Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

CNN Türk Oradaydım Belgeseli | Abdullah Ercan '96

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bende ses var görüntü yok neden acaba ???
    Aynı linki indirdim az önce sorunsuz çalışıyor. Baştan indirin ve Part1 den açmayı deneyin yeniden.
    avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

• İlk olarak İHSAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Aynı linki indirdim az önce sorunsuz çalışıyor. Baştan indirin ve Part1 den açmayı deneyin yeniden.
      1 den denedim olmadi, her yöntemi denedim olmadi, bende anlamadim neden ilk defa böyle oldu

Yorum

• simdik oluyor,

yardimin icin tskler AristotLe

Yorum

• 1996 da daha cocuktum ama o maci dünmüs gibi hatirliyorum. belgeseli seyredince tüylerim diken diken oldu. ozamandan bugüne eriyip gitmisiz. kimsede dur demedi.

bu belgeseli suanki futbolculara günde 3 defa izlettireceksin, iyice bir asilamak gerekir. ozaman canla basla kosanlar nerde, simdi dünyanin parasini alipda ayaklarini yerden kaldiramayan,
          dogru dürüst pas atamayan oyuncular nerde.

insallah en kisa zamanda sampiyonluga ulasiriz

Yorum

• 5 mayıs 1996 Pazar.Yedek Subay olarak görev yaptığım birliğimde bu maçın olduğu gün nöbetçiydim.18-20 devriyesi bana yazılmıştı.Saat 18:30 gibi yemekhaneden çıkıp,devriyemi tamamladıktan sonra,çok iyi hatırlıyorum 7. dakikasından itibaren maçı izlemeye başladım.
            Tabi ben şampiyonluklar görmüş birisi olarak bu maçı alıp tekrar şampiyon olacağımıza inanıyordum.Şampiyonlukların nasıl geldiğini biliyordum.1984 yılında bütün maçlara gitmiştim.Kendinden emin olan,rahat olan takım işi götürüyordu.
            Ama 1996 da öyle olmadı.Bu sefer rahat olan fb idi.1-0 öne geçtiğimizde takımımız muhteşem oynuyordu.Rüştü farkın açılmasını tek başına engelliyordu.Derken dakikalar ilerledikçe bizim takımın coşkusu hatta taraftarın coşkusu yerini paniğe bıraktı.Bunu muhabere bölüğündeki o küçük odada cine5 başındaki onca fbli arasındaki ben tedirginlikle farkettim.
            Yıllarca istanbul basınının yapmış olduğu yaygara etkisini yavaş yavaş tüm bedenlerde göstermeye başlamıştı.İstanbul basını artık Trabzonsporun şampiyon olamayacağını tüm beyinlere öyle bir kazımıştıki,bu düşünce etkisini dakikalar ilerledikçe dahada artırıyordu.Taraftarın sesi yavaş yavaş azaldı,o kalabalıktan ses gelmez oldu oysa maç hala 1-1 di,ve bu sonuç bizi şampiyon yapmaya yetiyordu.Fakat kimse bunun farkında değildi,telaş her tarafı sarmıştı.Takım kombine atak yapamaz olmuştu.Haminin 2 muhteşem frikiğini rüştü olağanüstü kurtarmıştı.82.dakikada aykut durumu 1-2 yaptığında boğazımın düğümlendiğini hissettim,bir an nefes alamadım sanki.Muhabere bölüğündeki o odadaki fbliler bu gole fazla sevinmedi bile.Çünkü onlar bu sezon olmazsa bile gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyordular.Sistem onlardan yana işliyordu.Yanımdaki astsubay arkadaşım bile tüh dedi aykutun golüne,fbli olmasına rağmen.Ön sırada oturan kuru suratlı bir başçavuş vardı adı cengiz,sadece o, önemsiz bir lig maçında atılan bir gole verilen tepki gibi "üçüde atacağız" diye bağırmıştı.Başka ne bir sevinç nede coşku.
            Oysa o golü biz atsaydık bir tabuyuda yıkmış olacaktık.Trabzonspor efsanevi kadrosundan sonra,şampiyon olabilecek 2.efsanevi kadrosunuda kurmuş olacaktı.
            Bence 96'daki senaryo,fb'nin şampiyon olması için değil,Trabzonsporun şampiyon olmaması için yazılmıştı.O sezon fb eliyle koluyla goller atıp yarışta peşimizden ayrılmadı veya kopmasına izin verilmedi.O sezon sistem şampiyonunu belirledi.
            Oradaydım belgeseli 1995-1996 sezonunu içine alacak şekilde yapılsa bu açıkça görülecektir.0-0 biten gs maçında son dakikalarda van gobbel'in şotayı düşürdüğü pozisyona verilmeyen penaltıdır bizi şampiyonluktan eden aslında.O penaltı verilse ve biz farkı 2 puan daha açabilseydik,sisteme rağmen fb pes edecekti.Ve bjk-fb maçı.Yıllarca fb'yi içerde dışarda yenen bjk en kritik haftada kendi sahasında fb'ye yenilip yarışa ortak etti.
            O sezon şampiyon olmamızı bizden başka kimse istemedi.
            Herkese Merhaba

Yorum

• drmuhsin kardeşim ve eğer dr kısaltması isminizin başharfleri değil ise pek değerli meslektaşım o sezon TS şampiyon yapılmadı.Bu olay büyük bir tertipti ve başarıyla uygulanıp sahneye kondu.Ve bu o kadar planlı yapıldı ki sadece sizin ısrarla üzerinde durduğunuz Van maçı değil neredeyse bütün sezon programlanıyordu.Benim ısrarla üzerinde durduğum konubu maçın TS tarihinin bir dönüm noktası olduğudur ve iddia ediyorum ki o sene fb'nin şampiyon yapılması ile artık ligde başka hiçbir anadolu takımının birdaha şampiyon yapılmaması planı da uygulamaya kondu.Eğer o gün bu kirli oyuna TS Camiası karşı durabilse idi birdaha böyle kumpaslar uzun zaman sahneye konamayacaktı.Aslında elinden şampiyonluğu alınan sadece TS değil Anadolu dolayısıyla Türk Futbolu oldu.Bugün artık aynı oyunun ikinci adımı sahneleniyor.Türk Futbol Sahnesinde ''İki Büyük'' bırakma ve oluşan büyük Futbol Pastasındaki rantı ikiye bölüşme planı.Ogün bu oyuna bilerek veya bilmerek payanda olanlar pişmanmıdır bilinmez ancak TS'lu olanların bir daha şampiyonluk göremeyeceklerine inançları İman Derecesinde gönüllerinde yer ettiği ortada.Bugün TS İçin Ölürüm diyen babaların fb gs için ölürüm diyen evlatlarına bakarken içlerine akıttıkları gözyaşlarının müsebbibi olanları masum gösteremeyiz.Kalın sağlıcakla....
              Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
              Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
              Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Yorum

• İlk olarak karatasof tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                drmuhsin kardeşim ve eğer dr kısaltması isminizin başharfleri değil ise pek değerli meslektaşım o sezon TS şampiyon yapılmadı.Bu olay büyük bir tertipti ve başarıyla uygulanıp sahneye kondu.Ve bu o kadar planlı yapıldı ki sadece sizin ısrarla üzerinde durduğunuz Van maçı değil neredeyse bütün sezon programlanıyordu.Benim ısrarla üzerinde durduğum konubu maçın TS tarihinin bir dönüm noktası olduğudur ve iddia ediyorum ki o sene fb'nin şampiyon yapılması ile artık ligde başka hiçbir anadolu takımının birdaha şampiyon yapılmaması planı da uygulamaya kondu.Eğer o gün bu kirli oyuna TS Camiası karşı durabilse idi birdaha böyle kumpaslar uzun zaman sahneye konamayacaktı.Aslında elinden şampiyonluğu alınan sadece TS değil Anadolu dolayısıyla Türk Futbolu oldu.Bugün artık aynı oyunun ikinci adımı sahneleniyor.Türk Futbol Sahnesinde ''İki Büyük'' bırakma ve oluşan büyük Futbol Pastasındaki rantı ikiye bölüşme planı.Ogün bu oyuna bilerek veya bilmerek payanda olanlar pişmanmıdır bilinmez ancak TS'lu olanların bir daha şampiyonluk göremeyeceklerine inançları İman Derecesinde gönüllerinde yer ettiği ortada.Bugün TS İçin Ölürüm diyen babaların fb gs için ölürüm diyen evlatlarına bakarken içlerine akıttıkları gözyaşlarının müsebbibi olanları masum gösteremeyiz.Kalın sağlıcakla....
                Sevgili karasatof;

Düşüncelerine saygı duyuyorum ve o yıl feberbahçenin çok haksız puanlar aldığını iyi biliyorum. Misal Karşıyaka maçında bitmiş maçın bilerek uzatılması ve uzatmada alınan 3 puanı hiç unutamam. Fakat benim karşı durduğum olay şu lütfen iyi anlayın. Biz ogün fenerbahçe ye 1-2 yenildik ama inanın o gece baştan almak şartıyla 40 maç yapsak böyle olmazdı. Herşey mükemmeldi hakemlik iş yoktu anlamadığım nokta şu: 82. dakikada Aykut o golü atmasaydı dediğiniz komploları konuşacakmıydık. 2 hafta öncesinde Van maçına gitmiştim. Tam 25 gol pozisyonundan bahsettim yalanım varsa beni birisi yalancı çıkarsın. Direkten toplarımız da döndü. Hatta ertesi günü bir dedikodu çıkmıştı Vansporun kalesine muska yazılıp konmuş da ondan atamamışız falan diye...

Sözün özü şu; Biz şampiyonluğa oynadığımız her sene sadece rakiplerle değil hakemlerle ve istanbul basınıyla hatta federasyonla da mücadele etmişiz ama bir şekilde hepsini yenmişiz. Ama 96 da ki olay üzülerek söylüyorum biraz da bizim şanssızlığımızdı. Olmayınca olmuyor işte kabullenmesi çok güç biliyorum ama malesef dost acı söyler...
                '' İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini,payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür... ''

Yorum

• İlk olarak dr.muhsin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sorunumuz şu; KISA VADEDE SONUÇ İSTİYORUZ, UFAK BAŞARISIZLIKTA HERKESİ AFAROZ EDİYORUZ. SABIRSIZOĞLU SABIRSIZIZ. HAKLIYIZ 24 SENE OLDU AMA HAKLI OLMAK SORUNLARI ÇÖZMÜYOR. GEREKİRSE 5 SENE DAHA BEKLEMELİYİZ AMA BİR EFSANE KADRO OLUŞTURMALIYIZ. KADROYU DAĞITMADAN AKSİNE EKSİKLERİ TAKVİYE ETMELİYİZ. HER SEFERİNDE SİL BAŞTAN DEĞİL EN İYİ NERDE KALDIYSAK ORADAN DEVAM ETMELİYİZ.
                  Altına imzamı atıyorum.Çok doğru tespitler.
                  Herkese Merhaba

Yorum

• İlk olarak dr.muhsin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Sevgili karasatof;

Sözün özü şu; Biz şampiyonluğa oynadığımız her sene sadece rakiplerle değil hakemlerle ve istanbul basınıyla hatta federasyonla da mücadele etmişiz ama bir şekilde hepsini yenmişiz. Ama 96 da ki olay üzülerek söylüyorum biraz da bizim şanssızlığımızdı. Olmayınca olmuyor işte kabullenmesi çok güç biliyorum ama malesef dost acı söyler...
                    Alıntı yapışım sözlerinize karşı olduğumdan değil konuyu takip içindir

Bizde genellikle başa gelen felaketlerden kendimizi soyutlayıp, nedeni başka yerde arama geleneği vardır. Kültürümüz itibariyle yarattığımız sahte canavarlarla boğuşup duruyoruz. Trafik canavarı, terör canavarı, dış mihraklar, çekemeyenler, engelleyenler gibi. 96 yılında kaybedilen şampiyonluk mücadelesinde de olayı böyle bir canavara bağlamaktansa özeleştiri yapmamız gerekmektedir. kanımca o sezon için futbolcular ve teknik kadro saha içerisinde ellerinden geleni yapmışlardır, saha dışı içinse yönetim başarılıdır. sonuçta uzun maratonda 2 puan farkla geri düştük ve şampiyonluğu kaybettik. bizim için asıl hata ve hatalar zinciri sonraki sezonlarda yaşandı. kaybedilen şampiyonluk sonunda takım, taraftar yönetim ve camia panik halinde davranarak yanlış söylem ve kararlarla yaşadığımız sürece kadar geldik.

eğer biz o dönem soğukkanlı davransak, kriz yönetimini becerebilsek, bütünleşsek, hataları ve eksikleri görerek önlemler alsak ve bu sene olmadı ama gelecek sezon mutlaka desesk ve inansaydık 96 tramva haline gemicek, şampiyonluk hatta arka arkaya şampiyonluklar yaşıcaktık.

96 bizim son şansımız değildi kesinlikle, 2004 de değildi bu sene de son şansımız değil, her sezon başı bizim için yeni bir şansımız olacak hiç bir zaman da son şansımız diye bişey olmayacaktır. trabzonspor ne zaman olduğunu bilmem ama yine şampiyonluklar yaşayacaktır, ve yine şampiyonlukları kaçıracaktır.

Yorum

• yaramızın tazeleneceği bir belgesel

Yorum

• ya su belgeseli izleyebilecegimiz tek bi link yokmu ? Indirmeye calistim sadece bitanesini indiriyo ikincisini indirmem icin 75 dak. beklemem gerekiyomus. Nasil yapicaz bu isi
                        keske tezahuratlara sigsaydin sen,ve keske bir siirle anlatilsaydi renglerine olan askimiz...

Yorum

• İlk olarak mission_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ya su belgeseli izleyebilecegimiz tek bi link yokmu ? Indirmeye calistim sadece bitanesini indiriyo ikincisini indirmem icin 75 dak. beklemem gerekiyomus. Nasil yapicaz bu isi
                          1incisini indirdikten sonra netle olan baglantini kes, 5-10 saniye kadar bekle ve tekrar nete baglan indir.
                          ozaman bekleme geregi kalmiyor

Yorum

• Konu Multimedya bölümüne taşındı. Videoyu ekleyen AristotLe adlı üyemize teşekkür ederiz

Yorum

• Arkadaşlar o sezonki trabzonspor fenerden 2 gömlek üstündü, bunu geçenlerde bir programda ali şen 'de söyledi ve pereranında trabzonun daha iyi takım olduğunu söylediğinide belirtti. Yani normal şartlarda rahat şampiyon olacakken bir mucize oldu, allah istemedi olmamızı. Apdullah yada hami birde van maçını anlatsınlar o maç hala gözlerimin önünde böyle bir maç daha olamaz. Van + fener maçına toplam 2 pozisyon verdik 3 gol yedik nediyim.
                              “Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.”
                              Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak inprise tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Arkadaşlar o sezonki trabzonspor fenerden 2 gömlek üstündü, bunu geçenlerde bir programda ali şen 'de söyledi ve pereranında trabzonun daha iyi takım olduğunu söylediğinide belirtti. Yani normal şartlarda rahat şampiyon olacakken bir mucize oldu, allah istemedi olmamızı. Apdullah yada hami birde van maçını anlatsınlar o maç hala gözlerimin önünde böyle bir maç daha olamaz. Van + fener maçına toplam 2 pozisyon verdik 3 gol yedik nediyim.

katılıyorum

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X