olma ihtimali yüksek.Kafasını kullanma olayına gelince bu özelliği hiç yok.Kafa konusunda ancak vasat diyebilirim.Kontra atak tipine uygun bir futbocu fakat Trabzonspor'a karşı kim arkasını açık bırakır ki?En son Rizenii savunmayı orta sahada kurduğunu bilirm ordada kaç tane attığımız ortada.Hoş şimdi gökdeniz vs.olmamasına rağmen umut savunma arkasına sarkarsa kesin gol pozisyonu olur.Mevcut şartlarda eldeki en iyi forvet başka yok zaten.(ergin in yaptıkları! ortada) ya tek forvet sisteminde Umut dan en iyi şekilde faydalanmamız gerekir,ya da çift forvete geçmemiz gerekir.Ama Umut'u kaybetmemeliyiz
                            "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlk olarak agahozlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bitiricilik konusunda Umut iyi bir forver.Kaleci ile karşı karşıya veya bir şekilde pozisyon buldumu gol olma ihtimali yüksek.
                              Belli ki Umut konusunda taraftarlar arasında derin görüş ayrılıkları var. Umarım Umut yeteneklerini küçümseyenleri haksız çıkarır.

Yorum

Belli ki Umut konusunda taraftarlar arasında derin görüş ayrılıkları var. Umarım Umut yeteneklerini küçümseyenleri haksız çıkarır.
                                hangi yetenekden bahsediyosun kardeşim yaa... yeter artık Trabzonspor bu oyuncularamı kaldı, Umut'la şampiyonluğa oynıcağımızı sanıyoruz, Kaçırdığı pozisyonları görmedin herhalde, Onun yüzünden başımda saç kalmadı
                                Ñâpî¥Ìm ß€Ñ ßØRDØ DÎ¥ÎÑ¢€ MåVÎ D€MÎ¥£Ñ
                                • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

Yükleniyor...
                                X